Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
A foto-s módszernél lehet használni UV neont, ami eredetileg pc-ben volt tuningnak???
Megfogsz lepődni --- Vonógyanta hegedühöz.
De lehet kapni másfajtát is, pákatisztitó gyanta néven sőt tökéletesen megfelel az a gyanta is amit kozmetikusok használnak női láb és egyéb szőrtelenitésre.
Nah ez tetszik! Hétvégn akkor kipróbálom. Csak ma az a baj hogy későn érek haza.
Idézet: „A foto-s módszernél lehet használni UV neont, ami eredetileg pc-ben volt tuningnak???” Valószínűleg nem, mert nem UVC fényt bocsát ki, ami a ftótechnikához kell. De ki kell próbálni... Idézet: „„A foto-s módszernél lehet használni UV neont, ami eredetileg pc-ben volt tuningnak???” Valószínűleg nem, mert nem UVC fényt bocsát ki, ami a ftótechnikához kell. De ki kell próbálni...” Szép is lenne... gondold el hány modder szaladgálna utánna fehér bottal, napszemüvegben...
Ha lekented vele kb 1 óra és utána már nem is ragad.
Ha utána mégegyszer lekened még tartósabb lesz a bevonat. Többször viszont már nem érdemes. Vonógyantát szinte bármelyik hangszerboltba kapsz én pár éve vettem néhány db-ot pár száz Ft-os tétel volt és még lagalább 15-20 évig elég. Ha párolog az üvegből amibe bekevered mindig csak kis alkoholt kell utána önteni.
Köszi! Ha járok vmi hangszer bolt felé akkor veszek.
Igen az a baj hogy 20cm-re van a 160W-os UV izzótól a nyák. Ezzel sajnos nemsok mindent tudok kezdeni. Egy 8cm-es ventillátor szívja el a hőt, de így is kb.35C környékére melegszik fel a nyák.
Rendes fénymásoló papírt használtam étolajjal átitatva. Jók a tapasztalataim. A különbségek a következők. papírnál 35perc a fotózási idő fóliánál 20perc fóliánál kevésbé foltos a leoldodó réteg, tehát egyenletesebben oldódik le a Positiv20 A rajzolat minősége talán egy árnyalattal jobb. Nem lesz tiszta étolaj minden és ha jól menne akkor a fóliát többször is használhatnám.
Itt vannak a képek a nyákról. Igazán ez az első olyan nyákom ami fotózással készült és jó is. Ha lesz időm akkor du. ki is fúrom meg minden
na akkor énis: lassacskán kezdem kapizsgálni h mi a téma
sry de csak scannelni tudok
Ez se csúnya Szép lett
Egyébként ha megakarok mutatni nektek nyákot, én is scannelni szoktam. Miért lenne ez gond ? Ne kérj elnézést, nem léptél a lábunkra
hali,,
hol lehet olyat kapni, hogy vasklorid? budaörs XI: ker érdekelne...a gyógszertárban nincs ilyen...
"gyógyszertárban nincs ilyen"
Szerintem inkább bombagyárosnak néztek, ugyanis a vaskloriddal "csodákat" lehet művelni pirotechnikai téren. :yes:
Úgy látom az IC-nél nagyobb forszemek kellenének vagy pedig kisebb fúróval kellene fórnod. Jól látom, hogy hiányzik ott a forszem?
De amúgy ténleg szép lett! csak így tovább!
néztek is nagyon, hogy mire kell, aztán mondtam ,hogy elektronikához maratásra...kicsit megnyugodtak
nade hogy is van ez a bombás dolog? érdekel
ez érdekes! én ugyanis még "pirotechnikus" koromban ilyenről nem nagyon hallottam hogy vaskloriddal lehetne vmit művelni (maratáson kívül)! te miről hallottál??
igen, az IC nél nagyobb kellene, de hát ez így is jó sztem, csak 1-2 helyen nincs, de hát sztem ha nincs bekötve az az 1-2 láb akkor meg sztem nem sok vizet zavar!
budaörsön... ott nem nagyon tudok mondani helyet :no:
Hello
Én eddig üvegszálas nyákot használtam /160x100mm 210Ft/ de olvastam , hogy A4 méretű nyákot 1-200Ft-ért is lehet szerezni. Itt is láttam nyákból épített dobozokat, és azt szeretném kérdezni, hogy hol lehetne olcsóbban beszerezni. Szegeden találtam de kicsit drága: Bővebben: Link A bakelit kb fele annyiba kerül, mint az üvegszálas, miért, annyival rosszabb vele dolgozni?
A bakelit hátrányai. SMD-hez nem jó , mert megég a hőlégfúvótól. A nagyfrekvenciás tulajdonságai rosszak. A réz réteg kevésbé tapad, elég ha kicsit tovább forrasztod és leválik a réz róla. Büdös és talán rákkeltő.
Van aki szerint jobban szól az a végfok amit bakelitre építenek, hát nemtom.
Azaz röviden: manapság nem éri meg! Hacsak nem specifikusan bakelitet keresel valamilyen célra...
Köszönöm, akkor majd üvegszálasat veszek, csak kicsit drága : egyoldalas 1m2 12400,- Ft. Lehet olcsóbban is szerezni?
itt pesten a "pinceboltban" A/4es méretben üvegszálas egyoldalas 750, kétoldalas 850.
Ebben a boltban, ahol én szoktam vásárolni, az A/4-es, egyoldalas lemez pl. bruttó 792- Ft.
Abból 1m2 14000 FT
Tehát ez ennyibe kerül, törődjek bele :no:
Sajnos...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |