Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock
 
Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   219 / 489
(#) janocsi válasza kly hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Szia!
Egy 10uH fojtó kellett még a plusz táppal sorban, mert ha a tápegység bekapcsolása indítottam az áramkört, azonnal "100" Amper folyt, és nem is rezgett be az egység. Ha már a bekapcsolt 12V-ot rádugtam a panelre, rendben elindul, de szerintem jobb a békesség, inkább legyen benne a képen is látható kis induktivitás, utánna a kerámia 100nF már az áramkörön van.

Wir_pow_6.jpg
    
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Na ezt írtam én is! Nem szeret kis feszültségről indulni mert nyitva maradnak a fetek nem indul be! Én a DC/DC konverter és a táp közé is teszek majd egy kis induktívítást.. Egy dolog ha valami működik és egy dolog mi elméletileg kell.. Mindent nem szabad kihagyni..Elég különös jelalakok ülnek a szórás miatt a DC tápra ez tény a szkóp nem hazudik..
(#) pittyu2 válasza janocsi hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Szia . Nem lett vízhólyag a kezeden a "CNC " től Az indulási jelenséget már én is átéltem párszor. Az ötletedet én is szeretném kipróbálni és használni. Lassú táp felfutásnál nem indul a rezgés.Most már mivel megvan a hozzávaló távirányítóm mindent be tudok állítani.Nagyon látványos.
Te is megépíted a kly verzióját vagy másik óránál fogod a wireless-t használni ?
(#) laszlo987 hozzászólása Feb 2, 2011 /
 
Esetleg vanami lágyindító kapcsolással megoldani amig felfut a táp? Félvezetős megoldással, nem relével.
(#) janocsi válasza pittyu2 hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Sziasztok!
A kísérletek szerint elég egy soros 8-10uH a bemenő plusztáppal sorban, így minden esetben, (felfutó táppal is!), stabilan indul a wireless power, ezután már nincs vele semmi gond. Az áramkörön csak egy kerámia 100nF lehet a táp hidegítésére. 8V-15V közötti tartományban vizsgáltam a működését, szabályozva a tápfeszt üzem közben, én nem tapasztaltam nagyobb terheléseknél sem különösebb problémát. A nyugalmi áram az üzemi feszültség függvénye, 12V-on 200mA terhelés nélkül.
- Egyelőre f886 propellerrel fogom kipróbálni ezt az átviteli egységet, ott lényegesen kevesebb áram, (max. 0.5-0.8A, ám itt 12V-on kell), ezt nagyon kényelmesen ebírja ez a wireless power.

- A manuális "cnc"-s műveletet csak kipróbáltam, mégegyszer már nem alkalmazom.
(#) kly válasza laszlo987 hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Pont ez nem lenne jó hiszen nekünk "gyorsindító áramkör" kellene. Egy kis fojtó meg egy kondi épp elég.
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Szia!
Az eredeti wireless power kapcsolási rajz alapján a FET-ek folyamatosan megkapják a tápfeszt a 100uH induktivitásokon, és egy külön kapcsolóval a Gate-re menő 100 Ohm ellenállásokat kapcsolják tápra, ekkor a működésében nem keletkezik zavar. Ezt a kapcsolást mi nem így alkalmazzuk, ezért más áramköri felépítésben előfordulhat ez a kellemetlen hiba, ami az egyik oldali FET ”elszállását” is eredményezheti. Érdemes tehát a kis induktivitás beépítésével a javasolt módon megépíteni az áramkört.
(#) c27 hozzászólása Feb 2, 2011 /
 
Sziasztok.
Janocsi hozzád fordulnék mint motorszakértőhöz.
Van egy video és egy capstan motor amit nem tudok beindítani a videofej motor an3814k hiányos adatlapot találtam de nem tudom kibogarászni hogy melyik micsoda.
A capstan motor pedig egy sony cxa8005as adatlapot nem találtam hozzá. Elég bonyolultnak néz ki így elsőre.
Tudnál segíteni? (A videomotornál van pár elképzelésem. A Vcc meg van jelölve és arra jutottam h a 18 láb lenne a gnd ill. a 18 láb össze van kötve a 3 és 5. lábbal. Bővebben: Link A kérdés az hogy mi lehet a PG/FG talán forgásirány vagy az lenne a szervo? A stopot se tudom indításhoz a stop H vagy L-en legyen meg egyáltalán mire kössem ha kell. A 3/5/18 láb , 7, 11, 16 láb van kivezetve egy csatlakozóra így ezekkel kell próbálkozni. Te mit gondolsz?)
(#) titi válasza c27 hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Hali!
Egy ilyen, AN3814k-s videófejem van nekem is.
Én az eredeti, videóból kitermelt elektronikával hajtottam meg.
Ha kell, visszarajzolom a kapcsolást, de beletelik 1-2 napba, mert most 3nap 12 órás éjjeles meló vár, és ilyenkor kevés időm van.
(#) c27 válasza titi hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Helló.
Értem, jó lenne ha addig Janocsi nem ír. De gondolom neked is olyan, hogy nem magán a motoron van hanem külön csatlakozik egy kis panelen. Csak a bekötés érdekelne a csatlakozón.
(#) titi válasza c27 hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Nekem a videó táp paneljén van rajta az IC, és ide csatlakozik a motor.
Holnap előszedem, és megnézem a bekötést.
Most lassan indulok melóba.
(#) AMD válasza c27 hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Szia!
Nekem is ilyen motorom van amin külön panelon van az AN3814. A következő hozzászólásban megtalálod a kekötését: Bővebben: Link
Nekem 100k ellenállásal helyett 15K kellett hogy pörögjön.

Szerk. Most figyelem, hogy neked van címezve.
(#) zamatőr hozzászólása Feb 2, 2011 /
 
hali

tudnátok segiteni 1 kicsit
nem rémlik valakinek hogy a 16F628 as piccel meghajtott órábol készült-e elemes változat?
előre is köszönöm a válasz további kellemes napokat
(#) janocsi válasza c27 hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Szia C27!
Mint mindig, most is ”mázlid” van. Titi megrajzolja Neked a szükséges kapcsolási rajzot. AMD is látom, már linkelt bekötéssel kapcsolatos hozzászólást.
(#) janocsi válasza zamatőr hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Szia!
Az f628 propeller továbbfejlesztett változatai már RTC-s, (elemes) megoldással működnek. Ezek közül a v2.27 verzió let a fejlesztések vége, (Hp41C), itt is találsz róla teljes leírást, programot. f628_v2_27:
(#) c27 válasza AMD hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Helló.
Kösz. Érdekes mert nem találtam rá erre. A sors fintora.
(#) c27 válasza titi hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Akkor most már nem szükséges a kapcsolás, mivel megy a motor.
(#) c27 válasza janocsi hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Szia. Hát mondjuk úgy, hogy akkor egy motorral ismért több van, de a capstan már egy kicsit más dimmenzió. Ma még nézegetem kicsit és ha jutok vmire akkor írnék neked.
(#) AMD válasza c27 hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Nincs mit.
(#) kly hozzászólása Feb 3, 2011 /
 
Sziasztok

Szereztem pár darab DS1307 RTC-t SO-8 tokozásút , ha kell valakinek óraépítéshez priv. keressen.
(#) c27 hozzászólása Feb 3, 2011 /
 
Szia janocsi.
A cxa8005as sony capstan motort csak nem tudom beindítani adatlap sincs. Neked van valami ötleted?

00.jpg
    
(#) janocsi válasza c27 hozzászólására (») Feb 4, 2011 /
 
Szia C27!
Ilyen Capstan motorral még nem volt dolgom nekem sem. Nem lesz könnyű elindítani, mert szinte biztos, kell a külön 5V stab tápfesz, és természetesen kell a főtáp is a beüzemeléséhez. Sajna a csatolt képről szinte semmi nem derül ki az meghajtó IC nevén kívül. Mindenképpen érdemes keresni hozzá adatlapot, anélkül esélytelennek tűnik a kilenctűs csatlakozóról való elindítása. (A nyáklapon nincsennek a csatlakozó hozzávezetések feltüntetve, megjelőlve valamilyen módon?)
(#) c27 válasza janocsi hozzászólására (») Feb 4, 2011 /
 
Szia.
Adatlapot sehol se találtam pdf fájloknak álcázott linkek vannak de vagy nem jön be semmi vagy nem találja. A csatlakozó hozzávezetések feltüntesésével most nem tudom pontosan mire gondoltál? A vezetősáv vagy hogy esetleg valami jelőlés lenne a bekötésről? Jelölés nincs csak a kis vezetőssávok vannak az ic tetején az a világos rész nem ragasztó, hanem a kivezetés én a gnd-re gondolok. A meg is van a 9 tűs csatlakozón. Talán az 5V is megtalálható ált. a 3 hall szenzor 5V-tal működik vagy néha az ic-ből kapja a feszt. Mindössze ellenállások vannak meg a külső hall szenzor.
(#) c27 válasza c27 hozzászólására (») Feb 4, 2011 /
 
Még megtaláltam a 9 tűs csatlakozóra menő csatlakozót. Ez egy pici nyák és szallagkábel jön ki belőle. Annyi szerepe viszont van, hogy 2 tűt összeköt, még megnézem melyik kettőt és gondolkodok még rajta, de adatlap nékül csak kísérletezés van.
(#) janocsi válasza janocsi hozzászólására (») Feb 5, 2011 /
 
Sziasztok!
Egy újabb URC22b univerzális távirányítóval gazdagodott a ”gyári” készletem, így már háromféle kivitelben is megtalálhatók a picacon. Ez a legutóbbi már (akciósan) csak 490Ft volt, és (15 IN 1) módot kezel. Kb annyi parancsot tud küldeni, (32), mit a képen a középső már nagyon bevált, szintén URC22b. Itt a képen a jobb szélen látható ő újabb kivitelben, de már csak a dobozolásán van az URC22b név feltüntetve. Egy kép az URC22b trióról.
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Feb 5, 2011 /
 
Szia! A bal oldaliból létezik több fajata is! Nekem van miben négy számjegyű a kód van miben három Amúgy a harmadik kísértetiesen hasonlít valami gagyi DVD lejátszó távira.. Gondolom egy sablon..
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Feb 5, 2011 /
 
Szia!
Ezek mind "gagyi" távirányítók, de nálam már több éve is hibátlanul működnek az előző típusok. (Ennyiért a legegyszerübb 16 gombos RC5 távihoz max. a 16 nyomógombot tudnám megvenni.)
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Feb 5, 2011 /
 
Ez így van valamelyik a márkás cuccnál többet ér..
(#) zamatőr hozzászólása Feb 6, 2011 /
 
hali

valaki tudja hogy a 16F628 os pic-nek a lábai mekkora áramerősséggel terhelhető?? mert hiába lapoztam a datasheet-et nem tudtam belőle kivenni (gondolkodok 1 kis verzión ami kimondottan winchester be épitett kis óra lenne de láttam valmikor olyan tervet hogy a led közvetlenül volt meghajtva a picről nem volt közte tranzisztor)
mert valami rémlik hogy 15mA körül lehet terhelni de nem tudom biztosan és kisérletezni nem szeretnék

előre is köszönök mindent
további kellemes napokat
(#) patexati válasza zamatőr hozzászólására (») Feb 6, 2011 /
 
Szia! A port elbírja de a PIC tápja nem! Az ha jól néztem max 250mA lehet.. A csoportban lévő ledeket amúgy sem bírná el a port az analóg mutatóknál..
Következő: »»   219 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem