Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenkinek. (kellemes ünnepeket)
A problémám az lenne, hogy megépítettem egy töltőt amit itt találtam a témában de nem úgy működik ahogy kéne. A baj az, hogy beállítom neki a 4,1V-os végfeszt és még annál tovább is viszi ha töltöm az akkut. Bővebben elment 4,3 V ig is.
Szia! A feszültség osztód nem pontos! Biztos hogy 1% os ellenállásokat használtál? Valamint a megadott értékűt?
Üdv.
Nem 1%-os ellenállásokat használtam de nem is ez volt a probléma hanem a táp most már rendesen működik. És ezt építettem meg(mellékelt fájl)
Szia! Én másik kapcsolásra gonodltam...
Hi!
Vettem egy modell RC autót, és szeretenék bele, Li-po akssit venni, mi a külömbséga hagyományos akksik és a li-po aksik közöt, ill. milyen aksit érdemes venni, ha a kocsba 2db akksi hely van és alapból, 7,2v os és 1200mah-es aksit adnak, 1db-ot. és ezzel lehet kb 20-25 percet játszani, ezt szeretném növelni kb. 1órára, ugytudom minnél nagyobb mah annál tovább bírja, e-mellett szeretnék gyors töltést használni. Szóval mit tanácsoltok, és mi a külömbséga felépítésben stb.? Üdv: Br1aN
Ha LiPo akksit választasz akkor ügyelj arra hogy a feszültsége megegyezzen a gyári akkupackével. Ezen túl minél nagyobb a kapacitása, vagyis minél nagyobb miliamper számú, annál tovább fog menni az autód, de annál tovább is tart a töltés. Figyelj ara is hogy az új akkupack-ot be tudod-e tenni, illetve hogy ott tudod-e majd rögzíteni.
Amúgy tölteni nem olyan egyszerü, mindenképp gyári töltőt használnék hozzá. Vannak már nagyon jók 10eFt körül, jellemzően 12V-ról vagy 230V-ról üzemelnek. Ezekkel a 3000-3500mAh-s akkupackot fél-egy óra alatt lehet föltölteni.
Hi!
Hát ennek, az autónak egyik nagy előnye, hogy tunning motor van benne ami birja a nagyob veszültséget, alap 2 db akasival, 30mph+ sebesség, 2 db alap szintű aksival 50mph+ és youtuben 130mph+ értek el 2db li po val, nem tudom milyen li po az, de énis szeretnék egy brutál erős aksit, venni töltövel, 30-ból kijön 2db akksi és töltő hozzá? Üdv: Br1aN
Hát a töltőre 10e körül számolj szerintem, és még 10-10 egy-egy akkupack, az úgy kijön talán, de nézz körül van neten rengeteg modellbolt.
Vettem egy helikopter modellt amihez elvileg 3,7V-os LiPo akksi van.
A töltöje nem sok jót ígér, de a régi repülőmhöz van egy LiPo töltőm. A kérdésem az, hogy a 3,7V-os az hány cellás és van-e más kritérium arra, hogy a régi töltőmet használjam. Mit nézzek meg rajta mire kell figyelni stb... Amit most kaptam úgy néz ki, mint egy 400mA-es sima adapter...
A Li-ion, Li-pol akkuk alapból, cellánként 3,7V-osak, azt hogy hány cella van sorba kötve, akkor 7,4V, vagy párhuzamosan azt a gyártó dönti el, mekkora teljesítményre, kapacitásra van szükség, az adott modellhez.
Arra kell figyelni, műszerrel megmérni, az akkufesz.g töltés végén ne haladja meg a 4,25-4,3V végfeszültséget. A töltőáram lehet az akku kapacitásának, az 50-60%a ,így az adaptered, ennyivel tölthet hosszútávon, az akku károsodása nélkül. Pl.1200mA akkucellát 750mA, állandóárammal, melegedés és károsodás nélkül tölthetsz. Lásd mobiltöltők.
Köszönöm, így akkor az akksim egy cellás.
Természetesen a töltőm csak 2, 3 cellást tud tölteni u.itt.: 2,3 cellás jó Lipo töltő eladó
Sziasztok.
Találtam egy jó kis li-on töltő ic-t. Még nem építettem meg,ezért várok véleményeket,hát ha,már valaki foglalkozott ezzel. Bővebben: Link
Üdv.
Látom poénos kedved van.Én se ma kezdtem,de azért köszi a véleményed.
Helló
Én már megépítettem pár db-ot és teljesen jól működik, de kicsivel több pénzért 1-A-os verzió is van, amihez szintén csak pár külső alkatrész kell! Persze, ha neked elég az a max 500mA, akkor ez is tök jó!
Szia.
Na erre voltam kiváncsi,kössz az infót.Elég lesz 500mA is,mert csak 700mAh-s akkuhoz kell.De ha már megemlítetted,az 1amperos verziót hol lehet kapni?Link? Előre is kössz.
Megnéztem ezt az UCC3957-es Texas ic-t. Én úgy látom, hogy ez nem balancer, hanem egy túltöltés-túlmerítés elleni védelmi ic.
Balancernek én ezt találtam a neten: link Ha megnéznétek és elmondanátok a véleményetek, azt megköszönném!
Helló
A ChipCAD-nél kapni. Én 3 féle Ic-t vettem tőlük. Az egyik, amit te is írtál, aztán az 1A-os:MCP73833-FCI/UN. Ennek az a baja, hogy elég kicsik a lábai, de azért beforrasztható. A 3.:MCP73863-I/SL. Ez 1,2-A-es, normál smd méretű. Utóbbi 2-nél lehet szabályozni a töltőáramot, tehát kisebb akkukhoz is jó.
Szia! Engem érdekelne ez a kapcsolás csak kéne egy kis segítség. Ezt az IC-t hol lehet beszerezni?
Előre is köszi.
ChipCAD
Árlista > Microchip > Analóg áramkörök > Tápellátással kapcsolatos áramkörök Tápellátással kapcsolatos áramkörök
Sziasztok!
Van nekem egy Dremel stylus gravírozóm, ebben 2db 18650-es Li-Ion cella van, de ebből egy el is pusztult. Szétszedtem, és nincs benne ballancer! egyik akku jó, a vele sorban levő másik 1,3V-os, teljesen halott. Ez a ballancer hiánya miatt lehet, vagy pech? Simán sorba vannak kötve, így tölti, meg van egy NTC közé ragasztva, ez állítja le a töltést. 200mA a töltőáram.
Én tennék bele a helyedben védelmet. (Nemrég édesanyám is tönkretette az egyik cellámat. (Igaz az én hibámból.) Teszteltem a Power LED-es bicikli lámpámat, és nem volt benne még védőelektronika. (6 cellából 5 túlélte, 1 zárlatos lett. (Mivel nem egyformán voltak feltöltve és édesanyám hangulatvilágításként felkapcsolta.) A védelemnek egy egyszerű FET + hiszterézises komparátorból kell állnia. Ha 3V alá megy a cella fesz., akkor lekapcsolja azt a cellát. (Sorba kötött celláknál megszakítja az áramkört.)
Szia!
Van benne védelem. Persze nem cellánként. Ha 6V alá esik a fesz, lekapcsolja a motort. Persze jelen esetben ez úgy jön össze, hogy egyik akku csurig van, másik meg halott.... Van valami tuti működő rajzod ilyen védelemhez?
Nekem gyári elektronikák vannak benne. De mint írtam az előző hsz.-omban, nem kell hozzá sok alkatrész.
Sziasztok!
Szétválasztottam egy kétcellás li-po akkupakkot helyszűke miatt, hogy a cellák távolabb legyenek egymástól. Ezt viszont csak a vezetékek cseréjével tudtam megoldani. A kérdésem, hogy a két cellát összekötő vezetéken mekkora terhelés keletkezhet? Akkora mint két végpóluson amit már a fogyasztóra kötök, vagy kisebb, esetleg semmi? Ennek függvényében választanék vezetéket hozzá. Köszi előre is!
Szia!
Köszönöm a gyors választ! Elég nagy terhelést kap, konkrét adatot nem tudok, még nem mértem meg. Minden esetre nagyot. Akkor minimum 1,5mm-es sodrat. Köszi mégegyszer!
Mivel sorba vannak kötve a cellák, az összekötő vezetéken pontosan ugyanakkora áram fog folyni, mint az akkupakk kivezetéseinél. (Lásd: Kirchhoff-törvények, főképp az I.)
Azaz legalább olyan vastag legyen mint a kivezetés.
Hi!
Lenne egy kérdésem mivel az a topic ahova kéne ezt irnom halott ezért tétlen vagyok, szóval, a karácsonra vásárolt traxxas e-revo vxl 1:16 autó amit vettem, és azt terveztem veszek bele li-po-t kicsit elcsúszik, mert a szabályzó elfüstölt, nos a szabályzó külföldön van a cégnél, de hetek, még válaszolnak is rá, valamit, ezért szeretnék egy házilag készített, szabályzóval használni addig, mert ha cserélik a szabályzót garival, akkor kidobok 20e-t az ablakon, nos érdeklödtem másik forumon hogy meglehetne-e oldani tud-e valaki segíteni de fullhalott az ügy, időközben találtam kapcsolási rajzot, és véleményeteket, tanácsaitokat szeretném kikérni, hogy szerintetek, müködne e az autó azzala szabályzóval amit találtam kapcsolási rajzot, ha igen tudna-e valaki segiteni ennek megszerkesztésésben, vagy legalább anyit hogy alkatrész lista vagy bármi, és én össze raknám itthon, továbbá, találtam, gyórs töltö, kapcsolási rajzot, azzal is az a gondom nem tudom kisilabizálni, mi kell bele, nos, mellékletbe megtaláljátok a becsomagolt filet, remélem tudtok segíteni a legfontosabba szabályzó, és minnél elöbb össze szeretném raknia szabályzót, mert már nagyon türelmetlen vagyok, nagyon boldog lennék ha valami nagyon okos ember tudna segíteni, ha ez a szabéályzó nem jó, akkor ha valaki tudna kapcs rajzot, vagy lenne kedve összedugnia fejét velem és valami brutál szabályzót csinálni, az meghálálnám. néhány link: Traxxas E-revo 1:16 VXL Eredeti Szabályzója ÜdV: Br1aN |
Bejelentkezés
Hirdetés |