Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ö már olyanokat csinálna hogy 2 kapcsoló a végfok előlapjára hogy azzal ki tudjam kapcsolni a hangkimenetet... Én ezt nem akarom.
Nézd, így nem tudunk segíteni, tegyél fel valami normális képet a készülék belsejéről, de ne életlen telóképet, hanem ahol látszik, hol helyezkedik el a védelem, szóval, hogy mi újság. Gyanítom, hogy a "haver" direktre kötötte a védelem reléjét azon az oldalon, és amikor bekapcsolod, azonnal kattan, amikor meg ki kapcsolod, akkor valamelyik kondi tartja egy darabig a relét. Feltételezem, ha ez így van, akkor ezt azért csinálta, mert egy kevés DC még mindíg volt a kimeneten, vagy a védelem is odalett, amikor elszállt az erősítő. De annyi esze nincs, hogy a "kidrótozgatós megoldás helyett átkösse a relét a jó oldalra? Nem elegáns, de még mindíg jobb mint elől drótozgatni
No, csinálj képet aztán meglátjuk mi újság.
semmi drótozgatás nincs de azért lefotózom elöl hátul.
Próbálok képet felrakni.
Ez a KISO pa 200 ? Nekem inkább 200w-os quadnak tűnik amiből inkább 100w jön ki, vagy nem tudom. Ez gyári lenne?
helo mindenkinek olyan kérdésem lenne hogy adott egy autós erősítő én szobában szeretném használni de ráköthetek én szobai 8 ohm os hangszórót
erősítő hídba 1x 500w hangszóró 300 w
Persze a Quad405 meg a kiso között akkora szakadék van, mint a trabant meg az opel között. Igazából nem baj, csak meglepődtem, nekem nem tűnik gyárinak, inkább olyan mintha beleépítették volna.
Persze hogy rá.
köszi a választ
No, a bekeretezett rész maga a védelem. A célja az, hogy bekapcsoláskor a relét késleltetve, kikapcsoláskor pedig azonnal kapcsolja. Másrészt a hangszóró kimenetet figyeli, ha pozitiv vagy negativ tápfesz érkezik rá, akkor szintén oldja az érintkezőket. Magát a relét egy tranzisztor hajtja meg. Ezt könnyen megtalálod, ha végigköveted a fóliarajzot az alján. Ezt vedd ki, és mérd is ki, hogy jó e. Sőt ha már itt vagyunk a védelem résznél az összes tranyót kiveheted egyesével és skori oldalán található leírás alapján egy multiméterrel mérd ki őket.
A másik dolog, hogy vesd össze a panel alját a másikkal, nincs e különbség köztük, összeforrasztás vagy ilyesmi. Harmadszor, mérd meg a kimenetet, van e rajta DC. Ezeket csináld meg. SKORI De még mielőtt nekikezdenél, cseréld ki a rossz védelemnél az elektrolit kondikat. A többi résszel ne foglalkozz, csak a pirossal keretezett résszel, az a védelem.
Egy Kiso PA400 rajzot találtam itt: Bővebben: Link
Ez bizony nagyon egy megerősített kimenetű Quad405-ösnek tűnik. Talán 4 ohmos impedancián, a dupla végtranzisztoroknak köszönhetően lehet, hogy ki is jön 200W egy oldalból, bár a 4A-es biztosíték nekem kicsit határesetnek tűnik (50V és 4 ohm az 12.5A csúcsáram, félhullámű szinuszos effektív értéke 4.3A). Elképzelhetőnek tartod, hogy a PA200 csak annyiban különbözik ettől, hogy a végtranzisztorok nincsenek duplázva? Merthogy a panelben ott a helyük, az látszik a fotón.
Meg tudnád tenni, hogy a fóliaoldalról készítesz olyan fotót, hogy vissza lehessen rajzolni a mintázatot? Éppen nagyon jól jönne egy védelemmel egy panelen lévő Quad 405.
Miért nem tudom letölteni? Valaki nem teszi fel valahova a rajzot?
Igen, nekem nagyon quad szaga van, és úgy látom én is, hogy gyengített 2*100w lehet egy pár tranyóval. Végül is a recept nem elképzelhetetlen. Végy egy bevállt kapcsolást, kicsit moddold, és add el más márkanéven. Mai világba én már nem csodálkozom ilyeneken.
Szerk- mellesleg nagyon köszönjük a rajzot, ez bizony az!
Szilva mester jóvoltából, így még közelebb kerültünk a megoldáshoz.
Köszönöm szépen a magyarázatot!
Szervusztok!
Egy Yamaha AX-500 erősítő javításával kapcsolatba kellene egy kis támogatás. A szakszarűen elfüstölt alkatrészeket kicseréltem. Az erősítőt a manual alapján beállítottam, a két potencióméter segítségével, hogy a teljesítmény ellenállásokon 10mv+-2 feszültség essen. Az erősítő bekapcsol, hangot is ad (szépen szól). Viszont a pufferkondenzátoroknál lévő teljesítmény ellenállások nagyon melegszenek, hangerőtől függetlenül, és ez szerintem nem normális. Lejet, hogy a végfokokon kellene még állítani, hogy nagyobb terhelést kapjanak, és ők adják le a hőt? Vagy ez hülyeség? A végfokokat úgy állítottam be, hogy 4 Ohm.os hangszorókat kötöttem rájuk, bemeneti jelet nem adtam, a hangerőt, meg minden mást alaphelyzetbe állítottam. Szeretnék ebben egy kis segítséget kérni. A válaszokat előre is Köszönöm!
Jó lenne egy kapcsolási rajz. (hogy ne nekünk kelljen már keresgetni...)
Sziasztok!
Ha az erősítő nyugalmi áramát állítom az mind1,hogy melyik tápágban mérek közben?
Igen. Célszerűbb viszont a végtranzisztorok 0,2-0,3-0,5Ohmos ellenállásain mérni a feszültséget és behelyettesítve az I=U/R képlet szerint kiszámolni.
A beállítás után újra ellenőrizni kell a kimeneti 0V-ot. |
Bejelentkezés
Hirdetés |