Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Hát én kifejezetten szeretem, ha a gép azt írja ki, hogy a hátralévő idő 36 év 4 hónap 3 nap 26 másodperc...
![]()
Nem vagyunk egyformák.
![]()
Idézet: „a részvénypiac nem ilyen egyszerű, ahogy leírtad. "Kicsit" bonyolultabb.” Nem is nagyon akarom tudni, csak arról beszéltem ha kisebb haszonnal rendelkezik egy cég, az annál kisebb pénzt tud megforgatni a piacon, a tőzsdén stb., de jobban nem is akartam részletezni, csak szuper-egyszerűsíteni. Matyi! Ha okosabban tekingetsz minden után akkor megúszhatsz néhány kellemetlen helyzetet. Mit néz a fogyasztó ha memóriát vagy CPU -t vesz vagy bármi mást? Memóriánál a Méretet, Mekkora a puffersebessége CPU -nál: órajel, magok száma, másodlagos szintű gyorsítótár mérete. Ez mind bőven kevés ahhoz hogy tudd egy jó vasad van és merre megy ki a játék. Példaképp két memóriát hasonlítottam össze és azt vettem észre, hogy ugyan azok a memóriamodulok voltak alkalmazva, csak gyárilag megemelték az I/O sebességet, tehát az átpumpálható gigabitek száma nőtt, de a válaszideje ugyan olyan pocsék maradt, írni gyorsabban nem tudod és még az árát tekintve sok ezer forint a különbség és ez csak egy "beállítás ára".
Nem tudom milyen kellemetlen helyzetről beszélsz. Egyébként régebben az AMD processzorok kisebb órajel ellenére jobban teljesítettek, mert egy utasítást kevesebb órajel alatt old meg.
Én továbbra is fenntartom a moore-törvényt. Kozmetikázott adatok ide-oda.
Jelen esetben nekem is 3 - 4 éves a konfigurációm, és kiszolgál.
Nekem is 2,4Ghz -es CPU -val 2GB RAM -al szerelt a gépem, szóval nem az a gigacsúcsmegaszuper konfigurációm van (de van benne erő). Amire eddig nekem kellett kielégített, és nem játékgépnek terveztem. Fontosnak tartottam a gyors memória vezérlést, és a CPU használatot, minél több háttértaroló, és egy az időnként kétmonitoros munkához szükséges videokártyát bár ezzel túllőttem az igényeimen, mert vettem egy csendes hűtésű kártyát, ami megpusztult jótállási idő alatt. Ezalatt meg akkorát fejlődött a videokártya piac, hogy egy kétszer nívósabb kártyát kaptam helyette, mert az a széria kifutott addigra. Így jött össze az is, hogy megjelenítés végre az elvárható igényeknek megfelelően jelenik meg. A gép fogyasztásra nincsen panasz: átlagosan 65 - 70W -ot fogyasztok, amikor HD tartalmú filmet nézek akkor ez felugrik 105 - 112W -os fogyasztásra és semmi több. A gép alapbeállításin fut, és ha már S ATA rendszerű, akkor az AHCI mint "extrát" engedélyeztem. A fogyasztásban a két LCD monitor nincsen benne. Nem száz wördre terveztem, nem ezerre, csak arra, hogy példaképp kilőjem a virtuális memóriát, így is csak 280Mb körül fog a Windoz (módosított) az illesztőkkel együtt a memóriában.
Idézet: „Egyébként régebben az AMD processzorok kisebb órajel ellenére jobban teljesítettek, mert egy utasítást kevesebb órajel alatt old meg.” Ez így van azért is írtam, hogy ezért nem szabad támaszkodni a nagy számok világára. Amiről beszéltem az az, hogy ugyanazt a hardvert kétszer, és a másikat még drágábban adják el (közben ugyan az csak a másik esetleg negnövelt órajellel rendelkezik), amikor meg elérték a vas technológiai határát akkor jön a nagy váltás.
HiHiHi, Zoli bácsi ! :smile:
Váltsunk témát, hagyjuk a PC -k világát.
Egyre jobban közeleg a tavasz, ki mit fog tavasszal tevékenykedni? ![]() Kezdem a felvezetést: Ha minden jól alakul, mivel sok számítógépet javítottam December - Február időszakban, ezért ebből kifolyólag, tudok végre hódolni egy olyan hobbinak ami három éve "kínoz" ez pedig a vízi sport. Konkrétan Kajakozás az amit szeretnék tavasz közepétől elkezdeni attól függően, hogy mikortól fordul jobbra az idő. Nem tudom ki, hogy van vele, de egyszer aki felfedezi a kikapcsolódás eme komplex formáját az ebből nemigen tud szabadulni. Nem hiába, mert egészséges, mozgásban tart,természetes a közeg 100% -ban és lehetőség is van rá mert itt van a Duna a maga 1365,000m3/s vízhozamával körülbelül 300m -re. Jelen esetben most ott tartok, hogy szocializálódok, mivel kezdő vagyok, és még kajakom is hiányzik, így minden információt magamba szippantok (folyóvíz tulajdonsága, viselkedése, veszélyei, műtárgyak, túlélés, környezet védelem, kajakozás megtanulásának elsajátítása elméletben, szükséges felszerelés.)
Szóval kajak csávó akarsz lenni.
![]()
Kajakra!
![]() ![]()
Idézet: „Egyre jobban közeleg a tavasz, ki mit fog tavasszal tevékenykedni?” Részemről a kert a nyerő. Így nem kell a tuskóból kínai hagymát, meg izraeli paradicsomot ennem. ![]()
Ez az, itt meg olyan nincsen mert ez egy tömbház.
![]() ATE***A nem szeretem, és sajnos a tavalyi időjárás nem kedvezett az idei termésnek, így a "maszekban" felvásárolható zöldség is fogyni, illetve drágulni fog szerintem.
Részemről a motorozás, Piaggiommal, 90km/h-val róni a végtelen országutakat
![]()
Pontosan miért is?
![]() Idézet: „Maximális megengedett sebességek: Autópályán: 130Km/h Országúton: 90Km/h Lakott területen: 50Km/h”
Én is vízi ember vagyok, horgászom, túrákat vezetek. A kajak nem veszélytelen szerkezet! Főleg a Dunán ahol nagy személyszállító hajók járnak negyed óránként. Gyere le a Tisza-tóra itt nem fenyeget ez a veszély, és valószinűleg Magyarország leg vadregényesebb helye. És kajakot sem kell hoznod mert néhány száz forintért lehet bérelni. Én egyébként az új csónakomat fogom festeni, deszkázni és egy minden igényt kielégítő műhely építésébe kezdek ha megjön a jó idő. Mert a régi olyan kics, hogy már klausztrofóbiás vagyok tőle.
Egy biztos, hogy nagy árvízzel a jelenlegi helyzet alapján nem kell számolni. Mindjárt magyarázom miért is...
Apósomnak is van ott hajója, én viszont bennevagyok egy kenutúrában, ha jön még valaki...
A Dunán nagyon vigyázni kell szerintem is. Egyszer belecsúsztam a Margitszigeten, mire észbekaptam 50 méterrel lejjebb voltam. Káromkodtam is nagyban, úgy szaladtam fel a parton ![]()
Szerencsére, azért nem negyedórás a közlekedés, legalább is itt Komárom fele, viszont azt beismerem hogy a Tisza tó és környéke semmivel nem hozható kontextusba, mindössze egyetlen egy probléma áll fenn, hogy viszonylag nagy távolságot kell leküzdeni (utazás, útiköltség), illetve az anyagaikat sem volt könnyű megkeresni, és a szerencsének is köszönhetem a helyzetet ezután határoztam el, na most megveszem.
Itt meg csak fogom magam 10 perc és vízen is lehetek ![]()
Pesten kétszer meggondolnám magam, mielőtt nekiugornék. Itt szerencsére ilyen forgalom nincsen, egyedül a sarkantyúk jelentenek gondot, mert eléggé íves a méretéhez képest a Duna errefelé, és az 1200m -es töltést hivatott védeni ezen a szakaszon Szőny végétől, Almásfüzitő végéig.
Példát vehetünk az oroszokról
Van csónakom, motorom, már nem vállalkozom kenu túrára. De segíteni tudok minden téren. Kenu, szállás, túra útvonal.
Attól függ milyen motorral. Mákdarálóval(robogó) nem mehet ennyivel.
![]()
Persze ez csak akkor igaz, ha van rendszám azon a robogón. Egyébként max. 40!
Dehogynem, tréleren!
![]()
Tulajdonképen dunai gyerek vagyok én is. Dunakeszi nőttem fel. És az előző lakhelyem is a Duna közelében volt Sződliget magasságában. A Dunán horgásztunk és egész nap szidtuk a hajókat mert még a ladikomat is dobálták a hullámok hát még egy kajakot.
Pedig bizony robogó, egy nagytestü 50-es seggrakéta
![]()
Annak ellenére, hogy még nem kajakoztam a Dunán, elég sokat szoktam járni oda, illetve szervezni hétvégi kikapcsolódást, illetve mikor iskolába jártam akkor elég sokat szoktam lejárni.
Általában mindig biciklivel szoktam kimenni, és néha annyira elnyúlik az idő, hogy marad idő egy kis esti nézelődésre is. Aki Pest környékén lakik, kinek mi a tapasztalata a Duna Budapest alatti vizének minőségéről? Változott valamit, hogy beüzemelték a Csepeli szennyvíztisztító üzemet?
Ha nyakig sz*rban leszel, akkor még nem.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |