Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Akkumulátor töltő
Csak a pozitiv oldalt kell. A +12V-t kell megemelni.
Az még nem olyan bonyolult ha minden jól megy sikerülni fog
Még azt nem tudom hogy a többi alkatrésszel mit csináljak?(van benne egy másik ic is DBL 339 és társai) Maradjanak a tápban? Amugy az 5V-os résznek 20A a 12V-os nak 8A a terhelhetősége,ezt átalakítás nélkül is tudja? Vagy ha csak az 5V-ot terhelem le mondjuk 15A-el akkor lekapcsol? Köszi! Szép napot!
Én mindent benne hagyok a tápba. Csak a vezetékeket forrasztom. A 12V-s ágba a kondit kicserélem 25V-ra. Nekem simán tudja a 8A-t a 12V-s ág. Az 5V-s résszel egyátalán nem foglalkozok.
Megpróbálom akkor átalakítani a leírás szerint,aztán ha megvan a 16V akkor jó
A töltő áramkör megbízható?Ha jól olvastam a töltés végén csepptöltésre vált?
Megbizható de nemvált cseptöltésre. Mert a végén ugyan lemegy a töltö áram de a max töltöfeszültség marad. Tehát a végtelenségig nem lehet rajta hagyni. Akkor lenne cseptöltés a a töltöfeszültség is vissza esne egy szintre amit nem tudok pontosan mennyi. Egy automata töltömnél 13,3V-ra szokott.
csak azért kérdeztem mert a LED-ek feliratozásánál van egy olyan hogy karbantartó üzemmód(azt gondoltam az a csepp töltés),mit jelent?
Hát igen az egy kicsit csaloka. Mert itt ugy megy a töltés, hogy pl. fogsz egy 55Ah aksit és rákötöd a töltöre. Be állitod 5,5A-ra.Illyen kor pl. 12,5V van az aksi sarkainál. Ez a feszültség elkezd emelkedni de a töltöáram az 5,5A az fix. Amikor eléri a 13,xV-t az aksi akkor a Led 1 elalszik és a Led 2 kezd világitani. Ilyenkor a be állitott töltö áram elkezd csökkeni de a töltö feszültség emelkedik tovább. Amikor eléri azt a szintett amit beállitottál a P2-s potival pl. 14,4V akkor a töltöáram majdnem 0. Igen ám de az aksi nem szereti ha max feszültségen tartják sokáig. Persze ez nem 1-2 órát jelent. Ebben a kapcsolásban hilyányzik az a rész hogy visszavegye a töltöfeszültséget 13,4V-ra és a töltö áramot. Ha ilyen töltöre van szükséged akkor van az UC3906-s cél icé ami kimondottan töltö ic. Csak annál sima trafó kell, nem jó a Pc táp. Ilyen röl is van kapcsolásom. Nekem is van ilyen.
Hello!
"Csak annál sima trafó kell, nem jó a Pc táp" Dehogy nem jó! Csak éppen értelmetlen egy kapcsolóüzemű táp után, egy analóg disszipatív szabályzót tenni.. üdv! proli007
Légyszi ha tudod tedd már fel a másik kapcsolást is.
Megnézném azt is,lehet a végén még azt fogom megépíteni Arról mik a tapasztalataid?
Igen rosszul irtam Még téged kérdeztelek és irtad hogy fölösleges. De ugy a helyes ahogy te irtad.
Lenne hozzátok egy kérdésem,most jutott eszembe hogy meg lehetne oldani kettő vagy 3 pc-tápot sorba kötni?
Így ha 3-at sorba kötnénk az 5V-ból lenne 15V,a 12V-ból 36V lenne. lehetséges ez?
A védőföld miatt átalakítás nélkül nem kapcsolhatóak sorba.
(Bár már nagyon átmentünk PC táp topicba...)
Nem akartam offolni a témát,gondolkodtam is hogy lehet a másik topicba kellene feltennem ezt a kérdést,de valahol idevág a téma ezért maradtam itt
Hogy érted hogy a védőföld miatt nem lehetséges? Menyire lenne bonyolult az az átalakítás? Válaszolhatsz a másik topicba is ha nagyon off Köszi! Üdv!!
Nekem volt ilyen megoldással akkutöltőm. Igaz, aki készítette, elmondása szerint futott pár kört, mire talált megfelelő alanyt. Két táp 5V kimenete lett megemelve.
Részleteket ne kérdezzen senki, mert a navajók elvitték, az ismerős meg elköltözött. 15 amperral tudott tölteni.
A védőföld rá van kötve a testre, általában a nyák rögzítő csavarok valamelyikénél van kiképezve úgy a nyák.
Viszont ha megszünteted akkor minimum egy kondival (kb. 1uf) azért át kell kötni, és még akkor sem voltál igazán szabályos...
Köszi!
Ez azért van így ha kikerülne valahogy a hálózati feszültség akkor zárlat keletkezzen ezáltal leold a kismegszakító? Végül is ha átgondolom ez is a témához tartozik mivel pc táp ból szeretnénk akkutöltőt csinálni
Egyrészt azért, másrészt azért mert különben a test akár 30-90voltot is "ellebegne" a földtől. (Ezért kell a kondi mindenképp)
Hello!
Van egy 24V-oa akkutöltőm, amit fordítva dugtam rá a két sorba kötött akksira (nem én hibáztam, hanem a gyári rajz volt a hibás. Rosszul írta a polaritását a töltőcsatlakozónak), miközben a 220ba nem volt bedugva a töltő. Erre szikra, kis füst, a töltő nem ad le áramot azóta. Ha bedugom az akksira, akkor halkat "kattog" Valakinek van ötlete mit kellene megnéznem, cserélnem? mi éghetett le? A NYÁKon semmi égésnyom nincs. Másik kérdés: HA nem tudom megcsinálni, akkor kellene nekem egy olyan töltő ami 24V-ot tud (de jó lenne ha tudna 36Vot is a másik villyanbringához). Arra gondoltam, hogy egy PC tápot át lehet e alakítani ilyen töltőnek? vagy jobban járok, ha újat építek?
Hali van egy töltöm.Egy 14,4V-os ami kijelzi ha felvan töltve az akksi.Szoval cseréltem benne egy tranyot de ugyen olyanra.Semi más rosz alkatrész nem találtam benne.Az a bajom hogy rettenetesen melegszik.Nem lehet helyettesiteni ezt a töltöt valami egyszerü modon?PL:dioda hid kondi meg 7815?A segitséget elöre is köszönöm.
Ha 1 ampernél nem kell nagyobb áram akkor simán.
Csak a 7815 kimenetére kell sorba egy-két dióda
1.4 aper kell a töltéshez.Azt még elkell birnija mert bordát is kap.Milyen didát tegyek utána?2a-es elég lesz neki?
Esetleg nem lehet valami ledet ugy bekötni hogy ha ráteszem az aksit akkor világit?
Lehet, de vagy nem lesz korrekt, vagy nem lesz egyszerű...
Sziasztok!
Van egy Bosch 2,4 voltos akkus csavarozóm, ami működik rendesen, de szeretnék a töltőjére egy ledet elhelyezni, aminek az lenne a funkciója, hogy ha töltőre rakom a gépet a led világítson. Néha nem jó a kontakt és rajta van a töltőn, de nem tölt semmit. Ezt szeretném kizárni ezzel a leddel. Segítségeteket előre is köszönöm!
Hello!
A töltő rajza kellene, mert ha van benne soros ellenállás, akkor azon lehet érzékelni a töltőáramot. Egyébként ha valami be van iktatva, az módosítaná a töltő ütemét.. Mugab: De jól megfogalmaztad. Én fél oldalon magyaráztam volna.. üdv! proli007
Sziasztok!
Volna egy kalashnikov 603352-es akkumulátortöltőm, ami megadta magát. Konkrétan két darab fekete 3lábú smd alkatrész volt. Hogy tranyó-e, vagy sem, nem tudom, mert mindkettőt lehetetlenség leolvasni. Az egyik elfüstölt, a másikon csak egy szám volt. Pontosan 431 volt. A töltő szivargyújtóról sem üzemel. Ebből gondolom hogy a stabilizáló tranzisztorok/ic-k mentek tönkre. kérdésem csak annyi lenne mivel lehetne helyettesíteni ezt a két tranzisztort/ic-t? Akár smd vagy akár normál méretű alkatrészek is jók, mert elférnek a töltőn belül, van benne hely bőségesen. Köszönöm előre is a segítséget Üdv: McDeath Szerk: képeket csatoltam mert lemaradtak
Köszi a gyors választ! A töltő rajza nagyon egyszerű, csak egy kis trafó van a dobozban semmi más. A vezeték másik végén egy foglalat 2db érintkezővel, ide kerül a behajtó akkuja. Ennyi. Itt egy kép a gépről:Katt ide!
Hello!
Nem tudom hány V-os az aksi, de ha 3V-nál több, akkor ezt a kis áramkört lehet beiktatni a töltő és az aksi közé. remélhetőleg a 700mV feszültség veszteség, nem fog hiányozni neki. üdv! proli007
Hello! A 431, vélhetően egy TL431-es volt. üdv! proli007
|
Bejelentkezés
Hirdetés |