Fórum témák
» Több friss téma |
Olajos belülről. Fel kellene tölteni zsírral ? Apró lüktetést érzek mikor mozgatom.
Sziasztok!
Nem tudom, hogy melyik topic-ba illene bele, ezért itt kérdezem meg, mert az építők kíváncsiak, hogy mekkora nyomatékkal bíró motorjuk van, stb... Ez a készülék hogy működik? Bővebben: Link
Leméri a nyomatékot.
A fizikai megvalósítás sokféle lehet.
Próbáld meg elcsúsztatni, hogy a golyók ne mozduljanak. Tehát, ha le tudod húzni gond nélkül, akkor rakd vissza a túloldalról, esetleg ugyanarról az oldalról, de fordítva.
Ha ugyanott szorulgat, akkor a sinnel van gond. Ha máshol akkor a kocsival.
A készüléket a négy furat segítségével rögzítik egy stabil helyen, az ellenőrizni kívánt nyomatékkulcsot pedig az oldalán látható hatszögnyílásba csatlakoztatják egy közdarab segítségével. Ezután húzni kezdik a nyomatékkulcs karját, majd a kulcsszárban lévő nyomatékhatároló első kattanásakor létrejött nyomatékot a műszer kijelzi.
Köszönöm a választ! És, hogy kérdezzem meg... Hogy méri le a nyomatékot? Mi van a belsejében, hogy valósul meg? Most így hirtelen több megvalósításra is gondolok, csak kíváncsi vagyok, hogy hogyan működnek, és hogy miért kerül ennyibe...
Sziasztok!
Abszolút kezdő CNC-s vagyok, pontosabban csak leszek. Ilyet szeretnék vágni műanyag fóliába, írásvetítő fóliába, 0,15mm vastag. A képen réz van, elég puha, később lehet, hogy rézzel is próbálkoznék. Ehhez milyen marófejet célszerű beszerezni? A képen viszonylag egyszerű eset van, de vannak ennél nehezebbek is, pl. FTDI chip padjei, az kb. 0,4mm széles csak. Bővebben: Link Ilyet szeretnék CNC-vel kilukasztgatni kifogástalan minőségben.
BGA reball és reflow lesz? Milyen géped van?
Nem szedtem még ilyet szét...
Ezzel együtt én nyúlásmérő bélyegre gondolok, de számtalan más erőmérő kivitelis szóba jöhet.
Szögletes kivágásokat, kis rádiusszal csak gravírtűvel tudsz készíteni.
Valószínüleg nyúlásmérő bélyeg van benne.
Ami miatt ilyen drága, az szerintem a kalibrált lineáris értékkijelzés, amit egy mikroprocival hoznak létre. Na meg esetleg az, hogy érzékeli a kattanást, így automata az eszköz. Na meg kis méretű.
Gravírtűvel létre tudsz hozni, akár 0.1mm-es "csíkot" is.
Viszont ha rézből szeretnéd csinálni a stencilt, akkor azt akár marathatod is, mint egy nyákot.
Nem felelt a kérdező a kérdésemre, de ha stencil lesz és olyat akar csinálni mint a képen, pl bga-hoz, akkor rézből nem lesz jó, mert ugye ott forrasztani kell... Tehát feltételezem nem forrasztáshoz kell neki.
Szerintem nem forrasztáshoz hanem forrasztó paszta felvitelhez kell neki.
Szerintem is.
Nem is értem, hogy Szebence mire gondolt
Főleg, hogy említette a műanyag fóliát is.
Sziasztok.
Kész lett a gépem. A téma címéhez ragaszkodva, valóban "házi alkatrészekből" készült. A vezérlést, a pminmo 3 tengelyes vezérlő alapján készítettem. (egy kicsit át kellett alakítanom az itthoni alkatrészekhez) Egy kicsit még alakítani kell a pontosságán, de már jól működik.
Rosszul emlékeztem az eljárásra... Lehet csinálni fóliával, rézlappal is. Egyébként 5. perctől a videó Bővebben: Link De ez erősen off már itt.
Gratulálok!
Nagyon jó lett, és ezek szerint még jól is működik. Egyből nút-asztallal indítasz, nem semmi! Kívánok sok értékes tapasztalatot és élményt a használatával kapcsolatban!
Köszi.
Igen jól megy, csak a 6-os menetesszárak miatt még nem elég pontos. De majd valamit kitalálok arra is. A "nút-asztalt" is én csináltam egy felsőmaróval, és aluból reszeltem bele fordított V alakú anyát.
Lehetne kicsit bővebb infót kapni a gépről? Sebesség,költség és egyebek?
Persze, bármit.
A sebesség alatt nem tudom mit értesz. A lenti "kesz" képen szereplő munkadarabokat 4 óra/db alatt csinálta meg, 1,6-os kétélű maróval, 12mm/min előtolással. Ha gyorsabban csinálta volna, akkor elolvad a műanyag.(A műanyag, egy fénymásoló oldalából volt.) A költség minimális volt. Többnyire nyomtatókból, fénymásolókból kibontott alkatrészeket használtam, és az itthon fellelhető bútorlapokat. A nyomtatókat/fénymásolókat, egy haverom számítógépes boltjából kaptam. (kidobásra ítélt darabok). A tápot, (kb 9 amperes kapcsitáp) PC tápból kibontott trafó, ir2153, 2xirf740 alkotja. A vezérlésről már írtam. Az egyetlen költség, az ER11 szár volt ($15.99), plusz a csapágyak hozzá (kb 1000ft/db).
Akkor gondolom a legnagyobb beruházás a patronbefogó volt. Sebesség alatt a maximális tehát a pozicionálási sebességet értem.
Lassan készül az enyém is. Kicsit nagyobb, kicsit többől, de sok apró kitalálni valóval...
Igen a befogó volt a legnagyobb kiadás. Először csak kiváncsiságból kezdtem el építeni, (hogy tényleg lehet-e otthoni alkatrészekből csinálni egy gépet) de most, hogy működik, próbálom alakítani, hogy minél jobb legyen. De költeni nem fogok rá, mert hobbi szinten, itthonra, hogy néha egy-két munkát megcsináljak, szerintem elég ez is. Próbáltam nyákot fúrni vele, és kb 2 tizeden belül, az összes lyukat eltelálta. Ezért kell még javítani a pontosságon.
Hát pedig akkor költeni fogsz rá. Nem lehet nagyon megúszni egy kotyogásmentes anyát, hacsak nincs otthon negyed kiló danamid vagy teflon tömböd, vagy ugyan ennyi bronzod. Van a rugós feszítés, de az szinte semmit nem ér, bár nyákfúráshoz jó lehet, ott nincs a rugóra ható oldalirányú ellenhatás. Én is így kezdtem. Egy év alatt szétesett a gép, kapta a párát meg a fagyot, ezt nem bírja a bútorlap. Fióksinek is szét fognak esni, nem erre vannak tervezve. Kezdésnek jó.
Most építem át a fémgépem, hogy tudjon alut marni, ami következő fémgéphez kell.
A műanyag akkor olvad, ha lassan marod!
Azaz ha egy helyben pörög a maró, mert akkor ráolvad, mivel nincs forgácsleválasztás. Ha nagy előtolást használsz, akkor nagyobb darab forgács távozik, és nem tud felmelegedni se a maró, se a műanyag. A legjobb az egyélű maró, viszonylag kis fordulat, és nagy előtolás.
Amit lefényképeztem, az maratással készült. Nekem most nagy kedvem támadt CNC-vel faragni.
A nyákokat gyártatni szoktam, a stencilel viszont az a gond, hogy én Eagle-t használok és abban az alkatrészekben van letárolva a pasztamaszk réteg, sajnos nem mindig úgy, ahogy én szeretném. Ezt a részt inkább én akarom itthon megoldani házilag. Nem lesz olcsó, de most már mindegy, már erről álmodok éjjel-nappal
Egyelőre csak reflow, aztán majd meglátjuk. Már minden kész van, csak a maszkokat szeretném házilag legyártani.
Sziasztok!
Elkészült a CNC-m, de nem tudom még használni. Nem tud valaki MAGYAR nyelvű oktató videókról? Olyanra gondoltam, ami teljesen végig visz egy teljes folyamatot, a gép beállítástól, egy egyszerűbb munkadarab elkészítéséig, közben elmagyarázza mit miért kell csinálni.
Köszönöm a jótanácsot, ki fogom próbálni.
Kezdő CNC-s lévén, maróim nincsenek, csak egy 1,6mm -es, pár 0,6mm-es egyélű, és pár gravítűm van. gulasoft: Sajnos, jelen anyagi helyzetem, nem engedi meg, hogy ilyesmire költsek, ezért mindenféle trükköt ki fogok próbálni, hogy tökéletesítsem a gépem. A rugós megoldás tényleg nem jó, de van még más megoldás is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |