Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   27 / 1171
(#) Fery válasza sniperx hozzászólására (») Jún 1, 2007 /

Szia Probálj meg a régi audik rajzai között a neten. Nekem volt régen egy 80-as Audim abba is VDO gyártmányu léptetőmotoros óra volt. Ott valószinüleg megtalálod a rajzot.
(#) sniperx válasza Fery hozzászólására (») Jún 1, 2007 /

Tudsz webcímet ilyen oldalhoz?
(#) Fery válasza sniperx hozzászólására (») Jún 2, 2007 /

Szia. Sajna nem ez már jópár éve volt, elfelejtettem, de probáld google, én is valamilyen keresővel bukkantam rá annak idején. Bocsi rég volt.
(#) Fery válasza sniperx hozzászólására (») Jún 2, 2007 /

Ha itt bereggelsz letöltheted
Bővebben: Link
(#) bancsi15 hozzászólása Jún 2, 2007 /

Sziasztok! Van 2 IC-m (szerintem) és nem tudom mire valóak:1, előlap:80A-PIO hátlap:71204
2, előlap:TMS 2764-20JL LHP8714
Hátlap:JL2764HS/015004 SINGAPORE14

ebben kérném segítségeteket,és abban, hogy nem tudnátok ajánlani valami jó kis kapcsolást a következőekből(ezek vannak itthon jelenleg):
kondenzátor:150uF330V, 4db 4,7µF 35V, 2db 10uF25V,47uF16V, 220uF16V,
tranzisztor:3db UTC UT131 -6QMB, H SD 965 7u R
dióda 3db IN4004 DC
LED:7db piros
Ellenállás az sok van

kösz!
ui.:L ehet hogy ez így kicsit fura,de nagyon kezdő vagyok még!
(#) Moderátor hozzászólása Jún 2, 2007

Idézet:
„help”
téma ide áthelyezve.
(#) Godesz hozzászólása Jún 2, 2007 /

Hy mindenkinek!

Egy régi TV-t szerelek szét, és találtam benne néhány cuccot, amiről nem tudtam megállapítani hogy mi is lehetne, ezért a segítségeteket kérem! képeket mellékeltem!
(#) Müszi válasza Godesz hozzászólására (») Jún 2, 2007 /

ez egy elektrolit kondenzáotr=ELKO
(#) Godesz hozzászólása Jún 2, 2007 /

és hogy mennyi a kapacitása rról tudok mondani valamit?
(#) idavid hozzászólása Jún 2, 2007 /

ez egy elko. 350 V az átütési feszültsége, és ha nem tévedek, akkor a négyszög a négyszögjelet jelent, a háromszög a háromszögjelet, a kör pedig a sinusjelet. a kapacitása pedig 220 µF sinusjelnél, 100 µF négyszög- és 47 µF háromszögjelnél.

(kezdőbb vagyok, de szerintem a négyszög meg a háromszög egyértelmű. ha tévedek, nyugodtna javítsatok ki, tanulni jöttem ide. )
(#) Fery válasza idavid hozzászólására (») Jún 2, 2007 /

Kijavitlak. A lábai vannak igy jelölve és azt jelenti hogy a közöshöz képest melyik lábon mekkora a kapacitás. Ez tulajdonképpen több elkó egy tokban.

Ami az oldalán van jel azt a lábak szegecselésén is megleled. És valószinü már elég kapacitást vesztett darab megette már a feszültsége javát.

Ja és semmi köze nincs se négyszög, se háromszög, se szinusz jelhez ez egyenfeszre való pufferkondi.

ilyenről sem hallottam még. már megérte reggel felkelni

(#) Medve válasza bancsi15 hozzászólására (») Jún 2, 2007 /

Hello, a 80-PIO egy processzorhoz kapcsolandó IC, amely az adatbuszt kezeli, illetve "sokszorozza", ezzel tudunk külső eszközöket kapcsolni a géphez (processzorhoz).
A TMS2764 pedig egy UV sugárzással törölhető memória (ablakos ugye?)

Hány éves vagy ? Nem bántó szándékkal kérdezem.

16 és még egy kicsi.

Na látod tudod miért nem baj ha nem ismered ?
Születésed előtt kb 20 évvel gyártották azt a kondit.
Ma már nem is gyártanak ilyen fajtát ha jól tudom.
(#) _JANI_ válasza bancsi15 hozzászólására (») Jún 2, 2007 /

A "Z80PIO"-t szerintem csomagold alufóliába, és egyenlőre tedd férre...
A Z80PIO 'naggyából' = párhuzamos be-kimeneti IC, a Z80CPU (Z80 mikroprcesszor) számára.

A "2764" +1 EPROM (Kellene lenni ralyta egy qvarczüveg ablaknak a törléshez)
8Kbájt * 8bit szervezésű, 24 lábas tok.
Később jó kis epromos futófényt lehet vele készíteni, ha kitudod törölni és fel tudod programozni...

A többi alkatrészből szerintem elsőnek ezt a kétledes villogó-t építsd meg. Ez elég egyszerű. Szinte el sem lehet rontani. A "kapcsolások" között még találhatsz egy pár leírást is az alkatrészekről.

Sok sikert a megépítéshez... S jó tanulást.
(Mert egy kéd dolognak azért utánna kell olvasni!)
(#) _JANI_ válasza Godesz hozzászólására (») Jún 2, 2007 /

Három az egyben, egyemáramú kondi. A tápegységben volt buffernek. Névleges feszültsége 350V-(DC).
(#) gyengus hozzászólása Jún 3, 2007 /

Hali!
Ezen az oldalon olvastam valamelyik topicban egy ic-ről, amit 7 szegmenses kijelzőkhöz lehet használni. Valami olyasmit tud, hogy miközben az új beállításokat kapja, megőrzi a régit, így elkerülhető a kijelző frissítés közbeni villódzása.
Mi ennek az icnek a neve és melyik topicban olvastam róla? És kb mennyibe kerül? Jó lenne tudni, mert abban a topicban le volt írva, hogy kell használni.
Köszi szépen
(#) Norberto válasza gyengus hozzászólására (») Jún 3, 2007 /

Hali!

4511-re emlékszel szerintem...ez tud olyat is, hogy megjegyzi a kijelzett értéket, persze ehhez egy "tároló módot aktiváló lábat" vezérelni kell...
(#) gyengus válasza Norberto hozzászólására (») Jún 3, 2007 /

Köszi
PIChez szeretném kijelzőnek
(#) Norberto válasza gyengus hozzászólására (») Jún 3, 2007 /

De hát PIC-ek esetén szerintem programban megoldható, hogy ne legyen a kijelzőn villogás...szerintem :yes:
(#) Medve válasza Norberto hozzászólására (») Jún 3, 2007 /

Igen, igazad van, a PIC eknél inkább "direkt" kötik rá a kijelzőket, és időmultiplex módon vezérlik őket oly magas frekivel, hogy a villogás már nem látszik. Ezzel az IC vel PIC lábat lehet megtakarítani , 7 helyett 4 ugye...Igy a PIC-ből csak egy 4 bites adatbuszt kell kivezetni és annyi LE/STROBE jelet, ahány számjegyünk van.

Az IC nagyjából úgy működik, hogy az A-B-C-D bemenetekra rájuttatjuk a kijelezni kívánt szám BCD kódját az LE/STROBE (5) láb L szintje mellett. Majd ezt H-re húzzuk, mire a szám megjelenik a kijelzőn. Egy deszkamodelen egyszerű és célszerű ezt kipróbálni, vagy, ami még jobb: EWB-vel!!
Az IC adatlapja ITT
(#) gyengus válasza Medve hozzászólására (») Jún 3, 2007 /

Közben rájöttem
Viszont szerintem kéne hozzá egy 4bites számláló, mivel 4 számjegyes közös katódos kijelzőt szeretnék vezérelni
Olyat tudtok ajánlani?
(#) Fery hozzászólása Jún 3, 2007 /

Sziasztok Srácok

Hónapok óta próbálom egy IC adatlapját megtalálni de se google sem egyebek nem hoztak eredményt. Most úgy döntöttem VÉRDIJAT tüzök ki a fejére. Aki megtalálja, hogy milyen IC ez, mit tud és mire lehetne használni annak küldök belőle egy marékkal.
CA 3159 E RCA gyártmány
(#) Fery hozzászólása Jún 3, 2007 /

Persze ha sokan lesztek, akkor megossztva
(#) Medve válasza Fery hozzászólására (») Jún 3, 2007 /

Egy tipp:
Single-Chip-Multifunction TV Support Circuit - TV Horizontal Oscillator and AGC

Egycsipes, többfunkciós, TV kiszolgáló áramkör-Vizszintes oszcillátor és automatikus erősítés szabályozó. 16 lábas?
(#) Medve válasza gyengus hozzászólására (») Jún 3, 2007 /

Erre jó a klasszikus SN7493, 16 ig számol, a 7490 pedig 10-ig Ezek voltak a legnépszerűbbek
(#) Fery válasza Medve hozzászólására (») Jún 3, 2007 /

16 lábu igen de valami pontosabb kéne - adatlap - ilyesmi mert ez még kevés ahhoz hogy használjam valamire.
Következő: »»   27 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem