Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Bocsáss meg, de a dekni lecsiszolása nem ide való. Ebben nincs elektronika. A ki mit épített topik az elektronikus kütyük, elekto-mechanikus, mechanikus megoldások bemutatására szolgál elsősorban, mely valamilyen szinten kapcsolódik az elektronikához.
Jó lett Remélem honorálta a barátnőd a fáradozásodat
Üdv!
Az elmúlt hónapokban egy agregátorhoz terveztem védelmet. A mai napon sikerült megvalósítanom. Működése mindössze annyi, hogy a fogyasztókat egy bizonyos időköz elteltével kapcsolja rá az agregátorra. Az időt potméterrel állíthatom. (kb. 2sec-90sec) Van benne még egy időzítő, ami a legelső rákapcsolás idejét állítja be. Holnap jöhet a lakkozás és a beépítés.
Szia!
Szép munka, egyetlen szépséghibája, hogy az a nagyobb elektrolit kondi egy kicsit "lelóg" a nyákról. De mint mondtam, ez nem oszt, nem szoroz.
Szia!
Igen, az kis hiba. Kisebb átmérőjű kondival terveztem a nyákot. Az az igazság, hogy a kapcsolásban 330µF -os kondi volt, de hosszabb "késleltetési" idő miatt tettem bele 680u -t. Ebből viszont csak 35V-os volt itthon. Nem nagyon feltűnő, úgyhogy szerintem hagyom így.
Szép lett!
Csak az a nagy borda ne lenne így. A kapcsolás és nyákterv publikus?
A bordát csak gyorsan rádobtam. De most már beleszabtam rendesen, így a panelről sem lóg le.
Tegnap összedobtam egy ilyen hangkártyát.
PCM2912 a lelke és vasalós nyákot gyártottam hozzá. 0603-as alkatrészekből. ui.: Az nem gáz ha a kimeneti DC-t tantálkondival választom le nem elkóval?
Csúnya lett a lötstop, vagy lakk, nem tudom. Bocsánat, de ez nagyon szemet szúrt. A forrasztás viszont szépen sikerült.
Mára ennyit, holnap töltök fel videót is. :oooo: (Ja, és nem óra. A szemfülesek fellelhetnek 1 apró hibát.)
Szokás szerint szép. Biztosan jó is. Az időzítő nem óra? Ja és nem vagyok elég szemfüles.
"...tantálkondival választom le nem elkóval?"
Ha az "elkó" alatt elektrolit kondenzátort értesz, akkor nem baj, ugyanis a tantál kondi is az. (Alumínium-elektrolit, tantál-elektrolit)
a relé a panelon valamit kapcsol?
Nem smd, hanem felületszerelt alkatrészek? Amúgy szép grat!
Mintha az a csavar a 7805-ösön csak dísz lenne . Nem látok lukat a nyákon. Megintcsak gyönyörűt alkottál, várom, mi lesz belőle.
"A szemfülesek fellelhetnek 1 apró hibát."
Tiltakozom, hibátlan!
Profi munka!
A stabil 5V-nak a rögzítésére szánt furat helye nem lett rátervezve?
Na kérem, itt van a video: Bővebben: Link
Jöjjenek a válaszok: Ez egy időzítő max. 59perc : 59 másodpercre. A panelon a dátum lett elbafva. (Rá áll a kezem a 2010-re) A kapcsoló egyik lába azért nincs bekötve, mert a szomszédos lábbal gyárilagosan (a tokon belül) már össze van kötve és így földön van. A csavar nem dísz a 7805 hűtőfülén és nem is a hőt viszi el. Szimpla mechanikai rögzítés. (Bezony, bezony. Ilyesmire is illik odafigyelni! Ja, és a másik oldalon anya is van a csavar végén...) A relé, értelem szerűen a kimenetére kötött berendezést kapcsolja ki/be. Azért lett furat szerelt változat, mert többen szóltak, hogy nehéz után építeniük az smd-s kapcsolásaimat.
Sziasztok !
Elkészült ,illetve majdnem teljesen elkészült a "konyha projet " . (1 éve kezdődött) Lényege ,nem világítás ,hanem hangulat keltés !De azért este lehet mellette akár főzni is Vicsys: rendelkezik órával is Minden led képes külön "életre" ,azaz a 10 db - színenként 1W -os RGB- külön vezérelhető ,akár R,G,B ként. Vannak beleírt - majd lesznek,egyelőre bohóckodás - effektek ,tud időre ki/be kapcsolni ,meg tud jegyezni egy manuálisan beállított színt. A kijelzőt ,key matrixot ,potikat egy PIC16F877 kezeli ,ami soros porton kommunikál egy PIC18F6622 vel ,ami a ledeket vezérli ,valamint az effektetek ,egyebet tárolja. Ez a project sem jött volna lidi nélkül , köszönet neki ! Majd még egy hungarocell bordűr takarja a kábelrengeteget illetve a közösítésnél egy darab kábelcsatorna . Beszéljenek tovább a képek .... Több kép itt
Köszi !
Olyan izomlázam van ,hogy el sem tudom mondani ! Amúgy is a " légy férfi ,állj ellen a sportnak" híve vagyok ,nagyon jól esett létrázni a 3m85cm es magasságban
:eek2:
Azta... volt ám vele meló rendesen!
Majd még este fotózok párat a sötétben...Ezek a képek kora délután készültek....
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy indultok a XIV. Országos Elektronikai Konstrukciós Versenyen? És milyen projektel, ha nem vagyok túl szemtelen? Én egy napelemmel működő kerékpárt egészítettem ki egy műszerrel. A műszer méri a megtett összes utat, a napelem által termelt max. energiát és a kerékpár sebességét (de nem írja ki). Kíváncsian várom a többiek ötleteit, pályamunkájukat Üdv.
Szia!
Ne küldj nekik semmit, több, mint fél órával előttük kiszúrtam. Azt kaptam, hogy a terv még tavaly készült..
Itt egy kis videó (csak a ledek világítanak ,sőt még 3 db hiányzik) az egyik effekt kezdeményről.Bővebben: Link
Hali!
Én elvileg indulok, de még nem írok semmit... |
Bejelentkezés
Hirdetés |