Fórum témák
» Több friss téma |
Én is úgy látom...továbbra is.
(Ha Webinas vágyik rá, szívesen elküldöm neki)
Üdv!
Hidi Pétertől(alias Vangelista) kaptam meg az által épített Theremin dokumentációját, ehhez próbálok fél éve beszerezni - sikertelenül KF tekercseket. Három darab fehér vasmagos KF kell, 8x8-as fémházban. Tudtok segíteni, hol lehet ilyet szerezni?
Itt keresgélhetsz. Pl. Sumida tekercsek.
Itt már néztem, 10x10-es van. Tesóm volt bent(vidéki vagyok), állítólag azt mondták neki, hogy ilyen nem is létezik... Kapott narancs és fekete színűt, de a narancs nem jó a fehér helyett.
Máshol esetleg?
Te 8x8-ast keresel, itt pedig 3 különböző fajta 7x7 -es van, helyileg biztos elfér, legfeljebb picit hangolni kell rajta..
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2017
Hm, elférni valszleg elfér... De ebből a hétből akkor melyik lenne jó? Itt találtam meg a fehér KF jellemzőit, ennek kéne megfelelő, bár állítólag a sárgával is megy, csak azt nem nagyon próbálta még senki
Van ~40 db. bontott ilyenem, csak némelyiken van színjelzés (nincs fehér). Viszont számok vannak rajtuk, pl. 6600, 1070, és még többféle. Van egy kis panelon 3 db. 510 jelű, meg 1 db. 301 jelű, egy TDA440, és néhány kerámiaszűrő mellett.
Lehet ezekből a számokból valamire következtetni? Ha hamar válaszol valaki (1órán belül), akkor esetleg tudok ezekből vinni. A fele olyan, hogy kiáll egy kis fekete műanyag tengely (hangolható). A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2017
Neked olyan fajta kellene, amelyben nincs hangoló kondenzátor, és két tekercse van. Mivel hangolható oszcillátort kell építened, A visszacsatoló tekercs nem igazán kritikus, erősítéssel pótolni lehet az esetleg kevesebb menetszámot. A fehér tekercs az amúgy is a 460 kHz körüli KF -ek fokozatok közötti csatoló tekercse. Bár abban van hangoló kapacitás, de ezt kívülről is hozzá kapcsolhatod.
A TDA körüli tekercsek 38 MHz körüliek, TV KF.
Szerintem jó a piros, és a fekete is, abból is lehet 450 kHz körüli oszcit készíteni.
A fekete KF? Az nekem is van pár. Szerinted megpróbáljam beépíteni?
Azért mérd ki, a fekete KF tekercs az a demodulátor dióda trafója. Ha van egy pár, szedd szét, és nézd is meg mi van benne.
Ööööööö... pont annyi van hogy ha jó akkor be tudom építeni
Kondi nincs benne, azt látom
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban, hogy honnan lehetne rendelni ELNA SILMIC II kondikat? Szép estét
Keleten annyi van, hogy még el is adnak belőle. És igen, eredeti, nem hamis termékek. Bővebben: Link.
Esetleg valami alkatrészkereskedő cég nem forgalmaz ilyeneket?Szeretném az ilyen licitálós oldalakat elkerülni.
Köszi szépen
Ez nem licitálós, mert kiválasztod, kifizeted és elküldik. Én is többször vásároltam elkókat onnan.
Akkor rá fogok keresni a hétvégén.Most rábukkantam egy oldalra ahonnan talán gyorsabban beszerezhető.De aki tudja, hogy vajon eredeti-e???Bővebben: Link
Led-es strobihoz hol tudnék rendelni nagy fényerejű hidegfehér ledeket?
Köszi előre is
Sziasztok!
2006-os supermotoromat szeretném a kábelét újra vezetékezni mert elég sok helyen már oda van a vezeték köteg (eloxidálódott csatlakozók, megtört és zárlatos vezetékek, túl sok a toldás már rajta.) A kérdésem a következő lenne. - milyen típusú, keresztmetszetű vezetéket használjak? - linkelni tudnátok nekem olyan oldalt ahonnan a vezetéket, csatlakozót érintkezőt be tudnám szerezni méterre és nem 100m-es csomagban? Hestore-on láttam csatlakozókat amik kellenek viszont a sodrott vezetékekből nem tudom milyen felelne meg ami több színben kapható és méterre is vásárolhatnám. Előre is köszönöm a segítségeket kellemes hétvégét mindenkinek!
Talán mérd meg az eredeti vezetékeket. Oldal.
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2017
Figyu! Fejezd már be, mert már kezdjük unni. Más is szólt már. Itt az a divat, hogy minden kérdést csak egy helyen teszünk fel. Köszönöm a megértésed! Elég régen itt vagy, tehát magadtól is tudnod kéne.
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2017
Elnézést de a kérdést azért tettem fel több helyen hátha valaki ad tanácsot máshol.
Egy helyen pont ugyanúgy adhatnak tanácsot.
Ez így igaz, de ahol nem adtak tanácsot napok óta miért ne tehetném fel a kérdést máshol is?
Moderátornak ha nem tetszik biztosan kapok egy figyelmeztetést és törlik. De elnézést kérek mindenkitől a kellemetlenségért.
Ha ott nem akkor máshol sem fogsz választ kapni.
Ezt ugye olvastad?
Különös tekintettel erre: Idézet: „XVIII. Csak egy helyen kérdezz! A fórumon egy kérdést egyszerre csak egy helyre tegyünk fel. Amennyiben több helyre is beírjuk ugyan azt a hozzászólást, a moderátorok kérdés nélkül törölhetik hozzászólásainkat és ki is tilthatnak türelmetlenség és tiszteletlenség miatt.”
Lehet még kapni valahol hagyományos analóg mutatós kivezérlésmérő műszert kedvező áron..?
A LED-eseknek túl nagy a fogyasztása. Igazából egy 12V aksi töltöttségét akarom figyelni, de 10db led (valószínűleg) annyit eszik mint a hasznos teher.. A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |