Fórum témák

» Több friss téma
Hírek » MP3-lejátszót is működtethet az intelligens dzseki
MP3-lejátszót is működtethet az intelligens dzseki
Beküldte: Topi, idő: Márc 18, 2006, forrás: sg.hu
Aki attól fél, hogy esetleg a közeljövőben nem lesz elég a beépített akkumulátor teljesítménye notebookja működtetéséhez, vagy szeretné, ha egy több napos útra sem kellene elemeket magával vinnie az MP3-lejátszója használatához, nos például annak találták ki az intelligens dzsekit.

A Solartex nevű ruhadarab beépített napelemeket tartalmaz és a dzseki képes az így felvett napenergiát rövid időn belül árammá alakítani. A ruha érzékeli, hogy rá van-e kötve valamilyen készülék vagy nincs. Utóbbi esetben az áramot akkumulátorokba gyűjti, amennyiben viszont eszközt kötöttek rá, akkor képes az áramot az USB-port segítségével továbbítani a készülékbe. Elkészítették a dzseki téli változatát is.

A Handelsblatt német hírportál információi szerint nem a Solartex volt az egyetlen intelligens ruha, ami a CeBIT-en bemutatkozott. A Fashion Innovation Services például egy olyan dzsekit dobott piacra, aminek a zsebét ezüstborítás fedi belül, így védve viselőjét az ott tárolt mobiltelefon esetleges káros sugárzásától.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz



A warmx egy olyan inget mutatott be, ami a beleszőtt ezüstszálaknak és egy kisméretű akkumulátornak köszönhetően melegen tartja viselője testét. Amennyiben az idő jó és a hőmérő higanyszála plusz tizenöt-húsz Celsius-fok fölé kúszik, akkor a beépített szenzor érzékeli ezt és lekapcsolja az ing "belső fűtését".

Abban valamennyi szakember egyetértett, hogy az első biztonsággal viselhető intelligens ruhák mostanra készültek el. Az azonban, hogy ezekből a dzsekikből vagy ingekből hány talál majd gazdára a következő hónapokban, az elsősorban az embereken múlik. A vásárlók ugyanis egyelőre meglehetősen szkeptikusan szemlélik az intelligens ruhadarabokat.

Hozzászólás íráshoz bejelentkezés szükséges!
 
Írta: Takee, Idő: Márc 31, 2006
hmm...intelligens ruha....
 
Írta: Bukovszki, Idő: Ápr 4, 2006
Ha majd a Szmokinger szinvonalán lesznek, az érdekelne!
 
Írta: d3st, Idő: Nov 22, 2006
Nekem kell ilyen (H) Hájtek. Vagyis kezd az lenni. Amúgy építenek olyan dzsekiket is, amikbe kis teljesítményű számítógépek vagy mp3 lejátszók is bele vannak "szőve" ^^ Olyan meg pláne kell (H)
 
Írta: kerteszsasa, Idő: Júl 23, 2007
Ha a mobilomkat berakom egy ilyen ezüstborítású zsebbe akkor ott lesz térerő? Szerintem az mindent árnyékol...
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem