Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Sziasztok! ehez a hangszóróhoz milyen dobozt ajáltok ?
Ez 1 sal SRP2530 lenne. Elörre is köszönöm a válaszokat .
Zárt dobozos, 45-50 liter körüli maximummal. Jó esetben, ha nem szeretnél zavaró kiemeléseket.
más fajta doboz nem jo neki??
Sziasztok!
Van egy pár Videoton HA 25/1128 8ohm -os hangszóróm. Van még hozzá egy pár HV 308 -as hangváltó. Milyen hangszórókat, és mekkora ládát ajánlotok hozzá? Szobába, zenehallgatásra és mozizásra lennének, de fontos, hogy szép telt mélyek is legyenek! Köszi: Gábor Szerk: Kicsit félrelőttem, most látom, hogy nem ide kellett volna. Azért hagyom, hátha tudtok itt is segíteni, de ha valakit nagyon zavar, töröltetem...
Sziasztok!
Van egy pár Videoton HA 25/1128 8ohm -os hangszóróm. Van még hozzá egy pár HV 308 -as hangváltó. Milyen hangszórókat, és mekkora ládát ajánlotok hozzá? Jelenleg gagyi közép és magas hangszórók társaságában vannak 2 db. 33X60X25-ös dobozban... Szobába, zenehallgatásra és mozizásra lennének, de fontos, hogy szép telt mélyek is legyenek! Sajnos most elég vérszegény a hangzása... Idézet: „Sajnos most elég vérszegény a hangzása...” Valószínüleg az is fog maradni ezekkel a hangszórókkal.
Bármilyen dobozba bele lehet tenni, de ebben működik mélyhangszóróként elfogadhatóan. Lehet belőle b-reflexet csinálni, amitől valamivel hangosabb lesz, de hallgathatatlan a már-már rezonáns 70-80Hz körüli kiemelés miatt.
Jó esetben azt a "váltót" messzire hajítod, a VT mélyeket az eredetinek megfelelő 40 literes zárt dobozban használod, és fölé 100-150 Hz-nél lehet illeszteni egy-egy normális kétutas hangsugárzót.
Hát valószínűleg nem. Az az egy hangszóró legalábbis, amit eddig ismerünk az összeállításból, biztosan nem felelős ezért.
Ui: fölösleges volt két témában is ugyanazt...
Tudom, bocsi! Oda írtam először, de mire észrevettem ezt a fórumot, onnét már nem tudtam törölni...
Csak a Videotont tartanám meg, a többi helyett tippeket szeretnék, hogy hogy érhetnék el szép,erős mély, mégis tiszta hangzást. A hangváltó ugye használható? Ha van jobb ötletetek a dobozra, akkor azt is átalakítom, vagy csinálok újat...
Köszi a tippet. Milyen hangváltót és milyen hangszórót ajánlasz?
Értem. Akkor még egy utolsó kérdés: nagy különbséget okozna a módosított hangszóróhoz képest, ha az "alap" 484 kerülne a dobozba?
Hali itt egy mélyláda terv de az a baj vele hogy 15' os hangszóróhoz való letudnátok nekem méretarányosan kicsinyíteni hogy 12' os hoz legyen jó? előre is köszi
Ha tetszik a fényes porvédő akkor szerintem , jó a gyári úgy ahogy van.
Ez max azzal a hangszóróval működik amivel tervezték. Ismerd fel a reflex dobozt, anyagából kialakított reflexcsövekkel.
Reflex dobozt nem nehéz tervezni , ha ismerjük a T/S paramétereket ,és a felhasználás tipusát ,helyét. (autós , házimozi ,hangosítás ,discó)
Sziasztok!
Van egy régi RFT hangszóróm és kellene hozzá egy mélyládaterv. Az a lényeg hogy a lehető legnagyobb hangerőt ki lehessen hozni a tányérból a minősége kevésbé számít. Én reflex ládát gondoltam de ha valaki tud valami olyat amit könnyű megépíteni és jó a hatásfoka az is tökéletes lenne. A láda egy 4x4 es szobába lenne használva egy kisseb hangrendszer kiegészítéseként. Én olyan 20 liter körülire saccoltam reflex ládába de nem értek annyira hozzá meg elég sok kudarc ért hangsugárzó építés terén de most remélem nemfog. A HANGSZÓRÓ ADATAI: RFT L2911 25W 4 Ohm (több adatot sajnos nem tudok) A válaszokat előre is köszi!!
Igen de ebbe konkrét láda méreteket és reflexcső méreteket nem találtam.
Akkor légyszi számold ki hogy mekkora doboz kell ennek a hangszórónak tudom hogy nem a legjobb de ha már megvan nem tudok mit csinálni nekem ez is jó. Egyébként diszkózásra kellene.
Bocsi elfelejtettem ez az.Bővebben: Link
Nekem teljesen megfelel, vágyom már egy igazán jó hangsugárzóra.
Egyenlőre akkor köszönöm a segítségeteket!
Szerintem várjuk meg mit mond shalafi ,de szerintem ennek a 50-60 liter körüli zárt doboz lenne jó. Az meg discó-ba...
Azt írja az emberke ,hogy kevesellte a mély hangokat , és az eredeti dobozt átalakította reflexesre. Az eredeti doboz 20 literes volt , és 40 Hz re hangolta a csövet. 50mm-es cső 135 mm-es hossz. De ha szélesebb cső lenne akkor már lehet ,hogy tenni kell egy kanyart bele,mert 70 es csővel már kell 290mm
És 70-es csővel nagyobb hangerőt el tudnák érni vagy maradjak az 50 mm-esnél mert a cél az lenne hogy mély tartományokba szóljon jól mivel csak kis mélynyomónak lenne használva.
Köszi a választ egy doboz méretet még kérhetnék tehát mélység hosszúság meg szélesség?
Mindegy , de a 70-es csőben kisebb a levegő sebessége.Ha ez túl nagy lenne, mert kicsi a cső átmérője akkor suhogni fog.
Rendben, ennek örülök! Esetleg hangszórókat tudsz ajánlani, amik jó párok lennének a Videoton mellé? Illetve mekkora doboz lenne ideális, és miből?
Meglehetősen. De persze szólni az is szól, csak minden lényeges tulajdonságában különbözik a T-S paramétereken túl.
Uhh, Jézus, ezt a szörnyűséget. Ez a hangszóró tényleg eléggé zárt dobozos. A literekkel csak óvatosan, zártként 25, b-reflexként 35, utóbbi hangsoabb, bár szörnyen fog szólni. Hangolás 45Hz környékére tehető, ezt még lehet győzni csőhosszal is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |