Fórum témák
» Több friss téma |
Na az reménytelen! Láttam hasollot át is alakitottam.
Felejtsd el .A szigetelés miatt nem jó . Ugyan is a vezetékek lakszigetelése ,soronkénti a szigetelés , sorkifutásnál a szélekhez való távolság tartás .És a szigetelő anyag minősége, vastagsága.Hirtelen ennyi jutott eszembe .Még az is lehet hogy a panel trafó kivezető lábai között is áthúzna legalább egyszer .
Szóval Felejtős.Biztonságtechnika,életvédelem, vagyonvédelem .Az is trafó igaz de nem arra való . üdv wegg
Igazából akkor jóra gondoltam eddigi olvasataim szerint.
Ki is cserélem gy.trafóra,mert az legalább bevált. Egyébként nagyon elcsodálkoztam mikor megláttam.
Én amit láttam Junoszty tv 12v os trafo volt , na szét is durtam rögtön.
Milyen jó lenne ha egy egyszerű mezei 6 wattos panel trafóval működne az ügy és vagy 40km vezetéket rálehetne tenni.
Egyébként működhet a dolog abban az esetben, ha nem inverteres rásütögetős kapcsolással neveljük a paneltrafót hanem egy tranzisztoros kapcsolást teszünk rá,de nem kell nagy hatásra számítani.
Az én kapcsolásom kimeneti trafoja 1mm-t huz ha nincs autotrafo rajta
![]()
Hát az nem sok 1mm?
gyapjas jószágoknál az kevés.
De erre teszem rá az auto gyujto trafoját ami 2,5cm-t huz normál ladáé. De elektronikus gyujtotrafoval 7cm lessz belölle.Na az már jo?
![]() Idézet: „De elektronikus gyujtotrafoval 7cm lessz belölle.Na az már jo?” Nagyon nem jó! A villanypásztorok nem működhetnek ekkora feszültségen, életvédelmi okok miatt sem. Maximálva van a feszültség, és a teljesítmény is, (bár ez utóbbit nem hiszem, hogy átlépi a fórumban közölt kapcsolások többsége). Ha nem megfelelő a beépített szikraköz (ha egyáltalán van), akkor rövid, kiskapacitású kerítéseknél a feszültség jóval nagyobb értékre emelkedhet a megengedettnél.
Már hogyan érted a panaszt?
Az állatok részéről, a megrendelő szemszögéből, netán a hatóság nem emelt kifogást? ![]()
Se vevö se hatoság részéröl . Egyépként átlátszo világoskék szinü ivet huz nem tudom ez számit-e?
Sikerült szereznem 2 darab 24Kv-os gázmotor gyújtótrafót. Motortech 95.08.020 (12V/24KV)
Itt meg van róla kép: Bővebben: Link Ebben pdfben benne vannak az értékei (a közepe felé) Szerintetek jó villanypásztornak?
Akkor egy kicsit sok lesz. Meghagyom őket valamire még jók lesznek.
Keresek egy autóba valót.
Üdv!
Milyen gyújtótrafót érdemes alkalmazni? Simson gyújtótrafó is megfelel?
Hi
Attól függ mekkora karámra szánod, mert az kb 50-100 méter vezetéket talán el bír tuti vezetékkel és szigetelőkkel. Ha az ember házilag akar valami occsót építeni akkor a 6 voltos régi Trabant trafó a legjobb,de viszont ha jót akar építeni akkor a legjobb ha teker az ember valami jó leírás alapján.
Üdvv.
12-es rendszerbe is be lehet kötni a végére a 6-os tarbi tarfót?
Mért ne lehetne ugy is 300voltot kell kisütni rajta
Az nem attol függ mekkorát rug .Tegyél rá amcsi trafot vagy elektronikus gyujtésuét 25kv! Na az már rug 7cm kiprobáltam.
Bontoban olcson kapsz vagy valamelyik auto szerelö ismeröstöl .
Légyszives avillanypásztor kapcsolási rajzát elküldeni.
köszönöm . Benkővári István
Milyen típusú autókban van ilyen elektronikus gyújtású trafó?
Jo kérdés azt az autosok tudják de olvastam valamejik topic-ban amcsi autonak is 25kv-os a trafoja.
Ha már gy. trafók, kinek mi a tapasztalata a TCI trafókról? Valamiért nem értem a működésük de legalábbis a reakciójukat, ha különböző frekvencián próbálom csattogtatni őket, mintha lenne egy saját frekvenciájuk és néha erősíti a jelem néha kioltja?
![]()
Mindegyikben az van ha azt nézzük,csak nem mindegy,az hogy megszakÍtós vagy elektronikus azaz vagy tirisztoros vagy tranzisztoros vezérlés hajtja meg a gy trafót.
Mint emlÍtettem az oldalon található inverteres pásztor kapcsoláshoz jó a 6 ill 12 voltos Trabant gy trafó ill a Lada szamara és Trabant 1.1 gy trafók és végül még ami ütős szikrát ad a Lada1200 trafója 20 mikróval 250-400 volt között rásütve,nem a szikra hossza fontos hanem annak vastagsága,mert ez ha tározza meg az erejét minél vastagabb mondhatni annál erősebb a pásztorunk,de nem szabad túlzásokba esni,mert a túl nagy kapacitás a trafót meg a tirisztort viseli meg. A túl nagy feszültség viszont a a kondenzátort,mert amik a kereskedelemben kaphatók azok zöme 400-450 voltos,és ha ezt zavargatjuk 500 volttal akkor az hamar kikönyököl. :gumicsirke:
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne,h a villámháriton a spirálnak mi jelentösége van? ki lehet hagyni vagy ha nem,akkor valaki tud nekem adni poramétereket rola? Köszönöm, Attila |
Bejelentkezés
Hirdetés |