Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » VF2 végerősítő
Végig rohantam az összes pécsi alkatrészboltot amit ismerek és 8K6 illetve 4K3 nincs.... ezeket hogy célszerű helyettesíteni?
Összerakod sorosan vagy párhuzamosan kettőből, de nem hiszem hogy oda kizárólag akkora jó, inkább csak az arányokra kell figyelni.
Pl. egy 18k és egy 15k párhuzamos eredője 8,4k, de egy 6,8k és egy 1,8k soros eredője 8,6k (mert 6,8+1,8=8,6) stb.
Már korábban linkeltem Alkotó rajzát. Az IC táplálása +/- 50V-nál is ugyan úgy történik. Tehát 8,6k->10k és 4,3k->4,7k lehet.
Igen így most már értem... Köszönöm szépen!
Azért, ha netán mégis úgylenne és tudok szerezni gondolom jobb ha ezek az értékek lesznek... valamint írtad, hogy az 1,2K és az 1,5K helyett tegyek bele 2K2 1W osat... De a másk 2 ből is tudtam szerezni akkor is inkább a 2k2 1w os legyen?
Az 1,2k és az 1,5k cseréjét nem a beszerezhetetlenség indokolta, hanem a +/-40V-os tápfeszültség.
Panel és beültetési rajzot hol találhatunk hozzá? Köszi.
Szia! Itt a link.
Rendben! Köszönöm!
Az erősítő háza fém lesz a védőnullát rákell vezetni, ez ok. De a gnd is mehet rá? Mert a Jack aljzataim olyanok, hogy nincs elszigetelve a háztól, és akkor az árnyékolás meg is van oldva.
Az erősítő házra nem kell feltétlen védőföldet kötni. A jelföldet ráviheted a bemenetnél, de máshonnan már ne kapjon testet a ház.
Rendben azt hiszem a quadnál is úgy csináltam, hogy csak a jel földjét vittem a házra, de a védőföldet is rátettem mindjárt a betáp. aljzatnál. Ha rákötöm nem lesz azért biztonságosabb? Mégiscsak egy elektromos gitárt fogdosok (fémhúr rajta a test)
Ki is ment a fejemből a gitár. Akkor földeld a dobozt!
Akkor ezek szerint mehet e test is rá meg a föld is... (akkor jól csináltam a quadnál bár igaz még élek )
Amúgy ezt a kapcsolást 50W osként is meglehet csinálni? Mert nekem itthonra bőven elég lenne 4 ohmos hangfalakon(vagy ha tudnál egy jót ajánlani azt megköszönném). Mert gondolom azért szebben szól mint egy TDA -s IC -s végfok. És ahhoz majd tudnál ajánlani egy jó kis előfokot? (azon is gondolkodtam hogy csöves eleje legyen-e... )
A tápfeszültséget és ezzel a leadható teljesítményt széles határok között lehet változtatni. Az 50W/4 ohm sem akadály.
Gitár előfokban nem vagyok ott, de van témája: Bővebben: Link
Az előfokot Hi-Fi Célra gondoltam (Gitárra az urbán féle már megvan)
Amúgy ha 4ohm/50W a cél min kell változtatni a mostani tervekhez képest? Másik: Én azóta is agyalok, hogy mind a 2 oldalon 2k2 1W legyen, de a leírásban (eredeti) 2 eltérő értékű ellenállás volt, de miért? A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2013
Milyen jelforrásra/forrásokra szeretnéd kötni az erősítőt?
közben szerkesztetem a hozzászólást...
Pc, Lemezlejátszó (cd), mp3 lejátszó (fülhallgatókimenet, és mivel kazettásmagnóm már nincs így akár walkmanra szintén fülhallgató kimenetről) A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2013
Az ESP rajzok megbízhatóak, innen egy ajánlat: Bővebben: Link
Ezt utólag szerkesztettem, volna még ott pár kérdés (amiből tanulhatnék).
Az 50W 4 ohm +/-25V-os táppal célozható meg. A +/-30V-os változat rajza alapján szerintem jó lesz.
A negatív tápoldalon az 1,2k előtét ellenállás magyarázatát abban látom, hogy az IRF9540 teljes nyitásához nagyobb gate-source feszültség kell mint a párjához. Az az áram ami a 820 ohm-on folyik innen ered. A nyugalmi áram szabályzó áramkör is rátesz 1mA-t a negatív oldalra.
Akkor nem lenne nyerőbb, ha 1,2K helyett 2K az 1,5K helyett pedíg menne 2K2? Vagy ennyire azért nem érzékeny, és mindenhol marad annyi a teljes nyitáshoz?
Hello
Vegre valahara befejesztem enis a VF2 270w erositomet amit hangositasi celokra keszitettem. Az erosito mukodik eleg szepen mivel kapott egy 600w-os +/- 75v- os toroid transzformatort , meg gyari vegfok vedelmet. A kerdesem az , hogy a tap resznel csak 2 db 10000uf/100V- os pufer condit hasznaltam es szerintem ez nem nagyon elg az erositonek van hangereje de abaszus ojan tompan szol gondolom, h ez a pufer kondi miat van, ha tenek bele meg kettot valtozna valami? A valaszokat eloreis koszonom ( es bocsanatot kerek a helyesirasi hibakert ).
Helló!
75V -os toroiddal használod? Mert az egyenirányítva, pufferelve kb. 106V... A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2013
Bocsi de 2x75v dc
Bocsi, én úgy értettem, hogy a trafó 75V -os. Mert az úgy tényleg 106V körüli DC feszt. adna.
Mire gondolsz, mikor "gyári végfok védelmet" említesz? Mit véd ez valójában (gyanítom, aligha a végfokot)?
Néznék szkópon egy átvitelt, meg egy kivezérelhetőséget műterhelésre. Ha kevés a puffer attól nem tompa lesz, hanem torzítani, tortyogni fog. Eléggé vakon van az ember, ha nem látja hogy mi van a kimeneten.
Sajnos se szkopomnincs se jelgeneratorom , a vedeleme pedig dc vedeleme ami jobban mondva a hangfalakat vedi
|
Bejelentkezés
Hirdetés |