Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Sziasztok.
A H2000 Kft. hangszórói mennyire használható? Ezekből akarok épitkezni.
Ár/érték arányban nem találsz jobbat.
És a TS paraméterek? Mennyire valósak?
Eléggé!
A konkrétan megvásárolt darabokat leméred, és tudni fogod. A gyártási szórásban lehetnek csapdák.
Alapvetően Videoton helyettesitésre gyártanak, a mélyközepek rendben vannak, a magasak kicsit gyengék, ha valami igényesebb dolog a cél, akkor azt érdemes máshonnan megvenni. De ezek az apró kellemetelnségek abszolút be vannak épitve az árba. Gyártási eltérés mindenhol van, Fehérváron is, de a kinai azért még mindig rosszabb.
![]()
Hello. HA27-451, HB15-539 és HG2,5-639 a konkrét hangszórókészlet. Arra volnék kiváncsi, hogy ezekből lehet-e épitkezni, kissebb kompromisszumokkal persze.
Doboz-térfogat számoláshoz nincs valakinek egy jó programja?
Kérdés!
Miként alakulnak a reflexláda a számitások, ha az előlapba 2 azonos hangszóró kerül?? (nem összefordítva hanem önállóan az előlapba helyezve)
Megengedve a reflexcső duplázását, csak annyi mintha egybenyitnál két dobozt.
V=a*b*c ? erre gondoltál?
A kiválasztott hangszórókkal lehet dolgozni, átlagos HiFi szinvonal lesz, olyasmi mint a Videoton hasonló hangszórókészletű dobozai. A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2016
Azonos Bode diagram mellett, a nettó hasznos térfogat duplájára nő, a reflexcsövet viszont nem kell duplázni, csak a hangolást megtartani.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2016
Ezt a képletet ismerem. Olyanra gondoltam mint a WINISD, de az amikor fel akarom venni a hangszórókat az adatbázisba, mindig hibát jelez.
Olvasd el a hibaüzenetet és megtudod, hogy mi a gond.
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni . Zsákmányoltan 1 pár Videoton Altus F4 hangfal párt . És a közép a mély pereme egyaránt szétmálodt . Érdemes öket peremeztetni vagy inkább cserélni őket a h2000 res megfelelőjével ? Vagy esetleg valami más 20cm mélyekkel ? Somogyi ,Mnc negativ tapasztalat miatt nem szeretnék köszönöm elöre is
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2016
A membránszél-csere olcsóbb, ha más nem sérült a hangszórón, akkor az is elég.
Kár, hogy a magas nincs meg, az jó volt legalább.
Szia!
A két közép az egyforma? A dobozban lévő másnak tűnik mint a földön lévő. Mintha az már újabb gyártásúra lenne kicserélve. A magasakhoz új eredeti takaródíszt most éppen lehet kapni. http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_asztali_audiolejatszo/hangfal_ha...5.html Már csak eredeti magasakat kell keresni mögé. Ez nem lesz annyira egyszerű. Én az eredeti hangszórók javítását és pótlását javasolom. Remélem sikerül a helyreállítás és mielőbbi jó zenehallgatást kívánok. Üdv.
Nekem is volt egy nagyon régi hangsugárzó párom. Meg voltak még az eredeti hangszórók, a pereme sem volt sérült. Helyrehoztam a dobozt, letömítettem, és meghallgattam. A másik párjában már ki kellett cserélni a hangszórókat, oda 20cm-es H2000-es hangszórók kerültek. A régi hangszórók nem mentek le olyan mélyre, mint az újak, dinamikában sem rúghattak labdába. Egyszerűen nem volt mély tartománya. Tehát lehet, hogy olcsóbb az újraperemeztetés, de könnyen elképzelhető, hogy új hangszórókkal jobban szólna a doboz. Ezt csak próbával tudod eldönteni.
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2016
Meg méréssel.
![]()
A két Vifa dóm, ami benne volt, majdnem többet ér mindegyik benne lévő hangszórónál.
![]()
Ha két ugyanolyan hangszórót sorosan kapcsolok, és elhelyezem egy dupla akkora térfogatú dobozban, mint amekkora egynek kell, akkor azonos erősítő mellett (azonos feszültség) ugyanolyan hangos lesz a rendszer, viszont feleakkora teljesítményt vesz fel ugye? Ezzel együtt a rendszer terhelhetősége megduplázódik az egyhangszórós megoldáshoz képest?
Ha két merőben eltérő hangszórót kötünk be sorosan, akkor az eredmény kaotikus lesz, vagy van arra példa, hogy születhet így értelmes eredmény. Ezt csak puszta kíváncsiságból kérdezem.
Szia! Soros kapcsolásnál kisebb feszültség jut a hangszóróra, négyzetes a teljesítménycsökkenés. A dupla hangszóró miatt végeredményben feleződik a lesugárzott teljesítmény. Így is leírható: P=U2/R, ahol az R kétszeres lesz a soros kapcsolás által.
A két hangszóró impedanciamenetének azonossága esetén semmi gond - eltérésnél az adott frekvencián magasabb impedanciájú fog hangosabban szólni. Eltérő hangszóróknál hangváltó nélkül a kaotikus jelző teljesen korrekt.
Szia!
Ha a meglévő eredeti hangszórókat peremezteted, megveszed a magashoz való általam belinkelt takarólemezeket és a hozzá való magasakat akkor lehet belőle egy közel eredeti állapotára hozott Altus F4 hangfal pár ami ha nem tetszik könnyebben eladható lesz, mint egy vegyes hangszórókkal átépített pár. A dobozok gyártási ideje, valamint a magas kivágás formája alapján az akkoriban a Videoton által használt Vifa D25 TG 05 06 magas lehetett ebben is. De majd mások kijavítanak, ha nem az volt benne. Ez a Vifa magas némi keresgéléssel beszerezhető emberi áron itthon (most éppen ilyen hirdetést csak irreális áron ajánlottat láttam). Némi türelemmel biztosan lesz jobb vételi lehetőség is. Ha elkészül, jó lesz az SE 260-hoz szerintem. ![]() Üdv. A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2016
Üdv!
Építeni szeretnék egy mélyládát, de sajnos nem tudok sokat rászánni. Használtan már szereztem egy Sal SPA3040-es mély-közép hangszórót, de annak a mély hangzását inkább hagyjuk. Nézegettem még a Sal oldalát és találtam egy Sal SBX3040-es hangszórót. Szerintetek ez jó lenne? Mi a véleményetek róla? Előre is köszönöm!
Az SPA nem egy SUB hangszóró, de megfelelő dobozban lehet belőle huppogót csinálni, bandpass-ben elég durva.
A két közép nem egyforma csak probakent betettem abbol volt ket darab új itthon h2000 res teljesen szeretném felujitani a 20cm melyeken meg a membran sem az igazi eleggé kiszivta a nap :/ vifa domokat nem tudom meg honna szerzek de jolenne egy eredetit szerezni bele
![]() ![]() *Nem fal! Sárga mező fent. A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2016
Üdv!
Hangfalat szeretnék építeni! Volt olcsón hozzájutottam egy Sal SPA 3040-es mély-középhez, de nem hatott meg! Viszont most találtam egy másik SAL hangszórót ami már jobbnak néz ki! Egy 3 utas hangfalat szeretnék építeni, egyenlőre egyet azt amikor lesz rá keret akkor a másikat is! A hangszórók: Mély: Sal SBX3040 https://www.sal.hu/sal-melysugarzo/specifikacio/8808.aspx?nyelv=hu Közép: Sal SKN 16 https://www.sal.hu/sal-kozepsugarzo/specifikacio/8713.aspx?nyelv=hu Magas: Sal DP10 https://www.sal.hu/sal-domsugarzo/specifikacio/2663.aspx?nyelv=hu Ezekre gondoltam ami nem olyan vészes árban! Mi a véleményetek róla? Reflexcsőnek mit ajánlotok és mekkorát és hova? ![]() Hangváltót úgy gondoltam, hogy építek mert nagyon drága egy jó 3 utas.Szerintetek megfelelne ez a hangváltó? Előre is köszönöm!
Elnézést, hangsugárzó!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |