Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Sanyi,én megnéztem,megnyitottam az eredeti rajzodat, (#874678) hozzászólásod,ott is fordítva van rajzolva az IGBT-k meghajtókörében a BC327-25 tranzisztor E és C lába.Mivel ez egy PNP tranyó,így ebben a kapcsolásban az E lába van a "+" oldalon az 1N4148 diódánál.ami 4.7 ohm ellenálláson kapcsolódik az IGBT G lábára.A Bázis az jó helyen van.A programban behozod a PNP tranyó képét a mezőbe,kétszer balra forgatod majd tükrözöd és úgy illeszted a kapcsolási rajzba.Ez csak egy lehetséges megoldás.
Igazad van a fene egye meg, hogy nézhettem ezt el!
Javítottam, mostmár jó lesz remélem Mindenkitől elnézést kérek nem akartam bajt! Örülök, hogy van aki átnézi a rajzot!
Megpróbálom kicsit rendbe tenni, mert nálam OK, de ide feltéve össze keveri valamilyen ok miatt!
Nekem az SCH egyáltalán nemnyílik!
Tina kapcsi rajz szerkesztővel tudod megnyitni! Ha van Tina progid megnyitásnál rendeld hozzá
Na akkor had kukacoskodjak tovább ,a TL431 nem tirisztor hanem programozható sönt stabilizátor,a rajzon rossz a rajzjele,de mentséged,hogy az alkatrészlistában nincs olyan jel,alkotni kell egyet.
Tudok róla! Ha regulátornak írom akkor azért csesztek le, mert nem ez a jele!
Hogy kell a Tina-ba rajz jelet alkotni és menteni? Próbáltam, de nem megy a mentése az alkatrész listába! Nem baj ám cseszegess még! :gun:
Kérdés a Vének tanácsához!
Egyszer (vagy többször) volt már szó a: "Hogyan kell/lehet akkumulátorról hegeszteni" ötletről. Ennek kapcsán egy ponthegesztő rajzán találkoztam olyan megoldással, ahol a kapcsitáp kimenetén L-C szűrővel mondhatni stabil feszültséget állít elő, majd ismét egy induktív tag következik az elektródák előtt. Ez utóbbit nevezzük most hegesztő induktivitásnak. Az nem gond, hogy hogyan kell méretezni egy induktivitást a kapcsitáp kimenetére, de hogyan méretezünk induktivitást, ha DC-ről hegesztünk? Bár megfordult a fejemben, hogy ha van induktivitás, akkor mindenképp kell egy időciklus, és a ponthegesztőben csak a kezdőáramlökés csillapítása miatt van. Értékek sajna nem voltak a rajzon.
T.kolégák a GYSMI 131-tipusú gép előfordult a topikban?Csak igen vagy nem-végignézem,ha igen.
Köszi BUÉK!
Szia,
még nem érzem magamat vénnek,habár már sok tranzisztort megöltem... A rajzod titkos vagy flteszed,könyebb volna hozzászólni...
Hali!
Mivel nem volt érdemes a tárolásra (értelmes adatok híján) mondhatni csak kapcsolási vázlat, így max. emlékezetből tudom skiccelni, ha az úgy jó. Jó?
Hali!
133-hoz és GYSMI TIG160-hoz van rajzom.
Tedd ki had okosodjunk!
BUÉK! Vagy küld el Emilben
Ja kettő is van-tedd ki-sokvan forgalomban hátha rajtamkívül mást is érdekel
BUÉK!
Szia,
szavakban már skiccelted,az elektrólit (és egyéb) kondenzátoroknak egyik paramétere a megengedett csúcsáram - a kivitelezéstől függ... Ha ezt túllépjük,megtörténhet hogy a kondi "megvakul" vagyis belűről kontakthibás lesz...A tantál kondik különösen érzékenyek a csúcsterhelésre,ezért az öszes többi kiváló tulajdonságuk ellenére ritkán használják kapcsoló üzemű tápokban... A kondenzátoros pontheggesztés egyik előnye hogy könyű kezelni -méretezni a teljesítményt,ezáltal elkerüljük a felesleges melegedést és fröcsögést...Az általad említett induktivitásnak mindenféleképen minimális ellenálásúnak,és akkora induktivitásúnak kell lenni,hogy a kondibankban ne következzen be károsodás...
András,nézz körül itt Bővebben: Link rengeteg gép rajza megtalálható.Az általad említettet nem látom köztük,de hátha hasonlít rá valamelyik.Sok olyan különböző "nevű" gép van forgalomban,melyeknek a belseje egyforma,lényegtelen eltérésekkel.
Idézet: „Hogy kell a Tina-ba rajz jelet alkotni és menteni?” Fogalmam sincs.Átolvastam ezt is Bővebben: Link ,de választ ott sem leltem.Nekem nem igazán tetszik ez a progi,talán ez jobb lenne,de ez csak az én véleményem s nem vitatémaként jegyeztem meg.
Köszi Gábor - én mindég mondta f@sza gyerek a Szergej!
BUÉK!
Itt egy kis infó pár Gysmi-hez
Sőt IGBT-is van benne, nem kell tranzisztorral helyettesíteni, már persze ha szimulálni is akarjuk az áramkört.
Csak kapcsolási rajzot szerkesztésére lehet nem a legalkalmasabb program.
Ez is Gysmi !
GYS 131 kapcs rajz. Ugyan az eredeti forrás 130 nak írja ,de a rajz jobb aljában kinagyítva ott van GYS 131 Remélem tudtam segíteni. üdv wegg
A TINA 5.11 -ben nem szerepelnek, és Tubinak pedig az van. Ezzel a verzióval készült a fájl.
Igen, de már a TINA 9-nél tartunk.
Az 5.11 már valóban egy kicsit avíttas verzió.
Szia!
Nagyon köszi a 131-es rajzát! BUÉK! András.
Vitatkozzon veled az ismeretlen katona! Én nem!
Most megnézem a Tina 7 progit, ha ebben sem szerepelnek ilyen alkatrészek akkor valami más progi kell, de az nekem nem van! B.U.É.K neked is Kedves Barátom!
Megvan a Tina 7 is ebben szerepelnek ilyen alkatrészek csak kellene a magyaritása! Vagy a Tina 9 magyarul! Van ilyen valakinek?
Szervusz István!
Köszönöm a segítséget,az én általam(csak Tubi rajza kedvéért) lerántott 6-os verzióban nincs TL431 és sok más sem,mint írtam,nekem nem jött be ez a program. Idézet: „Vitatkozzon veled az ismeretlen katona! Én nem!” Vagy a néma levente. Drága,Kedves Barátom,néked is B.U.É.K. |
Bejelentkezés
Hirdetés |