Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   167 / 1149
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

Hali!
Aki próbált segíteni annak köszönöm de már csak egy driver hiányzik az viszont az ismeretlen kategóriába tartozik.Azonosítója: ACPI\ATK0100\1010100
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

Össze jött ez is bár igen jól el volt rejtve !
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

Én tudom ez mi! Meg fogsz lepődni, lehet már a google-vel is rákerestél és azt "javasolta", hogy az ASUS-tól töltsd le... ez a megoldás, asus atk100 ezt letöltöd és működik, hogy egy toshiba laptophoz hogy jön az asus azt nem tudom de talán szintén l40-et telepítettem és ez az egy driver hiányzott, a pontos letöltési helyet nem tudom de asus gyártmányú driver kellett hozzá...

Vagy a legutóbbi hozzászólásoddal úgy értetted, hogy közben meglett ez is?
(#) mizsei.robi hozzászólása Jan 29, 2011 /

Sziasztok!
Szereztem egy Samsung SP2014N 200GB IDE HDD-t. Az lenne a problémám vele, hogy nincs smartja.A biosban ha bekapcsolom a smart-ot akkor megakasztja a biost. A HDD-t hibásnak, bizonytalannak mondták, de írni olvasni lehet róla. A HD sentinel ugyan nem lát adatokat, sem hőmérsékletet a HDDről , de a felület tesztjei sikeresen lefutottak, egy hibás szektort sem mutattak. Szerintetek mi lehet vele?
(#) ptesza válasza mizsei.robi hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

Ha nem boldogulsz akkor szerezz rá egy másik panelt. Szokott lenni sok BAD vinyó a neten eladó.
(#) _ampervadasz_ válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Legtöbb esetben mindig hardver gyártójánál kell "érdeklődni" illesztőprogram után mert újabban ternd, hogy a különböző gyártók hardverelemeikből összeállított noteszgéphez egyáltalán semmilyen illesztőprogramot nem mellékelnek, illetve ha igen, de csak akkor veszel mellé egy platformot amit telepítesz rá. pénz, pénz pénz...
(#) _ampervadasz_ válasza mizsei.robi hozzászólására (») Jan 30, 2011 / 1

Szia.

Idézet:
„problémám vele, hogy nincs smartja”

Van! Igen van, csak frissítsd a chipset illesztőprogramját, és egyből látni fogod a S.M.A.R.T. értékét.
Ha a merevlemezt külön PCI portba csatlakoztatott IDE portbővítőkártyával használod, akkor meg annak firssítsd az IDE vezérlő illesztőprogramját, vagy kösd át az alaplapra próbaképpen.
Ugyan ez a felállás S ATA vezérlők esetén is.

Példaképp a JMicron S ATA AHCI / RAID vezérlőmre csatlakoztatott merevlemez S.M.A.R.T. értékét nem tudtam kiolvasni mert az illesztőprogram nem volt erre, vagy csak hibásan kifejlesztve, és mióta frissítettem azóta látja rendesen.
(#) sardi_hunor hozzászólása Jan 30, 2011 /

Sziasztok!

Sikerult olcson recserelnem az alaplapom procival egyutt es rammal, az 1,4ghz/256/400-az procimat lecsereltem egy 2,4ghz/1m/533 prescott magos procira az mv42-es alaplapom egy Jetway PT88AS sata raid-os alaplapra ami ddr 400 ramokat tamogat es amibol 1Gb van jelenleg, es a lap max 800 mhz FSB-t tud.+128mb geforce FX5200 agp 8x.

Tehat az lenne a kerdes hogy ezen az uj konfigon elmenne a windows7 szerintetek?
(#) Hx-2 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

El! Mire akarod hasznalni?
(#) mizsei.robi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

A legfrissebb chipset driver van fent. Maga a BIOS sem lát smart adatokat a vinyó felől, még az ESTOOL sem: "Smart command failed". A másik gép sem lát smart adatokat a vinyó felől..
(#) ptesza válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Karcsú az az 1GB. A prescott az jó ,de azt már tudni kell hűteni is.
(#) coyote55 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Az FX5200 a leggyengébb láncszem, az AERO-t nem biztos, hogy tudja...
(#) ptesza válasza coyote55 hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

A 9550 el is gyéren.
(#) coyote55 válasza ptesza hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

1GB RAM-mal nekem ment...
(#) szabjan válasza coyote55 hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Biztos nem tudja. Most raktam össze egy gépet ilyennel..
Win 7 x86. 95.68 az utolsó forceware driver hozzá.
(#) sardi_hunor válasza ptesza hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

A hutesz az egy rezmagos eredeti intel huto es eleg jol hut.

szoval a kartya lenne a keggyengebb, hat amugy altalanos hasznalatra szeretnem: film, messenger, net, kissebb jatekok szovegszerkesztes, ilyesmi.

Elmenne turhetoen?

Nem akarok egy jol kinezo de lassu gepet, akkor inkabb hagyom a tuningolt xp-t.
(#) coyote55 hozzászólása Jan 30, 2011 /

Ha már ilyen szépen összegyűltünk, kérdeznék én is valamit.
Próbálta valaki az AMD-ATI Hybrid Crossfire-t?
Ez a chipset- diszkrét videókártya összekötésével működik (elméletileg).
A dolog ott bukik el, amikor a telepítő a grafikus hardvert keresi, a Win7 lefagy.
Az utolsó üzenet szerint a grafikus hardver keresése folyik...
Próbáltam már mindenféle verziójú Catalyst programot, de ugyanaz játszódik le...Minden ötletet szívesen fogadok.

A videókártya miatt a filmnézés sem lesz egy kéjhömpöly, azt mielőbb le kell cserélni...
(#) radocziandras válasza coyote55 hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Win 7et nem ártana újrahúzni...Crossfire rendszert akarsz kiépíteni?Gondolom az alaplap tudja és közel egyforma vga-kat választottál...pl:hd5770-5750;4870-4850...
(#) coyote55 válasza radocziandras hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Nem, Hybrid Crossfire-t.
Az chipset (AMD 780G) tartalmaz egy HD3200 videót, ahhoz kellene párosítani egy HD3450-et. Ezért vettem ilyen alaplapot, mert így "költséghatékonyan" megúszhatom a videókártyát.
(#) ptesza válasza coyote55 hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

"meguszhatom"-ot tenném idézőjelbe. Szerintem visszafogná a másikat...
(#) coyote55 válasza ptesza hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Láttam teszteket a Hybrid CF-el, a HD3450-nél a Hybrid kb. 70%-80%-al volt jobb!
Két GPU osztja meg a munkát (ha kell, egyébként a diszkrét kártya alszik), szóval visszafogásról szó sincs.
Az alaplapi kártya a "főnök".
Tulajdonképpen lesz egy 256 MB DDR2 RAM-mal gazdálkodó két GPU-s videókártyám - feltéve, hogy sikerül beüzemelni.
A másik lehetőség a HD2400 diszkrét kártya, az viszont gyengébb valamivel a HD3200 alaplapinál.
(#) radocziandras válasza coyote55 hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Ajjaj...Én úgy tudom, hogy a crossfire rendszernél első két számnak stimmelni kell a típusban és így fog tudni egymással együttműködni, mert azok vannak egy családból...De nem tudom, a hybrid CF mit tud...Egy ideig én is gondolkoztam a crossfire rendszeren egy 5770 mellé egy 5750-et vagy 5770 et...csak szerintem ez a e7500 as core2 nem tudná teljesen kihajtani a két kártyát...De így a E7500 as proci nyugodtan kihajtja a 5770-est.
(#) belfi2 hozzászólása Jan 30, 2011 /

Sziasztok!
Nemrég csináltam egy töltőt egy Szatelit L40-hez.(Toshiba)A Töltővel nincs semmi gond de a töltéssel igen.Az a problémám hogyha ráakasztom a gépre a töltőt világít a sárga led úgy 10'-ig aztán kialszik.Ha meg mozgatom a táp vezetéket akkor fel fel villan a led de egy pár másodperc múlva elalszik.Ha bekapcsolom a gépet akkor meg a üzem állapot jelző ugrál a hálózat és a telep kijelzés között.De ha kiveszem a telepet a gépből akkor a töltőről folyamatosan működik a PC minden gond nélkül.Mi lehet vele?
(#) coyote55 válasza radocziandras hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Valóban, de ez Hybrid CF (lenne, ha menne), egy kicsit más.
Az érdekes az, hogy ha a HD3450 beszerelése után csökkentett módban indítom el a rendszert, akkor felismeri, hogy van még videókártya, fel is rak valami WDM drivert, de mindkettőhöz, és utána ha elindítom a Catalyst telepítőjét, az felháborodva közli velem, hogy neki ATI driver kell. OK, feltelepítem azt is, újraindul a gép, és a Se7en bejelentkező képernyőig el is jut, de ott kővé válik.
Ezt eljátszottam - ha jól emlékszem - 4 különböző verziójú Catalyst-al, de az eredmény ugyanaz.
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Nem lehet hogy a laptop nyákjában a tápcsatlakozó kontakthibás? Lehet, hogy esetleg a csatlakozó forrasztása van elöregedve, megrepedezve...
(#) sardi_hunor hozzászólása Jan 30, 2011 /

Tehat akkor szerintetek elfut a w7 a gepemen vagy?

Ertem hogy gyenge a videokari meg sovany az 1 gb ram de elmegy a w7 vagy nem rajta?

Es ha megy szerintetek lassu lessz?

Azt, hogy fut, nem mondanám...
Elmegy, ha találsz az alaplapodhoz Win7 drivert, és ez áll a videókártyára is.
Az 1 GB RAM elég, nem az a fő baj, hanem a megfelelő driverek begyűjtése.
Szerintem kezdj el vadászni, és ha minden hardverhez találtál kompatibilis drivert, csak akkor telepítsd fel!
(#) Hx-2 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Windows 7 rendszerkövetelmények:
1 GHz processzor (x86 vagy x64)
1 GB RAM (x86) vagy 2 GB RAM (x64)
16 GB tárhely (x86) vagy 20 GB tárhely (x64)
DirectX 9 kompatibilis grafikus kártya WDDM 1.0 (vagy újabb) támogatással
(#) sardi_hunor hozzászólása Jan 31, 2011 /

Az lenne a kerdesem h vanm ez a 2,4ghz/1m/533 prescott procim amit egy rezmagos eredeti intel hutovel hutok, es atlagba 35-40 celsius fokon megy.

Az jo vagy nem?

Vagy van meg egy hutom, csatoltam roluk kepet is, es probaljam meg azzal is h hogy megy?

Szerintetek melyiket hasznaljam?
Következő: »»   167 / 1149
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem