Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Amatőr Audiokészülék Építők Találkozója

Bővebb olvasni-látnivalók az AAÉT hivatalos honlapján. http://aaet.nhely.hu

Lapozás: OK   71 / 84
(#) Moszkvai válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 22, 2011 /
 
Mindent megpróbálok! Ez a jelenlegi felállás.
(#) CIROKL válasza Moszkvai hozzászólására (») Máj 22, 2011 /
 
Szerintem próbálj megoldást keresni arra a napra a te cuccodra is sokan kiváncsiak , és ezt csak úgy lehet kompenzálni ha ott vannak a szép erősítőid a talin .
Eleinte én is úgy voltam hogy nem viszek semmit , de sokak kérésére kell vinnem amit csak beletudok lapátolni az autóba .
(#) CIROKL válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 22, 2011 /
 
Sajnos innen a közvetlen környezetemből én megyek nem tudok senki mást aki olyan elvetemült lenne mint én , ezért nekem kell megoldanom a dolgot , addig taposom ameddig meg nem telik a csomagtartó meg a két hátsó ülés , nem is a mennyiség a gond inkább a súly ami gondot okoz .
(#) bankimajki hozzászólása Máj 22, 2011 /
 
Ha valaki esetleg Kiskunhalasról jönne a találkozóra, annak van 3db 50%-os vonatjegyem Budapestre. Privátban megbeszélhetjük, ha valakit érint.
(#) DuMatyi válasza ethosz2 hozzászólására (») Máj 22, 2011 /
 
Nekem egyetlen kérdésem lenne. Az a jó öreg piros fanyelű csavarhúzó na a békebeli. Mi volt annak a neve? A készletnek. Szerintem még apád vehette amikor elkezdett dolgozni.
(#) bankimajki válasza DuMatyi hozzászólására (») Máj 22, 2011 /
 
Olyat, manapság is árulnak.
(#) DuMatyi válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 22, 2011 /
 
Igen, csak vacak kínait. Remélem börzéken itt ott össze lehet szedni.
(#) ethosz2 válasza Moszkvai hozzászólására (») Máj 22, 2011 /
 
Hát az nagy baj, hogy 15V-os. Azonnal átütne és leégne a hangfal.

Egy kis előzetes abból, amit a találkozóra akarok összehozni:

Ma megtörtént a továbbfejlesztett HTA meghallgatás. Hát eredményes lett szerintem. Legalábbis elég durván jobb, mint a legutóbbi HTA-m. Ennek már van mélye, igazi dinamikája és az a kevés zavaró karcosság is teljesen eltűnt. Egy-két alkatrész cserével egy "másik" erősítő lett az eredmény.

A mai konzekvencia: a beépített alkatrészek nagyon keményen beleszólnak a hangba, abszolút kivitelezés és alkatrész függő a HTA-30 hangja. Rontani sokkal könnyebb rajta, mint javítani (jól kiválasztották a bele való félvezetőket) ez ma kiderült, de pusztán 1-2 kritikus alkatrész megválasztása, mind jellegben mind minőségben nagyon nagy hangzásbeli eltérést is okozhat. Így azt a konzekvenciát vontam le, hogy itt is óriási különbségek lehetnek a megépítéstől függően és nem feltétlenül szólnak egyformán a különböző után építések. (mondjuk ez más erősítőknél is így van).

Szóval ma össze lett "vuduzva" a hta. Történtek még olyan dolgok is, amik engem is sokkoltak, de ezt inkább már nem írom le.

Ezeket a próbákat majd megcsináljuk a találkozón, ott ti is meggyőződhettek a jelenségekről (vagy nem). Remélem érdekes lesz.
(#) ethosz2 válasza ticseboy hozzászólására (») Máj 23, 2011 /
 
Persze, hogy igen. A gyári Quad405 az nagy szám lenne, ha lehoznád!
(#) scooby_ válasza Moszkvai hozzászólására (») Máj 23, 2011 /
 
Ha gondolod kimegyek,és segítek lecuccolni.
(#) scooby_ válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 23, 2011 /
 
Mindent megteszek,hogy ottlegyen.
Csak Kedden jussak be a suliba. :hehe:
Nálam ez a fülgyulladás valami járvány lett. Emlékszem,tavaly pont ugyan ebben az időben gyulladt be mindkét fülem. Most annyiban más,hogy csak az egyik van begyulladva,és nem is hallok vele. Most viszont tuti,hogy nem a "hangos zene miatt",sokkal inkább megfújta a szél biciklizés közben.
(#) mark.budai hozzászólása Máj 23, 2011 /
 
Sajnos mostmár biztos, hogy nem lesz kész a taliig a 6N13Sz P-PP-m. Elvigyem a GU50 SE-t helyette, ami félig van kész? (De szól, csak nem épp esztétikus.) (Viszek még egy PCL85 SE-t és egy TDA7297-est.)
(#) Moszkvai válasza ethosz2 hozzászólására (») Máj 23, 2011 /
 
Most már nagyon kíváncsivá tettél! Tavaly három HT-A-t tudtunk meghallgatni és bizony mindhárom hallhatóan másképp szólt. Amit a mérés is szépen kimutatott. Bár az nem volt érthető, hogy miért csak 20kHz fölött volt eltérés, amit elvileg nem is kellett volna meghallanunk.
(#) Moszkvai válasza ticseboy hozzászólására (») Máj 23, 2011 /
 
Gyári QUAD?! Hozzad-hozzad!
(#) Moszkvai válasza scooby_ hozzászólására (») Máj 23, 2011 /
 
És melyiket választod? két hangfal+2db boroscsöves vagy a 40kilós csöves+két monoblokk? Jó választás esetén "hangszórót!" nyerhetsz! Azért köszi, tudom, hogy rád "mindig, minden körülmények között!"
(#) koncsik03 hozzászólása Máj 23, 2011 /
 
Már csak 6 nap emberek!!
(#) CIROKL válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 23, 2011 /
 
Az nem gond ha még nincs 100% -ban kész attól még hozhatod .
(#) scooby_ válasza Moszkvai hozzászólására (») Máj 23, 2011 /
 
Úgy hallottam,vannak még "cipekedni kedvelő" rokonaid,nem muszáj nekem egyedül vinnem azt a két hangfalat.
A legutolsó idézet ismerős valahonnan. Csak nem Alekosz? Már itt is?
(#) Action2K hozzászólása Máj 23, 2011 / 4
 
FIGYELEM, FIGYELEM! Szolgálati közlemény!

Aki névre szóló, nyakba akasztós belépőt szeretne, de még nem jelezte részvételi szándégát, vagy még nem is regisztrált, az szerda 20:00-ig megteheti. Utána zárom a lehetőséget, s elkezdem gyártani a belépőket.
Aki nem tudná, itt lehet megtenni: aaet.nickmann.hu
(#) EcoPityu válasza ethosz2 hozzászólására (») Máj 23, 2011 /
 
Szia!
Ha ennyire kicsatoló kondi összehasonlítgatósdit szeretnétek játszani, akkor legalább hozzatok egy jobb fajta váltókapcsolót, néhány vezetékkel, végükön csipesszel, hogy azonnali átváltással valós és ne csak vélt különbséget tudjatok felfedezni!

Pityu
(#) bankimajki válasza EcoPityu hozzászólására (») Máj 23, 2011 /
 
Ezt én be tudom vállalni. 2db gondolom elég lesz.
Mekkora áramra kell számítani. Gondolom 10A fölé nem fog menni csúcsban sem. Vagy igen? Kábelhossznak 30cm gondolom elegendő, vagy esetleg távoli játék lesz.
(#) CIROKL hozzászólása Máj 23, 2011 /
 
A regisztrált emberkék azok kapnak nyakba akasztós belépőt akik meg csak úgy jönnek mint nézelődő azok a helyszínen fognak belépőt kapni , ezért a nyakba akasztós belépő csak a kiállítóknak lenne fontos viszont akik előre jelzik a szándékukat azok is kapnak , ezért mint a Laci is írta legyetek szívesek a jelölt időpontig visszajelezni .
/ Remélem ez így érthető /
A kiállítókat reggel 7,30 -tól áll módunkban beengedni
és a termeket birtokba vehetik .
A termeket előre nem áll módunkban felosztani ezért az érkezési sorrend az ami majd automatikusan ezt elfogja dönteni hogy ki hová fog kerülni , ennek tudatában kérném a kiállítókat az érkezés pontos betartására .
Még egy nagyon fontos dolog amit a tavalyi találkozónál is előre kértünk !
Ez a találkozó nem DISCO , Koncert szóval ennek a tudatában megint arra kérünk minden résztvevőt hogy a zenehallgatást legyenek szivesek úgy eszközölni hogy legyünk tekintettel a többi résztvevőre , ennek a megsértése esetén a főkapcsoló az automatikusan lefog kapcsolódni és ezt gondolom nem szeretné senki , tehát legyünk emberek akik már felnőttek és úgy is tudnak viselkedni ahogyan kell .
(#) Action2K hozzászólása Máj 23, 2011 /
 
Van egy jó hírem, meg egy rossz. Melyikkel kezdjem? Essünk túl a rosszon.
Akinek beigértem, illetve számít rá, hogy viszem a méricske állomást... Elnézést kérek, de több ok miatt is, nem tudom vinni. Persze, menni megyeg a talira, csak fizikai mivoltomban, kicsit "csökkentet módban" jelenek meg. No semmi olyan komoly, de némi politikai okok miatt (ami itt nem kitárgyalandó), elkapott egy ellergiás betegség. Ezért is voltam alig látható a HE-n.
A másik ok, hogy úgy néz ki, "csak teherautóval" (batár) tudok (tudunk) menni, igy, a biztonságos rakodási űrterület elég kicsi. Azért mégsem a platóra teszem a holmikat.

A jó hír viszont az, hogy a portfóliómban "beharangozott" hangsugárzók már hetek óta elkészültek, s ezeket elviszem. No meg hozzájuk erősítőt és jelforrást. Persze csak Beta verzió, kifelyezetten tesztelési célra. Azaz a Játékos White Fül Tesztre (JWFT).
(#) Action2K válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 23, 2011 /
 
Köszönöm a kiegészítést! Tán túl marketinges voltam?
(#) ticseboy válasza Moszkvai hozzászólására (») Máj 23, 2011 /
 
Legalább is ugy tudom hogy sorozatgyártották, és elméletileg quad kapcsolás.
Remélem nem okozok csalódást, és tényleg az.
(#) Rober_4 hozzászólása Máj 23, 2011 /
 
Sziasztok!
Megy valaki a talira Miskolcról, vagy környékéről kocsival, aki elvihetne arányos benzinárért? Vagy esetleg velem jönne valaki, ha én mennék kocsival, szintén a fentebb említett költségtérítéses megoldással?
(#) Moszkvai válasza ticseboy hozzászólására (») Máj 23, 2011 /
 
Ha nem az, akkor is megsasoljuk!
(#) Alkotó hozzászólása Máj 23, 2011 /
 
Tudni lesz-e "mérősarok" a találkozón?
(#) ethosz2 válasza EcoPityu hozzászólására (») Máj 23, 2011 /
 
Nem kicsatoló kondit fogunk hallgatni (nem csak azt).

Hanem félvezetőket, tápkondit, egyenirányító hidat, sőt hálózati trafót is fogunk cserélni...

Egyébként nagyon érdekes dolog ez a kicsatoló kondi. Egyik-másik állítólag pusztán a jelútba téve feljavítja a hangot. Ezt is ki fogjuk próbálni egy +- tápos erősítőn. (azt kondi nélkül is meg tudjuk hallgatni). Az általunk kipróbált-meghallgatott kondik közül a legjobbak félre is vannak rakva erre a célra.
(#) szamóca válasza ethosz2 hozzászólására (») Máj 23, 2011 /
 
Ez a kondi dolog nem állítólagos, hanem valós dolog. :yes:
Én ha kapok szabit szombatra, viszek néhány nagyobb gránátot vizsgálatra.
Következő: »»   71 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem