Fórum témák
» Több friss téma |
Helló! Gyanítom, ez egy tirisztor lesz, próbáld lekövetni, mit csinál. Engem régebben szívatott egy ilyen, akkor sem találtam hozzá adatlapot. Próbálj be a helyére egy 220V, 1A körülit. Valamikor, valaki megtalálta a gyártót, de az rég volt.
István ez még beleférne?
Ó, hát az autó rajzán minden rajta van. Az autóvillamosságos topikot profik figyelik, nézz be oda is.
De ezzel mit akarsz csinálni? Ez a kapcsoló nem egy egyszerű sima motorhoz van kitalálva, hanem az ablaktörlő motorhoz, ami alapból két sebességű motor, meg benne van az a pár kapcsoló is, ami alapján tudja hol kell neki megállnia. Egy sima motorra kötve nem igazán fog sok mindent csinálni ez a kapcsoló.
Dehogynem. Ha az ütemvezérlőre köti kb. 20 másodpercenként elindul egy másodpercre. Ha a többi kontaktust használja akkor meg folyamatosan megy. Bár azt nem tudom, ez mire lenne jó.
Sziasztok!
Egy Grundig v1850 erősítőt javítok és elszállt egy GMA01 jelű dióda. A kérdésem az lenne hogy mivel lehetne helyettesíteni ezt az alkatrészt. A rajzon a D781 és D881 alkatrész a végfokozatnál található. Köszi.
Szia! 1N4148, hasonlítsd össze az adat lapjukat!
Már megtettem. Az 1N4148 Vr=75V, a GMA01 Vr=-55V. Gondolom ez probléma lehet.
Engem az a negatív előjel zavar, ha egyáltalán az az.
A cseles japcsik az ellenkező irányt akarják így jelezni! Azaz záró-irány(fordított fesz). Azért nézd meg a jelzést a tokon, hátha nem a katódot jelzi a gyűrű náluk. Az 1N4148-at kapcs.rajz- helyesen beteszed, oszt' passz.
Sziasztok!
Tud valaki segíteni nekem, hogy ez mi pontosan és mik a paraméterei? 5503DM tranyó vagy fet
Szia
Köszönöm a segítséget meg vizsgálom Remélem jó lesz
Sziasztok!
Találtam két ilyen kondenzátort csak nem tudom milyen elektrolid vagy folia kondi.
Szia!
Ez nem elektrolit, hanem fólakondenzátor.
Bontottam én is valamiből ilyeneket. Kimondottan jó minőségű fóliakondik. Az enyém hangfalba (hangváltóba) került bele (unipoláris elkókat váltottam ki ilyenekkel)
Ne haragudj nem néztél el valamit?! Trr=4ns, Éledésre is <30ns. :hide:
Úgy tűnik benéztem valamit, mert nem találom azt az adatlapot, ahol feltűnt.
Természetesen az 1N4148 Trr-je a 4ns, 20 gyártónál megnéztem, nem tudtam időben módosítani a hszem.
Sziasztok!
Meg tudja valaki mondani, hogy a kapcsolásban szereplő bekeretezett alkatrész micsoda, és, hogy mi a funkciója? A google nem ismeri.
Keresd úgy, hogy CD4503. Ez egy CMOS digitális IC, amelynek viszonylag nagy kimenő árama van (buffer).
Itt valami nem stimmel. A CD4503-nál 8-as láb test, 16-os táp. Ami a kapcsolásban szerepel a táp stimmel, de a test a 6-os lábra megy, a 8-as pedig be sincs kötve.
Szerintem inkább a 4053 van ott, ami egy analóg kapcsoló. Bővebben: Link
Igen... Már sikerült kisilabizálnom. Megtaláltam én is, a rajzon ennek az alkatrésznek a neve rosszul szerepel. Ráadásul a rajz is rossz, mert másik rajzon a 7-es lábon kívül minden be van kötve.
Köszi a segítséget.
Sziasztok
Nem találom, hogy mivel lehet helyettesíteni a BS250-et SMD változatra. Az adat lapja szerint VP0610T vagy TP0610T az SMD változata. De nem lehet sehol kapni emberi árban.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Nem vagyok biztos az alábbi képen lévő alkatrészek értékében. Az induktivitáson 470Q, a tantálkondin pedig 106c M4 1VH olvasható. Az induktivitás szerintem 470uH, de a megengedett áramot nem tudom. A kondit pedig 10µF és 20V-ra saccolom. Segítségeteket előre is köszönöm!
Sziasztok!
Kicsit megakadtam, és a google sem volt barátom. Van egy dióda, amire az van írva, hogy LT0224 Z H K. Lehet, hogy ez egy 24V-os zener? Esetleg mivel lehet kiváltani? Előre is köszi!
Szia! Keresd meg a Linear Tecnologi honlapját-products.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |