Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
54F/74F14 Hex Inverter Schmitt Trigger http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/nationalsemiconductor/DS0...61.PDF
Hello!
Szerintem a működő példányon rá kellene mérni a lábaira, hogy milyen feszültség értékek tartoznak hozzá. Sajnos ebből a feliratból, hogy "2920 1003" nekem nem sikerült megállapítani, hogy mi lehet. De ha pl tápfesz van az egyik lába és föld között simán található a helyére más alkatrész. És elég valószínű, hogy a tápstabja szállt el, pl ha másik adaptert tettetek rá...
Sziasztok!
Találtam a lomosban egy kvarcot, a tetejére van írva:200.000 Milyen értékű? Köszönöm Üdv:Csupasz
Igen nagy valószínűséggel 200 kHz, mégpedig elég pontosan. 200 MHz elég ritka jószág, 200 Hz meg meglehetősen nagy méretű kristály kellene, ha egyáltalán létezik.
Megnéztem, de attól még nem biztos hogy penge leszek a témában.
A kérdéses tirisztor nem működik.
Üdvözletem!
Van itthon néhány ilyen kapcsolóm, de fogalmam sincs, hogy mire jók.. Úgy néznek ki, mint a billenős kis fém kapcsolók, de ezeknek nem billenteni lehet a karját, hanem benyomni. Diódamérőt rácuppantottam, de akárhogy nyomkodom egyik lába sem sípoltatja meg. Ötletek? Szerk.: Akinek ez esetleg mond valamit, címkéje szerint: "TA104A1 (FEM) TOGGLE D6 3P SPDT" elméletileg egy áramkörös kapcsoló.
Szia!
Pedig ez billenő kapcsoló, van nekem is pár db. belőle. Lehet, hogy csak megszorult valami kosztól.(Sima 3 állású kapcsoló, a két szélső lábra kapcsol középről). üdv: hp
5db van belőle, mind vadi új és mindegyik ugyan azt a semmit produkálja. A kar csak akkor hajlandó elmozdulni oldalra, ha közben lenyomom teljesen.
Felirata alapján én úgy értelmeztem, hogy ha le van nyomva a kar elméletileg a középsőtől vált a külsők felé (ahogy te is írtad) de nem tesz ilyesmit. Kizárt, hogy mind rossz legyen, tényleg vadi újak és kibontásuk pillanatában is ezt művelték. Vagy 5 alapból rosszat vettem volna?
Ezeket nem lenyomni kell, oldalra elmozdítani. Közép állásban semmivel sem érintkezik, két szélső állásban pedig a középső és egyik-egyik szélső láb van kapcsolatban.
Nono, csak addig maceráltam őket, hogy rájöttem!
A lényege röviden: Le kell nyomni a kart befelé, majd eltolni egyik irányba, ekkor kicsit felpattan és már kontaktol is. Ha elengedem azonnal megszakít. Szóval ez bekapcsolónak nem lesz jó, mert ha nem fogom kikapcsol Köszi a segítséget!
Érdekes, ennek nem így kellene működnie. Ha átváltod egyik végállásba, akkor ott végig kontaktolni kellene, amíg el nem kapcsolod.
Szerintem gyárilag ilyen és tévedésből vettem ezt a billenő helyett, mert egyébként arra lenne szükségem. Node sebaj, majd lesz velük valami
Sok értelmét nem látom egy ilyen kapcsolónak, de ha te mondod...
Rá van írva hogy" TOGGLE ". Ez azt jelenti, hogy nyomógombként működik, vagyis amíg tartod, addig kapcsol. De nem benyomni kell, hanem ugyan úgy kell billenteni, mint a hagyományost.
Valóban, egyik irányba akkor is működik, ha nem nyomom le, de a másik irányba csak akkor ha lenyomom.
Köszi a segítséget!
Egyébként ezek közül akkor egyik sem jó pl ki-be kapcsolónak?
Mind nyomógombként működik?
Rosszul emlékeztem, a MOMENTARY jelenti a visszaugrót, bocsi, hogy félrevezettelek
Tehát amelyiknél a MOMENTARY-t olvasod, az nyomógombként visszaugrik, a többi a normál billenő.
De az enyémre toggle van írva és mégis visszaugrik
Töke van a menyasszonynak Előző képen látható printscreen-en ott van az enyém is: 45-03-70
Az, hogy az egyik irányban be is kell nyomni, sehogyan sem tűnik jónak!
A 45-03-70 az bizony visszaugrós, hiszen MOMENTARY!
Ó valóban, csak alulra van írva!
Tényleg nem kell lenyomni egyik irányhoz sem, csak elég erős még, nincs bekopva. Kicsit nagyobb erőltetés hatására vált is egyből. A printscreen-en melyik kapcsoló az, amelyik használható on/off-nak? Ami nem ugrik vissza, hanem megáll az adott állásban?
Lássuk:
45-04-81, 45-01-82, 45-04-83, 45-07-17 : ON-ON, vagyis sima kétállású billenő, 45-01-83, 45-07-21 : ON-OFF-ON, vagyis 3 állású billenő, 45-03-70 : (ON)-OFF-(ON), a zárójeles az MOMENTARY, vagyis visszaugró, 45-03-69 : ON-(ON), ez egy morse átkapcsoló, ez is MOMENTARY, visszaugró. A nem zárójeles az mindig fix állás, a zárójeles a visszaugró.
Köszönöm szépen, ez nagy segítség volt, most már értem mit miért írnak oda
Sziasztok! Kérdésem lenne hogy tudjátok-e milyen az a Germánium bázisú Szilícium tranzisztor az egyik tanárom ezzel nyaggat minket de nem találni semmi értelmes dolgot róla...
Segítséget előre is köszönöm..
Szia!
Bőséges angol nyelvű szakirodalmat lehet találni a mikrohullámú SiGe technológiáról: Maxim publikáció Konkrét típus Keresés
Jó lenne, ha konkrétabban tudatná a tanárod, hogy mire kíváncsi és ne rébuszokban beszéljen. De lehet, hogy éppen az volt a célja, hogy megmozgasson pár követ...
Hello, ez talán? Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |