Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió beszerelése

Témaindító: DEXA, idő: Aug 17, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   10 / 24
(#) dhanecro válasza dhanecro hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Vissza térve az esetre, megcsináltam, tökéletes minden, igazad volt Ákos! A drága szerelő széttördelte tőben a hangszórókábeleket olyan rövideket hagyott a kocsiban )
(#) gaben62 válasza dhanecro hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Üdv. A táp +12V-ot kitudod mérni multival, ha leveszed a rádió tetejét, negatívot úgy szint az a fekete, fém házra is megy.
(#) peti16biro hozzászólása Jan 14, 2011 /

Heló mindenkinek!
Van egy blaupunkt cd-s rádióm, csak nincs rajta az előlapon aux bemenet de a tetején van egy rajz amin említik az aux-ot is csak nem tudom melyik vezetéket hová is kéne kötni.Ebben kérek segítséget.A lényeg az lenne hogy a laptopomat egy 3,5mm es jack dugóval rá tudjam tenni,
Mellékelem a képet a papírról.
(#) pgaba13 hozzászólása Márc 4, 2011 /

Üdv mindenkinek

Én a segítségeteket szeretném kérni, egy abszolut amatőr vagyok, annyit szeretnék, hogy van egy régi daewoo autórádióm, és megszeretném oldani, hogy 230 ról hogy tudnám működtetni. Addig eljutottam, hogy van egy 230ról 12 vra adapterem.
A kérdéseim: Meg lehet e ezt oldani? kicsi e az áramerősség? ha meg lehet oldani hogyan kellene bekötnöm?
Csatoltam képet a bekötési rajzot és a hátsó bekötőfalat.

Előre is kösz a segitséget, és bocs az amatőrségért. :S

b.jpg

a.jpg

(#) c27 hozzászólása Márc 6, 2011 /

Sziaszrok.
Van egy Fenner autórádió aminek a bekötésében nem vagyok biztos. Rajz is van csak hogy tisztázzam a dolgot:
B+ akkumlátor + részére megy
a föld a fekete
antenna csatlakozó a rádió hátulján
hangszórók rendben
és 2 funkció számomra kérdés:
backup (battery + van ráírva, de piros power+ megy az akkura a backup is arra megy? Kössem össze őket?)
A másik az AUTO antenna a narancs vezeték formájában jön ki de már van egy antennacsatlakozó így ezzel nem tudom mit kezdjek valami erősítőre kellene mennie vagy hová?
(#) Inhouse válasza pgaba13 hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Ha tud 15A-t, de legalább 10A-t az adaptered, akkor jó. Kell hozzá egy ISO csatlakozó és kész.
Ha nincs ilyened, akkor ezen az oldalon van több PC táp átalakító topic, ilyenből olcsón (ha szerzel egyet, ingyen) csinálhatsz ennek megfelelőt.

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza c27 hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

A backupnak állandó 12V-ot kell kapni a memória miatt.
Az auto antenna egy olyan kimenet, ahol 12V jelenik meg, ha megy a rádió. Motoros antennához használták régebben, manapság ez még ritkább, de pl. az erősítőt is ezzel vezérlik...

Üdv
Inhouse
(#) pgaba13 hozzászólása Márc 6, 2011 /

Köszi Inhouse
(#) c27 válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Aha akkor a B+ a power (piros) és a back up (lila) is az akku pozitív felére megy akár össze is lehet őket kötni ugye? Az nem zavar ha a kocsiba az akku töltés elvileg 13.6 és 14.4V között kell lennie így az több a 12V-nál? Esetleg egy stab ic-t érdemes betenni?
Akkor az auto antenna (narancs) úgymond felesleges ugye? Ha nem kötöm be az nem befolyásolja a rádió működését csak egy plusz funkció.
(A képet az előző hozzászólásomba nem csatoltam elnézést. )

radio.jpg

(#) Inhouse válasza c27 hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Összekötheted.
Nem zavarja a 14,4V.
Nem kell stab ic, nem is bírná a kis 1,5A-ével...
Ha nem használod, felesleges az auto antenna kimenet.
Nem befolyásolja a működést.

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza pgaba13 hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Szívesen!

Üdv
Inhouse
(#) c27 válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

Ok, kösz.
(#) Mzolee hozzászólása Márc 9, 2011 /

Üdv!

Szeretnék a Panasonic fejegységem csatlakozókábelére ISO csatlakozópárt saruzni. A "B" csatlakozó rész már kész, a 4 hangszóróval, de nem találok sehol olyan rajzot amin az "A" csati színkódjait ábrázolná.

Ugyanis 3 szálon kívül nem tudom, hogy min - mi jön ki a fejegységből; és így nem tudom, a maradék 4-5 drótot hová kössem az "A" csatiba?

Mellékeltem, hogy végeredményül mit kéne kapnom.
(#) Mzolee válasza Mzolee hozzászólására (») Márc 9, 2011 /

Válaszolok saját kérdésemre, hátha valakinek szüksége van rá. A szóbanforgó hardver egy CQ-C1405N tip. fejegység aminek service manual-jából kiollóztam a csatlakozó magyarázatát. Ennyi elég lesz kitalálni a szükséges bekötést.
(#) Mzolee válasza Mzolee hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Végül a teljesség kedvéért az eredeti kérdésemet is megválaszolnám, ugyancsak ismeretterjesztési célból:
itt egy táblázat az ISO csatlakozó színkódjairól (az "EIA" oszlopot kell figyelni)
(#) mikcsek hozzászólása Márc 13, 2011 /

Sziasztok.
Van egy Sony CDX-GT440U típusú autórádió amit szeretnék beszerelni Octavia-ba, csak lenne egy kis gond a csatlakozóval. Eddig Pioneer volt benne ami még az autó vételekor lett be tetetve.
Ez a a kábel jön az autóból.
Autó

Ez pedig amit kaptam a Sonyhoz
Sony
Sony2

Csak hát a Sony-ba nem passzol ami az autóból jön.
Ha jól tudom amit kaptam az egy euro csatlakozós kábel ugye, de viszont ez a felállás így nem a legjobb.
Tudnátok segíteni hogy lehet erre venni valami átalakítót, vagy át kell kötögetni a kábelokat? Vagy szervíz?

Előre is köszönöm.
(#) kornel válasza mikcsek hozzászólására (») Márc 13, 2011 /

Valószínűleg gányul szerelték be a szervízbe anno, mert benne kellene lennie az autóban az ISO csatlakozónak, ami a sonyhoz kapott kábellel (is)passzolna.Valószínüleg marad az átkötözés.Nem nagy ördöngősség ha kicsit konyítassz hozzá.Ha nem akkor keress egy hozzáértő emberkét.
(#) mikcsek válasza kornel hozzászólására (») Márc 13, 2011 /

Hát csak ez a csatlakozó van és a kábelok a kormány fele vannak elvezetve, de oda meg nem férni hozzá. Akkor pedig kötözés lesz. Köszönöm a választ.
(#) Inhouse válasza mikcsek hozzászólására (») Márc 13, 2011 /

Kövesd le a csatlakozótól a kábelt az autóba...van rajta kötés/forrasztás? Ez esetben levágták az ISO-t, venned kellene egy ilyen csatlakozó párt, bekötöd és a fejegységhez adott kábellel már össze lehet dugni. Vagy gányolsz te is és átkötsz mindent erre, és szivatod magad, vagy a következő tulajt a következő rádió cserénél...
Ha viszont érzel rajta egy másik csatlakozót, akkor ott kell széthúzni, fel kell húzni óvatosan, hogy hozzáférj, ki kell érnie a lukon...annak ISOnak kell lennie...

Üdv
Inhouse
(#) mikcsek válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 13, 2011 /

Próbáltam jobban kiszedni a kábelt de nem jött annyira meg nem férni hozzá hogy mi van a másik felén, de majd valahogy megpróbálom. Ha nem akkor max marad a kötögetés. Köszönöm a válaszokat.
(#) Inhouse válasza mikcsek hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Valószínűleg akad valahol a csatlakozó...másképp, hogyan kötötték volna ott benn össze, ha te sem éred el?

Üdv
Inhouse
(#) timcsike hozzászólása Márc 28, 2011 /

Sziasztok!

Kaptam egy 94-es BLAUPUNKT autós magnót ami állítólag működik, ezt egy GOLF2-be szeretném bekötni. A probléma az, hogy nincs meg a csatlakozója. Találtam csatlakozót egy másik magnón, csak nem tudom ,mit hová kell kötni. Raktam fel képet is. Ha valaki tudna segíteni egy bekötési rajzzal azt megköszönném.További szép napot.
(#) akos70 válasza timcsike hozzászólására (») Márc 28, 2011 /

Felső kép.

Image34.jpg

(#) timcsike válasza akos70 hozzászólására (») Márc 28, 2011 /

Nagyon szépen köszönöm!
(#) pityu_18 hozzászólása Ápr 4, 2011 /

Sziasztok!.emélem jó helyre írok.Szóval van egy panasonic cq-rdp113n fejegységem az autóm pedig egy SEAT Cordoba.A kérdésem az lenne hogy az antenna vezetékem mellett jön egy vékony fekete vezeték is ezt hova kellene kötni mert én rákötöttem a magnó egyik vezetékére ekkor jobb lett a vétel de most már inkább úgy jobb ha nem kötöm sehova.Felteszem a magnó használati útmutatóját és az autóm vezetékelési rajzát hátha ez segít valakinek.Köszönöm.
Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) zohlih hozzászólása Ápr 12, 2011 /

Sziasztok!

Kis segítségre lenne szükségem.
Egy régi autóban bedöglött a magnó, nem kapott áramot ahonnan eddig kapta, biztosítékok rendben.
Lehoztam neki egy új szálat az akksitól és rákötöttem oda ahol eddig is kaptam a +12V-ot.
ahogy összekötöttem megsült a magnó hátuljában a bizti, és ezt párszor eljátszotta. Van 5lete valakinek?
Simán kellene működnie.

Előre is köszi.
(#) steelbird válasza zohlih hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Valószínűleg az előző helyre kötve is azért nem kapott áramot, mert hibás, és elszállt valahol egy biztosíték. Ha biztosan jól kötötted be, akkor zárlatos a rádió.
(#) zippo007 hozzászólása Ápr 12, 2011 /

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék hogy az LG LAC2900RN tip. autórádió kimeneteit lehet-e hídba kötni 4*53W MOSFET végfokkal. Köszönettel: Péter
(#) Inhouse válasza zippo007 hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Nem. Eleve hídba vannak kötve, 8 végfok van benne, mint a fejegységek zömében.

Üdv
Inhouse
(#) takijoi hozzászólása Ápr 12, 2011 /

Sziasztok! Segítséget kérnék egy Grundig SCD2490 RDS fejegység problémára. Egy veterán Daihatsu-ba szereltem be, amiben 7 szegmenses digitális óra van. Az óra tápkábelén megvan minden ami kell, (fix 12v, kapcsolt 12v, világítás, test). Gyári kézikönyv szerint kötve (piros fix, sárga kapcsolt), 1 nap alatt leszívta az akkut, fordítva elfelejti a beállításokat. Levehető előlapos, a kikapcsolás csak egy nyomógomb, amitől eltűnik a kijelzőről minden infó, de a háttérvilágítás marad. Ja, levett előlappal szívta le az akkut. Mit tanácsolnátok ?
Következő: »»   10 / 24
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem