Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Lapozás: OK   961 / 1320
(#) icserny válasza dinokal hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Idézet:
„majd a winbootldr.exe -vel rátöltöm az USB CDC hex-et.”
Nem, hanem a HIDBootLoader.exe-vel. A winbootldr.exe (amit terminálként is használunk) majd a te programod letöltéséhez kell.
(#) szaffo555 válasza icserny hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

köszi a gyors választ!
(#) dudzsi hozzászólása Ápr 29, 2011 /

Sziasztok!
Assemblybe ADRESH-nak az értékét kiszeretnén iratni LCD-re. De csak olyan minta feladatokat találtam ahol ledeket kapcsolgatnak. Mi ennek a folyamata? Esetleg egy példát tudna valaki feltenni, hogy lássam hogy mi is történik .
Köszi
(#) dinokal válasza icserny hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Mégegyszer köszönöm a szupergyors választ ! Mivel abszolút kezdő vagyok a pic-ben és a c-ben, ez nagy segítség számomra. Jövő héten megcsinálom a panelt, és belevetem magam a PIC-kwik projektbe ezerrel.
(#) vilmosd válasza dudzsi hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Hali
Nezz szet a konyvespolcon. Talalsz tobb csomag mintapeldat, es akad kozottuk LCD kezeles is.
(#) Hp41C válasza dudzsi hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Szia!

Kiolvasod a regisztert, az értékét átalakítod karakter kódokká, a karaktereket kiírod az LCD kijelzőre.

A középső lépés a rázós:
- Milyen számrendszerben szeretnéd látni:
-- Hexadecimálisban: A 8 bitet két 4 bites részre bontod, a 4 bites számokat a "0" .. "9", "A" .. "F" karakterekké alakítod, előbb a magasabb helyiértékűt írod ki, aztán az alacsonyabbat.
-- Decimálisban: A 8 bites bináris számot 3 helyiértékes BCD számmá alakítod, a három helyiértén levő 0 .. 9 számokat "0" .. "9" karakterekké alakítod, azokat írod ki a legnagasabb helyiértékűvel kezdve.
(#) wolf84 válasza watt hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Pc táp bevan terhelve megy közben pc.
bor lvd kivan kapcsolva. mert ad mérésel van elintézve.
kondit kipróbálom még, de szerintem nálad a pont
hát erre már legközelebb gondolok
"Nagyon fontos, hogy a jeladó és a PIC között a testen ne follyon áram, azaz a földhurok is okozhat resetet. "

opto rajta van pic gnd na azt kell meg szüntetnem akkor.
Remélem meg is oldódik a probléma.
Köszönöm a segítséget !!! hétvégen tesztelem is.
(#) n_yálastrubadúr válasza trudnai hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Köszi egy ts 2596-al próbálom az low dropout.
(#) dinokal válasza icserny hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Szia!
Találtam a dsPIC-hez bootloadert. Bővebben: Link Megpróbálom kibogarászni hogy működik. Hiába böngészem, nem tudok rájönni hogy indul el a bootprogram. Vettem egy dsPIC33FJ128GP804-et is, és ahhoz is megcsinálom a panelt. A nagy kérdés! Hol helyezkedik el a bootprogi, a memória elején vagy végén. Ha jól értettem, nem kell a linker scripten módosítani, tehát valószínűleg a végén. A többi egyenlőre még homályos, pl: hogy kell a programot beállítani a bootprogi alkalmazása esetén, megszakításvektorok, stb. Nagyon sokat keresgéltem a guglin, de a leírások általában vagy nagyon specifikusak, vagy nagyon érthetetlenek.
(#) icserny válasza dinokal hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Tudom, hogy van dsPIC-hez bootloader (a Microchip fórumán is hirdetik), de az nem illeszkedik az általam használt, a Mississippi Egyetemről átvett Bully Bootloader programletöltő/terminál programjához (nem ért szót vele), ezért nem foglalkoztam vele.
(#) dinokal válasza icserny hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Igen, van saját terminálja, de nem ez a lényeges számomra. Egyenlőre azt nem értem, hogy kell a programot módosítani, ha bootloadereddel akarom betölteni. Ha ez már tiszta, akkor a másik sem jelent akadályt. Odáig jutottam, hogy a példaprogramot tudom futtatni az MPLAB-ban, a nyomkövetés még csak alapjaiban megy. Viszont hogy kell módosítani a bootloaderes betöltéshez, hiszen gondolom változik a program indítási címe, a megszakítások címei, és még más is. Amit eddig olvastam róla, mind mást ír, mert specifikusak, és én még nem tudom kiböngészni az értelmét. Magát a példaprogramot simán be tudom égetni a PK2-vel, fut is, ezzel nincs gond. Viszont szeretném elkerülni az állandó előpakolászást, a kábeldzsungelt, egyebeket. Ezért lenne nagy segítség ha bootloaderrel tudnám használni a kütyüt. Alapból csak egy USB kábel van, aztán majd a fejlesztésnél a különböző panelek rákapcsolásánál jöhet a többi kábel, csak győzzem átlátni. Egyenlőre panel híján csak oszcilloszkóppal nézem a PIC lábait, nincs semmi rákötve, de a jelek nagyszerűen jönnek.
(#) icserny válasza dinokal hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

ITT már megírtam: azt a linker állományt kell használni, ami a letöltött code_examples.zip csomag lkr mappájában található az adott PIC-hez. A mintaprogramok zöme (amelyiknél a projektbe fel van véve a p24HJ128GP502_bootldr.gld állomány) eleve bootloaderhez való. Ha kiveszed a projektből ezt az állományt, akkor pedig nem bootloaderhez való. Nem bonyolult.

Úgy tudom, hogy a kód kezdőcímének eltolásán kívül semmi különleges dologra nincs szükség. Azt meg elvégzi a linker állomány.

Ja, a kérdésedre a válasz: az általam használt bootloader tudomásom szerint 0x0400 - 0x0BFF között helyezkedik el.
(#) Attila86 hozzászólása Ápr 30, 2011 /

Olvasgattam a PIC18F25K80 időzítőiről. Ennyire mélyen még nem ástam bele magam mint most... egészen elképesztő hogy milyen sok mindent meg lehet valósítani ezekkel az időzítőkkel! Microchip-éknél okos emberek ülnek a tervezőasztalnál az biztos...

A kérdésem az, hogy meg-e lehet oldani azt, hogy az egyik TMR modult (mondjuk TMR1) számlálóként használom, melynek órajele a PIC órajele, vagy esetleg annak leosztottja. Viszont kapuzni kellene az órajelet mielőtt az a számlálóba ér, ráadásul kétszer.
Tehát gyakorlatilag nekem egy számláló kellene ami előtt egy három bemenetű ÉS kapu van. Az ÉS kapu egyik bemenete a PIC órajele (esetleg leosztva), a másik egy I/O láb ami külső jelet kap, a harmadik pedig egy belső jel, ami pont egy másodpercig engedi a kapuzást. Még egy dolog: az egy másodperc leteltekor nem csak a kapuzásnak kell megszűnnie, hanem megszakítást is kell generálni.

Ez megoldható?
Ha jól értelmezem a dolgokat az adatlapból, akkor például a TMR1 és TMR2-vel meg lehet oldani. Úgy gondoltam hogy a TMR2 adja a pontos 1 másodperces kapuzási jelet (azért, mert őneki a PR2 regiszter segítségével beállítható a "végkitérése" pont egy másodpercre). A TMR1 pedig számlálóként működne, mely külső órajelet kapna a T1CKI lábon. A két számláló közti (ÉS) kapcsolatot pedig a T1GSS bitek 01-be állításával hoznám létre. Ez nekem a dolog legködösebb része sajnos, de ha jól értem akkor ezzel a TMR1 kapuzását állítom be úgy, hogy addig engedélyezzen amíg a TMR2 tartalma egyenlő nem lesz a PR2 regiszterpár tartalmával. Márpedig ha abba én olyan értéket írok hogy pont 1 másodpercenként legyen egyenlő akkor elvileg megoldottam amit szeretnék.
Jól gondolom?
(#) dudzsi válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Köszönöm neked is meg Vilmosd-nek is a segitséget.
(#) icserny válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

A hármas kapuzást nem értem. Vagy belső órajelet számlálsz, vagy külső forrásból érkező impulzusokat (T1CKI). Nincs és. Vagy külső jellel kapuzol (T1G), vagy belső jellel (itt rúghat labdába a Timer2). Nincs és.

Timer2 8 bites, az elő-és utóosztó max. 16-szoros, tehát 64K órajel után túlcsordulás van. Milyen órajellel menne az MCU, hogy lesz ebből 1 másodperc?
(#) Attila86 válasza icserny hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Értem. Akkor szerintem külső ÉS kaput kell használnom ami nem nagy áldozat, viszont a PIC órajelét nem lehet kivezetni a tokból, legalábbis külső kvarc esetén nem. Akkor viszont egy külső kvarc órajelforrás kell.
(#) mrobi hozzászólása Ápr 30, 2011 /

Sziasztok! Ma az egyik ismerőssel vitatkoztunk és utána szeretnék járni a dolognak? Ha egy program részben egymás után sok NOP parancs van attól a megszakítás ugyanúgy működik?

Mi a búbánatért kellene kivezetni az órajelet? Mit akarsz vele csinálni?
(#) icserny válasza mrobi hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Hát persze! A NOP is ugyanolyan utasítás, mint a többi, csak látható hatása nincs.
(#) Attila86 válasza icserny hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Hármas ÉS kaput!

Szeretném megmérni hogy az autóban az injektor mennyi ideig van nyitva 1 másodperc alatt. Amíg nyitva van (nevezzük H szintnek), addig jó gyorsan pörög a számláló az órajelről. Ha zárva az injektor akkor megáll a számlálás. Ha megint kinyit akkor megint pörög a számláló stb. De mindezt csak 1 másodpercig csinálhatja, mert ha letelt az egy másodperc akkor álljon le az egész és generálódjon megszakítás hogy a mért értéket a számlálóból kiolvashassam. (Közben majd sebességet is mérek és kész is a fogyasztásmérő.)

Nem biztos, hogy érdemes ennyire elbonyolítani. Szerintem az is elfogadható pontosságú mérést ad, ha Timer3 periodikus megszakításainál szoftveresen inditod/állítod le a számlálást. Csak arra kell ügyelni, hogy az indítás és leállítás mindig óraütéskor történjen. A kapuzási lehetőséget pedig a T1G bemenet biztosítja.

Arra számítani kell, hogy a számlálód túlcsordulhat. Azt is számlálni kell...
(#) El_Pinyo válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Némi hardver kiegészítéssel pontos mérés is megoldható logikai IC használata nélkül is. Ezt csak gondolatébresztőnek szánom, szerintem is elegendő az a megoldás, amit icserny leírt.
Tehát az én verzióm: Másodlagos oszcillátorról (órakvarc) járatjuk pl. a TMR3-at, ami valamelyik CCP modul Compare módjának szolgál időalapul. Azért gondoltam másodlagos oszcillátorra, mert így a PIC akár max órajelen is járhat, a pontos 1 másodpercet könnyű lesz kihozni. A megfelelő CCPx láb egy tranzisztorra kapcsolódik, melyet ellenállással tápra húzunk. Ugyanide kapcsolódik egy másik tranzisztor kollektora is, mely tranzisztort az injektor jele hajt meg, így huzalozott ÉS kapcsolat alakítható ki. Ennek a kimenete megy a TMR1 kapuzó bemenetére. Így a CCPx kimenet segítségével engedélyezhető 1 másodpercig a kapuzóbemenet, ez idő alatt van lehetősége az injektornak az impulzusok adására. Remélem nagyjából érthető, hogy mit akarok kihozni ebből.
(#) watt válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Az nem jó, ha megméred egyenként és összeadod, átlagolsz, átszámítod másodpercre, vagy amire akarod? CCPx modullal Capture módban Timer1-el vagy Timer3-al nem nagy ügy.
(#) Attila86 válasza El_Pinyo hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Ez nagyon jó ötlet!
(#) Hp41C válasza El_Pinyo hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Sziasztok!

Potyo ötlete, amit itt is fel lehet használni:
A CCP modul kimenete PWM üzemmódban nem megy magasra, ha a kitöltés 0, illetve nem megy alacsonyra, ha a kitöltés nagyobb a periódusnál.
Ha a kitöltést 0 állítjuk és számláljuk a T2 túlcsordulásait, a megfelelő számú után 1 periódusra átállítjuk a kitöltést, a pic órajeléből is könnyen előállítható az 1s kapuidő.

A T1 / T3 értékét a másik CCP modul minden le / felfutó élnél tárolhatja.

Ekkor a PWM kimenetet a másik CCP bemenetére kell kötni, a T1G bemenetet az injector jelére.

Ha biztos vagy benne, hogy a komparátor kimenete fix alacsony szintet ad, megpróbálhatod a T1 gate forrás állítását, de az eredmény a kiválasztás belső megvalósításától függhet - a multiplexer hazárdos...
(#) watt válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Csak én érzem úgy, hogy a megoldások azért ilyen bonyolultak, mert az elvi megközelítés nem a PIC lehetőségeihez igazodnak, hanem inkább diszkrét TTL gondolkodáshoz?
Az 1 sec időt könnyen elő lehet állítani bármelyik Timer-el, (akár azzal a Timerrel is, ami a CCPx-hez van rendelve, miután nem kell pont 1 sec az átszámításhoz), az injectorok nyitási időtartamát Capture módban simán meg lehet mérni, elég nagy felbontásban. A mért értékeket össze lehet adni sorra, amíg az 1sec lejár, majd ki lehet értékelni, és hozzá lehet rendelni egy adott fizikai értékhez, mondjuk a fogyasztáshoz...
(#) bubuszoft hozzászólása Máj 1, 2011 /

Sziasztok

Kérem segítségeteket, az internetről letöltöttem egy időzítőt, ami pic 12F675-tel működik. A leírás szerint 0-8 percig lehet állítani az időzítöt egy 5K poti segítségével. A resetet egy led villogva jelzi. A gondom az, hogy táp ráadás után (rellé még nem húzott meg, és ez így jó),resetelek és a rellé végrelen ideig húr meg. Miért, nem csinálja max 8 percig? A többi funkció jó, resetnél villog a led stb, csak az időt kéne állítanom. Segítsetek kérlek, mert nem igazán értek a programozáshoz. Melékelten küldöm az asm és a kapcsrajzot, ha valaki utána szeretné építeni.

Köszönöm előre is a segítségeteket

;**********************************************************************
; *
; Filename: Pulser.asm *
; Date: 30.04.11 *
; File Version: *
; *
; Author: Káró György *
; *
; *
; Files required: *
; 12F675i.lkr *
; P12F675.inc *
; *
; *
; Notes: *
; A quick and dirty program. Reads pot connected to AN0. *
; A TMR1 interrupt occurs every 0.5 seconds. *
; When the number of TMR1 rollovers >= the A/D result, a *
; relay will be turned on for a 0.5 second pulse. *
; *

list p=12f675 ; list directive to define processor
#include ; processor specific variable definitions

radix dec

errorlevel -302 ; suppress message 302 from list file

__CONFIG _CP_OFF & _CPD_OFF & _BODEN_OFF & _MCLRE_ON & _WDT_OFF & _PWRTE_ON & _INTRC_OSC_CLKOUT

; pin definitions
; GP0 - Analog input from wiper of 5k pot. Sets delay time between 0.5 second relay pulses.
; GP1 - Not used.
; GP2 - Drives 4N32 optoisolator thru 200 ohm resistor. 4N32 then drives relay output. Delays between 0.5 second relay pulses are set by pot.
; GP3 - Reset button between ground and MCLR. MCLR tied high via 10k resister.
; GP4 - Fosc/4 clockout for debug purposes.
; GP5 - Drives an LED on a clock tick. Visual indication that program is working.

; #defines
#define pot GPIO, GP0
#define relay GPIO, GP2
#define aliveLED GPIO, GP5

; Shared Uninitialized Data Section
INT_VAR UDATA_SHR 0x20
w_temp RES 1 ; variable used for context saving
status_temp RES 1 ; variable used for context saving

rollcntL RES 1 ; low byte of TMR1 rollovers
rollcntH RES 1 ; high byte of TMR1 rollovers

rollflag RES 1 ; bit 0 = TMR1 rollover flag for main loop to poll

RESET_VECTOR CODE 0x000 ; processor reset vector
goto main ; go to beginning of program

INT_VECTOR CODE 0x004 ; interrupt vector location
movwf w_temp ; save off current W register contents
movf STATUS,w ; move status register into W register
movwf status_temp ; save off contents of STATUS register

; check for TMR1 rollover
banksel PIR1
btfss PIR1, TMR1IF ; TMR1 rollover?
goto nextIRQ
movlw 0xBD ; reload TMR1
banksel TMR1L
movwf TMR1L
movlw 0xB
banksel TMR1H
movwf TMR1H

banksel GPIO
bcf relay ; turn off relay

banksel GPIO
movlw b'00100000' ; toggle aliveLED for visual indication
xorwf GPIO, f

banksel rollflag
bsf rollflag, 0 ; set roll-over flag for main loop to poll

banksel PIR1
bcf PIR1, TMR1IF ; clear interrupt flag

nextIRQ
movf status_temp,w ; retrieve copy of STATUS register
movwf STATUS ; restore pre-isr STATUS register contents
swapf w_temp,f
swapf w_temp,w ; restore pre-isr W register contents
retfie ; return from interrupt

; Main Code
main
call 0x3FF ; retrieve factory calibration value
banksel OSCCAL
movwf OSCCAL ; update register with factory cal value

; initialize variables
banksel rollcntL
clrf rollcntL
banksel rollcntH
clrf rollcntH
banksel rollflag
clrf rollflag

; set up direction of I/O pins
banksel TRISIO
movlw b'00000001'
; xx------ not implemented
; --0----- 0=output, GP5, Drives an LED on a clock tick. Visual indication that program is working.
; ---0---- 0=output, GP4, Fosc/4 clockout for debug purposes
; ----x--- not used, GP3, Dedicated to MCLR
; -----0-- 0=output, GP2, Optoisolator, relay driver
; ------0- 0=output, GP1, not used (output defective)
; -------1 1=input, GP0, analog input
movwf TRISIO

; set up comparator
banksel CMCON
movlw b'00000111'
; x------- not implemented
; -0------ output bit
; --x----- not implemented
; ---0---- 0=non-inverted output
; ----0--- 0=Vin- to Cin-
; -----111 111=comparator off
movwf CMCON

; set up A/D converter
banksel ANSEL
movlw b'00010001'
; -001---- 001=Focs/8 Conversion Clock
; ----0--- 0=digital I/O, GP4, Fosc/4 clockout for debug purposes.
; -----0-- 0=digital I/O, GP2, Optoisolator, relay driver
; ------0- 0=digital I/O, GP1, not used
; -------1 1=analog I/O, GP0, analog input
movwf ANSEL

banksel ADCON0
movlw b'10000001'
; 1------- 1=right justified result
; -0------ 0=Vdd is voltage reference
; --xx---- not implemented
; ----00-- 00=select channel 0 (GP0)
; ------0- 0=A/D conversion not started
; -------1 1=A/D converter module is operating
movwf ADCON0

; initialize output pins
init
banksel GPIO
movlw b'00000000'
movwf GPIO

; initialize interrupts
banksel INTCON
movlw b'01000000'
; 0------- 0=interrupts disabled
; -1------ 1=enable peripheral interrupts
; --0----- 0=disable TMR0 overflow interrupt
; ---0---- 0=disable GP2/INT external interrupt
; ----0--- 0=disable GPIO port change interrupt
; -----0-- 0=no on TMR0 overflow
; ------0- 0=no GP2/INT external interrupt
; -------0 0=no GPIO port change
movwf INTCON

banksel PIE1
movlw b'00000001'
; 0------- 0=disable EE write complete interrupt
; -0------ 0=disable A/D converter interrupt
; ----0--- 0=comparator interrupt disabled
; -----xx- not implemented
; -------1 1=enable TMR1 overflow interrupt
movwf PIE1

banksel PIR1
movlw b'00000000'
; 0------- 0=no EE write complete
; -0------ 0=no A/D conversion complete
; ----0--- 0=no comparator interrupt
; -----xx- not implemented
; -------0 0=no TMR1 overflow
movwf PIR1

; initialize TMR1
banksel T1CON
movlw b'00110101'
; -0------ 0=gate disabled
; --11---- 01=1:8 prescaler
; ----0--- 0=LP oscillator is off
; -----1-- 1=external clock input not synchronized
; ------0- 0=internal clock
; -------1 1=enable timer
movwf T1CON

; preload for 500ms rollover @ 4 MHZ internal oscillator
; Fosc/4 = 1 MHZ = 1 uS per clock
; 500000 clocks per 500 ms
; with 1:8 prescaler: 65535 - (500000/8) = 3035 = 0xBDB initial value
banksel TMR1L
movlw 0xDB
movwf TMR1L
banksel TMR1H
movlw 0xB
movwf TMR1H

banksel INTCON
bsf INTCON, GIE ; enable interrupts

; Main Loop
forever
banksel ADCON0
bsf ADCON0, GO ; start A/D conversion
btfsc ADCON0, NOT_DONE
goto $-1

banksel rollflag
btfsc rollflag, 0 ; TMR1 rollover?
call compare

goto forever

; Compare subroutine - Test rollover counter to see if it >= the A/D result.
; If it is we turn on the relay.
compare
banksel rollflag
bcf rollflag, 0 ; reset ISR rollover flag

; increment number of rollovers
banksel rollcntL
incf rollcntL, f ; number of rollovers
btfsc STATUS, Z ; more than 255 rollovers?
incf rollcntH, f ; yes, increment high byte of rollover counter

; compare to see if rollover counter is >= A/D result (16 bit unsigned comparision)
banksel ADRESH
movfw ADRESH
banksel rollcntH
subwf rollcntH, w ; w = rollcntH - ADRESH
btfss STATUS, C ; if rollcntH >= ADRESH, C=1
return
btfss STATUS, Z ; if rollcntH = ADRESH, C=1
goto relay_on
banksel ADRESL
movfw ADRESL
banksel rollcntL
subwf rollcntL, w ; w = rollcntL - ADRESL
btfss STATUS, C ; if rollcntL >= ADRESL, C=1
return

; rollover counter >= A/D result
relay_on
banksel rollcntL ; reset roll-over counters
clrf rollcntL
banksel rollcntH
clrf rollcntH

banksel GPIO ; turn on relay
bsf relay
return

; initialize eeprom locations
EE CODE 0x2100
DE 0x00, 0x01, 0x02, 0x03

END
(#) lidi válasza bubuszoft hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Kicsit utánanéztem,mi is ez. Nem tudom ki ez a Káró György, de nem volt szép tőle hogy beírta magát szerzőnek, mikor nem is ő írta a progit. Lásd: http://www.piclist.com/images/boards/pulsar/index.htm

Nem értem mire jó ez, láttam ilyet itt egyébként más, nagyrabecsült kollégától is, inkább nem írom le a nevét, nem akarom égetni. Meg elég régi a cikk már, remélem kinőtte eme szokását azóta.

Visszatérve a kapcsra: ez elvileg azt kéne hogy csinálja, hogy beállított időközönként fél mp-re bekapcsolja a relét. Nem tudom, neked ez kell-e.
(#) bubuszoft válasza lidi hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

szia

Káró György én lennék, csak beleírtam, ennyi. Bocsánat mindenkitől. A rellét a reset gomb megnyomásával meghúzza, és a beállított idő után (max 8 perc) elenged, és mindaddig elengedve tartja, míg nem kap újabb resetet. Monostabil multivibrátor
(#) Hp41C válasza bubuszoft hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Szia!

Nem egészen: A relét a beállított idő (0 .. 8.5 perc) lejártával egy kis időre (0.5 másodperc) kapcsolja be, aztán kezdi előlről... Ha nem ezt csinálja, akkor a relé tekercsének be- / kikapcsolása visszahat a kontroller működésére a nem kielégítő táp szűrés miatt.
Következő: »»   961 / 1320
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem