Fórum témák
» Több friss téma |
Csak hogy könnyítsek, nekem S modellem van, a te képed pedig SX-é de azért már megszereztem azt a progit amit te is beképeltél. Nem tudom mit kvartyok az uniscan, vin alól bekonfigltam magyarra, és hát számomra elég érthetetlen amit folyamatosan f1 igazolra kér.... (gyújtás mindig van kapcsolva...) Dos alól nyomom azért a progit...
Van egy uniscanom/gyári../ és nem akar működni. A piros led világít, az l vonal ledje meg gyorsan villog.Azt írja ki a gép /angolul/ hogy csatlakoztassa az interfészt illetve ellenőrizzem a tápot. B vectrán próbáltam szabvány csatlakozós 1998-as. Mi lehet a probléma? Vagy dobjam ki az egészet ...
Van egy uniscanom/gyári../ és nem akar működni. A piros led világít, az l vonal ledje meg gyorsan villog.Azt írja ki a gép /angolul/ hogy csatlakoztassa az interfészt illetve ellenőrizzem a tápot. B vectrán próbáltam szabvány csatlakozós 1998-as. Mi lehet a probléma? Vagy dobjam ki az egészet ...
Hoppá-hoppá! Hogy is van ez?! Neked alapból hogyan van felrakva az Uniscan? DOS fel van telepítve külön particióra? ... vagy DOSboxot használsz?
Na igen !!! Azért kel pontosan minden adat az autóról, hogy ne fussunk vakvágányra! (MOTOR COD; Tipus; gy. év; v. alvázszám 8 utolsó karaktere!!! nam pedig "S" meg "SX"!!!)
(... sűrű hümmögések közepedte!) Mikor vetted a "gyári" Uniscant?! Próbáltad már más autón is? .... esetleg még tőled is azt kárdezném: Hogyan van felrakva a progi? DOS külön particion, v. DOSBOX?
Az első "gyári" interfacesemmel én is így jártam, és hiába követtem el vele bármit ! Nem akart működni! ...de kicserélték és azóta hibátlanul megy!
Szeva! Nekem is ilyesmi votla gond, aztán megcseréltem a kom csatlakozókat és elindult. Azóta be vannak számozva, melyiket hova kell dugni a gépnél. Az se mindegy neki....
A vezérlőt meg a kocsitípust is sikerült már kibogózni, és nem is próbálkozok se dosbox se semmi ilye4semi alól. Dossal bootolom a gépet és úgy hívom be a progit. Lehet még egyszer lemegyek majd a géphez egy átvizslatásra meg próbálkozásra, de most előbb egy videót kell megjavítanom....
Szóval hogy tisztázzuk a helyzetet még egyszer, az alap kocsi egy '98-as 1,4 12V Brava Bosch monotronik 1.7.3 vezérlővel a száma 046... (csak egy van a listában) és most vettem észre, látszik hogy sokat rohangálok a K-line in vona 10K-s ellenállásának az egyik lábát elfelejtettem beforrasztani. Most melegítem a pákát és remélem hogy csak ennyi volt a baja... Sorryka. Majd jelentek....
oh jeee. Ez a kocsi nem fog megszólalni. Sikerült kideríteni hogy a krixkrax kiírása a fordítsam el a kulcsot, ami mindig megtörtént. És most már hosszadalmas 3-4-5perces várakozás után semmi. Egyszer a sokadik próbálkozásra kiírta hogy no Ecu response... Ennyi... Feladom. Kibogóztam a kábelköteget is, de csak a váltóhoz menő csati volt még, illetve az Ecuba vissza... Nincs meg a 3.szál... kulfordítás igazolása után pittyen négyet a sárga led, és annyi.... Nem válaszol a kocsi....
Nem kell hogy legyen harmadik szál............
Én az alfadiag progival olvastam,és teszteletem az 1.4 12Vt.
http://racing-bazar.hu/egyeb/szerszam/pcmcia_soros_kartya_elado_dos_driverrel
Soros kártya DOS driveres
a fiat ecuscanre gondolsz? MErt abba az én vezérlőm nincs is benne, a fiatecuscan az fl utáni gépeket szereti, és arra van a sokkal egyszerűbb diagkütyü sima K-linenal.
Nem! Inkább erre AlfaDiag a programra gondolt!
(Nem régen teszteltem pedig egy ui. Bravat - 1,4; 12V; 046 sz.sz. - és nekem nagyon korrektül vitte az Uniscan!)
Atttttya - gatya!!! Nem szívbajos az ára tekintetében!
( ... csak súgva megjegyzem! A Lengyel kolégáktól feléért vettem DOS-ost!)
szia megakarom kérdezni hogy hol lehet venni egy komplet diagnosztikát egy Uniscan, drotokal konektoral egyut koszonom, egy ilyet http://www.autobazar.eu/sk/uniscan-183-id847009.html
Komplett Uniscan 1.83 interfaces + kábel szett 40 -ért tudok! 1 év garival! (rendelésre)
Ha érdekel keres meg emailban.
nem emlékszel véletlenül annak 3 vezeték volt a diag csatlakozójában vagy csak kettő? Mert szerintem az enyémet szétberhelték...
Hát ez az alfadiag részemről felejtős. Nem tudom letölteni, mert vírusos a letölthető demo... Amíg nem látom milyen nem is fizetek érte...
Vírusoooos?! .... áááá ! (Minden demó virusos!!!)
Szevasztok!
Olya problemo jött ki nekem az uniscannél aminél már tleg csak az elektronika hibájára tudok következtetni... Beindítom a gépet 6.22ms-dossal. Be is tölt szépen... belépek a visa könyvtárba. Indítom az euroscan fájllal. Mondjuk már a beállítással is van valami, mert nem tudom milyen nyelven írja a szöveget, pedig vin alatt megcsináltam a konfigurálást. Na mind1 a lényeg az, hogy elindul a progi, kiválasztom a kocsit és a motorvezérlőt. Utána be is jön a zöld táblácska, villognak is a ledecskék a kommunikációnál, de amikor beadja a kocsinál a dolgokat, és kiválasztom akármelyik opciót (pl. hibák, paraméterek), ráadjuk a gyújtást, igazolom és egyszerűen annyit ír, hogy no ecu response. És több gépen is teszteltük... Mi lehet ez??? Elszállt valami, vagy a proginál nem stimmel valami?
Sziasztok!
A Fiatecuscan legújabb frissitése tartalmazza a FIAT 1.4 12V motorját! Teszteltem,hibátlan!!!
elm 327em nincs. Annak fellelhető valahol a kapcsolás rajza meg a tartalma??? Esetleg angol vagy német oldalon?
Sziasztok!
Nekem gyári ketyerém van,három éve vettem.Azért vettem,hogy tudjam vele diagolni saját autómat(xantia2.0hdi),de azt nem viszi,minden más autót igen...Azt írja hogy "kommunikációs hiba történt".Valakinek ötlete,hogy miért nem "szereti" a franciát?
Szerintem azt olcsóbb megvenni,mint szi..ni vele!
És tényleg!
Okés értettem. És arra nincs tipped hogy az uniscanemnek mi baja lehet? Gép felé kommunikál, kocsi felé nem...
Ha csak a Fiatodat akarod a Fiat ECU Scannal vallatni ahoz elegendő a sima KK/L illesztő is! Nem szükséges az Elm!
(Vagy simán használható az Uniscan is mint KK/l interfaces!)
"Gyári ketyere", de mi? Mármint Uniscan?! ... és milyen évjárat a masinád?
A Franciskákkal nehéz szót érteni! Lásd a Renok: külön komunikációs adapter kell hozzá. ...de pl. a Citroen gyári Lexia interface se képes ninden modelt lekezelni! Ahoz is van külün illesztő adapter!
Egy pár éve vettem meg ezt:http://bolthely.hu/euroscan/id/00001_EUROSCAN_-_Teljes_egeszeben_magyar_nyelvu_szamitogepes_diagnosztikai_szett_2000_elotti_europai_autokhoz__kabelek___program_
Mi az oka ennek a nehéz kommunikációnak? Lehet,hogy ki kéne venni a csigákat a vezérlőből... |
Bejelentkezés
Hirdetés |