Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szia, de akkor a rajzon miért szerepel 0,1 ohm/5W?. És mit javasolsz mennyire csökkentsem le, 0.091 ohmra, ahogy a 100W-os kivitelben is van?. Köszi a választ.
Párhuzamosan kell kapcsolni egy DB 1Ohm/5W-os ellenállást egy db 0.1Ohm/5W-os ellenállással. Ekkor a problémának meg kell szűnnie. Nekem is így van a 200W-os Quadban.
Üdv, ok meg próbálom. Te is így jártál ahogy én anno mikor te meg építetted a Quadodat hogy recsegtet 4ohmon?. Csak akkor azt nem értem hogy az Urbán cég vagy mi akkor miért a 0.1ohmos ellenállást ajánlja?. És hány ohmos lesz az össz. értéke a két ellenállásnak ha összekötök párhuzamosan egy 0.1 ohmost egy 1ohmosal?. Köszönöm a segítséget.
Ha párhuzamosan kötsz 0.1ohm-ot 1ohm-al akkor az eredő 0.09ohm lesz!
Lehet azért, mert 2 db. mj15003 kevés a 200W szinuszhoz 4ohm-on. Képtelenség hűteni. Nekem 4db. van egy oldalban, +-70V tápfesz 1KW-os mag trafóról, 2db. 33000µF USA puffer, T5-T6 bázisánál kell a fesz osztó ellenállásokat variálni, azok korlátozzák a kimenő áramot. Ezek R32-34-en eső feszt "figyelik" Vagy a fesz osztót módosítod, vagy R32-34 értékét csökkented. Ez egyszerűbb. Először én ezeket feleztem meg. Próbáld ki, nagyot tud szólni! A lényeg hogy a végtanyók nagyon stabilan legyenek hűtve!
Nem, nekem nem recsegett! Én megelőztem a problémát!
No de ki akar 4Ohmon 200W-al szinuszt hallgatni? Nekem is 2Db MJ15003-as van egy oldalban. Én úgy gondolom hogy tudom hűteni. Bár nem volt még kihajtva annyira. De közeleg az idő!
Ha van 4 Db. 250W-os PA hangfalad, és alkalmanként padlón hajtod egész buli alatt 2db. 405-tel, hidd el fog melegedni rendesen. Nem árt egy kis túlméretezés. Elég kínos ha a buli "tetőfokán" pusztul meg a végfok.
Ha már ki mit épített, a végfok, és a ládák saját gyártmányok, a Reflexek saját renoválások.
Eminence subról, mit lehet tudni? Milyen a nyomó benne?
Maga a doboz az JBL koppintás, ne kérdezd pontosan, csak méreteket kaptam. A hangszóró az egy belépő szintű lemezkosaras Delta, Accus-tól rendelve. 400W RMS van rá hazudva, de nem visel többet mint a 250W-os Reflex. Szolíd keretek között egy 100-150fős rendezvényt kiszolgálnak.
Szép az erősítő, jó zsúfolt, biztos nem lehetett egy leányálom a szerelése... Személy szerint, én sorkapocs helyett inkább a forrasztást preferálom, lehet ez még a hangon is javít egy leheletnyit. Trafó saját tekerés?
Egész szép lett a nyák így elsőre, úgy látom javítani sem kellett. Ez egy fejhallgató erősítő lesz ha jól sejtem, igaz?
Elővettem régi orosz atomerőművemet mert annyi hőt termelt az eszköz mint egy reaktor. Egy akksitöltőről van szó.
Jól működött mert akár 10A-t is tudott tölteni 12v-on. De hát modernizálni kell nekem meg kellett egy 1.2V-tol 18V-ig lineárisan változtatható feszültségű tápegység ami nem árt ha 10 A-t is tud. A régi töltő belseje megmaradt még az ampermérő is mert bemértem laborban és nagyon pontos volt. Tehát fogtam egy BD249 és BD241 darlingtont és egy LM317k feszültségstabilizátort és kiegészítettem a töltőt vele. Itt az oldalon levő kapcsolásokból a digitális feszmérőt is megcsináltam ugy 2000Ftbol.az is belekerült. A régi doboza eléggé zsúfolt volt csináltam neki egy szellősebbet hogy a hűtőbordák se érjenek össze és legyen cúg . A mellékelt képen látszik, hogy a feszmérő tápja már kívül van mert nem mertem berakni a házba a zsúfoltság miatt. Mivel fejből csináltam a darlingtont és a kapcsolást csúnya lett mert a régi tudásom eleéggé megkopott és nem helyesen kötöttem be a darlingtont és csak 1 A-t tudott. De elővettem a középiskolás műhelyfüzetemet és benne volt ez a kapcsolás! pedig ennek már 19 éve. A belsejét nem fotoztam le mert csunya és egy protoipus legelső nyers példányára hasonlit rossz kábelezés rövid kábelek rossz helyen levő panelek szóval 19 év kihagyás után annak örülök h működik és ki tudok belőle venni 10 1,2V-18V-ig A képek a régi dobozáról és az új dobozáról készültek.
Vakuljon meg a lovam, de nem sokat tudok a képek alapján kivenni. A monitort is az oldalára kellett állítani, hogy megnézhessem. Ám ha fel merted tenni, biztos nagyon jó.
Azt a típust nem 1980-1983-ban gyártották?
Ez többet fog érni, mint egy mostani új!!! Veterán
Sziasztok
A napokban készült el Atosz mester kapcs. rajza és cikke alapján az 1 csöves nixie órám. Egy dobókocka ihlette meg a burkolatot. A kivitel kicsit hanyagnak tűnhet de egy hokedlin készült az egész megmunkálás. A dekopírral nem lehet normálisan egyenesen vágni és a maradékot durva papírral kellett leigazítanom. Szóval voltak gondok de összeállt. Azt hiszem egyedi lett, még nem láttam ilyet előtte.
Szia! Nagyon egyedi, s egyáltalán nem látszik rajta a "sufni" munka.
hello!
Egyik barátommal átépítettünk egy Decathlonos "kurblis" lámpát USB-s töltővé. Bár a kapcsolás része nem valami nagy ördöngösség, gondoltam megosztom. Ragasztó pisztolyt használtunk mindenhol, a mechanikai védelem miatt, így viszont sok minden nem látszik, és későn gondoltam a fotózásra. Lényegében, ahol kijön DC a nyákból oda raktunk egy zenert, és egy kapcsolót hogy a lámpa része is használható maradjon.
Tényleg szép a kivitelezés, nagyon ötletes.
Hali!
Igaz távol áll tőlem a nixie-cső, de ez a dobozolás nagyon szép, megakadt rajta a szemem rendesen. :yes: Gratula!
Üdv!
Készítettem régebben egy elég halovány USB lámpát de meguntam, hogy nem látok hiába kapcsolom be így megszületett az USB lámpa 2.0 amibe még egy kapcsolóüzemű fényerő szabályzó is belekerült.
Nagyon ügyes!
Egy ilyenre nekem is szükségem lenne néha, esetleg megosztod a kapcsolást is?
Kösz! ->Ezt<- építettem meg annyi módosítással, hogy magasabb frekvencián kapcsoljon. A ledek párhuzamosan vannak kötve és így kapcsolódnak a szabályzóhoz. Még csak próbapanelon van azért nem raktam fel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |