Fórum témák
» Több friss téma |
Szia Probálj meg a régi audik rajzai között a neten. Nekem volt régen egy 80-as Audim abba is VDO gyártmányu léptetőmotoros óra volt. Ott valószinüleg megtalálod a rajzot.
Szia. Sajna nem ez már jópár éve volt, elfelejtettem, de probáld google, én is valamilyen keresővel bukkantam rá annak idején. Bocsi rég volt.
Ha itt bereggelsz letöltheted
Bővebben: Link
Sziasztok! Van 2 IC-m (szerintem) és nem tudom mire valóak:1, előlap:80A-PIO hátlap:71204
2, előlap:TMS 2764-20JL LHP8714 Hátlap:JL2764HS/015004 SINGAPORE14 ebben kérném segítségeteket,és abban, hogy nem tudnátok ajánlani valami jó kis kapcsolást a következőekből(ezek vannak itthon jelenleg): kondenzátor:150uF330V, 4db 4,7µF 35V, 2db 10uF25V,47uF16V, 220uF16V, tranzisztor:3db UTC UT131 -6QMB, H SD 965 7u R dióda 3db IN4004 DC LED:7db piros Ellenállás az sok van kösz! ui.:L ehet hogy ez így kicsit fura,de nagyon kezdő vagyok még!
Idézet: téma ide áthelyezve. „help”
Hy mindenkinek!
Egy régi TV-t szerelek szét, és találtam benne néhány cuccot, amiről nem tudtam megállapítani hogy mi is lehetne, ezért a segítségeteket kérem! képeket mellékeltem!
ez egy elko. 350 V az átütési feszültsége, és ha nem tévedek, akkor a négyszög a négyszögjelet jelent, a háromszög a háromszögjelet, a kör pedig a sinusjelet. a kapacitása pedig 220 µF sinusjelnél, 100 µF négyszög- és 47 µF háromszögjelnél.
(kezdőbb vagyok, de szerintem a négyszög meg a háromszög egyértelmű. ha tévedek, nyugodtna javítsatok ki, tanulni jöttem ide. )
Kijavitlak. A lábai vannak igy jelölve és azt jelenti hogy a közöshöz képest melyik lábon mekkora a kapacitás. Ez tulajdonképpen több elkó egy tokban.
Ami az oldalán van jel azt a lábak szegecselésén is megleled. És valószinü már elég kapacitást vesztett darab megette már a feszültsége javát.
Ja és semmi köze nincs se négyszög, se háromszög, se szinusz jelhez ez egyenfeszre való pufferkondi.
Hello, a 80-PIO egy processzorhoz kapcsolandó IC, amely az adatbuszt kezeli, illetve "sokszorozza", ezzel tudunk külső eszközöket kapcsolni a géphez (processzorhoz).
A TMS2764 pedig egy UV sugárzással törölhető memória (ablakos ugye?)
Hány éves vagy ? Nem bántó szándékkal kérdezem.
Na látod tudod miért nem baj ha nem ismered ?
Születésed előtt kb 20 évvel gyártották azt a kondit. Ma már nem is gyártanak ilyen fajtát ha jól tudom.
A "Z80PIO"-t szerintem csomagold alufóliába, és egyenlőre tedd férre...
A Z80PIO 'naggyából' = párhuzamos be-kimeneti IC, a Z80CPU (Z80 mikroprcesszor) számára. A "2764" +1 EPROM (Kellene lenni ralyta egy qvarczüveg ablaknak a törléshez) 8Kbájt * 8bit szervezésű, 24 lábas tok. Később jó kis epromos futófényt lehet vele készíteni, ha kitudod törölni és fel tudod programozni... A többi alkatrészből szerintem elsőnek ezt a kétledes villogó-t építsd meg. Ez elég egyszerű. Szinte el sem lehet rontani. A "kapcsolások" között még találhatsz egy pár leírást is az alkatrészekről. Sok sikert a megépítéshez... S jó tanulást. (Mert egy kéd dolognak azért utánna kell olvasni!)
Három az egyben, egyemáramú kondi. A tápegységben volt buffernek. Névleges feszültsége 350V-(DC).
Hali!
Ezen az oldalon olvastam valamelyik topicban egy ic-ről, amit 7 szegmenses kijelzőkhöz lehet használni. Valami olyasmit tud, hogy miközben az új beállításokat kapja, megőrzi a régit, így elkerülhető a kijelző frissítés közbeni villódzása. Mi ennek az icnek a neve és melyik topicban olvastam róla? És kb mennyibe kerül? Jó lenne tudni, mert abban a topicban le volt írva, hogy kell használni. Köszi szépen
Hali!
4511-re emlékszel szerintem...ez tud olyat is, hogy megjegyzi a kijelzett értéket, persze ehhez egy "tároló módot aktiváló lábat" vezérelni kell...
De hát PIC-ek esetén szerintem programban megoldható, hogy ne legyen a kijelzőn villogás...szerintem :yes:
Igen, igazad van, a PIC eknél inkább "direkt" kötik rá a kijelzőket, és időmultiplex módon vezérlik őket oly magas frekivel, hogy a villogás már nem látszik. Ezzel az IC vel PIC lábat lehet megtakarítani , 7 helyett 4 ugye...Igy a PIC-ből csak egy 4 bites adatbuszt kell kivezetni és annyi LE/STROBE jelet, ahány számjegyünk van.
Az IC nagyjából úgy működik, hogy az A-B-C-D bemenetekra rájuttatjuk a kijelezni kívánt szám BCD kódját az LE/STROBE (5) láb L szintje mellett. Majd ezt H-re húzzuk, mire a szám megjelenik a kijelzőn. Egy deszkamodelen egyszerű és célszerű ezt kipróbálni, vagy, ami még jobb: EWB-vel!! Az IC adatlapja ITT
Közben rájöttem
Viszont szerintem kéne hozzá egy 4bites számláló, mivel 4 számjegyes közös katódos kijelzőt szeretnék vezérelni Olyat tudtok ajánlani?
Sziasztok Srácok
Hónapok óta próbálom egy IC adatlapját megtalálni de se google sem egyebek nem hoztak eredményt. Most úgy döntöttem VÉRDIJAT tüzök ki a fejére. Aki megtalálja, hogy milyen IC ez, mit tud és mire lehetne használni annak küldök belőle egy marékkal. CA 3159 E RCA gyártmány
Egy tipp:
Single-Chip-Multifunction TV Support Circuit - TV Horizontal Oscillator and AGC Egycsipes, többfunkciós, TV kiszolgáló áramkör-Vizszintes oszcillátor és automatikus erősítés szabályozó. 16 lábas?
Erre jó a klasszikus SN7493, 16 ig számol, a 7490 pedig 10-ig Ezek voltak a legnépszerűbbek
|
Bejelentkezés
Hirdetés |