Fórum témák
» Több friss téma |
Én még annyival egészíteném ki a te hozzászólásodat, hogy ha tegyük fel, épít egy PDA töltőt, 7805-el, akkor fel kell készülni a tisztességes hűtésre, én magam készítettem a kocsiba egyet, hát mit ne mondjak, egy cigarettás doboz méretű bodri éppen hogy elbír vele, 5 órai kocsikázás után igencsak tüzes a kicsike.
Csak tudnám milyen alkalmazásban van előnye töltőknél a 78XX-nek a kapcsolóüzemű megoldásokkal szemben...
Igazad van, ezért a mai világban többnyire kapcsoló üzemű stab. ic-t célszerűbb alkalmazni, mint 10-15W-ot eldisszipálni - szerintem. Amúgy talán nem is érdemes vacakolni ezzel, mert olcsóbban megvehető készen.
Hát, igen, igazad van, nem összeg. Én is csak a "gyorsan kellett" - miatt szögeltem össze egyet.
Sziasztok, 4db bébi elemet szeretnék kiváltani egy tápegységgel de nem tudom hogy hány mA-os legyen illetve hogy sabilizáltnak kell lennie vagy sem. Egy kis 6v-os elektromos motort működtetnek az elemek, csak hamar lemerülnek és drága az állandó cseréjük. köszi előre is
Szia!
Használj hálózati adaptert: Bővebben: Link
Sziasztok!
Adott egy 12 V-os tápegység,melyből 0-10 V közötti szabályozott feszültséget szeretnék nyerni.A szabályzást a legegyszerűbben,potméterrel gondoltam,a terhelés sem számottevő : Egy frekvenciaváltó bemenetére fogom kötni,fordulatszám szabályzáshoz kellene. Gondoltam az egyszerű kapcsolásra,ami az oldalon van, LM317-es icvel (pc ventillátor szabályzás) viszont az csak 1.2 V-ig megy le. Tudnátok ebben segíteni? Köszönöm szépen!
Szia!
A táp stabil,így akkor elhagyom a stabilizátort. Nagyon szépen köszönöm a gyors segítséget! Peti
Tudna valaki egy jó megoldást?
Adva van: -2db tápegység - kicsi RACK - keverőpult A két tápegység mgszórja a keverőt, ha túl közel rakom. Tényleg nincs rá megoldás? Bárkit akit kérdeztem azt mondta nincs. Ötleteket kaptam: 1. rézlemezzel kéne borítanom a tépegységet 2. vasba rakni
Szerintem a vas borítás tényleg jó, mert mind mágnesesen mind elektrosztatikusan elszigeteli az egységet, ha jól tudom. Alapból műanyag a készülékház?
A tépegységé műanyag, a keverűé fém, szerintem alumínium.
Közben sikerült szerttennem egy másik tápegységre amivel kisebb a búgás! perszer nem tűnt el teljesen, de a felére csökkent...
Azt szabad tudni, hogy trafós, vagy kapcsis tápról beszélünk? Ha trafós akkor lehet át kéne térni, egy kapcsitápra. Esetleg még kipróbálhatod, hogy a trafót körbeveszed 1 réteg vékony rézlemezzel, és a 2 végét összeforrasztod, mert ez a szort indukciót nagyban csökkenti. Ilyenre gondolok:
hát bevallom férfiasan, nem tudom...főleg azért mert nemtudom mi a kettő között a különbség.. de az is lehet ha tisztában lennék vele, akkor sem tudnám megmondani, mert ezek "selejtezett" tápok.
Szia! A hagyományos trafó a hálozati 50Hz-ről jár, a kapcsolóüzemű pedig nagyfrekvencián- több tíz vagy száz kHz-en. Ha ilyen sárga kis trafó van benne jó eséllyel kapcsolóüzemű. Könnyen eldöntheted ha látod a trafót, kapcsolóüzemű sokkal kisebb, és ferritből van a mag, fekete enyhén fényes egy anyagból, a sima trafó meg vaslemez maggal készül.
Hello!
Van egy egyszerű "módszer" is. Megnézed benne a legtestesebb kondi feszültségét (mi van ráírva). Ha ez több, vagy egyenlő mint 200V, akkor kapcsolóüzemű. Ha kisebb, akkor nem. üdv! proli007
Sziasztok
Egy számítógéptáp elbír 10Amperos terhelést? egy olcsóbbra gondoltam, 12V on.? Vagy van 1 nagy trafóm, de váltakozó, azt egyenirányítanám de ugye akkor nem 12 V kapok hanem 18 körül,az sok..szerintem mert autós erősítőhöz kellene.. Vélemények?
A 'nagy' trafót egyenirányítva 17V-ot sem kapsz terhelve pedig még esik is belőle. A PC tápra pedig rávan írva, hogy mennyit bír.
Akkor jó lesz az egyenirányított trafó? 300VA os..az elég nagy..azért írtam...
Rá van írva igen mondjuk de az mennyire megbízható érték?olcsóbb tápokra gondolok...
Attól függ, hogy neked mi az olcsó Például egy 500-1000Ft-os bontott PC tápból kicsikarhatsz mondjuk 200-250W-ot. Azt szabad tudni, hogy hány W-os az erőlködő?
Van 1 tápom ami nem működik, de nem tudom mi baja....
Az erőlködő 120 W os 2x 60 , eddig akumulátor töltőről ment.... A tápot próbáltam megjavítani 1x de túl nagy falatnak tűnt...
Esetleg tudnátok segíteni a táp javításban?
A biztosítékot mértem az jó, a kimeneteken semmi fesz.... Elég ócska darab...raktam képeket...
Összekötötted a zöld vezetéket valamelyik feketével?
Ha jól emlekszem igen...régebben foglakoztam vele
Miért is kell összekötni?
Azért kell összekötni, hogy beinduljon és feszültséget szolgáltasson. Ez egy számítógép-tápegység, ezért ha nem számítógépben akarod használni, akkor összekötéssel lehet beindítani. A két nagy pufferkondin van feszültség?
Ja * akkor igen azt próbáltam .A 2 nagy kondin ( 200V 330uF) azokon van...
Ritkán látni ennyire "minimal art" tápegységet.
Zavarszűrők, fojtók, kondik helyén mindenhol csak a rajzuk meg drótdarabok.
De működött... volt pár áram kimaradás, szerintem a hálózati fesz. ingadozás is, valami alkatrész illetve részek tönkre mehettek, főleg amik érzékenyek ...vagy én ezt tippelem .... Nem látszik semmi a lapon.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |