Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
A moderátorok most lehet, hogy elevenen elégetnek, mert egy másik topicban feltettem már a kérdést (MP3 lejátszó probléma), ill. ide tették a kérdést, csak éppen az nem derül ki belőle, hogy kijező hibáról van szó. De hátha itt tudtok segíteni: Az MP3 lejátszóm (MyAudio / Control Line CL185) kijelzője fehér (oldalról viszonylag jól látható) és elmosódott (jobbról balra, csak sorokon belül "úszik") mióta a kollégám megrázta elektrosztatikusan a fejhallgató csatlakozón keresztül. Egyébként kiválóan működik. A kérdésem az, hogy vajon mi halhatott meg benne, javítható lehet-e? Találkozott már valaki hasonlóval? Köszönöm előre is!
Mellékelek egy pár képet is, hátha segít a diagnózis felállításában.
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni egy Samsung SyncMaster 710n monitorral kapcsolatban. A hiba jelenség, hogy a kép, betű enyhén remeg, nagyon picit mintha oldara mozogna nagy frekin. Így a kép bár látható nagyon zavaró. Már állítottam frekvenciát, semmi eredmény. Tudna valaki segíteni mi lehet a hiba? Előre is köszönöm Üdv. Subi
Ismét Fujitsu monitor.A fénycsövei haltak meg.Ezeket oroginál újra cseréltem .A monitor induláskor mind a négy fénycső hatalmas fényel világít,majd pár másodperc múlva kikapcsol.a Pc beés kijelentkezésekor mindig bekapcsol pár másodpercre.Van valakinek ötlete hol a bibi.Köszi!
Az inverter nem bir a fenycsovekkel. Vagy inverterhiba. Az inverterben van vedelem, ami az uresjaratot es a tularamot ellenorzi, ha ilyeneket eszlel, kikapcsol. Egyebkent modvaltaskor is elojon a kep, mert ilyenkor kikapcsol/bekapcsol a hattervilagitas. A gyujtasi fazisban pedig nem ellenoriz semmit.
Ha a legalacsonyabbra allitod a fenyerot, akkor csak egy ido utan kapcsol ki?
Hogy tudnám állítani a fényerőt,ha nem látni a képernyőn semmit.
Sziasztok ! Olyan problémám lenne egy 19 Inches L9ZA modellel, hogy mikor bekapcsolom a monitort, bejön a háttérvilágítás és a Fujitsu Siemens jele is , de aztán elsötétül minden és a kijelző elkezd úgy világítani hogy egy kicsit világít, aztán elsötétül , megint világít, megint elsötétül és ez így megy tovább. Ilyenkor azt szoktam tenni , hogy kihúzom a kábelét ( amin keresztül az áramot kapja ) és visszadugom . Ezt egy párszor eljátszom vele és utána már működik általában , de valamikor rengetegszer meg kell csinálni. Erre van valami megoldás vagy ez már így maradt? A segítséget előre is köszönöm
Mondjuk vakon is lehet, de ha ravilagitasz a kepernyore szembol eros lampaval, akkor talan latsz valamit.
Vagy fenycsohiba vagy az elkok szaradtak ki vagy puposak a tapban.
Mindenkeppen szet kell szedni, hogy megnezd.
Szétszedtem! Egy tucat elkó van a táp részen.Puposodást nem látok rajtuk A panelon 2008van gyártási év.Szép volna ha már kiszáradtak.
Nincs vesztenivaloó,kiforrasztom az elkókat.
Köszönöm , annyira nem értek még ehhez , de ha sokba kerülne ezeket javítani? Feltéve persze ha ilyen hibája van
Szia!
2008 óta simán kiszáradhattak az elkók, ha gyöngébb minőségűek.
Nem tudom az arat megmondani. Valoszinubbek a banalis hibak, amik par ezerbol orvosolhatoak.
Itt is azt kell megfizetni, aki tudja, hogy melyik huszforintos alkatreszt kell cserelni. De lehet zsebbenyulosabb is, mondjuk a csocsere az.
Sziasztok!
Egy Neovo S17 monitorral van probléma. Nem tudom, hogy a mellékelt képen mennyire látszik, de a monitor tele van függőleges csíkokkal. Ha teljesen fekete a képernyő, akkor a leglátványosabb. Ilyenkor a csíkok zöldek, de általában a csík mindig világosabb, mint amilyen színen van. Pl. sárga - világos sárga, lila - rózsaszín. Mi lehet a probléma? Csatolom a panel fotóját is.
Üdv mindenkinek! A probléma a következő: Fujitsu Siemens T17-2 TFT monitor bekapcsoláskor csak villan egyet és ennyi.. Mehet a kukába vagy van valami ötlet a javitására? Köszönöm előre a segitséget.
Sziasztok . Lenne egy problémás monitorom következőket produkálja. Bekapcsolás után 1 db függőleges (vékony csík). A kijelző feléig pedig vízszintes csíkok, másikfele (nem csíkos) tömör fekete. Természetesen a (no signál ablak) szétcsúszva . Néha csak nagy fehér hátér. Kijelző széleit nyomkodva nincs változás marad a csíkozás vagy a fehérség. Valami tip még?
Köszönöm
Szia!
Kerlek, olvass vissza kicsit. Vagy a masik, LCD monitor hiba c. topicot. Lenyeg az, hogy vagy tapegyseg (ha a zold kis led sem vilagit vagy a keszenleti szin vilagit) vagy hattervilagitas (es lehet cso vagy inverter, mostanaban gyakrabban a cso) ha szembol eros lampaval ravilagitva latsz valami kepet.
Szia!
Annyit érdemes kezdésként hogy kondik ill tranzisztorok cseréje, trafók átforrasztása. Nekem egy ugyanilyen monitor csinálta ugyanezt a hibát. A fenti művelet javította, hónapo óta működik. Üdv Norbi
Sziasztok IBM monitor működött de kis is idő után , kikapcsolás követően nem kapcsol be. A készenléti állapot sem áll fen. alaplap samsung lxb-560 Invertert lehúzva sem és a kijelzőt lehúzva sem áll be készenléti állapotba. Mi lehet a hiba ? Miket nézek meg?
Bővebben: kép
Elsonek a betapot. 230-as oldalon kezdve a biztositekkal. Aztan johet a diodahid, felvezeto kapcsoloelem.
Ha ezek nem, akkor jon majd az agyalas.
Bocsi lehet hülyeséget írok (230v) , de 12V-ról megy elfelejtettem írni. Így gondolom a bizti, diódahíd kimarad. A táp nem hozzávaló 13v - 1,2A a monitor 12v - 3A -es . Esetleg valami túlfeszültségvédő nem szokott lenni a táp csatlakozó környékén? És még valami a hiba akkor keletkezett mikor a pc-re dugtam a monitort. Az egér és a billentyű lefagyott. És a kép ami ép a monitoron volt az is lefagyott. Csatlakozót széthúzva minden rendben (no signál) csak utána már nem akart bekapcsolni a monitor.
Akkor a helyedben a kulso tapot neznem meg eloszor. Ha egy monitor 3A-t ker, de a tapja csak 1.3A-t tud, akkor a tap mindig a hataron ment.
Hany collos ez a monitor? Mert egy 17-esnek a hattervilagitasa mar 20W folott van... Probald ki egy nagyobb terhelhetosegu tappal. Ha ugy sem megy, akkor a belso DC-DC konvertere szallhatott el, ott is a kapcsoloelemet neznem meg eloszor. Ha a tekercs nem birta, az latszik. A kondik is fontosak lehetnek.
A táp jó mert a másik IBM ehhez hasonló monitort működteti szintén 12v 3A . azzal semmi gond nem volt tesztelésnél. Egyébként a hátérvilágítás (tán inverter ) le van húzva így az nem terheli . De készenléti állapot így sincs.
Akkor a belso dc-dc lesz a ludas, szerintem. De nem egeszen ertem, eddig sem mukodott hattervilagitassal?
Valami speci cucc? Ha nem kell hattervilagitas, akkor csak 2-3W a fogyasztasa a logikanak. Bocs, pontosan hol is van lehuzva a hattervilagitas? Ugye, nem csak a csoveknel? Szerintem van benne egy 2576 stepdown a logikanak es kesz. (Lehet, hogy talalsz benne egy 3.3V-os stabot is) Annak a komponensei nem tul bonyolultak sem tul dragak. Kondik, ic, tekercs, Schottky. Merd ki, meddig van rajta fesz. Ha megvan az 5V es a 3.3V is, akkor mar csak a logika lehet a hibas, az nehez menet lesz. A bekapcsologomb hova megy, ott van-e feszultseg, rendesen foldre huzza-e a gomb, stb, stb.
Szóval . Tápot rátettem . Bekapcsolt tökéletesen (no signál felirat az ablakban) Pár Mp- után kikapcsolt , készenlétre. Visszakapcsoltam menű is bejött . Gondoltam rákötöm pc-re akkor . De sajnos ha a pc-t rádugtam a aktuális windows kép lefagyva a monitoron . A pc-n a billentyű és az egér is lefagyott sőt az infra egér piros világítása is kikapcsolt. Ha a monitor adat kábelt lehúztam akkor az egér újra villágított. De ezután kikapcsolás után a monitor többet nem kapcsolt be . A hátér villágítást csak azért húztam le nem-e ott van valami gubanc (Panelestöl ) . Egyébként táp csatlakoztatásánál nincs terhelés a tápon. Egyszerűbb ha teszek egy képet . Megjelölnéd miket érdemes megnézni:
Köszönöm
Ez itt mi? (lásd kép, piros karikával)
Találtam egy jobb képet róla, itt: http://hardtechgroup.net/catalog/popup_image.php?pID=13196&osCsid=7...dri7l7 Látom már, hogy valami tekercs.
Foldeltek a konnektorok, amiben a gep es a monitor tapja van? Probald kozos dugorol jaratni.
Kerhetnel kolcson egy masik monitorkabelt egy proba erejeig. Aztan jo vastag kabellel osszekothetned osszedugas elott a ket gep femreszeit (foldjet). Ha nagyot szikrazik, mar gyanus... Eloszor probald ki sima dugasztappal (akarmilyen, trafos 12V-os megteszi, ha tud legalabb fel ampert) - persze hattervilagitas nelkul. Aztan merj ra, hogy az 5V es a 3.3V (ha van benne stabilizator) megvan-e. Utana menjunk tovabb. Ha ezt a harom hibat kizartuk, akkor valoszinuleg valami durvabb gond lesz. Azt nem tanacsolom, hogy masik geppel kiprobald, mert ami igy hazavag egy asztali gepet...
Köszi a segítséget. A monitor és a pc fémházát összekötöttem bekapcsolt állapotban , nem volt szikra. A monitor fémváza, az egyezik a adapter ( - ) ágával . Így szerintem nem is kellene szikrázni. Viszont a Monitor (kábel ) aljzat lábkiosztásában szerintem van ( GND ) amit a belső dc állít elő. Megnézem a Step-down 5 és 3 V - t Jók -e de nem igazán vágom ezt a több lábú stabi ic mérését. A hátulja a (meta tab GND) = negatív: ehhez viszonyítva az 1.lábon) +12V, 2.lábon) 5V-ot kellene mérnem. A 3. láb a GND ehhez viszonyítva is ugyanezeket az értékeket kel kapjam ha jó az ic? És 4,5 lábakon kell mérni valamit?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |