Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   117 / 308
(#) szamóca válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Köszi.
Fenébe, sejtettem hogy megint egy gagyeszkusz csajnakusszal állok szemben.
(#) zolika60 válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Azért a követ én is elhasználtam rajta. Végül is kisebb igazgatásra jó. Ha néha megszorul, (volt rá eset főleg mióta a kövekből csak csutka van) akkor se tör ki belőle a füst. Szóval barkácscélokra elmegy. Azt persze nem tudom, hogy a 250W a valóságban mennyi.
(#) CIROKL válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Idézet:
„barkácscélokra elmegy.”

Hisz az ezt tudjuk is , ennyi pénzért nem lehet komoly dolgot elképzelni .
(#) szamóca válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Most hegesztettem egy motortalpat a 750W-os peremes villanymotoromnak, csak ezt nem akartam ilyen célra "elherdálni". De ha nem lesz más akkor ebből készítek egyet.

750W 002.jpg
    
(#) CIROKL válasza szamóca hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Pedig ez jó választás lenne ha a fordulat is megfelelő .
(#) szamóca válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
2980-as, igen halk ABB motor, tehát jó lenne, csak elég erős ilyen célra....
(#) Ricsi89 válasza szamóca hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Nekünk itthon egy kb 2kW-os 3fázisú motor van 1fázisról hajtva. De nem is fogja meg semmi az tuti.
(#) Krisz03 válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Idézet:
„lassulni szerintem nem fog mert azért 250W -os motor nem annyira gyenge”


De bizony, nagyon gyenge. Panelt köszörülni még elég, de egy pontozó már kifog rajta. Fúró élezésről már ne is beszéljünk. Ha tényleg használható gépet szeretne valaki, akkor nem szabad 500W alá menni.
(#) szamóca hozzászólása Márc 20, 2011 /
 
És a korong típusokról tud valaki valamilyen gyors ismertetést adni? Gondolok itt a különböző színű, összetételű korongokra. Mit mire használnak?
(#) Krisz03 válasza szamóca hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Erre én is kíváncsi lennék. Mert épp pár napja vettem két korongot (lakatos munkákhoz), és a piros és a szürke között annyi különbség látszott, hogy a piros "puhább", de a szemcsenagyság azonos volt.
(#) jvnd válasza szaky27 hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Szia. A dremellel általában az a tapasztalatom, hogy nem csereszabatos semmivel. -márkavédelem- Vételkor érdemes elvinni a kézifúródat is, de nagy a valószínűsége, hogy nem lesz jó.
(Felajánlanám, hogy kipróbáld, mert van ilyen 220-as számú állványom, de Budára kellene eljönnöd.)
(#) CIROKL válasza Krisz03 hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Általában a piros az általános felhasználásra van és az úgymond keményebb a szürke az már más mert az a puhább és általában a kemény anyagok köszörülésére alkalmas .
Viszont ezek a sorok csak a nagy általánosságban valódiak , mert létezik ám szép számmal , színnel jelölt kövek amik mind más és más anyag köszörülésére alkalmasak , ezért kijelenteni nem lehet hogy piros , szürke !
Csak egy kis ízelítő a választékból de ez csak csupán egy üzlet ahol lehet korongot vételezni .
(#) Krisz03 válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Én ennyire nem értek hozzá, csak a csapágyboltos szavai maradtak meg bennem. Félrevezetni biztos nem akart, mert ért hozzá, csak kissé fukar az információ átadást illetően.
(#) CIROKL válasza Krisz03 hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Gondolom nem szeretett volna félre vezetni csak csupán eladni szeretett volna !
Szakértője a témának nem vagyok csak csupán vasas szakmában ténykedem immár 35 éve láttam sok -sok mindent annyi év multával talán ?
(#) szamóca válasza Krisz03 hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
No, átszaladtam az esztergályoshoz a motorral. (nem épp örült nekem, hogy nem rajzzal megyek hozzá. )
Azt mondta Ő is, hogy a szürke kő az keményebb anyagokhoz pl. vídiához jó, míg a piros az általános vas, ill. acélhoz, míg a fehér a puhább anyagokhoz való.

szerk: Most találtam.
Hagyományos szemcseanyag a korund és a szilíciumkarbid, szuperkemény anyag a köbös bórnitrid és a gyémánt (elsősorban műgyémánt).

A korundnak sok változata van. A KA jelű pl. 99% Al2O3 tartalmú, ún. nemes elektrokorund, amely edzett szerkezeti és ötvözött acélok köszörülésére való, de lágyacélokhoz is kiválóan alkalmas. A KB jelű 95% Al2O3 tartalmú normál korund csak lágyacélok köszörülésére alkalmas. A KR jelű rózsaszínű rubin-korund fogazatok és profilok köszörülésére kedvező, mert kevésbé kopik, mint az előzőek. A cirkonkorund hőállósága kiváló. A pálcakorund Al2O3 porból zsugorítással készül, amelyet bakelit kötőanyaggal fognak össze. A pálcakorund nagy teljesítményű tisztítóköszörüléshez használható.

A szilíciumkarbid szemcse keményebb és élesebb, mint a korund. Az SC-jelű szürke szilíciumkarbid rideg anyagok (pl. öntöttvas, keménybronz), vagy nagyon lágy anyagok (rozsdamentes acél, színesfémek, gumi) köszörülésére alkalmas. Nagyon kemény acélok köszörüléséhez jól használható az SCZ jelű szilíciumkarbid.

A köbös bórnitrid (elbor, kubonit, borazon) edzett gyorsacélok és szerszámacélok megmunkálására alkalmas.

A műgyémánt keményfémek és egyéb nem vasfémek, valamint nagyon kemény más anyagok köszörüléséhez való szerszámanyag.

A szabálytalan alakú szemcséket (amelyek oktaéderre emlékeztetnek) aprítással készítik, majd szitálással osztályozzák. A köszörűszemcséket kötőanyag fogja össze megfelelő szilárdságú, forgácsolásra alkalmas szerszámmá. A leggyakoribb kötőanyagok: kerámia, műgyanta (bakelit), gumi, fém, vízüveg, magnézium, sellak.

A köszörűszerszámok keménységén azt az erőt értjük, amellyel a kötőanyag ellenáll a szemcséket kitördelő forgácsolóerőnek. Ez a keménység tehát nem azonos az abrazív szemcsék tényleges keménységével! A szerszám keménysége akkor ideális, ha a kötőanyag csak az éles szemcséket tartja fogva, az elkopott, életlen szemcséket pedig elengedi (önélezés). A keménységet a kötőanyag mennyiségének és minőségének a változtatásával lehet szabályozni. A keménységet a Norton-skála szerint jelölik 19 fokozatban (E-től W-ig).

A köszörűkorongok jellemző tulajdonsága önélező képességük. Ennek ellenére a korongokat időnként fel kell újítani. Ezt a műveletet nevezik korongszabályozásnak. A korongszabályozást gyémánttal, gyémántceruzával és gyémántgörgővel végezhetik, nagyobb szemcsemennyiség eltávolításakor szabályozótárcsát alkalmaznak. A köszörűkorongok felerősítését leggyakrabban szorítóperemmel végzik. A szorítóperem alá mindig kartonlapot kell helyezni, így lehet biztosítani az egyenletes felfekvést. A szorító csavaranya menete olyan irányú legyen, hogy a korong forgása közben le ne csavarodhasson. A köszörűkorongokat üzembe helyezésük előtt mindig ki kell egyensúlyozni, mert az egyenlőtlen tömegeloszlás berezgéshez vagy a korong töréséhez vezethet.
(#) Krisz03 válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Egyet értek. Mindenesetre jók lettek a kövek, viszi a zártszelvényt, ahogy kell.
(#) szaky27 válasza jvnd hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Köszönöm a válaszod. Hát igen Buda kicsit messze van.
És esetleg tudsz valami hasonló állványt amibe esetleg az én gépemet is belehetne fogatni?
(#) Alkotó válasza szamóca hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Egy kis adalékkal én is hozzá tudok járulni az információkhoz. Ugyan nem pont ilyen az enyém, de ránézésre motorikusan a középrész nagyon hasonló (1-2 kép). Nálam semmi baj vele. Na jó, egy nagyon kicsit remeg (tényleg nagyon kicsit), de az messze belül van az elfogadhatón, és vélhetően a kő inhomogenitása okozza. Egy baja volt nálam, a kőrögzítő tárcsákat azonnal cserélni kellett, mert az katasztrofálisan ütött. De óriási követ lehet rárakni, semmi lassulás, lehet vele bátran köszörülni, viszont a burkolathoz rögzített kis "asztaltartó", az vitatható merevségű (nálam nincs is használva mert éppen ezzel a géppel szoktam "durvázni").
Viszont ha már olcsóban próbálsz utazni, akkor a másik "echte orosz" köszörűm egy csoda
(3-4 kép). Rezzenéstelen, atomstabil, nem lehet benne hibát találni (az is lehet, hogy csak véletlenül kifogtam). Burkolatot azért erre is csináltam normálisat. Sokkal jobb mint a 100 ezres állványos, ipari köszörűk. Nagyjából 10 éve vettem a lengyelpiacon, mikor meguntam, hogy mindig köveket kell csereberélni. Most már a két gép, 4 kő kiszolgálja az igényeimet.
(#) Alkotó válasza szamóca hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Az adattábla nem jól olvasható, kivágtam jobban.

kép5.JPG
    
(#) CIROKL válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Jé nekem is ugyan ez van bár én 15 éve vásároltam szintén a lenygyel piacon 3000 -ért , azóta még ugyanazon kövek vannak rajta az egyik oldalán egy flex korongra hasonlitó valami a másik oldalon pedig egy szürke kő , ezeket gyilkolom azóta és nem igazán tudtam még őket kinyirni itthon .
(#) nagy hoho válasza szamóca hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Szerintem el sem indul, mert nincs neki kábele villás dugóval.
(#) szamóca válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Nos, már beindult a gépezet nálam. Mármint az esztergályos készít egy adaptert a motortengelyre a korong felfogatásához, nekem meg egy tárgyasztalt, és egy állványt kell még készítenem hozzá.
A ruszki cuccok brutál kivitelűek. Nekem van egy 1100W-os ~40kg barkácsgépem, ami körfűrészes, köszörűs, ab-ritteres faeszterga. Az se rossz, csak nem egy precíziós szerkezet.
(#) szamóca válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Me WiFi-s!
(#) TAKLACO válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
En egy ilyet vettem a telen 102 Euro volt akcioban.Meg allvanyt kell hozza keszitteni.http://www.najnaradie.sk/tovar/dvojkotucova-bruska-qsm-200/
(#) Alkotó válasza szamóca hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Több út is vezethet a célhoz. Én arra akartam utalni, nem kell a teljesítményt túlzásba vinni, és azért a "gyári" köszörűk kialakítása elég jól igazodik a köszörülési igényekhez. Nehéz ezt jól lemásolni.
A motorból meg csinálj egy vízszintes tengelyű marót, amire felfoghatsz fűrésztárcsát, vagy akármilyen alakos marószerszámot (széles profilhoz kevés lesz a teljesítmény).
(#) nagy hoho válasza szamóca hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Ez a WiFi mindenhol ott van.
(#) Alkotó válasza TAKLACO hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Elég jól néz ki, de az ára és a fotó alapján, ez nem azonos kategória. Amiket én fotóztam, azok 5000Ft alatt voltak nagyjából 10 éve.
(#) szamóca válasza TAKLACO hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Ezt a márkát ismerem. Amikor fúrót kerestem akkor botlottam a QUANTUM névbe. Ipari szerszámok Kínából.
(#) TAKLACO válasza szamóca hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Szerintem nemetorszagban gyartjak.http://www.optiweb.hu/images/pdf/OPTIMUM%20GmbH/91.pdf
(#) TAKLACO válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Nem azert irtam,hogy kerkedjek vele , egyszeruen volt felesleges penzem es megvettem.Remellem kitart egy eletem att es azt is , hogy sokaig fogok elni...
Következő: »»   117 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem