Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi antenna készítés

Témaindító: saca200, idő: Jún 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   34 / 83
(#) laacika válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /

a futtatás résznél lefuttatom a cmd parancsot ,ahogy az user manuálban van irva és itt kell beirni az IP cimet,és erre nem azt teszi amit kellene.
Ezt irja "A megadott nevet (192.168.1.254)a rendszer nem ismeri fel.
(#) kadarist válasza laacika hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /

Tehát össze van dugva az AP a géppel és így próbálod. Ha a böngésződbe írod be ezt a címet, akkor is ez van? Esetleg nem lett megváltoztatva menet közben valamilyen IP-beállítás?
(#) DayWalker válasza laacika hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /

Kipróbáltam virtuális gépen, magyar xp-vel.
Szerintem az lehet a gond, hogy nem írtad elé, hogy ping. Mert amikor nem írtam elé, akkor kaptam azt, amit te.

Így kell beírni a parancssorba : ping 192.168.1.254

De ha így írtad, akkor nem szóltam.
(#) laacika válasza DayWalker hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Na megint előre haladtam egy hajszálnyit,szerintem a pingelés rendben lefutott,de net ugyanúgy nuku!

kadarist igen összevan dugva a gép az AP-vel természetesen. Ha a böngésző cimsorába irom az ip cimet akkor szépen be tudok lépni.

Nem tudom még mindig mi lehet a baj.
(#) kadarist válasza laacika hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Be kell állítani a rádiócsatornát, meg ilyesmiket is. Kutakodj a menüben.
(#) laacika hozzászólása Ápr 3, 2011 /

A helyi hálózatoknál szépen mutatja hogy kifele is meg befele is megy adat,de net még mindig nincs,már másik böngészővel is próbáltam.

kadarist a csatorna is be van állitva.
(#) kadarist válasza laacika hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Az AP leírása szerint állíts be egy statikus IP-címet a gépednek ( pl.192.168.1.7).... Segítség: Bővebben: Link
Persze te ne a 192.168.1.1 címen lépj be az AP menüjébe, hanem a 192.168.1.254 címen.
(#) laacika válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

A 192.168.1.1 es cimen be se tudok lépni sehova,a 192.168.1.254 es cimmel tudok belépni az AP menüjébe.
(#) kadarist válasza laacika hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

Jó, csak az általam linkelt leírásban az 1-esre végződő cím szerepel, mert ott egy olyan eszközt állítanak be, ami eredetileg router volt, és a routereknél az 1-es végződés a szokásos. Ezért írtam azt, hogy ne ezt a címet használd a belépéshez, hanem a 254-eset.
(#) laacika hozzászólása Ápr 4, 2011 /

Szevasztok.

Nem igazán jutok semmire,már kezdem feladni.
(#) laacika hozzászólása Ápr 5, 2011 /

Szevasztok.

Úgy néz ki megoldódott a problémám,a TCP/IP- nél automatikus ip keresést kellett beállitani.
(#) kadarist válasza laacika hozzászólására (») Ápr 5, 2011 /

A windowsban?
(#) laacika válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 5, 2011 /

Igen,a helyi hálózatoknál.De viszont igy meg az AP menüjébe nem birok belépni,csak akkor ha ott manuálisan én állitok egy IP-cimet.

Hát ezért írtam, hogy adj meg gépednek egy fix ip-címet. Össze kell hangolni a rendszereket, mert így ez csak kínlódás.

Példa a fix IP-címes konfigra.

példa.JPG

(#) laacika hozzászólása Ápr 6, 2011 /

Az miért lehet hogy a Netstumbler progi az AP-t ki irja de zárójelbe van mellette hogy unsupported az az nem támogatott,ezért nem is tudok vele megnézni semmit.
(#) laacika hozzászólása Ápr 9, 2011 /

Szevasztok,hmm jól haladok,mint az AP-on mint az usb kütyün hol van net hol nincs,Ez nem tudom miért van,ja és sokszor csak az usb-s en van net,ha van mindkettőn akkor sokkal rosszab sebességet mérek az AP-ommal,ezek szerint jó Biquad antennát sikerült csinálnom.

Megmondom őszintén kezdem unni,holnap még adok egy esélyt a dolognak és csinálok egy marha pontos circle antennát.

Ha ezzel se lesz normális netem akkor eladóvá válnak a cuccok.
(#) pucuka válasza laacika hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Azért én csak csak gyári antennával (is) próbálkoznék.
(#) laacika hozzászólása Ápr 9, 2011 /

Ezek a méretek rendben vannak,mert ha igen csinálok egyet.A tükörnek 12x19 est olvastam.
(#) laacika hozzászólása Ápr 11, 2011 /

Sziasztok,tudom hogy most egy kicsit olyat kérdezek amire nem igazán lehet válaszolni de azért megkérdem.
Mennyivel többre számitsak ha vagy 3 méterrrel fentebb rakom az egész cuccost?(parabola+Biquad)
(#) pucuka válasza laacika hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

A jó összeköttetéshez tiszta, akadálymentes átlátás kell az antennák között
(#) laacika hozzászólása Ápr 13, 2011 /

Üdv mindenkinek,csináltam a quad helyett egy dupla circle antennát a lehető leg pontosabban,hát szinte ugyan az,pedig több helyen is olvastam hogy majd dupla db a nyeresége.
(#) (Felhasználó 46585) válasza laacika hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /

Pár éve ezeket a kisméretű antennákat én is rendre kipróbáltam, egyik sem jött be. Nem tudom, milyen távolságot akarsz áthidalni, de gondolj arra, hogy a kapcsolatnak a legmostohább időjárási viszonyok között is mennie kellene...tehát, nem baj ha sokkal nagyobb a nyeresége...
Aztán én helixet csináltam, nem túl szép, inkább ronda a házfalon, de hóban, ködben, akármikor megy, bő 1 km távolságról. A routerek 20dBm ( 100 mW ) teljesítményűek, ez még egy nagyon lényeges dolog. Keresd meg a hozzászólásaim között.
(#) gaben62 válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /

Erre csak azt tudom mondani, nekem 120-140m.ről jön, a Wifi sarki háztól, és a szobámba csakúgy mint a konyhába is működik.
TP-LINK a routerje.
notebookkal, Nokia E71-el bármikor netezek, email-ezek, esős időben a padlás szobában,2 falon jön át 40-50%-os térerő lefedettséggel, szaggatás mentesen.
Videókat tv.t nézek, netrádiót hallgatom, viszonylag jó minőségben.
(#) gaben62 válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /

Nem éri meg ilyen antennákkal kínlódni, kísérletezni, amikor 12ért kompett cuccot kapni a boltban.
Ami szinte bárhol működik.
(#) (Felhasználó 46585) válasza gaben62 hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /

Nekem a kettő nem került ezer Ft-ba és egy délelőtt megcsináltam őket. Egyébként sem kisérleteztem, hanem megépítettem egy ajánlást a Terminal fórumról. De lehet venni gyárit is, aztán lehet rettegni, hogy mennyire tudja azt, ami rá van írva, mennyire időtálló, mikor rozsdásodik el, stb.
(#) laacika hozzászólása Ápr 15, 2011 /

Üdv,hát mit mondjak,nekem sem a biquad sem a dupla circle nem jött be,egy két emberrel látott többet mint az usb-s wifim,sőtt a biquad-al még kevesebb sebességet mértem szinte egy idő pontban mint az usb-s-el.Ezek miatt a dolgok miatt nem merek és akarok belekezdeni egy Helix antennába,pedig ahhoz nem kell parabola.(na pl ahhoz az antennához is leirnak nem egy nem kettő méretezést).Hogy őszinte legyek megfogott ez a wifis dolog (antenna készités,nagyobb távok elérése stb)de mivel eddigi sikereim egyenlő a nullával(kivéve a parabolás usb-s cuccot) igy befejezem a dolgokat.Tehát egy szóval abszolult nem csak azért csináltam a dolgokat hogy el tudjak érni egy nyitott hállózatot,de az se lett volna rossz,mert amin most vagyok azon csak este és éjszaka jön a net.Az is lehet hogy csak egy szerencsétlen helyen lakok,ahol a környezetemben betakarnak a szép nagy háztetők és ezmiatt nem birok elérni több hállózatot.
Legyen szép napotok.

Köszönöm mindenkinek a sok segitséget.
(#) Szebence hozzászólása Ápr 16, 2011 /

Sziasztok!

Először egy számtech fórumon szerettem volna feltenni a kérdésem, de teljesen átláthatatlannak tűnt. Olyan kérdésem lenne, hogy milyen programmal tudnám én nézni a wifi jelerősségét? Nagybátyámnak az egyik vezeték nélküli szolgáltatónál van előfizetve de úgy van megoldva, hogy egy antenna van egy oszlopon, az oszloptól (kb 30-40méter a ház) kábellel van elhozva a net, ami már az ethernet csatlakozóba van bedugva. Leszedte a wireless monitor nevű progrtamot, de nem működöttnála, mivel a program nem ismert fel semmilyen wifi "kártyát" (Ki kell választani, hogy milyen wifi eszközzel csatlakozik a géphez a net, nekem pl mikor USB-s volt, felismerte)
A lényeg, hogy most az antennát áttelepítette a ház tetejére és kellene egy program, amivel viszonylag ponsotan lehetne néznia jelszintet, mert kb 15km-ről kapja a jelet.
(#) kadarist válasza Szebence hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /

A jelszintmérő programok az USB-s kütyükhöz valóak. A LAN-kábeles routerek és access pointokhoz nem jók ezek a progik.
(#) fester válasza Szebence hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /

Ez is egy acces point féleség csak kliens oldali a rádio.
Anyi hogy kimegy a szolgáltató rácsatlakozik a laptopjával, beírja az Ip cimet,majd felhasználo nevet jelszót,és ugyanúgy lát mindent mint te pl. egy acces point menüjében, ott a menüben látja a téreröt!!!
(nekem is ilyen netem van jó pár éve.)
Kár volt hozzányúlni,ki kell hívni a szolgáltatót embereit hogy állitsák be irányba
Következő: »»   34 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem