Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   167 / 564
(#) erdgab válasza Tubi56 hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Sanyi,én megnéztem,megnyitottam az eredeti rajzodat, (#874678) hozzászólásod,ott is fordítva van rajzolva az IGBT-k meghajtókörében a BC327-25 tranzisztor E és C lába.Mivel ez egy PNP tranyó,így ebben a kapcsolásban az E lába van a "+" oldalon az 1N4148 diódánál.ami 4.7 ohm ellenálláson kapcsolódik az IGBT G lábára.A Bázis az jó helyen van.A programban behozod a PNP tranyó képét a mezőbe,kétszer balra forgatod majd tükrözöd és úgy illeszted a kapcsolási rajzba.Ez csak egy lehetséges megoldás.
(#) Tubi56 válasza erdgab hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Igazad van a fene egye meg, hogy nézhettem ezt el!
Javítottam, mostmár jó lesz remélem
Mindenkitől elnézést kérek nem akartam bajt! Örülök, hogy van aki átnézi a rajzot!

Tubi Colt.SCH

(#) Tubi56 válasza Tubi56 hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Megpróbálom kicsit rendbe tenni, mert nálam OK, de ide feltéve össze keveri valamilyen ok miatt!

Tubi Colt.SCH

(#) kralikandras válasza Tubi56 hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Nekem az SCH egyáltalán nemnyílik!
(#) Tubi56 válasza kralikandras hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Tina kapcsi rajz szerkesztővel tudod megnyitni! Ha van Tina progid megnyitásnál rendeld hozzá
(#) erdgab válasza Tubi56 hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Na akkor had kukacoskodjak tovább ,a TL431 nem tirisztor hanem programozható sönt stabilizátor,a rajzon rossz a rajzjele,de mentséged,hogy az alkatrészlistában nincs olyan jel,alkotni kell egyet.

TL431.jpg

(#) Tubi56 válasza erdgab hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Tudok róla! Ha regulátornak írom akkor azért csesztek le, mert nem ez a jele!
Hogy kell a Tina-ba rajz jelet alkotni és menteni? Próbáltam, de nem megy a mentése az alkatrész listába!
Nem baj ám cseszegess még! :gun:
(#) Zerocross hozzászólása Dec 30, 2010 /

Kérdés a Vének tanácsához!
Egyszer (vagy többször) volt már szó a: "Hogyan kell/lehet akkumulátorról hegeszteni" ötletről.
Ennek kapcsán egy ponthegesztő rajzán találkoztam olyan megoldással, ahol a kapcsitáp kimenetén L-C szűrővel mondhatni stabil feszültséget állít elő, majd ismét egy induktív tag következik az elektródák előtt. Ez utóbbit nevezzük most hegesztő induktivitásnak. Az nem gond, hogy hogyan kell méretezni egy induktivitást a kapcsitáp kimenetére, de hogyan méretezünk induktivitást, ha DC-ről hegesztünk?
Bár megfordult a fejemben, hogy ha van induktivitás, akkor mindenképp kell egy időciklus, és a ponthegesztőben csak a kezdőáramlökés csillapítása miatt van. Értékek sajna nem voltak a rajzon.
(#) kralikandras válasza Zerocross hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

T.kolégák a GYSMI 131-tipusú gép előfordult a topikban?Csak igen vagy nem-végignézem,ha igen.
Köszi BUÉK!
(#) staci123 válasza Zerocross hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Szia,
még nem érzem magamat vénnek,habár már sok tranzisztort megöltem... A rajzod titkos vagy flteszed,könyebb volna hozzászólni...
(#) Zerocross válasza staci123 hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Hali!
Mivel nem volt érdemes a tárolásra (értelmes adatok híján) mondhatni csak kapcsolási vázlat, így max. emlékezetből tudom skiccelni, ha az úgy jó. Jó?
(#) Zerocross válasza kralikandras hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Hali!
133-hoz és GYSMI TIG160-hoz van rajzom.
(#) kralikandras válasza Zerocross hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Tedd ki had okosodjunk!
BUÉK! Vagy küld el Emilben
(#) kralikandras válasza Zerocross hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Ja kettő is van-tedd ki-sokvan forgalomban hátha rajtamkívül mást is érdekel
BUÉK!
(#) staci123 válasza Zerocross hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Szia,
szavakban már skiccelted,az elektrólit (és egyéb) kondenzátoroknak egyik paramétere a megengedett csúcsáram - a kivitelezéstől függ...
Ha ezt túllépjük,megtörténhet hogy a kondi "megvakul" vagyis belűről kontakthibás lesz...A tantál kondik különösen érzékenyek a csúcsterhelésre,ezért az öszes többi kiváló tulajdonságuk ellenére ritkán használják kapcsoló üzemű tápokban... A kondenzátoros pontheggesztés egyik előnye hogy könyű kezelni -méretezni a teljesítményt,ezáltal elkerüljük a felesleges melegedést és fröcsögést...Az általad említett induktivitásnak mindenféleképen minimális ellenálásúnak,és akkora induktivitásúnak kell lenni,hogy a kondibankban ne következzen be károsodás...
(#) erdgab válasza kralikandras hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

András,nézz körül itt Bővebben: Link rengeteg gép rajza megtalálható.Az általad említettet nem látom köztük,de hátha hasonlít rá valamelyik.Sok olyan különböző "nevű" gép van forgalomban,melyeknek a belseje egyforma,lényegtelen eltérésekkel.
(#) erdgab válasza Tubi56 hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Idézet:
„Hogy kell a Tina-ba rajz jelet alkotni és menteni?”

Fogalmam sincs.Átolvastam ezt is Bővebben: Link ,de választ ott sem leltem.Nekem nem igazán tetszik ez a progi,talán ez jobb lenne,de ez csak az én véleményem s nem vitatémaként jegyeztem meg.
(#) kralikandras válasza erdgab hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Köszi Gábor - én mindég mondta f@sza gyerek a Szergej!
BUÉK!
(#) Wegg válasza kralikandras hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Itt egy kis infó pár Gysmi-hez
(#) p_istvan válasza erdgab hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Szervusz Gábor!
A TINA-ban van TL431, nem kell rajzolni...
István

Tina_TL31.png

(#) p_istvan válasza p_istvan hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Sőt IGBT-is van benne, nem kell tranzisztorral helyettesíteni, már persze ha szimulálni is akarjuk az áramkört.
Csak kapcsolási rajzot szerkesztésére lehet nem a legalkalmasabb program.

Tina_IGBT.png

(#) Wegg válasza kralikandras hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Ez is Gysmi !
GYS 131 kapcs rajz. Ugyan az eredeti forrás 130 nak írja ,de a rajz jobb aljában kinagyítva ott van GYS 131
Remélem tudtam segíteni.
üdv wegg

эl...pdf

(#) fezsolt73 válasza p_istvan hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

A TINA 5.11 -ben nem szerepelnek, és Tubinak pedig az van. Ezzel a verzióval készült a fájl.
(#) p_istvan válasza fezsolt73 hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Igen, de már a TINA 9-nél tartunk.
Az 5.11 már valóban egy kicsit avíttas verzió.
(#) kralikandras válasza Wegg hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Szia!
Nagyon köszi a 131-es rajzát!
BUÉK!
András.
(#) Tubi56 válasza erdgab hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Vitatkozzon veled az ismeretlen katona! Én nem!
Most megnézem a Tina 7 progit, ha ebben sem szerepelnek ilyen alkatrészek akkor valami más progi kell, de az nekem nem van!
B.U.É.K neked is Kedves Barátom!
(#) Tubi56 válasza p_istvan hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Megvan a Tina 7 is ebben szerepelnek ilyen alkatrészek csak kellene a magyaritása! Vagy a Tina 9 magyarul! Van ilyen valakinek?
(#) erdgab válasza p_istvan hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Szervusz István!
Köszönöm a segítséget,az én általam(csak Tubi rajza kedvéért) lerántott 6-os verzióban nincs TL431 és sok más sem,mint írtam,nekem nem jött be ez a program.
(#) erdgab válasza Tubi56 hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Idézet:
„Vitatkozzon veled az ismeretlen katona! Én nem!”

Vagy a néma levente.
Drága,Kedves Barátom,néked is B.U.É.K.
(#) Tubi56 válasza erdgab hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Mivel rajzolsz, ha a Tina nem jött be?
Következő: »»   167 / 564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem