Fórum témák
» Több friss téma |
Nem tudom mi a neve magyarul, angolul úgy hívják, hogy "cable tie" (Google képekben keress rá), ezzel valószínüleg a hőérzéklő drótót hozzá tudod erősíteni hűtőlemezhez ha van benne egy-két lyuk. Én is ezt használtam a 3 csillagos 120 literes Lehel hűtőszekrényben.
Egy picivel (1cm) mellé vagy alá bele fúrsz egy másik lemezcsavart
De mielőtt fúrsz kérünk egy képet az eredeti felrögzítési helyről !
Köszönöm szépen a válaszokat!
Ha hazaérek lefényképezem! Zoli
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni.Van 1 régebbi zanussi hűtőládánk.Van 3 lámpája. A sárga a be/ki kapcsoló bekapcsolt állásban folyamatosan világít a mellette levó piros és zöld nem.Akárhányszor mellette vagyok,még nem hallottam kikapcsolni,megy folyamatosan.A termosztát kapcsolóját hiába hajtom minimumra akkor is megy.A termosztát mehetett tönkre?(a zöld lámpát kivettem és rákötöttem 220-ra de nem világít valószínű kiégett) Mi lehet a baja?
Segítségetek előre is köszönöm. Ill van valakinek kapcsolási rajza?
A sárga be-ki lámpát állítsd ki állásba ! Az a "gyorsfagyasztó " kapcsoló kiiktatja a hőfokszabályzót !
Szevasz!
Annak a bizonyos "lámpa/kapcsolósornak" működése. 1 kapcsoló kapcsol: zöld üzemjelző lámpa világít. 2. kapcsoló is(!) kapcsol: sárga lámpa is világít. Funkciója: ha nagyobb mennyiségű fagyasztandó árú várható (holnap disznóvágás), direktre kapcsolja a hűtést, ezzel kiiktatja a termosztátot/hőfokszabályzót, jóval mélyebbre hűt le, egy kicsit akkumulálja a hideget, tartalékot képez. Piros lámpa: ha a beállított érték (normálisan ca. -15_-25) fölé emelkedik 5C-al, (nyilván hiba van, esetleg rengeteg meleg árut pakoltak bele), akkor kigyullad a piros lámpa. Ez bekövetkezik meleg hűtő indításakor is természetesen, de idővel persze kialszik, mert "lefelé hűlvén", eléri a megfelelő hőmérsékletet. Úgy tűnik Nálad 1-2 lámpa kiégett. Üdv: StMiklos
Sziasztok. Mégegyszer köszönöm nagyon hogy segítettetek. Kicseréltem a termosztátot is mert az sem volt jó.De ha ha valakinek volna egy kapcs.rajza az még sokat segítene.(vagy csak 1 kézzel rajzolt,amin a sárga fagyasztó kapcsoló és a két másik jelző lámpa is rajt van)
Sziasztok kérnék töletek nagy segitséget kb 1 éve vásároltunk egy Zanussi hütögépet és nem rég valami let vele.
Amikor bedugom a 230ba kattan eggyet és bug a motor 2-3másodperc után meg megint leál. Tippetek van hogy mi baja lehet kérlek benneteket segitsetek köszönöm Ha kell képet is rakok fel. Üdv:Ádám
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, mennyibe kerülhet egy Gorenje hűtőláda feltöltése gázzal? Vettem egyet, de úgy tűnik, átvertek, mert nem fagyaszt.. megy a motor, de nem fagyaszt Köszi előre is!
Ha szerencséd van akkor a kertfűtés csöve jukadt ki akkor javítható (8-10ezer ) ha az elpárologtató jukas akkor kuka !
Valószínű hogy az indítórelé beteg . Ne ia kapcsolgasd húzd ki és hívj szerelőt (ha egy éves akkor még garanciás !)
Üdv.Ha esetleg a kompresszor hibás ahoz meg kell bontani a rendszert és meg kell nézni,hogy a kompresszor elegendő nyomást csinál-e. Ha folyamatosan megy a kompresszor és megvan minden hűtőközeg akkor kompresszor hibás. Ha megbontásnál csak éphogy szisszen akkor lukas a rendszer ebben az esetben a készüléket ki lehet dobni.
Szia Miklós!
Ne haragudj ,hogy zavarlak.Érdeklődnék megint. Talán még emlékszel .Kicseréltem a termosztátot és úgy látszott hogy most már jó lesz.A piros lámpa is elaludt,kb 1-1,5 nap után. Ha nagyobbra tettem akkor kigyulladt,ha lejjebb akkor elaludt,de a motor nem kapcsolt ki.Most 1-2 nap után sem hallottam még hogy kikapcsolt volna a hűtő.A motor folyamatosan megy.Ez normális még ennyi ídő után?(mert szerintem ha lejjeb hajtom akkor ki kellene kapcsolnia, nem?)Vagy még arra gondolok,hogy a sárga kapcsoló zárlatos és mindig rövidre zár-de ez csak akkor világít ha be van kapcsolva.Egyszerűen nem tudom.Tudnál valami ötletet adni? Köszönettel:tomics76
Ha sok cucc van benne és már "felengedett" akkor természetes hogy több napig sem áll le a hűtő
mindent újra kell fagyasztania (naponta 20kg körüli menyiséget tud átfagyasztani) Vagy ha éppen üres akkor meg csak a levegőt hűti ami nagyon jó hőszigetelő és ezért lehet hogy leáll a hűtő de csak ritkán és rövid időre .
Szia.Köszönöm válaszod Akkor talán most jó lesz. De akkor mért nem áll le, ha a termosztátot visszatekerem?
Ezt látatlanban nem tudom megmondani ,valószínűleg még a minimális kapcsolási hőmérsékletet sem érte el .
Udv!
Nalunk egy Indesit BA 35 FNF P huto nem akar indulni. Allt mar 2 napot, a jelenseg bekapcsolas utan annyi, hogy a sarga lampak kigyulladnak, majd rogton kialszanak, ahogy a zold is, a motor bekapcsol, majd 5-6 perc mulva leall, es a zold lampa eg csak. A leiras szerint folyamatosan kellene a sarga lampaknak egnie, amig le nem hul a fagyaszto resz. A racs a hatoldalon normal homersekletu, nem hideg, nem meleg. Egyaltalan nem hut a szekreny, szintezessel kiserleteztem de nem segitett.
Helo.Ma volt úgy először ,hogy ha letekertem a termosztát gombját,hogy akkor leállt.Ezek szerint a hűtő termosztát nem olyan érzékeny mint a többi.Talán jó lesz most már.Köszönöm mégegyszer segítséged.
Sziasztok!
Van egy Whirlpool ART 668/G típusú kombinált hűtőnk. 9 éves. Azt veszem észre, hogy sokat megy, és a normál térben is megfagy az élelmiszer. Mit javasoltok, mit nézzek át rajta?
Üdv,
van egy Zanussi lehel hűtőgépem, jó öreg kb. 15 éves. Tavaly már elromlott (a hőérzékelője fújt ki), és a segítségetekkel sikerült megjavítani. Most ismét gond van vele. Rendesen hűt, ez oké, de néha elkezd elég erősen zúgni, rezonálni. Próbáltam kitámasztani egy nagy asztallal, hogy elnyelje a rezonanciát, kicsit csökkent is tőle a zaj. De ez nem is ér sokat, meg ez nyilván csak tüneti kezelés. Van tippetek mi lehet a baja, és hogyan lehetne meggyógyítani. Eddig szép csöndben szolgált minket, néha nyilván bekapcsolt, hűtött, zúgott, de ez most egy jóval erősebb zaj.
Legutóbb,hála a segítségeteknek,sikerült a drótot a hűtő falához erősíteni.Ment is egy hétig jól,de most ismét nem kapcsol ki.Rakok fel képeket hátha megint tudtok segíteni.A hátulján van egy lyuk.Mi ez?
Köszi:Zoli
Helo.Bocs,hogy megint tőled kérdezek.Az új termosztáttal most azt csinálja, hogy a minimumon lakapcsol és a maximumon be.Csak az zavar,hogy még sosem hallottam megálni.(mondjuk a normál hűtő sem kapcsolgat ha átállítom a termosztátot.)Ill ha leállítom a legkissebbre leáll majd ha nagyra teszem semmi nem indul.Rá teszem a sárga fagyasztó kapcsolót akkor sem.Többször kihúzom a konnektorból és vissza,aztán valamelyikre elindul.Szerintem akkor az indítórelé is oda van ill az új termosztát is rossz lehet.?Ha még erre valamit tudnál válaszolni,azt megköszönném.
Köszönettel :tomics76
Ha kihúzod -bedugod , kikapcsolod - bekapcsolod ezt ne csináld ! Csak tönkreteszed vele a gépet ! állítsd be 3-ra vagy az alá egy kicsit , és nyugodtan várd meg amíg leáll
és azt is amíg újraindul . Azért nem áll le félállásban mert még nem érte el a beállított hőfokot , ha eléri le fog állni és pihenni fog sokáig
Kedves kqkk!
Nekem is tudnál segíteni ismét? A (#1000485)-hozzászólás Köszi:Zoli
Az hogy a nyílnál melegszik jó jel : ott van a fagyasztó "keretfűtése" hogy ne fagyjon be az ajtó. Hogy nem áll le ? üresen próbáltad ? lehet hogy leállt csak mivel a levegőt hűti gyorsan be is kapcsolt újra . A luk meg azért van ott mert a gyárban ott töltötték bele a palástba a púrhabot .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |