Fórum témák
» Több friss téma |
Hello
Olvasni kéne vissza, kapcsolási rajz az felejtős, ha meg van, akkor úgy is irtózatosan nehéz értelmezni. Ez a hiba nem feltétlenül programkapcsoló hiba, lehet az motor, fűtőbetét, szintszabályzó, akármi, először azokat kell végig nézni. Üdv: Zoltán
Szia!
Az 1-es kivezetésnél ott csak el van vékonyítva a vezető sáv és nincs semmilyen alkatrész ültetve. A 2-es sávon az elégett smd az egy 220k-s ellenállat. A motort simán 220 ráadásával az álló és a forgó részt sorba kötve kitudod próbálni, de csak kis ideig mert direkt 230-al szétforogja magát elég hamar. Sok sikert hozzá. Üdv Imi
Nagyon szépen köszönöm, már forrasztom is.
gyozo.hu
Hello.Segítségre lenne szükségem.Indesit WS84TX 6 éves mosógépünk van.A következő hibát produkálja.Elindítás után a gép felszív egy kis vizet ,vár pár másodpercig majd elkezdi kinyomni és a programkapcsoló elkezd körbe forogni.A kis lámpája pedig 10-et villog.Lenne valakinek ötlete?
Hello
Hibakódokba imikee10 barátom a profi. De én a fűtőbetét és a motor ellenőrzésével kezdeném, kapásból. Üdv: Zoltán
Hello!
F10 — ÜRES VAGY MAXIMÁLIS VÍZSZINTSZABÁLYOZÓ ÁLLÁS, VAGY SEM ÜRES, SEM MAXIMÁLIS NYOMÁSÉRZÉKELŐ ÁLLÁS 1. Ellenőrizni a CN1 csatlakozó érintkezéseit a kártyán. 2. Ellenőrizni a vízszintszabályozó csatlakozásait. 3. Ellenőrizni a CN1—vízszintszabályozó kábeleinek folytonosságát, és a vízszintszabályozót. 4. Kicserélni a vízszintszabályozót. 5. Kicserélni a kártyát. Ez a hivatalos eljárás, de eddig még "indesitt-be" nem cseréltem vízszintszabályzót. Ahogy Zoz11 Mester is írta motor és fűtőbetét ellenőrzése. Test zárlatra is! Üdv Imi
Üdv.
A vizszintszabályzóval volt a gond,valószínüleg kosztól el volt tömődve a membrános kapcsoló előtti cső.Szétszedtem a kifolyóig,a membrános kapcsolót is ellenőriztem, végül jó lett.Köszi a tanácsokat. ![]()
Hello.Még egy kérdésem lenne.Ellenőriztem a fűtőbetétet is,eléggé el volt vizkövesedve.Érdemes cserélni vagy várjam meg amíg megadja magát?
Sziasztok!!
Van egy whirlpool AWT 5100 tipusú mosógép. Programkapcsolót szeretnék bele venni,de sajnos az új ára horibilis . A kérdés az lenne,hogy melyik tipusé jó még bele a sajátján kívül? Az ajánlatok között sajnos 5100-ást még nem láttam. Előre is köszönöm kedves segítséget.. Üdv.:Lajos
Hali!
Igen a légsűrítőt kihagytuk... de már annyira alapvető, hogy ez az első, azt hittük túl vagy ezen. ![]() A fűtőszálat esetleg takarítsd meg, de cserélni felesleges mert úgy is vízköves lesz... Ami rárakódik vízkő ha vastagon van már rajta úgy is lepereg mivel a vízkőnek más a hőtágulása és ezáltal lepattog amikor már vastagon van. A test zárlatot nézd meg ezen is. Ha esetleg test zárlatos akkor cseréld mert legközelebb elő jön az alattomosabb f8-as hiba ami majdnem mindent takar ezáltal fűtőszálra is érvényes és így kisebb az esélye... Üdv Imi
Szia!
Mi baja a réginek? Általában csak a hozzá való jó bele mivel a perifériák, tudás az egy más számúnak teljesen mást tartalmaznak az EEPROM-ban elmentett adatok. Vagy kell venni egy "üres" panelt és beleégetni a géphez való adatokat vagy pedig meg kell csinálni a régi panelt. Imi
Üdv mindenkinek!
Nem vagyok gyakorlott mosógép szerelő ezért kérdezem, hogy egy energomat thermál gépnél a fűtés nem megy a betétek maguk jók a klixon alul alapban nyitva (ennek úgy kell lennie?) Köszönöm a segítséget! Balázs
Szia Imi!
A programkapcsoló megállás nélkül forog.
Szia!
Dugd be fordítva a konnektorba. ![]() Ha megoldódik akkor valami test zárlatos ha nem akkor pedig a program kapcsoló szinkron motorjának a triakja drót lett. Imi
Hello!
Nagy valószínűséggel az az előmosás hőkioldója. Csak akkor lép tovább ha ez zár vagyis elérte a kellő hőfokot. Általában a thermal gépekben a hőfokszabályzó kis panel szokott rossz lenni. Imi
Hali
Érdeklődni szeretnék tudnál e olyanba segíteni hogy mosógép vezérlő panelok programozása? Milyen formátumú program ill égető szükséges hozzá? üdv Feri
Hali van sajnos eggy Whirpool AWO/D 43136 tipusu 6. érték mosogépem ,a hiba: ha kimos nem centrifugáz na ezen tudtam segiteni tettem mellé NDK centrifugát de ki ir következö mosásnál F6 F9 F2 F12 már csak a C4-et hiányolom
![]() ![]()
Itt van egy fórum, ahol elárulják a kódok jelentését.Bővebben: Link
Így találtam:Bővebben: Link Felületesen beleolvasva azt gondolnám, hogy valami párásodási gond.
Köszi de más hejségben is csinálja
![]()
Sajnos nem tudom. Majd a szakik megmondják. Bár a párásodás a mosógépen belül keletkezik. Csak kis mértékben függ a külső viszonyoktól.
Hali!
F6: Motor fordulatszám mérő hiba F9: Túltöltés F2 vagy FA: Aqua stop F12: Fűtőszál és környéke A C4 hibár ne hiányold mert akkor lesz egy Electrolux csoport gépeiből is egy rossz. ![]() Kábelezést nézd meg, de ennyi hiba kód az valószínűleg panel lesz. Amikor nem centrifugázott akkor nem is kezdte el felpörgetni és nem volt halványodó ledek? Imi
Hali a C4-et már mérgemben kivánom neki mert már annyira idegesitö.A ledek nem villognak csak a service jelzés is villog pirosan söt a textil is világitott már pirosan. Ez a mosogép keresztrejtvényeket ad fel unatkozo háziasszonyoknak.Csak elfelejtettek mellékelni centrifugát és keverötárcsás mosogépet mellé hogy a mosás is haladjon.Amugy köszi csak a panelhibával mit kezdjek
![]()
Sziasztok,
Whirlpool típusú felültöltős mosógépem van. Van rajta egy kódszám is: AWT 7125/S Az elmúlt években szépen működött, de most újabban azt csinálja, hogy mosás közben egyszerűen leáll. Újra kell indítani, hogy végigmenjen a mosás. Valakinek van valami tippje, hogy mi lehet a baja, illetve mit lehet ezzel kezdeni, vagy egyáltalán merre induljak el megkeresni a baj okát?
Hali!
Valószínűleg a légsűrítő el van dugulva. Olvass visszább már le írtuk egy párszor a menetét. Imi
Köszi a választ!
Sose hittem volna hogy légsűrítő is kell egy mosógépbe ![]()
Szia,
visszaolvastam, 2009 Jún 1-én valaki ezt írta be: "A szintszabályzó előtti légsűrítő tartály tisztítása után minden úgy működik mint azelőtt. Ehhez le kell venni a gép elejét és a dob alja környékén jobb oldalon van egy kis műanyag tartály amibe sok volt a kosz. " Na most én nem tudom hol lehet a szintszabályozó, de a gép elejéről nem tudom levenni a borítást, mert nem látok sehol csavarokat. A gép hátán vannak csavarok bőven, azokat lecsavarva ha jól látom az oldalsó lemezek lejönnének. De a csavarok egy része hat ágú csillagfejes, ilyen csavarhúzóm meg nincs (ha kell hétfőn veszek). De hogy haladjunk, egyik élére állítottuk a gépet, és benéztem, hogy milyen alulról. Alulról nincs semmilyen borítás, szépen belátni, csak nem tudom, ott van-e a légsűrítő, és ha igen, el lehet-e fektetni az oldalára a gépet? Le is fényképeztem alulról a gépet, a képek csatolva. Látszik ott egy fekete gumi-cső, az lenne az?
Sziasztok!
Van egy Zanussi T834V mosógép, ami a múlt hét óta nem hajlandó mosni. Ha kiválasztok egy programot, feltölti a dobot vízzel, majd azután magas hangos felvisít a motor, majd leáll. Nem tud se mosni, se centrizni. Gondolom túlmagas fordulatszámon pörög a motor, ezért az elektronika leszabályozza. Mi lehet a hibás? Motor vagy vezérlés? FHP U112 G40 motor van benne. Ennek esetleg valaki tudja a bekötést? Vagy magának a mosógépnek megvan a kapcsolási rajza valahol? Én sajnos sehol nem találtam. Szerelő nézte. Kicserélte a motort, persze nem ugyanolyan tett bele, hanem egy nagyobb teljesítményűt. Ennek az lett az eredménye, hogy bekapcsoláskor lenyomta a kismegszakítót, feleségem meg is ijedt rendesen. Ha valaki tud, kérem segítsen. Köszönöm előre is. Üdv
Hali régebben foglalkoztam ijesmivel ,rossz hirem van motor forgorész hiba lehet, Ugy tudod leprobállni hogy a forgorészt és állorészt sorbakőtve egymással és ampermérővel adsz neki kb 150v ot az áramfelvét max 3 amper lehet terhelés nélkül. Ez a legegyszerübb ha jo a motor akkor a triak zárlatos vagy annak meghajtoja ja a szijjat mindenképp le kell venni probálláskor. :yes:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |