Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   460 / 1274
(#) kadarist válasza locked hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Nem baj, ha telós, csak lássuk a hibás képet.
(#) kadarist válasza Prometheus01 hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Szia!
Valószínű, hogy a képcső lemágnesezését végző PTC-ellenállás ment tönkre. Le kellene venni a hátulját és belekukkantani.
(#) locked válasza kadarist hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Ilyen gyenge kép,de hátha segít.

DSC00283.JPG

Nálad is ez lesz a gond.
(#) Prometheus01 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Megnézem amint hozzáférek. Abban tudsz segíteni, hogy ez kb. hol található? Bár ha hangja volt akkor lehet hogy látható...

Köszönöm! Megnézem, nem vagyok tv javításban jártas,igaz a segítségeddel már sikerült a régi Panasonicomat helyrehozni.
(#) kadarist válasza Prometheus01 hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

A tápegységnél, a hálózati résznél szokott lenni egy fekete vagy fehér kocka.Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) enoman válasza kadarist hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Amire jutottam: a tv-n elkezdtem szórakozni a kontraszt és fényerő kombinációval.5 perc múlva villant egyet, sötétebb lett a kép és élesebb.A fényerőt maxra tekertem, de még akkor is picit sötét a kép.Kikapcsoltam vártam egy kicsit majd újra bekapcs és megint homályos a kép.Várok vele megint 5 percet és sötétebb, de élesebb.Még ha kínai tv lenne szemet hunynék felette, de egy európában készült modell és ilyet produkál
(#) biowizard hozzászólása Márc 15, 2011 /

Na.Kimértem a Tevion sorkimenő tranzisztorát.Azt tudom,hogy ez egy NPN tranzisztor,de mivel kölcsön van nálam egy multiméter amin nincs hfe mérő ezért a dióda mérésnél mértem a tranzisztort.Az értékeit sajnos nem tudom értelmezni,mert nem vagyok műszerész,de hátha valaki itt tudja,hogy jó-e a tranzisztor.
Szóval:Bázis és Kollektornál az eredmény:416,Emitter és Kollektornál az eredmény:425
Most akkor jó a tranzisztor vagy sem???
Köszönöm a választ előre is.
(#) pcroland válasza drakula84 hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

A kondit csak te tudod, hogy milyen öreg volt. Cseréld ki ugyanolyan kapacitásúra, de nagyobb feszültségűre, szerintem jó lesz úgy.
(#) Prometheus01 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Utánaolvastam, ez elvileg a 230-at adja rá a demagnesztizáló tekercsre, és ha felmelegedett akkor szétkapcsol. Tehát ha hibás, szakadást kell mérnem rajta?
(#) BarnaPili válasza biowizard hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Ezek bizony jók.Sorvégtranzisztornál nem szoktuk a bétát mérni.Most,hogy kint van a tranzisztor,köss be egy 60W/230V-os izzót úgy,hogy az egyik vezeték megy a sorvégfokban a kollektor helyére,a másikat pedig az emitter helyére/testre/.Ha ezzel megvagy,indítsd el a TV-t,és mérj feszültséget a kollektorban.Az izzónak világítania kell.Írd meg mit mérsz.Légy nagyon óvatos,a TV nem játék.
István
(#) BarnaPili válasza Prometheus01 hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Ha fölmelegedett,akkor megnő az ellenállása,lecsökken a tekercsen átfolyó áram.Ha kiveszed,rázd meg ha zörög,kuka.Ha nem zörög,pattintsd le a tetejét,két korongot találsz benn.Ha valamelyik oldala meg van égve,szintén kuka.Vagy szimplán cseréld ki,nem egy ökör ára...
István
(#) drakula84 válasza pcroland hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Ezer éves volt. Kösz szépen
(#) moltam hozzászólása Márc 15, 2011 /

Helosztok.
Orion T1420 mtx en minden programon zaj van, adást nem vesz. Tunerhiba? Vagy csak nem kommunikál az uc i2c-n a tunerrel?
(#) Jaffry válasza kadarist hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Ha sokáig megy és ugy kapcsolom ki és vissza akkor megmarad a fényerő olyan mint ha valaminek be kellene melegednie.
(#) kadarist válasza Jaffry hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Lehet, hogy a sortrafó vacakol, vagy a képcsőpanelen van valamiféle szakadozás.

mértem ezt az ellenálást (4,5 Ohm)nincs szakadás
(#) moltam válasza moltam hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Ezeknek van hangolófeszültségük, vagy mindent I2C-n intéznek?
(#) kadarist válasza locked hozzászólására (») Márc 15, 2011 / 1

Ezt cserélni kell, nem mérni. Mérd meg a lemágnesező tekercset is , meg az egész lemágnesező kört, hogy nincs-e valahol szakadás.
(#) biowizard válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

A főkapcsolót is megnéztem az sem volt jó.Kontakt hibás.Kiszedtem és simán két vezetékkel összekötöttem,de semmi.Ugyan azt csinálja,csak indulna,de nem indul5-6 alakalommal olyan a hangja mint amikor lemágneseződik és ezzel ennyi.Azt értem,hogy bekötöm az izzót az egyiket a kollektor helyére a másikat meg az emitter helyére és világítania kell,de a multiméterrel hol mérjek feszültséget?Az egyik tapogató a kollektorra és a másik?Gondolom,hogy váltakozó feszültségre kell tennem a multimétert,ott ahol a 230-at mérem.Igaz?Köszi előre is a választ.
(#) kadarist válasza biowizard hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Egyenfeszültséget kell mérned a kollektor és az emitter között.

Alkatrész híján elnapolódik a csere.Viszont az az érdekes,hogy a legutolsó bekapcsoláskor hibátlanul üzemelt,viszont(kb4-5 hónap hálózatból kihúzva) állás után egyből ez a hiba fogadott.

Bizonytalankodik, tehát cserére szorul.
(#) biowizard válasza kadarist hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Köszi.Ha megvan írom az eredményt.
(#) biowizard válasza kadarist hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Van 3 mini biztosíték azokat is megnézem.Hátha...
(#) biowizard hozzászólása Márc 15, 2011 /

Egyik minibiztosítékot kiforrasztottam.Ez egy MP 315-ös mini biztosíték.Gondolom ugyan úgy kell mérni mint a hagyományos biztosítékot.Ha nem sípol akkor rossz.
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Szia mindeggyiket mert tul nagyméretek vannak az ,uj képcsövel,és összéb szeretném venni a képet ,amennyiben lehetcséges.
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Vízszintesen is meg függőlegesen is nagyobb? Mert másként kell csinálni az egyiknél is meg a másiknál is.
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Igen, nagyobb épp hogy félig láthato a 12-es karika a tv-n,és a sassin nincs honann,álitani rajta ami volt azt be állitottam,de még kéne.Nagyon jo lenne ha tudnál ,segiteni ebben is mert már nagyon idegesit a tv,hogy nem megy ugy ,ahogy én szeretném.
Következő: »»   460 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem