Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
Sziasztok! Weten digi 240 fi bojlerünk nem írt ki hibaüzenetet, csak hangos zúgó hangot adott ki. Ijesztő volt, gyorsan áramtalanítottuk. Újra beindítottuk, azóta működik. (bár 10 perc telt el )A 2 éves garancia lejáratakor egy éve cserélték a digitális kezelő paneljét. Találkozott már valaki hasonló problémával, zúgó hanggal?Mi okozhatja? Köszönöm!
Idézet: „Nem tudom, jó helyre írok-e, a kazánom Westen Energy 240i. Problémája, hogy nem utókeringet és nem érzékeli a fűtővíz hőmérsékletét illetve egész pontosan nem reagál annak változására.” Ugyanezzel a problémám volt nekem is a Baxi eco 240 FI kazánommal, de megoldódott egy kis szerencsével. Én is hívtam szerelőt (Kalória 97 Bt. Debrecen, mellesleg Baxi márkaszervíz), megállapította, hogy panel csere. Kicserélte egy újra, de a hiba ugyanaz maradt, nem reagált a fűtési kör szabályzójára, és nem kapcsolt át keringetésre, csak fűtött folyamatosan. Erre a szakember nagytudású főnöke kitalálta, hogy ennek így kell működnie, mert a 60 fokos víz a radiátorban az pont jó nekem. Jól összevesztem vele, nagy nehezen sikerült elérnem, hogy vigye a paneljét ahova akarja, és adja vissza a pénzemet, tehát őket nem ajánlom senkinek, ha Baxi/Westen/Ocean kazánnal baja van. A megoldásra véletlenül jöttem rá. Újabb hibát kezdett produkálni, hogy a melegvíz csap elzárása után nem kapcsolta le a lángot, pedig a fűtési körben nem kellett volna fűtenie a termosztát szerint. Hamar kitaláltam, hogy a mikrokapcsoló romlott el, amit a használati melegvíz átfolyásérzékelője kapcsol, amikor ki van nyitva a melegvíz csap. Ez egy három vezetékes mikrokapcsoló, amit kicseréltem, és örömmel konstatáltam, hogy megjavult a fűtés problémája is. Tehát a mikrokapcsoló kapcsolja az áramot a panel fűtővíz szabályzó áramkörére abban az esetben, ha nincs benyomva a gombja. Így utólag már logikusnak tűnik, mert ha használati melegvizet kell előállítania a kazánnak, akkor a fűtés hőmérsékletszabályozásának nem szabad abba beleszólnia, mert akkor esetleg nem lesz elég meleg a csapból folyó víz. Most egy 500 forintos mikrokapcsolót tettem bele ideiglenesen, tökéletesen működik vele. Amint kapok, ki fogom cserélni a kazánhoz való gyári kapcsolóra, valószínűleg az sem lesz több néhány ezer Forintnál.
Bocsi de csak most jutottam ide,a probléma HMV ntc cserével meg oldódott ,tökéletes a meleg víz ellátás,olyan mint új korában.
Kedves Szakik és Hobbisták!
Segítségetek kérem a problémám tárgyát képező WESTEN QUASAR 24 f típusú készülékkel kapcsolatban. A két napja cseréltem benne egy 'bitermikus' hőcserélőt, mely a mai napig szépen szolgált. Délelőtt elszállt - szétrobbant - a panel fő biztosítéka. Csere majd egy kis majréval újra indítás, hogy mi lesz. A ventillátor hibajelre áll ki - léghiányt jelezve az 50C-nál lévő piros leddel. A működés: reset, bekapcs téli módban - ventillátor elindul - nem gyújt - hibajelre kiáll. A pressostátot ellenőriztem, a ventillátor bekaocsolása után (ha jól emlékszem) zárja az áramkört, gondolom jó. A füstcső nincs eldugulva. Egyéb perifériák (NTC-k, fűtés oldali nyomás jeladó) rendben vannak. Félek tőle, hogy a panelon szállt el valami... , ránézésre nem látszódik semmi, a bizti robbanásszerű megsemmisülése (túlfeszültség, vagy rövidzár?) több, mint bizarr. Segítségeteket előre is KÖSZÖNÖM!- hol keressem a hibát...!?
Sziasztok!
Jól sejtettem..., leszedtem a panelt és a hátulján egy fekete folt. A nyáklapon zárlat, kis 'hiccenés' látható! Tudtok segíteni, hogy egyáltalán lehet-e javítani a vezetőréteg folytonossági hiányát (ha igen, ki és hol), vagy csere... Köszönettel.
Sziasztok,
Van egy western 24F cirkóm és a fűtés elindulásakor felmelegíti 60 fokra, majd kikapcsol a láng és 2mp múlva újra be. Eközben a hőmérséklet visszaesett a ledek szerint. Próbáltam a hőfokon állítani, ugyanez a jelenség. A meleg víz használatakor nincs semmi gond. Mi lehet a baj? Mondjuk most nagyon erős a szél. Lehet, hogy elfújja a lángot??
Üdv. mindenkinek!
Kb 2 éve szenvedek a westen 240 fi kazánnal. Használati melegvíznél forralja a vizet. Azt figyeltem meg, hogy a HMV kör szerelés után levegős marad, hiába lett kicserélve az automata légtelenítő. Ha elindul a szivattyú, akkor a nyomásmérő felugrik fél bar-t. Kis idő múlva lehet hallani, hogy a szivattyúba egyre több levegő kerül valahonnan, majd a víz is elkezd forrni. Ez a hiba fűtésnél nem jelentkezik.
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy régi FÉG Hévíz (FKV6H) típusú átfolyós gázbojlernél hogyan lehet állítani azt, hogy milyen vízátfolyási sebesség mellett kapcsoljon be a drága? Mert jelenleg úgy működik, hogy csak és kizárólag akkor kapcsol be, ha csutkára kinyitom a zuhanyt. Így meg olyan erős a vízsugár (keverve a hideggel, hogy ne égjek meg ), hogy hidromasszázsnak is elmenne (ami persze jó plusz szolgáltatás, de a fürdő utána olyan, mint egy uszoda...) Előre is köszönöm a segítséget / tippeket!
Üdvözlök mindenkit! Segítséget szeretnék kérni hozzáértő szakembertől!
Western Quasar 24F kombi cirkónk erősen szeles időben pár mp-enkét ki-be kapcsol. mindegy, hogy a fűtés megy, vagy a HMV. Egyik led sem villog, vagyis nincs hibajelzés. Fűtés esetén mutatják a ledek, hogy melegszik a víz, ventilátorja működik. Melegvíz vételnél, ilyenkor hideg-meleg váltakozva jön a csapból. Ha nincs erős szél, megszűnik ez a jelenség, és tökéletesen működik. Lehet, hogy csak rosszul van valami beállítva? A használati kézikönyvben mutatott állító szelepekhez nem mertem nyúlni, nem értek hozzá. Köszönöm!
Üdv Mindenkinek!Segítséget szeretnék kérni.Westen 24 F Quasar kazánunk van,hirtelen nem melegítette a vizet,hanem a fűtésrendszert kezdte el feltőlteni.Ez mit jelent? Nagy a baj? ))Válaszokat köszönöm.
Sziasztok!
Westen quasar D típusú kazánom folyton E35-ös (parazita láng/hibás láng) hiba miatt lekapcsol. Nagyon zavaró, mert van, hogy naponta többször is előfordul. Mitől lehet? Mit tudnék vele csinálni? Restelés után újra elindul simán, de később megint jelentkezik a hiba. Előre is köszönöm a segítséget!
A jobb oldali elektróda a lángőr.
3-as imbusz kulccsal kivehető és meg kellene csiszolni smirglivel (csiszolóvászonnal).
Ha régi rendszerre építettétek be a kazánt úgy 2-3 éve, akkor a fűtéskörben lévő vasiszaptól megszorult a váltószelep.
Elég ha beállítod a láng nagyságát és kényelmesen tudsz zuhanyozni s még hideg vizet sem kell hozzá engedni.
Ha kicsi a víz átfolyás gyorsabb a vízkövesedés.
Szólj egy szakinak, aki megnézi.
Valószínűsíthető, hogy a füstgázelvetőcsőbe befúj a szél és a kazánnak túlnyomással szemben kellene gyújtania.
1. A HMV rendszerben nincs automata légtelenítő.
2. Ellenőrízd a tágulási tartály nyomását.
Köszönöm szépen a választ toro! Mindenképpen kipróbálom! Furcsa, hogy gond van vele, mert még csak fél éves a kazán.
Mégegyszer köszönöm és szép estét kívánok!
A Quasar bitermikus! Nincs benne váltószelep!
Az E35 hiba nagy valószínűséggel szoftverhiba, nem javítható. Az elektródák tisztítását persze meg lehet próbálni, az sosem árt.
Amennyiben szerződött márkaszervíz üzemelte be a készüléked, akkor az garanciális, kérheted a panel cseréjét. A gyártó biztosít frissszoftveres panelt. Mert ugye nem summantottátok el a beüzemelést, hallgatva a csőszerelő szirénhangjára, hogy "miért fizetni azé' is", amikor ő is remekül be tudja indítani a kazánt..... Mert akkor bizony ugrott a garancia. Meg ugrik kb 50-55 is
Szerviz! Köszönöm a válaszodat, bár eléggé elszomorít. Megpróbáljuk a tisztítást, hátha bejön, ha nem jöhet a márkaszerviz. Nem summantottunk! Úgyhogy van rajta garancia. Szerencsére.
Köszönöm a segítséget!
Szervusztok!
Bízva szaktudásotokban és tapasztalatotokban és megkérdezném, hogy egy Westen Pulsar 240 fi kazán miért küldi pár naponként az E25-ös hiba kódot. A használati utasítás szerint szivattyú leállást jelent. Szerelő kihív: kitakarította, mos má nem fog elromlani. Aha: kettő hétig. Majd ismét jelentkezett a hiba kód és se melegvíz sem fűtés. Újra resetel indul működik. Pár napig. Kísérlet:hagyom úgy mi fog történni. Történt: magától újra elindul és működik pár napig. Legutolsó E25 hibánál újra resetel és azóta működik. Szerelő:ijjjen má pedig nincs. Mi a franc baja lehet a szerkezetnek. /én egy kapcsoló szerű vagy érintkezési hibára tippelek, ami szerintem nem kapcsolja a szivattyút, ezért a rendszer ugye hibaként érzékeli./ Egyébként a jó szerelő kitakarította és kimért minden értéket és véleménye szerint nincs gond a géppel, a szivattyúnak semmi baja, se fals hang se semmi. Még is ha rájön két három naponként E25 és vége a világnak. Újra resetel és elindul. Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat vagy a segítséget. Remélem megúszom 60.000 panel csere nélkül amin semmi elváltozás nem látható.
Üdv.
Egy légtelenítő van a szivattyúnál, gondolom a hmv rendszerből is ott kellene távoznia a levegőnek. Ha nem, akkor hol kell légteleníteni? A tágulási tatály a légtelenítő csere alkalmával le lett ellenőrizve. A szaki azt mondta, hogy a hőcserélő vízköves, de nem tudta kiszedni
Üdv.Még új vagyok végig olvastam mindent de nem találtam megoldást.Nekem egy Westen energi 240fi gázkazánom van.És az a problémám,hogy ha megnyitom a meleg vizet a csapon elkezd folyni a víz egyre lassabban ha kinyitom még máshol is akkor kapcsol be a kazán és lassan kezd el folyni a meleg és olyan hangokat ad mintha levegős lenne a rendszer.
Mi lehet a hiba?! Ha valaki tudja kérem írjon.Köszönöm...
Szia! Ha már a HMV részen nem megy át a víznyomás, akkor a bemenő vízszűrőt kellene kitisztítani. Valójában ez egy fojtást képez az átfolyási rendszerben de a szennyeződések fennakadnak rajta. Bővebben: Link
Köszönöm meg?nézem.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2013
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! 7 éves Westen 240i típusú gázkazánunk van.ami pár hete a következőt prudukálja:Az első piros led lámpa villog,hibakódja szerint nem kap gázt,persze ez nem lehet mert a tűzhely ugyanúgy működik.A reset gombbal újra indítjuk,és pár másodpercig próbál is üzemelni,aztán leáll.Ezt jó párszor meg kell ismételni,mire végre elindul.Ha felmelegítette a vizet,és fütött is,a kellő hőfok után leáll,de a víz lehülésekor és hőmérséklet csökkenése után már nem indul újra,megint a reset gombbal kell újraindítani. Egy szerelővel beszéltünk már,aki látatlanban azt mondta hogy a panelja ment tönkre és javítása+ panelcsere kb:100-130 ezer ft lenne. Létezik,hogy ez lenne a hiba és ennyibe kerül a javítása? Van valakinek más ötlete,tapasztalata,ha valóban új panel kell,hol lehet azt beszerezni?????Előre is köszönöm a hozzászólásokat! A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2013
a szerelőnek először ki kéne tisztítania, utána panelcsere, ha muszáj. kb 50ezer a panelcsere, a forgalmazó csak szerződött szerelőnek ad el.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2013
quasarban nincs váltószelep. amúgy logikus lenne.
membránt kell cserélni(.)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |