Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Villanymotor bekötése
Nm, viszont...
Köszi
Szirty!
Igazad van, ha a mondatod elejére jobban figyelek akkor számomra is kiegészítés lett volna. Kössz.
T. fórumtársak. komoly problémával állok szemben, Wilo és Grundfos 3 sebességes lakossábi szivattyúk bekötése kellene, kapcsoló bekötés tekercs kivezetések.......
automata fordulatszám váltás a kitűzött cél. Előre is köszi
Lakossági alatt keringető szivattyút értesz ?
Igen, Pl: 25 60 180- as grundfos vagy hasonló Wilo
Szia,szivattyúd már meg van?
megvan, Wilo E30 /1-5
Nekem egy grundfos alfa2 üzemel,ha érdekel akkor megkeresem a bekötését
Ezt a rajzot a fórumon találtam. Jó lehet?
Köszi, ezt a rajzot én is ismerem,
aggályom a 3-as kivezetés, minek kötik be, ha nincs rajta tekercs gyanítom van itt még valami huncutság
Szia! A rajzot én csináltam és biztos vagyok benne, hogy a kivezetések jól lettek leközölve. Ha megnézed a fotókat, látni fogod, hogy a 3. bekötési ponton nincs semmi a kapocslécen, tehát a kapcsoló létesít kapcsolatot a kivezetési ponttal, funkciója nincs. (a fotók)
Sziasztok
Egy normálisan terhelt villanymotornak,mi a maximális üzemi hőmérséklete? A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2013
Helló guppipetike!
Forró! -> Erre így nehéz válaszolni. Olyan, mint ha azt kérdeznéd mennyi egy 4 ütemű motor névleges fordulatszáma. A villanymotoroknak maximális hőmérséklete van inkább. Ez a tekercs huzalminőségétől függ. Vannak különböző hőtűrő osztályok. Pl. szervómotoroknál elég magas, kb 150 fokos lehet a tekercs (a motor kívül 100-120). Egy "mezei" aszinkron motortest max hőmérséklete blöffre szerintem úgy 60-80 C fok lehet Ha hosszú ideje ennyi, mert ha gyors melegedés közben éri ezt el, akkor a tekercs már régen füstöl valószínűleg. Pontos adatot én nem tudok.
Szia
Ez a válasz nekem bőven jó.Köszönöm.Mert amikor fűrészelek az 1,5kwos 3 fázisú körfűrésszel egyhuzamban minimum egy órát akkor még a kezem nehezen de állja a motor melegét.
Akartam már jóelőbb írni, ha a kezed bírja, akkor még minden rendben...
Természetesen, ahogy írva vagyon, ezt szép lassan illik elérnie a motornak. A másik lényeges dolog, hogy a motor hűtőfelületeit tisztán kell tartani, nyilván.
Kösz mester,naponta szoktam kompresszorral tisztítani a motort a portól.Az ezelőtti motorja az miatt égett le
Hajtóműves villanymotornál hogy jön ki a hajtóművön leadott teljesítmény,ha a motor 0,75 kilowatt 3 fázis és 20 a végleges fordulatszám.A motor fordulatát nem ismerem.
A teljesítményed nem lesz nagyobb, a nyomaték fog többszöröződni. Ezt viszont nem tudom kiszámítani neked, de egy viszonyszámot tudsz kapni, ha pl. 1440 a motor fordulat, akkor 1440/20 akkor 72x-es lesz a nyomaték növekedés.
Ami, pontosítva, jó sok! Nekem van egy mocim, 90W-os, percenként 4 kimenő fordualttal és vagy 20mm tengellyel a kihajtáson. Nagyon erős. A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2013
Szia.
Megint lenne egy kérdésem.Van egy 3,5 kw os Szénkefés villanymotorom amit eddig két 12v 210ah akksi 24v al hajtott.Hogyan lehetne ezt 220v al meghajtani?Milyen segéd dolgok kellenének hozzá?
Ahhoz, hogy névleges teljesítményén terhelni is tudjad, legalább 4 kW-os trafó és utána ~200 A-es diódahíd. Jobban jársz, ha veszel készen egy használt CO2 hegesztőt. Nem árt ha 3 fázisú. Minden benne van, amire szükséged van és bizonyos tartományban még szabályozható is. Olcsóbban megúszod, mintha darabokból szedegetnéd össze.
Mint már sokszor felemlegettük, pontosabb választ adhatnánk, ha a felhasználás célját is megemlítenéd.
Tedd fel az apróba,és vegyél helyette egy "rendes" motort.Ezt meg tudná valaki villanygépjárműbe applikálni.
Konkrétan még nemtom mire használnám,mert ez a motor össze van építve egy hidraulika szivattyúval és teljesen új és sajnálom hogy csak a polcomon hever.Csak kiváncsi voltam hogyan lehet akksik nélkül üzemeltetni.De rájöttem ez nem is egyszerű.
Lehet hogy jobban járok.mert most jobban érdekelne egy 3fázisú motor.
Miért ne lenne egyszerű? Azt nem mondtad, hogy olcsó is legyen.
Ti ebben vagytok profik,nektek egyszerű.Én meg próbálom minnél egyszerűbben,és olcsóbban megoldani az általam kitalált gépeket.
Ez a motor,így ahogy leírtad, a hidraulika szivattyúval lazán többet ér,mint egy 3-4 kW-os 3fázisú motor.Szerintem piacra vele...
Igen szerintem is,majd kitalálok valami jó árat rá,egy fotó és mehet az üzlet.Kitudja lehet hogy valakinek többet ér.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |