Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézershow építése

Témaindító: sportcipo, idő: Júl 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   75 / 138
(#) szlaci001 válasza szaky27 hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /

Szia!

Az csak egy sima 9V-os kimenet, "hátha kell valahova még tápfesz" jeligével tettem bele, volt hely hozzá. Alapvetően funkciója nincs, el is hagyható.
(#) szlaci001 válasza Noo hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /

Szia!
Hát sajnálom, hogy döcögősen indul a project. Tudom nem vigasztal, de nem egyszer jártam így, zömében pusztán a figyelmetlenségem miatt. De hajrá, és várom a fejleményeket!!
(#) szaky27 válasza szlaci001 hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /

Nagyon szépen köszönöm!

nem tesz semmit! amúgy hogy haladsz vele? Remélem jó lesz.

Egyelőre fejben van az új verzió amibe a spirographot szánom de mivel mindjárt itt a vizsga időszak nem tudom hogy mikor lesz kész teljesen. Remélem azért hamar össze áll és akkor erről teszek fel képeket.

csak hajrá, mindkét dologban!

Köszi!
(#) Noo hozzászólása Ápr 19, 2011 /

Összetákoltam a motyómat. Kell még cserélni pár ellenállást és be kell állítani, de sima sugárjátékra már jó
Bővebben: Link
(#) szlaci001 válasza Noo hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Alakul ez Esetleg kép a belsejéről?
(#) Noo válasza szlaci001 hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Holnap teszek fel párat.
(#) yello válasza Noo hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Hali.
Alakul jóó lesz az, gratula, és várjuk a képeket, addíg is megtudhatom hogy milyen arányban vannak benne a lézerek (mW)??
Közben haladok én is szépen a sajátommal, a doboznak már csak a teteje hiányzik, jövőhéten reménykedek meglesz az elektronika (dac, áram gen.) is, utánna már össze is tudom rakni Bővebben: Link
Üdv Gábor!
(#) Noo válasza yello hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Köszönöm. A Te a cuccod is szépen halad.
A lézereim:
piros: 16X DVD dióda
UV/Lila: kb 150mw
Zöld: újra beállított pointer 300mW infrával
Az UV kevés hozzá ha a többi fel van tekerve. Ha lesz pénzem normális kékre akkor lecserélem. Ha nem akkor így marad
(#) Noo válasza Noo hozzászólására (») Ápr 20, 2011 /

Az ígért képek. Dobozolás előtt, kábeldzsungellel
(#) szlaci001 válasza Noo hozzászólására (») Ápr 20, 2011 /

(#) epyn válasza Noo hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

Jól néz az ki!
Sikerült nekem is nagy lépeseket haladnom az ver.2.0 dobozkával,hétvégén fotogén állapotba kerül.
Egyenlőre még aktiv lézerek nélkül.
(#) knobor hozzászólása Ápr 22, 2011 /

Sziasztok!

Hol lehet ilyen "dolgot" venni ami így széttöri a lézer fényét?
És mi ennek a pontos neve?
(#) zenetom válasza knobor hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Mezei CD-vel is lehet hasonlót csinálni, próbáld ki! :yes:
(#) jenebala hozzászólása Ápr 22, 2011 /

Mostanában elég sok munkával töltöttem a szabadidőm, íme az eredmény.
(#) jenebala hozzászólása Ápr 22, 2011 /

Plusz még pár.

Munka közben.

Köszönet rengeteg leírt segítségért és persze Collector-nak a modulokért!
(#) jenebala válasza jenebala hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Következő projekt egy rgb, szépen lassan ahoz is gyűlik az anyag és az információ.
(#) epyn hozzászólása Ápr 22, 2011 /

A haladás nem állhat meg!
Nagyon ügyes,szép munka
Bár nekem nem fém és nem is három,de a doboz majdnem kész,ez a második,javitott verzió.Kisebb,kompaktabb,szebb .Bár ez csak fából van.
(#) epyn válasza knobor hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Diffrakciós rácsnak hivják.
(#) jenebala válasza epyn hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Nagyon jó lesz! szépen össze fog állni! És persze köszönöm te segítséged is! Rengeteg mindenben segítettél!
(#) Noo válasza epyn hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

Pofás lett az új doboz!
(#) p.attila hozzászólása Ápr 23, 2011 /

Sziasztok!

Lenne egy nagyobb problémám az általam megépített DAC-al. A mellékletben található kapcsolást használom és mivel aszimetrikusba, ezért az R4 és az R9 elől veszem le a jelet. A program NLS. Jelenségek: a programba ki tudom választani a dac 0832-t, ellenörzés után minden egyes IC megkapja a tápot, a lézer kimenetek működnek, a gép és a dac közötti kábelt többször is átnéztem, elméletben minden jónak tűnik. Viszont szkópra ráakasztva 20-50 mV van a kimeneten és az is egy nagy rakás zaj. Esetleg valakinek van ötlete mi lehet a gondd? Csatolok mindent a könnyebb áttekinthetőség érdekében.
(#) Noo válasza p.attila hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

Most ahogy elnézem, véletlenül nem a hibás nyákot épitetted meg? Amit szebence is. Nem ez az ahol nincs bekötve a gnd? Mert ezen a nyákterven csak a kondikig ér.
(#) p.attila válasza Noo hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

Azt észrevettem. Az elején az lm324 azért nem kapott tápot. A rész áthidalva de így is ugyanaz a helyzet. Annyi módosításra volt szükség, hogy a betáp gnd-t rá kellett kötni a 7805 gnd-jére és onnan minden megkapja azt.
(#) szlaci001 válasza p.attila hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

Látom ide jött át a dolog, ezt írtam nemrég.Bővebben: Link
(#) szlaci001 válasza szlaci001 hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

De ahogy nézem itt a nyákterv fent. Nézegetve, szerintem is ez az első, amit Bence készített, és emlékeim szerint több sebből vérzett, úgy drótozta át pár helyen, hogy menjen. A kábelnál én is az egyenes bekötést javaslom, úgy biztos jó!
(#) Noo válasza p.attila hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

Én megértem, hogy nem szívesen kísérletezel. Én a mellékelt dacot használom. A jel ezen is a 2-9 lábakon megy akárcsak a te verziódban. Nekem az egyenes kábel jött be. Ahol minden vezeték át van forrasztva. Ezért ajánlom annyira.
Egy próbát szerintem mindenképp megér.
Következő: »»   75 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem