Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Redundáns (dupla) PC táp
Lapozás: OK   2 / 4
(#) válasza AccessDenied hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Sziasztok!

AccessDenied:
Ha egy ilyesmi kapcsolóüzemű tápra ráteszel egy n*10000µF-os kondenzátort, akkor ott jó eséllyel egyből tiltani fog a rövidzárvédelem. Egyébként mivel ez a táp (illetve a kapcsolóüzeműek úgy általánosságban) jóval magasabb frekvencián üzemel(nek), mint egy hálózati trafós tápegység, ezért kapcsüzemnél adott áramerősséghez sokkal kisebb pufferkapacitás is elegendő.

Technika88:
A puffer növelése egyébként nem rossz irányvonal, de én máshogy kezdenék neki; például megnézném, hogy gyárilag mekkora kondi van a 12V-os ágon, majd azt megpróbálnám szépen lassan növelni, mondjuk 10%-onként. Így könnyen megtalálható az a pont, ahol a lehető legnagyobb pufferrel még éppen indul a táp. Nyilván ha enélkül az átalakítás nélkül sem fullad be a mélyeknél, akkor - amellett, hogy szerencséd van - nem tartom érdemesnek belenyúlni.
(#) AccessDenied válasza hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Ígyvan, lehet hogy beleszól a dologba a rövidzárvédelem, de én arra fogadnék, hogy egy 10000 mikrós kondit még el fog bírni. És valóban, az is igaz, hogy itt kevesebbnek is elégnek kell lennie, mint egy 50Hz-es trafónál, de azért nem árt ha szép mélyet akarsz, autóba betesznek 1F-os kondikat is... Épp most járatok egy 12V max 12A-es ágú tápról egy akksi nélküli akksis fúró csavarozót, olyan teszkósat, és amikor lefullad beránt 20A körül, de a táp nem áll le hmm hmm majd letesztelem egy darab dróttal, hogy él-e még benne a rövidzár védelem...
(#) válasza AccessDenied hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Idézet:
„Ígyvan, lehet hogy beleszól a dologba a rövidzárvédelem, de én arra fogadnék, hogy egy 10000 mikrós kondit még el fog bírni.”

Háát.. a fene se tudja, én még sosem próbáltam. Próba szerencse!

Idézet:
„Épp most járatok egy 12V max 12A-es ágú tápról egy akksi nélküli akksis fúró csavarozót, olyan teszkósat, és amikor lefullad beránt 20A körül, de a táp nem áll le”

Kész csoda..minden rendben van azzal a táppal? Bár ha nem erőlteted sokat, amikor megakad a forgórész, végül is bírhatja.
Ha jobban utánagondolok, itthon is volt egy 400W-os PC táp (talán 20-25A-t ha tudott a 12V-os ágon), ami egy szép napon lyukat égetett egy 100A-es csúcsáramú tirisztor műanyag tokjába, mire letiltott benne a védelem...
(Lekoppintottam egy gyári túlfeszültségvédőt, ami valamely tápfeszültség megszaladása esetén testre húzta az adott tápágat, ezzel megkímélve a gép többi egységét).

Szóval tény, hogy a védelemnek is véges gyorsaságú a beavatkozási ideje.
(#) Technika88 válasza AccessDenied hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Értem a beindítási módját, 1értelmű a kép, amit le is töltöttem. Nagyon örülök, hogy itt megtalálhattam ezt is. De nem derült ki, hogy most akkor megbízható, érdemes megvennem?Mert hogy nem mai darab, az tuti, ez persze nem lehet gond szerintem.Pufferem az akad bőven, de hagy kérdezzelek meg, hogy ezt a tápot ha terhelem impulzusosan(mélyhangok miatt) De csak kereteken belül tennék rá hangerőt, akkor nem old le, mint 1 mai atx táp? Nemértek ehez, hogy minek tilt le már pár amperes terhelésnél is, amikor az az atx táp, amivel teszteltem, az 18ampert tud leadni. Nekem összesen van 1 nagy pufferem, (több kondibol) ami kb. 200000m ľF -os. Majd azt szét bontom, ha esetleg hozzá kéne nyúlni.
(#) Technika88 válasza hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Köszönöm, ez is hasznos hozzászólás, remélem jó kis táp lesz ez a Compaq PS4060. Max ha nem bírná, amit 1ébként nehezen hiszek el, akkor majd megnézem a 12V-os ágon lévő puffert. Viszont elrontani sem akarok semmit sem. 1ébként nem tudja valaki,hogy pontosan hány ampert ad le 12V-os ágon?
(#) válasza Technika88 hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Bár a kérdések egy részét nem nekem címezted, azért válaszolok, ha nem baj.

Idézet:
„[...]megbízható, érdemes megvennem?”

Mivel szervertáp, és még csak nem is noname, ezért biztos vagyok benne, hogy megbízható darab.

Idézet:
„Nemértek ehez, hogy minek tilt le már pár amperes terhelésnél is [...]”

Azért, mert a másodperc törtrészéig hatalmas áramok is képesek folyni az egyes zenei csúcsok miatt. Mivel ezt a táp nem tudja folyamatosan biztosítani, ezért letilt. Ilyenkor jön a fentebb már taglalt pufferkapacitás-növelés; ugyanis a puffer részben pont arra való, hogy a nagyon rövid ideig fellépő hatalmas (a tápegység csúcsáramát nem ritkán meghaladó) áramigényt ki tudja elégíteni.
Egyébként én megpróbálnék kezdeni valamit azzal a Chieftec-kel is e téren, hátha nem kell pénzt adnod a Compaq tápért - habár nem tudom, hogy mekkora teljesítményű végfokot járatsz róla, és ezáltal azt sem tudom, hogy a hatásfokot és a különböző veszteségeket is beleszámítva egyáltalán elég-e neked a 350W.

Idézet:
„1ébként nem tudja valaki,hogy pontosan hány ampert ad le 12V-os ágon?”

Névlegesen 25A-t tud.
(#) Technika88 válasza hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

1ártalán nem baj, ha válaszolsz, én hálás vagyok érte Szóval megbízható darab, hát nagyon szépen köszönöm a kielégítő válaszokat, nagy segítség, mert így már a vaterán hozzá is jutottam 1 táphoz, már csak meg kell, hogy érkezzen.1500ft-ért csak megéri

Puffer növeléséröl : Van nekem egy régi nagy darab 200wattos 286-os AT számítógép tápom, ami 12V-on 8.5A -ert tud. Milyen érdekes, ellenben a Chieftec táppal szemben ez 3X akkora hangerőt elbír, és nem tilt le 1ártalán! Jól gondolom, hogy ennek nagyobb lehet a puffere, mert nem spórolták volna ki?És hogy e miatt működik.. Persze 1 bizonyos hangerő felett be torzít, és csúnyán szól Ezért kell a Compaq táp, abba csak van elegendő puffer, meg amper.. Erősítőm max 500watt, hídba van kötve 2végfok, 4ohm-os terheléssel nagyjábol rms-be le adja a 140wattot, ahoz kb. elég is a 25amper, teljesen úgyse fogom felcsavarni. a 350watt-tol a 18amper nem biztos, hogy elég lenne neki, ha 13ampernél is torzított(jelenleg ekkora táp hajtja) Remélem mindenre válaszoltam!
(#) AccessDenied hozzászólása Jan 12, 2011 /

200-as ats tápoknál max 1000-2000u szokott lenni a 12V-os ágon a szűrés Inkább csináldd azt, hogy közösítesz 2db ats tápot, lehet barbár megoldás, de sztem működne, a PS4060-at meg inkább küldd el nekem.
(#) Technika88 válasza AccessDenied hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Oké, ha megjön, és nekem nem lesz jó, hiába működik, akkor 2500-ba megbeszélhetjük ! Budapesten lenne az esetben átvehető,vagy pest megye. Oké ? De szerintem jó kis táp lesz, és klasszul fog működni. Vissza térve a Chieftec táphoz kedves fórumozóim Ma rá tettem egy 12V-os 35W-os halogént, és letilt, nem képes elindulni vele, míg egy sima 200w-os AT táp igen.. Ez szerintetek normális? Gé ha valamikor leszel, majd írj Akkor is,ha nem hozzád írtam
(#) AccessDenied válasza Technika88 hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Még jó... szerinted az izzószál mekkora árammal indul? Mérd meg egy multiméterrel, hogy mekkora az izzószál hideg állapotban való ellenállása, és oszdd el vele a 12V-ot, akkora lesz az induló áram rajta...
(#) Technika88 válasza AccessDenied hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Nyílván nem kis árammal indul a halogén, csak akkor se vágom, hogy a sima AT-s táp miért erősebb, mikor a Chiefetc 350watt-os.. Nemértem miért kell ennyi puffert kispórolni belőle. Szóval majd kéne a táp, ha nekem nem lenne jó?
(#) Kovidivi válasza Technika88 hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Szerintem itt nem a pufferekről van szó. Inkább az áramkorlátozásról. Az egyik táp leáll, ha túl nagy áramot akarsz kivenni belőle, míg a másiknak lehet, hogy csak a feszültség esik kicsit... Különböző módon van megoldva. Egyiknél a stabilitás a fontos, a másiknál a kimenő teljesítmény. Viszont számítógép tápot még mindig nem ~150w-os erősítő hajtására terveztek.
(#) válasza Technika88 hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Jól van, örülök, ha tudtam segíteni!

Idézet:
„an nekem egy régi nagy darab 200wattos 286-os AT számítógép tápom, ami 12V-on 8.5A -ert tud. Milyen érdekes, ellenben a Chieftec táppal szemben ez 3X akkora hangerőt elbír, és nem tilt le 1ártalán! Jól gondolom, hogy ennek nagyobb lehet a puffere, mert nem spórolták volna ki?És hogy e miatt működik..”

Jó kérdés.. Bár nem kizárt, hogy a Chieftec tápod nem tudja már a gyári specifikációit, mivel nyilván nem hosszú távra tervezték (kondik a hűtőbordák tövében, és hasonló aknamunkák a tervezők részéről) - de ez a legtöbb elérhető árú cuccal ugyanígy van. Régen ez nem volt 'divat', tehát lehet, hogy az AT-s tápod pillanatnyilag még jobb állapotban is van.

Idézet:
„Erősítőm max 500watt”

Ehhez még a nagy Compaq táp is kevés lesz, vagy legalábbis a maximális kivezérlést nem fogja bírni. De nyilván nagyobb kimenő teljesítményt engedhetsz majd meg magadnak.

Idézet:
„Ma rá tettem egy 12V-os 35W-os halogént, és letilt, nem képes elindulni vele, míg egy sima 200w-os AT táp igen..”

Az izzód hidegellenállása túl kicsi (szinte nulla), és így a bekapcsolást követő néhány másodpercben akkora áram folyik (folyna) át rajta, hogy a táp egyből letilt. Mondjuk nem kizárt, hogy a két bekezdéssel fentebb taglalt tények (kiszáradó pufferek, stb) okozzák az ATX-es táp gyengélkedését - mert lehet, hogy újkorában elbírta volna.

Kovidivi:
Idézet:
„Az egyik táp leáll, ha túl nagy áramot akarsz kivenni belőle, míg a másiknak lehet, hogy csak a feszültség esik kicsit...”

Olyan nincs, hogy egy számítógépes tápegységnek üzem közben akármelyik ágon is leesik a kimeneti feszültsége! Ha mégis, akkor az kukába való.
Ha túl van terhelve, akkor kapcsoljon le, de a kimeneti feszültsége nem eshet jelentősen (6-800mV már jelentős). Itt nem történhet olyan, hogy (egy példával szemléltetve) a tápod 12V-os ága a ráakasztott ~0.1ohmos rövidzár hatására beáll 2V-ra, hogy ezzel korlátozza mondjuk 15A-re az átfolyó áramot.

Hogy az a bizonyos AT-s táp nem fulladt be az izzótól, legfeljebb csak az okozhatja, hogy az első pillanatokban fellépő hatalmas áramot elsősorban a pufferek szolgáltatták, és így a táp nem terhelődött túl. Az ATX-es alul lehet méretezve e téren, de erről már volt szó.
(#) válasza hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Idézet:
„[...]hogy ezzel korlátozza mondjuk 15A-re az átfolyó áramot.”

Vagyis húsz amperre... késő van már a számolgatáshoz.
(#) AccessDenied hozzászólása Jan 13, 2011 /

Most mértem le próbaképp, egy 220V 60W-os izzónak 64Ohm az ellenállása alap állapotba, az azt jelenti, hogy kb 4A-el indul, ami kb 800W...
(#) Technika88 válasza hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Nemtudtam, hogy a Chieftec tápok így vannak "összerakva" Elég buta az az ember, aki meleg, vagy forró hely közelébe, /mellé/ kondenzátorokat tesz. Jó persze nincs túl sok lehetőség, mert sok alkatrésznek kis helyen kell elférnie, de azért biztos jobban is lehetett volna kivitelezni. Aztmondják, hogy a codegen tápok se jók.
1ébként én mindig is azt vettem észre, hogy a régebbi sz.gép cuccok sokkal jobbak, szívósabbak, jobban össze vannak rakva. Különben meg van még egy AT-s tápom, az is 200watt, és az is elbírja a halogént. Így hát valószínű, hogy az atx-esnek baja is van. Közbe kiszámoltam, hogy hány wattot tudnék rá engedni rms-be a mélyládámra az erősítőröl, nem sok, csak 140watt, ahoz nem kell több amper 25-30-nál, igaz? 1ébként ez a Compaq PS4060 tápegység ha nem AT, nem atx, akkor mi? Azt esetleg tudja valaki, hogy ebben milyen védelmek vannak?
(#) AccessDenied hozzászólása Jan 13, 2011 /

A PS4060 ha jól tudom nem hivatalos szabvány, mindössze a HP Proliant 3000-6000 közötti szériás szerverházakba pászolt.
(#) válasza Technika88 hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Idézet:
„Nemtudtam, hogy a Chieftec tápok így vannak "összerakva"”

Igazából a Chieftec még a jobbak közé tartozik - de sajnos még így sem sokkal jobb minőségű, mint egy DTK vagy Codegen, amik viszont csak feleannyiba kerülnek.
Sajnos az olcsó tápok nagy részére jellemző a gányolás, vagyis csak belehányják a panelbe az alkatrészeket, néhol több centis lábakkal, aztán itt-ott ráfolyatnak egy kis melegragasztót, hogy ne essen szét az egész - a panel alján meg levágás helyett lehajlítják az alkatrészlábakat (nehogy tíz percnél kevesebb ideig tartson kiforrasztani három alkatrészt). És ehhez még hozzájön, hogy a többséget szánt szándékkal időzített bombává alakítják a rossz minőségű, ámde meleg helyekre betervezett elkókkal. Sajnos mindezeket a saját szememmel láttam, nem is egyszer.
(A mindenkori prémium kategória (pl. Enermax, Thermaltake) meg persze elérhetetlen árban van - holott annak a minőségnek kellene defaultnak lenni).

Idézet:
„Elég buta az az ember, aki meleg, vagy forró hely közelébe, /mellé/ kondenzátorokat tesz.”

Megvan rá az okuk - így ugyanis hamarabb veszel újat..

Idézet:
„Aztmondják, hogy a codegen tápok se jók.”

Változó; vannak nagyon retek szériáik, de nem mindegyik az. Pont a napoban láttam egy öt éves Codegent belülről, és egész tisztes állapotban volt. Sőt, kategóriájához mérten még igényesnek is lehetett nevezni a belsejét! Egyébként szerintem 10eFt alatt ár/érték arányban messze legjobbak az FSP tápok - én mindenkinek ezt szoktam ajánlani.

Idézet:
„1ébként én mindig is azt vettem észre, hogy a régebbi sz.gép cuccok sokkal jobbak, szívósabbak, jobban össze vannak rakva.”

Igen, egykoron még a minőség volt az elsődleges szempont, nem az, hogy hamar tönkremenjen, és vegyél még egyet (illetve még többet). Ez van.

Idézet:
„csak 140watt, ahoz nem kell több amper 25-30-nál, igaz?”

Nem kell több, sőt; kevesebb is elég lenne, de ha kicsit túl van méretezve a táp, az egyáltalán nem baj. Főleg, hogy mindössze 1500 magyar királyi forintodba került, ami lássuk be, nem sok egy olyan tápért.

szerk.: Most látom csak.. ez a 140W most akkor kimenő teljesítmény? Mert ha igen, akkor nincs is annyira túlméretezve az a táp. De mindenképpen bírnia kell még így is (mivel egyedül a 12V-os ág terhelhetősége is 300W).
(#) AccessDenied hozzászólása Jan 14, 2011 /

Na végre egy ember, aki megvédi a codegen tápokat Szerintem annyi pénzért amennyibe kerülnek nagyon is jókDD Én nekem egy 350-es codegen hajtotta régen a 2600xt crossfire és intel P D 925 (135W) kombóját. A codegenek nem jók, de nem is rosszak, sztem simán verik az ilyen hoki LC powert, meg a többi nonamet, mercury, m-tech, stb...
(#) Technika88 válasza hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Igen, ismerem a gagyi forrasztásokat, hogy milyen, láttam már durva megoldásokat, bár a mostani világban ez nekem már nem okoz meglepetést. Hát jól mondod, hogy meg van rá az okuk, nem gyártják ezeket hosszútávra, hogy direkt újat kelljen venni..
Mondjuk nekem volt egy 300-as Codegen tápom, végül beadtam 1 sz.gép bontóba, elötte használtam nagyjábol 1 évig, nem csinált semmi rosszat, csak 12.3V-ot adott ki, ami nem olyan sok, de nagyon pontatlan.
Hát igen, ezzel a Compaq tápegységgel tuti jól jártam 1500-ért, 1ártalán nem pénz. De nagyon durva a belseje, tele van millió alkatrésszel, és nehéz is Az a lényeg nekem, hogy elég legyen a 25amper, de a számítások szerint elég. Különben meg ma szedtem szét azt a bizonyos 286-os gépnek az AT tápegységét, meglepődve láttam benne a kondikat,10ezer mikrófarádnyit számoltam benne össze, hát ezért ilyen "bika" ez a táp. De nem értem, miért 10V-os kondi van benne? Igen,folyamatos kimenő teljesítmény a 140watt. Sorry, ha félreérthetően lett volna írva korábban. Szobában ez a teljesítmény bőven sok, főleg, hogy 30centis 1ébként 1000watt RMS hangszóró van rákötve, ami 17kg Bőven elég a 140watt is.. Mondjuk ez a rész nem ide való, de leírtam, hogy érthető legyen
(#) Technika88 válasza AccessDenied hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Mondjuk az tényleg szép attol a codegen táptol, elismerem én is, így jobb? Különben meg annyit fűznék hozzá, hogy valamivel megbízhatóbb darabok, mint amiket felsoroltál, meg még lehetne hozzá tenni még párat.. Nekem volt mercury tápom, 1X letiltott, aztán valahogy elindult, majd pukk pukk, kondi kiment, stb.. Meg tudtam javítani, de inkább eladtam xD
(#) AccessDenied válasza Technika88 hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

azért számoltál össze 10000 mikrót, mert az nem mind a 12V-on van, csak a 16V-os tűréshatárúakat nézd, azok vannak a 12V-os ágon.
(#) Technika88 válasza AccessDenied hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Világos, hiszen a 3.3V,meg 5V-ot sokkal nagyobb amperben nyomja,mint a 12V-ot, és oda több puffert tettek, mint a 12V mellé, de még így is elegendő..Tényleg a PS4060-ba nagy pufferek vannak? Nemtudom mennyire ismered azt a tápot. Az elindításához visszatérve : 1 korábbi hozzászólásodban csatoltad ugyebár a bekötését, én azt lementettem. Az első bekötési verzióval pár másodperces csúszással akkor gondolom el kell indulnia majd a tápnak. Terhelést tegyek azért a biztonság kedvéért rá? Meg a kép szerint a jobb oldalábol jön ki a 12V, ahol a 3 "tüske" van,abbol is a 2 szélső az, képröl is nehéz eltéveszteni 1ébként ez a táp nem jó,csak a szerverhez, vagy sima géphez is megfelelő? Csak nincs hozzá csatlakozóm
(#) AccessDenied válasza Technika88 hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

A rajz alapján átalakíthatod egy szabvány ATX csatira, és szerintem működni is fog, nekem még folyamatban van az átalakítás, most kezdtem neki a kábelnek. A PS4060-ba van vagy 8db 6800mikrós kondi a 12V-on
(#) Technika88 válasza AccessDenied hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

Majd még gondolkodok, hogy át alakítom-e, vagy sem, 1enlőre az erősítőmet fogja kiszolgálni, alig várom, hogy megérkezzen, elvileg jövő 7en itt van. Majd ha tudsz, csatolsz képet az átalakításrol? 6800as kondi? Hát az elég durva táp akkor, megnyugodtam azthiszem, jó erős lesz 1éb érdekesség, amit el tudsz még mondani a táprol? Akár elektronikailag, mert te jobban ismered nyilván.
(#) AccessDenied hozzászólása Jan 15, 2011 /

Hmm amiket olvastam, hogy a hatásfoka nem túl magas, mivel nem egy mai darab... Szerintem a többiről mindent elmond, ha belenézel.... hűtőborda hegyek, és kondi halmok... Annyi tapasztalat, hogy bár a venti 7,5V-ról megy, elég turbina hangú... főleg hogy nekem 2db van ugye az eredeti házba...
Itt van pár gyenge minőségű kép az átalakításról, én nem egy db tápot alakítottam át, hanem a két tápot összekötő elektronika kábeleit. Rákötöttem most egy kis s462-es lapot, és prímán beindult róla. Nem csoda, hisz 1500W áll rendelkezésére...

Köszi a képeket, hát nemsemmi Hát nem 1 mai táp, az biztos, amit én rendeltem, az nagyjábol 10éves, remélem még fog 1 jó pár évig működni..Hűtőbordát a képröl is láttam a tápba, mert mielött elutaltam a pénzt, kértem róla képeket, iszonyat komolyan néz ki.. Ez hány kg. -os technika? Én csatlakozó nélkül kapom, mert láttam, hogy elvileg az is van hozzá.. Amúgy van valami 5leted, hogy a 12V-os csatlakozóira hogy rakjak kábelt,ami az erősítőhöz menne? Az az igazság, hogy nincs túl komoly felszerelésem, hogy olyan szépen meg tudjam oldani.. Valami 1szerű parasztias megoldás kellene. 4es vezetékeim azok vannak,ha oda fér..
(#) AccessDenied hozzászólása Jan 15, 2011 /

Hát a 12V meg 0V-ot parasztba bekötheted a kivezetésre, de a bekapcsoláshoz jobb lesz ha szétszeded, és kis finom vékony vezetékekkel bekötsz egy kapcsolót a nyákra.

Rá kötöm én,csak férjen oda,mert ez valami régi vasalónak a vastag kábele,ez biztos nem fűti majd el. Kapcsolóm az van,majd össze rakom valahogy, csak fog menni.. Az a durva, hogy a tápban még valami "processzor" is van az oldalába, hát ilyet 1 tápba se láttam eddig..
(#) Technika88 válasza AccessDenied hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

Megjött a táp,be is kötöttem, elindult,kegyetlen durva a hangja Viszont tuti, hogy valamit nem kötöttem tökéletesen, mert be torzít 1 bizonyos hangerő felett, bár mondjuk sokkal jobban bírja ez a táp, mint a másik, érezni az erejét.. Eléggé barbár módon tudtam csak a drótot oda erősíteni, lehet, ha nem érintkezik túl jól,akkor eshet a feszültség, és e miatt torzítana? Mármint a tápnak a kimeneti feszültsége mondjuk 12V ugyebár, mire az erősítő megkapja, csak 11, vagy alatta, mert ha meghajtom, a nem tökéletes érintkezés miatt eshetne a feszültség, ha jól gondolom, nem? Különben meg 10cm hosszú dupla vezetékkel kötöttem rá a +, meg a minusz-t, ezért nem értem. Segítsetek légyszi, meg hogy hogyan lehetne az érintkezőire vastag kábelt rá erőszakolni a leg 1szerűbben. Esetleg rá tudnám forrasztani? Vastag sok szálas drótom van. (legalább 4es) De elméletileg nem torzíthatna, mert 25amper elvileg elég kell, hogy legyen. Előre is köszi!
Következő: »»   2 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem