Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Szia!
Egy 10uH fojtó kellett még a plusz táppal sorban, mert ha a tápegység bekapcsolása indítottam az áramkört, azonnal "100" Amper folyt, és nem is rezgett be az egység. Ha már a bekapcsolt 12V-ot rádugtam a panelre, rendben elindul, de szerintem jobb a békesség, inkább legyen benne a képen is látható kis induktivitás, utánna a kerámia 100nF már az áramkörön van.
Na ezt írtam én is! Nem szeret kis feszültségről indulni mert nyitva maradnak a fetek nem indul be! Én a DC/DC konverter és a táp közé is teszek majd egy kis induktívítást.. Egy dolog ha valami működik és egy dolog mi elméletileg kell.. Mindent nem szabad kihagyni..Elég különös jelalakok ülnek a szórás miatt a DC tápra ez tény a szkóp nem hazudik..
Szia . Nem lett vízhólyag a kezeden a "CNC " től Az indulási jelenséget már én is átéltem párszor. Az ötletedet én is szeretném kipróbálni és használni. Lassú táp felfutásnál nem indul a rezgés.Most már mivel megvan a hozzávaló távirányítóm mindent be tudok állítani.Nagyon látványos.
Te is megépíted a kly verzióját vagy másik óránál fogod a wireless-t használni ?
Esetleg vanami lágyindító kapcsolással megoldani amig felfut a táp? Félvezetős megoldással, nem relével.
Sziasztok!
A kísérletek szerint elég egy soros 8-10uH a bemenő plusztáppal sorban, így minden esetben, (felfutó táppal is!), stabilan indul a wireless power, ezután már nincs vele semmi gond. Az áramkörön csak egy kerámia 100nF lehet a táp hidegítésére. 8V-15V közötti tartományban vizsgáltam a működését, szabályozva a tápfeszt üzem közben, én nem tapasztaltam nagyobb terheléseknél sem különösebb problémát. A nyugalmi áram az üzemi feszültség függvénye, 12V-on 200mA terhelés nélkül. - Egyelőre f886 propellerrel fogom kipróbálni ezt az átviteli egységet, ott lényegesen kevesebb áram, (max. 0.5-0.8A, ám itt 12V-on kell), ezt nagyon kényelmesen ebírja ez a wireless power. - A manuális "cnc"-s műveletet csak kipróbáltam, mégegyszer már nem alkalmazom.
Pont ez nem lenne jó hiszen nekünk "gyorsindító áramkör" kellene. Egy kis fojtó meg egy kondi épp elég.
Szia!
Az eredeti wireless power kapcsolási rajz alapján a FET-ek folyamatosan megkapják a tápfeszt a 100uH induktivitásokon, és egy külön kapcsolóval a Gate-re menő 100 Ohm ellenállásokat kapcsolják tápra, ekkor a működésében nem keletkezik zavar. Ezt a kapcsolást mi nem így alkalmazzuk, ezért más áramköri felépítésben előfordulhat ez a kellemetlen hiba, ami az egyik oldali FET ”elszállását” is eredményezheti. Érdemes tehát a kis induktivitás beépítésével a javasolt módon megépíteni az áramkört.
Sziasztok.
Janocsi hozzád fordulnék mint motorszakértőhöz. Van egy video és egy capstan motor amit nem tudok beindítani a videofej motor an3814k hiányos adatlapot találtam de nem tudom kibogarászni hogy melyik micsoda. A capstan motor pedig egy sony cxa8005as adatlapot nem találtam hozzá. Elég bonyolultnak néz ki így elsőre. Tudnál segíteni? (A videomotornál van pár elképzelésem. A Vcc meg van jelölve és arra jutottam h a 18 láb lenne a gnd ill. a 18 láb össze van kötve a 3 és 5. lábbal. Bővebben: Link A kérdés az hogy mi lehet a PG/FG talán forgásirány vagy az lenne a szervo? A stopot se tudom indításhoz a stop H vagy L-en legyen meg egyáltalán mire kössem ha kell. A 3/5/18 láb , 7, 11, 16 láb van kivezetve egy csatlakozóra így ezekkel kell próbálkozni. Te mit gondolsz?)
Hali!
Egy ilyen, AN3814k-s videófejem van nekem is. Én az eredeti, videóból kitermelt elektronikával hajtottam meg. Ha kell, visszarajzolom a kapcsolást, de beletelik 1-2 napba, mert most 3nap 12 órás éjjeles meló vár, és ilyenkor kevés időm van.
Helló.
Értem, jó lenne ha addig Janocsi nem ír. De gondolom neked is olyan, hogy nem magán a motoron van hanem külön csatlakozik egy kis panelen. Csak a bekötés érdekelne a csatlakozón.
Nekem a videó táp paneljén van rajta az IC, és ide csatlakozik a motor.
Holnap előszedem, és megnézem a bekötést. Most lassan indulok melóba.
Szia!
Nekem is ilyen motorom van amin külön panelon van az AN3814. A következő hozzászólásban megtalálod a kekötését: Bővebben: Link Nekem 100k ellenállásal helyett 15K kellett hogy pörögjön. Szerk. Most figyelem, hogy neked van címezve.
hali
tudnátok segiteni 1 kicsit nem rémlik valakinek hogy a 16F628 as piccel meghajtott órábol készült-e elemes változat? előre is köszönöm a válasz további kellemes napokat
Szia C27!
Mint mindig, most is ”mázlid” van. Titi megrajzolja Neked a szükséges kapcsolási rajzot. AMD is látom, már linkelt bekötéssel kapcsolatos hozzászólást.
Szia!
Az f628 propeller továbbfejlesztett változatai már RTC-s, (elemes) megoldással működnek. Ezek közül a v2.27 verzió let a fejlesztések vége, (Hp41C), itt is találsz róla teljes leírást, programot. f628_v2_27:
Helló.
Kösz. Érdekes mert nem találtam rá erre. A sors fintora.
Akkor most már nem szükséges a kapcsolás, mivel megy a motor.
Szia. Hát mondjuk úgy, hogy akkor egy motorral ismért több van, de a capstan már egy kicsit más dimmenzió. Ma még nézegetem kicsit és ha jutok vmire akkor írnék neked.
Sziasztok
Szereztem pár darab DS1307 RTC-t SO-8 tokozásút , ha kell valakinek óraépítéshez priv. keressen.
Szia janocsi.
A cxa8005as sony capstan motort csak nem tudom beindítani adatlap sincs. Neked van valami ötleted?
Szia C27!
Ilyen Capstan motorral még nem volt dolgom nekem sem. Nem lesz könnyű elindítani, mert szinte biztos, kell a külön 5V stab tápfesz, és természetesen kell a főtáp is a beüzemeléséhez. Sajna a csatolt képről szinte semmi nem derül ki az meghajtó IC nevén kívül. Mindenképpen érdemes keresni hozzá adatlapot, anélkül esélytelennek tűnik a kilenctűs csatlakozóról való elindítása. (A nyáklapon nincsennek a csatlakozó hozzávezetések feltüntetve, megjelőlve valamilyen módon?)
Szia.
Adatlapot sehol se találtam pdf fájloknak álcázott linkek vannak de vagy nem jön be semmi vagy nem találja. A csatlakozó hozzávezetések feltüntesésével most nem tudom pontosan mire gondoltál? A vezetősáv vagy hogy esetleg valami jelőlés lenne a bekötésről? Jelölés nincs csak a kis vezetőssávok vannak az ic tetején az a világos rész nem ragasztó, hanem a kivezetés én a gnd-re gondolok. A meg is van a 9 tűs csatlakozón. Talán az 5V is megtalálható ált. a 3 hall szenzor 5V-tal működik vagy néha az ic-ből kapja a feszt. Mindössze ellenállások vannak meg a külső hall szenzor.
Még megtaláltam a 9 tűs csatlakozóra menő csatlakozót. Ez egy pici nyák és szallagkábel jön ki belőle. Annyi szerepe viszont van, hogy 2 tűt összeköt, még megnézem melyik kettőt és gondolkodok még rajta, de adatlap nékül csak kísérletezés van.
Sziasztok!
Egy újabb URC22b univerzális távirányítóval gazdagodott a ”gyári” készletem, így már háromféle kivitelben is megtalálhatók a picacon. Ez a legutóbbi már (akciósan) csak 490Ft volt, és (15 IN 1) módot kezel. Kb annyi parancsot tud küldeni, (32), mit a képen a középső már nagyon bevált, szintén URC22b. Itt a képen a jobb szélen látható ő újabb kivitelben, de már csak a dobozolásán van az URC22b név feltüntetve. Egy kép az URC22b trióról.
Szia! A bal oldaliból létezik több fajata is! Nekem van miben négy számjegyű a kód van miben három Amúgy a harmadik kísértetiesen hasonlít valami gagyi DVD lejátszó távira.. Gondolom egy sablon..
Szia!
Ezek mind "gagyi" távirányítók, de nálam már több éve is hibátlanul működnek az előző típusok. (Ennyiért a legegyszerübb 16 gombos RC5 távihoz max. a 16 nyomógombot tudnám megvenni.)
Ez így van valamelyik a márkás cuccnál többet ér..
hali
valaki tudja hogy a 16F628 os pic-nek a lábai mekkora áramerősséggel terhelhető?? mert hiába lapoztam a datasheet-et nem tudtam belőle kivenni (gondolkodok 1 kis verzión ami kimondottan winchester be épitett kis óra lenne de láttam valmikor olyan tervet hogy a led közvetlenül volt meghajtva a picről nem volt közte tranzisztor) mert valami rémlik hogy 15mA körül lehet terhelni de nem tudom biztosan és kisérletezni nem szeretnék előre is köszönök mindent további kellemes napokat
Szia! A port elbírja de a PIC tápja nem! Az ha jól néztem max 250mA lehet.. A csoportban lévő ledeket amúgy sem bírná el a port az analóg mutatóknál..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |