Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Bekötöttem a trimmert úgy ahogy a rajzon van. Ha szemből nézem a trimmert akkor bal oldalra forrasztottam a kiv. jelző bemenetét középre a testet jobb oldalra pedig az erősítőt kimenetét és hát nem okés.Hiába tekerem teljesen el akkor is villog egy kicsit kis hangerőnél a kiv.jelző. 100k trimmerről van szó.
50W-os erősítőről van szó.
Sziasztok! http://www.shine7.com/audio/bpa300.htm nagyon szép.
Helló! A potenciométer középső kivezetésére kösd a kivezérlés jelző bemenetét. A két szélső legyen a test és az erősítő kimenet.
Köszönöm a segítségeteket.
Működik.
Úgy látom értelmezni még nem tudod hogy mi az a csuszka, és a paint-et is hiába koptattam.
Helló reloop! A7294-es IC-re gondoltam, de most amit küldtél rajzot, azon elgondolkoztam. Most azon az alsó 4 IC-t el hagyom és akkor a kimeneti teljesítmény is csökken a felére, jelen esetben 400W-ra. Ha jól gondolom.
Helló nero4! Találtam jobb rajzot.
Ez se könnyen kivehető, de szívesen segítek. Ez 4 ohm 400W.
Hali.Mindenkinek. Én tanácsot szeretnék kérni egy erősítőről.Van egy taatoo nightline 540-es erősítőm.A múltkor szét szedtem és négy darab kondi van benne 2200uf-es 35voltos de ahogy elnéztem igen csak el van fáradva mert ki van folyva valami belőle.Az lenne a kérdésem,hogy ha bele raknák nagyobb kondit akkor nem vallna baj? ezeket nézegettem bele (4700uf 40v)
(3300uf 35v) melyiket lenne érdemes bele rakni? választ előre is köszönöm.
Hali.Ön melyiket ajánlaná? Meg ha nagyobbat teszek bele akkor is 4 db-ott kell? És akkor nem lesz semmi baja
ha nagyobbat teszek bele. hangilag erősebb lenne ön szerint annyira nem értek hozzá azért kérdem.Válaszod előre is köszi.
A nagyobb kapacitástól nem lesz hangerő növekedés, mindössze annyi az előnye, hogy a mély hangok nagy kivezérlésnél, nem okoznak olyan mérvű feszültségcsökkenést a tápellátásban, mint a kisebb kapacitású társánál. A feszültségtűrési tényező szerint pedig mindegy hogy az eredetileg is 35V-os helyett ugyanolyat, ill, a 40V-ost alkalmazzuk.
Szerintem nyugodtan tegezhetne is ön, mert maga lehet hogy fiatalabb vagy mint én.
Jajj, ez mekkora duma
Idézet: „Szerintem nyugodtan tegezhetne is ön, mert maga lehet hogy fiatalabb vagy mint én”
Üdv reloop, elkészítettem az általad csatolt kép alapján az erősítő shematic-át. Gondolom 8 Ω-hoz is jó. Még annyi kérdésem lenne, hogy ha 300w teljesítményt szeretnék kivenni belőle 8 Ω-os terhelés mellett, akkor mekkora a max tápfeszültség? köszi a segítséget
Sziasztok!
A suliban csináltam egy 100 W-os erősítőt ami eddig szép és jó csak én autóba szeretném használni egy mélynyomóra kötve. Csak nekem aztmondták hogy nem ilyen egyszerű. A kérdésem az hogy mit kell tennem azért hogy az autóban tudjam müködtetni??? Kösszi
Helló!
Nem akarok neked butaságot írni, de szerintem elsősorban a tápfeszültséggel lehet probléma, ugyebár ha jól tudom a kocsikban 12-14v feszültség van.. És hogy ha te olyan erősítőt építettél, amit nem erre a célra készítettek (mármint pl: autórádió végfok), akkor annak a 100w-nak csak töredékét kapod vissza...
Épp ezaz amit tudok csak ezt szeretném valahogy felerősíteni!! Arra gondoltam hogy egy inverter jo lenne csak az 220V-ot ad le 12 V-ról és az erősítőm pedig nem bírná.
Ezért kellen egy megoldás ha tudtok írjatok!!
Este Gorcső alá kerül a 800as bipolár vég
Nemsokára már adataim is lesznek róla!
300W teljesítmény 8ohm-on, ~49V kimenőfeszültség mellett jön létre. A tápfeszültség ennek a 2,828-szorosa, (138,6V) plusz a veszteségekre is számolni kell (szaturáció, emitter-ellenállás, tápösszeesés stb) legalább 20V-ot, az 158V. Ha 160V/2 azaz 2x80VDC üresjáratival számolsz, az már jó.
Üdv, nos a 2x80VDC fesz kicsit sok szerintem a TDA7293- hoz, mert ha jól tudom az max +-60V feszültséget bír..
Egyébként erre a rajzra gondoltam: http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/0a/0a053921ca65e92c83935...10.jpg
Ja hogy te ilyen icés dufla hidalgatósat akarsz!
Azt gondoltam valami komoly tranziztorosat. Itt az IC adatlapja megadja a választ.
Sziasztok! A mellékelt kapcsolásról mi a véleményetek? A Q1-Q2 -őt ki lehetne cserélni tranzisztorra?
A JFET is tranzisztor....
Bipoláris tranyóra csak úgy tudod, ha áttervezed az elejét. Simán nem helyettesíthető.
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy TDA7560-as ic. Ezt szeretném szobaiként használni. Mekkora táp kellene neki, és mekkora puffer? Csatoltam egy adatlapot, és előre is köszi a válaszokat!Bővebben: Link
De ilyen MPF102 kapható, ha amiatt kérdezed, hogy nem lehet beszerezni...
Itt is van például.
Az adatlap szerint az üzemi feszültsége 18 V.
A puffer attól függ, hogy mind a 4 végfokot akarod-e használni, vagy csak kettőt? Előbbi esetben szerintem 10.000 µF elég, az utóbbiban kellesz a 20.000 µF szerintem.
Üdv!
12volt ~ trafóim vannak, csak kérdés mekkora teljesítményű kellene. Mind a 4 végfokot használnám, akkor 20000-et teszek majd hozzá. |
Bejelentkezés
Hirdetés |