Fórum témák
» Több friss téma |
A Sörösdobozos verzió: egyszerű megoldás, egyszerü embereknek, és ahhoz képest még viszonylag hatékony is.
Én a Tóth Pistákra gondoltam mondjuk káposztásmegyeren. Az én verzióm : Sörösdoboz, alja, teteje levág, hosszába elvág, kihajt úgy, hogy a teljes kör helyett, csak félkört írjon le, botantenna köré teszi úgy, hogy nyitott része a netet adó router (hotspot...) felé nézzen, és hipp-hopp barbatrükk, nesze neked teljesítménynövelés. A te verziód biztos jobb, de vegyük mondjuk a tésztaszűrőt. Ok. (1.) No de mekkora átmérőjű? 7cm? 12cm? 18cm? Ok. Kimegy Tóth Pista a kocshába, és Woálá, talál is 2-3 alkalmas példányt, elemeli, és elkezd kisérletezni, valahonnan tudnia kéne mérnie is az eredményt, mert lehet, hogy fogalma sincs az általam leírt nagyon egyszerü, gyors mérő 'link'-jéről, és ott fog szerencsétlenkedni. Na de lépjük át, mondjuk egyik szűrő beválik: ha 23 fokos szögbe állítja mondjuk dél-keleti irányba, akkor mondjuk 3x jobban jön a net. (2.) Igen ám, de ki fogja éjjel-nappal ott tartani azt neki? Valami tartószerkezetet eszkábálni kell, mert hát nem áll meg a saját lábán, ... és ha ezt is megoldotta, akkor (3.) belép az asszony, meglátja, és elkezd vele rikácsolni, hogy nem elég, hogy sokat iszik: 'most már a tésztaszűrőm is elveszed?' te anya szomorító.... (1. a sörösdobozok általába eléggé hasonló átmérőjűek, 2. ha leteszed, megáll a saját lábán, 3. senkinek nem fog hiányozni) Ja, a szűrő nekem is már régebben eszembe jutott, csakhogy, ha hiszed, ha nem, nem értem el vele akkora eredményt, mint a sörösdoboz verzióval, bár az is elég hatékony volt. Budapestről, Miskolcon túl +80 kilóméterre vagyok most valahol vidéken, és ott szerintem elég jó ez az 5100 kbite/sec. úgy, hogy ingyen van, tekintetbe véve azt, hogy itt egy minimum net csomag pl. a PR-Telekom-tól 2500Ft/hó = 750 kbit/sec (akcióba!), és vagy 2 hetet várni kell arra is hogy beszereljék, plusz le kell tenni a cégnek vagy 20-30 ezer ft ... vagy:találnom kellett volna 1 havert 300 méteren belül, aki átlövi nekem a netet, és könyörögnöm kellett volna, hogy légyszívesi, tartsd már non-stop bekapcsolva a géped, hogy legyen mindíg netem (vagy ![]() ![]()
Nem akarom a fórumot meg 'spam'-elni hülyeségeimmel.
Mert hát ugye én nem v.ok még elekroműszerész se. De ha már itt tartunk: Tudja valaki, mit kéne hajtogatni, mondjuk 1 rézdrótból, ha adott, hogy a 6-os csatornán veszem a netet (2437 Mhz) ? Vagy bármi megoldás, eme frekvenciára? (Átnéztem a fórumot, de nem találtam 'katt' antennájáról infót, pedig biztos lehetne tanulni belöle) (+1 szót elírtam Freud-i módon : a kocshába az konyhába akart lenni)
Hajtogatni semmit.
Hullámhossz/4 hosszú antennát csinálsz belőle és ennyi. 2437 MHz -> 12.302 cm 12.302 cm / 4 = 3.0755 cm -es rézdrót megteszi.
Egy olyan házibuher antennával, aminél nem jól van belőve az állóhullám arány (SWR), az hosszú távon tönkrevághatja a wifi kártyád végfokát azzal, hogy feleslegesen fűti (visszaverődik az energia a rossz impedancia illesztés miatt) és torzítást visz a jelútba.
A 21. oldal az én hozzászólásommal kezdődik. 693552-es számú.
![]() Igen. Az egy ANTENNA, van vagy 1.5 méter, és kb 3méter magassádba elhelyezbe állvánnyal. Az enyémet meg azért adták Edimax EW 7128G kártyámhoz, hogy mégis legyen valami antenna gyanánt. Van pár centi. Nincs az az autószerelő, aki trabantot feltuningolva legyőz egy porsche-t. Miért kell az embert szándékosan félreérteni? Kellemes hétvégét mindenkinek.
Mivel úgyis kb. annyi a saját 'antennája' , és én max. kiüthetem a kártya végfokát, talán jobb lesz nem cseszegetni...(pláne szakértelem hiányában)
Köszönöm szépen válaszaid. (egyébként mindenkiét!)
Egyáltalán nem akartalak félreérteni, mindössze arra válaszoltam, illetve hoztam egy példát, hogy nem pénz kérdése az, hogy valami rendesen meg legyen csinálva...
Az antennám csak 80 cm körüli hosszúságú és a fotókon kb. fejmagasságban van, egy létrára volt egy satuban felszerelve. Most már a házfalon van, szintén fejmagasságba.
Hm... gondolom, máshol más az oldalszámozás.
Köszi, de az a baj, hogy az ilyeneket képtelen vagyok fejbentartani...
Hello, átolvastam a fórumot és a segítségeteket szeretném kérni, Yagi típusú antennát szeretnék csinálni de sehol nem találtam leírást a használható anyagokról, méretek mindenhol vannak, de hogy miből (aluminium, réz, vas?) és hogyan kell összefogatni (forrasztani, heggeszteni, szegecselni...?)
![]()
Szia!
Nézd meg ezt a csodálatos antennát. Itt fából van a gerinc és a belé fúrt lyukakban foglalnak helyet az elemek.
Köszi, most már tisztában vagyok és nekiláthatok megépíteni.
Üdv, létezik hogy két wifi kártya egyidejűleg két különböző sebességű wifi hálózatra csatlakozik ugyanazon a gépen, és a letöltési sebesség összeadódik?
Szoftveresen megoldható?
Sziasztok
Van nekem egy digis off-set parabolám melynek a fokuszában a mellékelt képen látható antenna dolgozik. Ezel semmi gondom nincs 700 méterről átlag 45 DB jelszint megvan.Pedig kisebb fajta akácos erdő is bejátszik képbe.. "Még itt gyorsan megjegyezném hogy off-set parabola nélkül, csak maga 9db antenna 16db-s kapcsolatot tudod létesíteni. Mind két ponton ugyanolyan eszközről van szó." Viszont ugyanilyen antenna 90 centis prímfokúszós parabolával már bajaim vannak. Egyszerűen három négyszáz méter után semmi térerő,off-sett tükörrel pedig 1200 méterről is jó jelszint mérhető Igazából többet vártam egy 90 centis prímfokúszós tükörtől,és most azon gondolkodom milyen antennát készítsek a parabolához. Van valakinek valami jó ötlete ami működőképes lehet 1700 méter áthidalására. Én a Biquad -ra gondoltam,de hátha közületek is használ valaki parabolát,és esetleg valami más van a fókuszba operálva ![]()
Sziasztok .
Most vettem egy TP-Link TL-WN722NC 150Mbit wiffit.! Még kezdő vagyok,nagyon,de gyorsan tanulok. Egy olyan kérdésem lenne,hogy van olyan Anettank,ami felerősíti a jelet.! ezt írta nekem: pl aim van wiffi pár km-re azt is tudod fogni...
Nincs olyan.
De van egy ilyen komoly cuccod és arra képtelen vagy, hogy visszaolvasd amit leírtál és kijavítsd a gépelési hibákat? Nagyon gagyi...
Rendben,kösszy bocs a helyes írásért.!
![]() Csak bonyolult számomra picit..Mert nem magyar származású vagyok,mármind sokáig nem Magyarországon,éltünk,és nehéz visszaálni ra.:S akor olyan kérdésem lenne hogy,Wifit hogyan kel beálítani ? ha kel.! Mivel kezdő vagyok,nagyon.:S
Valahogy konfigurálni kell, de ezt majd megmondják a hozzáértők, mert ezt nekem is más csinálta.
Üdv mindenkinek lenne egy bonyorult kérdésem.
Vettem mult héten egy wifi kártyát. Wireless G Plussz vettem mellé egy antennát mert a gyári elég gyengének bizonyult. Omni-directional Antenna Ma reggel rávettem magamat hogy készítek egy normális antenát proba képpen. Ősszerakatam a KOAX kábeles antennát. De szinte ugyan az volt a jelszint talán 2%-kal volt erősebb. Sajnos hozzánk legkőzelebb 500 métere van a haver akivel medumáltam hogy ha sikerül csinálnom valami antenna félét amivel tunnám a netét fogni akkor ingyé lenne netem. Valami gyors és OLCSÓ megoldás kellene amivel átudnám hidalni ezt az 500 méteres szakadékot. NAGYON MEGKŐSZŐNNÉM HA KAPNÁK VALAMI SEGÍTSÉGET. ![]() ![]()
Rálátás van? (Mármint optikailag.) Egyébként valami ilyen kell neked:Bővebben: Link Esetleg fester kolléga megoldása:Bővebben: Link
A hátukat 100% látom az ablakból.
Vettem 2 méter Koax kábelt és hozzá vettem egy vélan csatiti is. Arra gondoltam hogy megprobálom ősszedobni valamiféle parabollás cuccot de mindengol értelmetlenür irják le hogy mit kell csinálin. KÉP: Link SAJNA EBBŐL KELL GAZDÁLKODNOM 2 méter Koax kábel 40 cm rézdrót Egy számítogép táp És sok IMA ![]() ![]()
Szia!
A parabola fókuszpontjába helyezed a bikvadot, és kissé előre döntött parabola-pozícióval megkeresed az AP-t.
Üdv mindenkinek egy nagy hibával akattam szemben.
Megvettem RPSMA bugot HU-05112 De sajnos nem tudtam sehonnan beszerezni H-155 Koax kábelt Esetleg lehet ezt e Koaxot valami másmilyen kábellel helyetesíteni? Mert it NK. márt kőrbejártam minden boltot ahonnan belehet szerezni de mindenhol azt monták nem is hallotak róla vagy azt hogy nemtudnak beszerezni. A segítséget előre iskőszőnőm. Jelenleg van ittkon sima koax amit még a UPC hagyott it azzal nem lehetne helyetesíteni? 75 omos koax kebel esetleg nem jo hozzá?
Belden 7808A RF240 koax kábel 6GHz jó helyette: Bővebben: Link
Sziasztok,egy kis segitség elkelne mert mostanában kicsit rendetlenkedik a wifis netem.Röviden leirnám mit használok majd ezután hogy mi a problémám.Szóval egy 90es ofszet parabola tányért használok egy tp-link tipusú usb-s wifivel,ami mindidáig szinte tökéletesen működött. Akár hó akár eső,szél stb.Na mostanában pedig az a gondom hogy nem működik szinte csak este,és éjszaka, tehát két helyről jött eddig a netem,aminek a jelszintje ugyan úgy megvan mint ezelőtt fel is kapcsolódik mindkettőre,adat megy is kifelé de visszafelé már nem jön.Mi lehet a probléma?Minden úgy van ahogy eddig volt és ha megy a kapcsolat akkor meg is van az 5 mega mint eddig volt.Valakinek valami ötlete?
Esetleg szerezzek be egy wifis rútert +2méter Koax kábelt és tegyek egy biquad-ot a parabola fókuszába? Mi tévő legyek? Többre mennék ezzel mint a kis usb-s wifivel? Válaszaitokat előre is köszönöm. Laci.
Szia
Ne rutert Acces pointot ! kb 6 ezerért már lehet venni.. utp kábellal lehet menni a paraboládig és a cuccra pedig egy 3500 ft antennát. vagy amit jónak látsz. Acces point azért jó mert lehet pont és pont közötti kapcsolatra is konfigurálni vagy átjátszónak stb használni. Én is ilyet hasznláok pontosabban amit képen látsz.Kép: Link
Szia.
Elöször is köszönöm a választ. Na szóval,legelősször is bemegyek egy boltba és veszek egy acces pointot (mondjuk én ezt néztem ki TP-Link TL-WA701ND 150Mbit 802.11b/g/n Access Point POE R) Ezt utp kábellel felviszem a parabola alá és berakom egy dobozba,majd rp-sma csatival és mondjuk Belden H1000 koax kábellel elmegyek a parabola fúkusz pontjáig ahova (na most jön még egy kérdés) biquad antennát csináljak vagy vegyek egy álltalad emlitett 3500ft os antennát. Megköszönném azt is ha ezt a fajta antennát linkelnél nekem be hagy lássam miről is van szó! Gondolom ennyi lenne az egész,ha nem kérlek javits ki! Laci.
Szerintem egyszerübb ha veszed.
Egyébként elözö oldalon van egy hsz ahol van kép is rolla,szintén én raktam fel.Bővebben: Link
Nagy köszike a sok infót,segitséget.
Na most találtam egy mámomra érthetetlen dolgot amit meg is kérdezek tőled (tőletek) hogy én ezt az usb-s wifit használom (Bővebben: Link) és itt a műszaki adatoknál 19dbi max adóteljesitményt irnak. Na ez oké,de akkor miért jobb egy ilyen antenna Bővebben: Link mikor erre csak 9dbi teljesitményt irnak! Köszönöm ha ezt valaki elmagyarázza nekem! Laci.
Ez igy nem igaz,megvagy kavarodva.
Az adó teljesítményt nem szabad összekeverni az antenna nyereséggel ! Ez az antenna állítólag yagi volna,(panel yagi) Nálam 700 méter van áthidalva digis tükörrel és egy ilyen kis panel antenával a fejtatronál. 47db tud igy.Szerintem magáért beszél. Viszont a másik oldalon is ugyan ilyen antenna megoldás van! |
Bejelentkezés
Hirdetés |