Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EWB
Igy, de a 10µF-ot forditsd meg, a pozitiv fegyverzet nézzen a kapcsoló felé.
Szia!
Te milyen verziószámal futtattad le? Úgy néz ki hogy elég béna vagyok,egyszerűen nem megy. Csatoltam a kiírást...egyébként te ezt a másik verzióban simán betöltötted és megy? Sajnos én "interactive simulation settings" menüt sem találok,csak Analysis Optiont. Köszi szépen Üdv Kicsa
Tegyél egy kapcsolót a tápfeszültség és a kapcsolásod közé (pozitiv ágban).
És miért van a legutolsó 1N4148-as dióda-ellenállás öszekötésében csomópont?
Szia!
Tettem,a csomóponti észrevételed is jogos volt. Folytattam de nem működött,kitöröltem a többit és az ott maradt. Javítottam de még így sem működik,elég sok mindent ír... ![]() köszi szépen Üdv Kicsa
10-es verziót használok,és működik ahogy irtam...
Próbálj még egy 100k ellenállást tenni az első tranyó bázisa és a test közé.
Szia!
Köszi szépen de nem megy. Összeraktam a tervezett áramköröm másik felét...NE555ös órjel generátor...az működik ahogy kell. Nem értem.. ![]() köszi szépen Üdv Kicsa
Használj szkópot, gondolkozz, bontsd szét a kapcsolást több részre. Legelőször csak az első tranzisztor kollektoráig rajzold meg a kapcsolást, és igy nézd meg a működését.
Nekem sem sikerül sok saját tervezésű kapcsolás, de előbb-utóbb megtalálom a megoldást.
Üdv!
Valaki eltudná nekem küldeni az EWB valamelyik változatát? Előre is köszönöm: Oláh Dániel
Egy tipp : Gugli- rapidshare keresők - itt rákeres - letölt.
Remélem érted, és segítettem. Üdv.
Khm! Ne buzdítsunk senki illegális szoftverhasználatra!
![]()
Hellóü mindenkinek! Valaki tudna küldeni nekem egy EWB programot nagyon fontos lenne címem henry1993@citromail.hu
Fontos lenne a címed?
Amúgy örülj neki, hogy valaki tud küldeni! De miért gondold, hogy erre kivácsi itt valaki?
Nem semmi.
![]() Azért ez már lustaság komolyan mondom, a kaját is megrágja valaki neki?
Az nem jó, mert úgy nem lehet lebuktatni senkit, csak ha direktben küldi.
![]()
Segítsetek!
Idönként találkozom az EWB-ben megmagyarázhatatlan jelenségekkel. Miért nem tudom begyújtani ezt a triacot?
Könnyen magyarázható.
Ha megfordítom a triacot, akkor jó. Érdekes...
Üdv mindenkinek!
EWB5.12-höz keresek kibővített alkatrész könyvtárat, mert hát nekem igen csekély mértékű. Néztem itt a topikot, de nem találtam konkrét választ, és a google-en sem találtam semmi egyértelműt. Ha valaki tudna eben segíteni, az nagyon jó volna. Előre is köszönöm.
Nos egész pontosan a BD139/140 és BD249/250 tranzisztorokra lenne szükségem.
Sziasztok!
Egyszerű nyitófeszültséget szeretnék mérni hőmérséklet függvényében egy MBR10100-as diódán, de nem sikerül összehozni. Akárhogy állítom a hőmérsékletét a diódának, nem változik a rajta eső feszültség. Csatolom az ewb fájlt, és képként is. Köszi!
Nálam változik. 100°C-on 124,4mV, 0°C-on 308,4mV
Most zener diódával próbálkoztam. Nem akar stabilizálódni a kimenő feszültség... Valakinek van rá ötlete, hogy miért nem?
Tegyél egy GND szimbólumot a negatív pólusra.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |