Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Projektor

Témaindító: VECTOR, idő: Feb 18, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   9 / 45
(#) fester hozzászólása Jún 21, 2007 /

sziasztok.
szereztem egy másik Nec 14" monitort,azért ilyet mert még ez is lelog az irásvetitöröl.
Egyik haverom mobil telokat javit,van spéci felszerelése,és azt igérte simán meghosszabitja a szalag kábelt.mármint a forrasztásokat megcsinálja.
igaz a monitorbol valamenyit kitakar a panel de két filmet már igy is megnéztem.

(#) Őrült Ödön válasza gabor128 hozzászólására (») Jún 21, 2007 /

Van minden, fojtók 1-2 héten belül úgynézki hogy lesznek, mondd hogy mit kérsz, aztán előszedem!
(#) sirály12 hozzászólása Jún 21, 2007 /

Szerintetek igazo projiból mi használható fel?

Mert nekem van egy, de a 3 lcd egyike hibás, és nem valószínű, hogy tudok szerezni bele, így valószinüleg szétbontom majd.

Az optikája felhasználható lenne? Elvileg direkt erre készült.
(#) fester hozzászólása Jún 22, 2007 /

sziasztok
Sikerült a szalag kábel hosszabbitása!
A haverom megforasztgatta,bár beleizadt rendesen.
Ma vettem forgácslapot,holnap bedobozolom az cuccot.
Egyenlöre az irásvetitö világitását pakolom át mig nem lessz lové uj lámpára stb.adig is használom..
(#) fester hozzászólása Jún 25, 2007 /

kész a proji 90% ban.már müködik.
Sajna nem vagyok sem asztalos sem müszerész ugyhogy a kinézete és a belsö szerelése az ocsmányra sikerült.
Majd kap egy festést és talán javit rajta valamicskét.
Tulajdonkép az irásvetitö belseje lett bedobozva plusz az Lcd és egy tükör.
Na a tükör az utolagosan lett beszerelve mert nem volt a terv része,saját hülyeségem áldozata lettem.
jo volt a vetitett kép csak ugye a szöveg az tükörirás volt az lcd röl levetitve.
szoval bekerült a tükör a dobozba,és igy nem a doboz végén van a tárgylencse,hanem kikerült oldalra.

Nagy csodálkozásomra a fresnel lencse az plexi féle anyagbol volt.
Én azt hittem hogy az üveg lesz
Eröl irhatna valaki esetleg akinek van hogy miböl is kell ne annak lennie...
Végülis nekem jo volt igy mert méretre vágtam!
Holnap még dolgozom a cuccon.festés és szellözök árnyékolása.
talán 2-3 nap még és megcsinálom a weblapot a projinak és beteszem a linket!!

Nagyon köszönöm a segitségeteket

Hajrá mindenkinek,meglehet csinálni!
(#) Őrült Ödön válasza fester hozzászólására (») Jún 25, 2007 /

Gratula!!!!!

Az én proji-projetem sajna pénzhiány miatt áll: A fémhalogén világítás megvan, vetítő megvan, csak óccó LCD moncsi nincs a láthatáron...
Sebaj, a következő hónapban mindenképpen levadászok egyet..

Amint csak lehet, tedd közzé a kókányodat , várjuk már egy páran a fotókat a készülékről!

És mégeccer gratula hozzá!
(#) fester hozzászólása Jún 26, 2007 /

sziasztok
Van pár kép csak ott csunya és kicsi a vászon,azt nem akarom felrakni,tegnap vagy 10 néztök az elsö filmet,sörözés pattogatott kukorica társaságában.Nagy lepedö volt a vászon.a baj az hogy egy képet csináltam a film legsötéteb részénél és az alig látszik.
majd csinálok pár fotot ma este ha nem lessz közönség...
Tehát irásvetitö átrakva dobozba +lcd monitor !
A vetitö 24Volt 300W izioval van szerelve.

16:9 dvd film képátlo 220 cm
vetitési távolság 240 cm.
a film rá fért simán a lepedöre,de maga az lcd képe az már nem.
mert ugye 220 széles és valamivel és 190 kb a magasság bár azt nem mértem .de a lepedö az nincs olyan magas.

A pixelek a vetitett képen erös tulzással gombostü méretüek.
A filmet 6 méterröl néztük.
Délutáni orákra elkészül a röktönzött weblap!
Adig valaki adthatna ötletet vetitö vászon ügyben.
lepedö nem jo.hulámos stb
Vaszkos vászonra gondoltam.
esetleg fehér festékel valami lekenve és fehér csillámporal meghintve,vagy örölt fehér üveg porral!

Várom az ötleteket én enyiben kimerültem.
3nap nap napi 10 ora melo volt elkésziteni.kicsit dögvagyok ma de a tegnap esti film kár potolt Mr.& mrs Smith volt a cucc debütálo filmje.és a fü proba zökenömentesen véget ért!

mégeccer köszi mindent mindenkinek.

képek még
az utolso kép az tegnap elötti elsö proba.képméret passz

az jo elöbbi hozzászolásnál az a (vaszkos) viaszkos vászon lenne...
Felénk igy hivják a konyha asztalra szánt teritöt.
az tuti nem györödik és feszes is.lepedö még a fuvalat is lengeti.bár kivolt fesztiva egy alu csö az aljára +csipeszek.de igy meg oldal irányban hulámos volt. pedig tököltem vele vagy két orát,vasalo vozezés feszités stb. (elég idegesitö müvelet)
pár képet még sikerült feldobni.

"Ez már ilyen a szem megszokja " :wow3:

na hát akkor az ösz kép.leirás nem leszz itt vannak a forumok hozzá!
projector projekt
(#) Őrült Ödön hozzászólása Jún 28, 2007 /

Uraim!

Tegnapi napon, béna fakezemmel sikeresen leejtettem egy HgMIS 150/ NDL fémhalogénlámpát, aminek a külső üvegbúrája eléggé megsérült. Ennek ellenére üzemképes, csak a foglalatába helyezéskor kell picit ügyeskedni vele, hogy ne törjön/repedjen tovább az üveg! A kisülőcső hibátlan, sérülésmentes!

Ha kell valakinek, áron alul odaadom, főleg kispénzű építgetőknek ajánlanám figyelmébe!
Gyújtó, fojtó hozzá megoldható!
Érd: priviben..
(#) abalazs hozzászólása Jún 29, 2007 /

Sziasztok!

LCD-hez polárszűrő fóliát honnan lehet venni MO-n?
(#) fester hozzászólása Júl 4, 2007 /

hali
fatális hibák amit elkövettem!
Fejjel lefele raktam be az LCD-t és azthittem jo lessz a vetitett kép.de nem be kellet raknom egy tükröt,,hogy a szöveg olvashato legyen!
Ettöl a megoldástol a szöveg olvashato lett de szellemképes lett a vetitett kép!
Hagyományos tükör nem jo a e-célra,fém vagy felület gözölt tükör kellene hozzá ami spéci és drága cucc!

egy megoldás van ujra tervezni a dobozt és 180 fokot forditva az LCD-n. a másik oldalát megvilágitva elméletileg tükör nélkül is olvashato lessz a szöveg és nem lessz szellemképes a vetitett kép.
Használhato igy is de zavaro mert homályosnak tünik a kép élesség!
(#) szdavid válasza fester hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

Elöl foncsorozott tükör kell oda. Szóltam volna, de előbb építettél, aztán (sem) kérdeztél.
(#) Őrült Ödön válasza fester hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

Sztem az is baj, hogy a design kedvéért módosítottál az írásvetítő eredeti felépítésén.

Hát, azt a sok izé tükröt meg lencsét nem véletlenül szerelték össze úgy, ahogy....

Én be is vallom, az optika tudományához síkhülye v.ok, ezért is nem bántottam a vetítőt, mert azt aki tervezte, biztosan jobb optikai szaki mint én. Inkább a profi és hőmentes világításra álltam rá, mert abban ugye én vagyok a jobb, meg hát majd igyexem minél jobb LCD panelt beszerezni. És a vetítő felépítését nem bántom, nehogy elkúrjam!

De sztem előbb-utóbb mindenki belejön ebbe az egészbe úgyis, feltéve ha elég állhatatos...
(#) Őrült Ödön válasza szdavid hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

Tényleg Dávid, bevált a cuccos, vagy még ki sem próbáltad?? Tudod, a HgMIS...
(#) szdavid válasza Őrült Ödön hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

Nem merek még véleményt alkotni (majd 2-3 film múlva), de az eddigi tapasztalataim alapján k**va jó. Bár én raktam mellé hűtést, mert azért az írásvetítőben nagy lett a zsúfoltság, de így is 107DB-ről 18DB-re esett a zajszint .
A színhűség összehasonlíthatatlan a halogénéval, a fogyasztásról nem is beszélve (~900W-ról ~180W-ra csökkent).
Vettem vásznat, ha kész lesz felteszek képeket a cuccról és a vetített képről is.
(#) Őrült Ödön válasza szdavid hozzászólására (») Júl 5, 2007 /

Örülök neki hogy sikerült és bevált a cucc, mostmár sürgősen szerzek én is egy nyüves LCD-t, igazán itt van már az ideje... kezdek irigykedni...
(#) szdavid válasza Őrült Ödön hozzászólására (») Júl 6, 2007 /

Egy apró bibi van vele, hogy a vetített kép széle sötétebb a közepénél (mondjuk csak 4:3 képaránynál feltűnő). Nem tudom, hogy a lámpa magasságát próbáljam meg változtatni (lehet, hogy nem pont a fresnel fókuszpontjában van), vagy kondenzor lencsét használjak. Szerintetek?
(#) Őrült Ödön válasza szdavid hozzászólására (») Júl 6, 2007 /

Sztem a lámpamagasságot volna érdemes buzerációzni.
(#) szdavid válasza Őrült Ödön hozzászólására (») Júl 6, 2007 /

Feljebb vagy lejebb? (Minél többet gondolkozom, annál több érvem van mindkettőre. )

Lehet, hogy kipróbálnám a szuperfényes cuccot is.

Üdv: Dávid.
(#) mrkatona hozzászólása Júl 6, 2007 /

Sziasztok! Ha egy 5"-os LCD-ről lehúztam a polárszűrő fóliát akkor szerintetek nem lenne gond és visszakapnám a képet,ha csak a vetítő lencse elé tennék egy polárszűrőt?
(#) abalazs válasza mrkatona hozzászólására (») Júl 6, 2007 /

Helló! Neked lejött egybe a polárszűrő? Mert nekem nem. Azért kéne valahonnan szereznem egyet.
(#) mrkatona hozzászólása Júl 6, 2007 /

Helló!
Nekem szépen lejött egybe csak óvatosan kell leszedni,mert könnyen szakad,meg a ragasztó is nagyon erős amivel ráragasztották!
Most viszont gond,mert fehér a képernyő,de nagyon jól át lehet világítani. Ezért kéne a végére a polár.
(#) abalazs válasza mrkatona hozzászólására (») Júl 6, 2007 /

A ragasztót mivel lehet letakarítani tökéletesen?
(#) Őrült Ödön hozzászólása Júl 7, 2007 /

Uraim!

A polárszűrő az vmi sötét fólia, amit le kell szedni az LCD-ről felhasználás előtt?
Vagy ha nem, akkor mi?
(#) mrkatona hozzászólása Júl 8, 2007 /

Az LCD-ről le ne szedd a polárszűrőt!!!
Ha nincs rajta akkor semmit sem fogsz látni a kijelzőn csak fehérséget.Én azt hittem csak a AG fólia ami a tükröződés mentes kép megjelenítéséhez kell,de tévedtem.
(#) abalazs válasza mrkatona hozzászólására (») Júl 9, 2007 /

Én már leszedtem. Azért kellett volna másik polárszűrő. De már leszedtem egy régi laptop lcd-jéről, és azzal már ismét látszik a kép. Hogy is szokták ezt mondani. Ez volt a tanulópénz.
Mostmár olyan fresnel lencsét kell valahonnan keriteni, és indulhat a projekt.
(#) donsony1 hozzászólása Júl 9, 2007 /

szevasztok projektoremberek, elolvastm majdnem az összes hozzászolást én is kedvet kaptam a dologhoz. kezdésnek van egy NDK paxiroscope650-es +kép v irás kivetitő (14*14) cm es a megvilágitott felület kis átalakitással szerintem megfelelne a célnak. ti mien tft ajálanátok hozzá . vagy tud -e valaki helyet ahol a PAL szabványhoz ( 720*576) felbontás-hoz közeli cuccot lehet beszerezni persze nem csillagászati áron.a CORÁs 19999 ft-os lcd-ék nek mi a felbontásuk? használhatóak-e ? :nemtudom: tanácsokat szivessen fogadnák itt v pü-ben...
(#) Őrült Ödön válasza donsony1 hozzászólására (») Júl 10, 2007 /

Sztem a PAL szabványt felejtsd el, elavult, és már akkor is xar volt, amikor megalkották, csak akkoriban a teknyikai feltételek nem voltak adottak a jobbhoz.

Ma már az SVGA LCD-monitorok adják a minőségi alapot: A jó felbontást, és magas képfrissítési frekit, amely elengedhetetlen a nagyméretű képvetítéshez!
Tehát minimum 800X600 SVGA, 75 Hz vagy afölötti képfrekivel. Ez már minőség, a PAL pedig egy kényszerű kompromisszum volt anno!
Következő: »»   9 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem