Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   55 / 96
(#) eSDi válasza Massawa hozzászólására (») Nov 11, 2014
Hmmm.

Pl ott, hogy a PID kimeneti értéke lehet akár a PWM modul kitöltési tényezőjét beállító érték is (10bites felbontás esetén pl 0 -> 1023). A visszacsatolás meg ugye az ADC által mért hőmérséklet.

De inkább itt egy kis olvasnivaló: Bővebben: Link
(#) Massawa válasza eSDi hozzászólására (») Nov 11, 2014
Hol van a PID szabályzásban PWM? - tudtommal ott csak (delta) idöszabályzás van. És ez a szabályozás benne van szinte valamennyi itt látott berendezésben.
(#) eSDi válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 11, 2014
Üdv!

Természetesen lehet, és jól is működik! A kulcsszó ehez a PID szabályzás. Nézz utána, azt hiszem volt már róla itt szó, de a Weller-es témában biztosan.
(#) Massawa válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 11, 2014
Lehetne, de nem biztos, hogy lenne értelme, ha meggondolod mi a cél. A pákát a lehetö leggyorsabban felmelegiteni illetve, ha kihül a forrasztás miatt ( höelvonás) akkor azonnal utánna melegiteni. Hol lenne itt tér az átadott teljesitmény szabályozására ( PWM)?
(#) rockersrac hozzászólása Nov 11, 2014
Sziasztok! Egy ideje foglalkoztat a kérdés, hogy mi lenne, ha nem ac 24v 50hz-et ki-be kapcsolgatva szabályoznánk, hanem pwm-el lenne szabályozva a fűtés? A frekvenciát/kitöltést változtatva lehetne a páka hőfokát? Erről kérdezném a véleményeteket!
(#) kokozo válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 27, 2014
Szintén az adatlap alapján ők egy 25uH soros tekercset és egy 100µF os kondi csillapítást ajánlanak, de természetesen a 100n alap feltétel.
(#) rockersrac válasza kokozo hozzászólására (») Okt 27, 2014
Ha hazaérek, majd átnézem a tervet, és megpróbálom módosítani, hogy jó legyen. Szűrésnek mi lenne jó? 100nf? Vagy mit javasolsz szűrés gyanánt?
Táp több sebből vérzik. Lehet hogy elméletileg össze van minden kötve, de ez csak elméletileg jó, gyakorlatilag C Out mint ha nem is lenne, mivel se a test se a táp ág áram útját nem metszi, ezenkívül az ic adatlapja alapján csillagpontos testelés szükséges az ic stabil működéséhez, ami itt szintén még csak véletlen se lett úgy csinálva. Ezek után már nem is említem hogy kapcsoló üzemű az ic tehát nagyfrekis szűrés is kellett volna rá de az sincs. Ezek nélkül lehet, hogy működne az áramkör de instabil lehet, lefagyhat a pic stb.. Aki nem ért velem egyet az nyugodtan írja le sőt aki egyetért az is, de szerintem akkor se jó így.
Miért kellene kijelzőt cserélgetnem? Nem nagyon értem mi indokolna kijelző cseréogetést? Amit használni fogok bele fixen, az tuti hogy 5v-ra méretezett kijelzővel rendelkezik. A tápot hogy kellett volna csinálni? Első olyan paneltervem, ami lm2575-öt kapott tápként...
Nekem mindegy, neked kellett volna kijelzőt cserélgetni.. Azt már nem is merem megemlíteni, hogy a táp részt se így kellett volna csinálni.
Remélem ez megnyugtat téged, kizárólag a te kedvedért beleterveztem egy 40ohmos ellenállást, remélem így megfelel!
Mert az esetek 99%-ban kínai kijelzők vannak forgalomban és ők azt írnak rá amit látni akarsz, de bele nem biztos hogy azt teszik.
A kedvedért beletervezhetem, de nem sok értelmét látom őszintén szólva. És nem az miatt hogy kétforint, vagy 3, hanem mert minek mégegy ellenállás, ha a kijelző tartalmazza gyárilag az 5V-hoz szükséges ellenállást?
Te tudod, de attol hogy odaírják hogy 5V-os lcd még kellhet az a 2 ft-os alkatrész.
Már látom. De az lcd kijelzők amik a birtokomban vannak azok 5v háttérvilágításosak.
Kapcsolási rajz R5..
(#) pjg válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 27, 2014
Sok! Kell neki egy soros ellenállás.
Öööö. A háttér világítás 5V-ot kap, nem full tápfeszt...
Szia!
Szerintem a háttér világítás ledje nem szeretne full tápfeszt kapni..
(#) rockersrac válasza Johnny0004 hozzászólására (») Okt 27, 2014
Jelenleg ez van kimaratva, elvileg ennek jónak kellene lennie már... Ha nem, akkor valahogy módosítom majd a panelen...
(#) Johnny0004 válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 27, 2014
Szia! Megint a PIC az OPA után kap GND-t, egy átkötéssel vidd át az elkó lábáról a PIC-nek.
(#) rockersrac hozzászólása Okt 16, 2014
Kicsit átterveztem a forrasztóállomás panelét, de azért légyszi nézzétek át(főleg a LM2575-öt, hogy jól kötöttem-e? )
(#) Kovidivi válasza qvasz2 hozzászólására (») Okt 16, 2014
Én csak a pár mV felerősítésére tettem ajánlatot, hogy hogyan lehet.
(#) Szammer válasza qvasz2 hozzászólására (») Okt 16, 2014
Jogos a 3 pont. Minden rendes multiméternek van külső hőelemes hőmérője. Én azzal kalibráltam az enyémet, mégpedig úgy, hogy a pákahegyre rézhuzallal rákötöttem a hőelemet és futtattam rá egy kis forrasztóónt a jobb hőkapcsolat miatt. Nem kell félni, a műszer hőeleméhez nem köt hozzá. Ennél egyszerűbb módszert nem tudok.
(#) qvasz2 válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 16, 2014
Mérni tudsz, csak messze nem hitelesen Inkább csak úgy saccperkábé!
(#) qvasz2 válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 16, 2014
Azzal nem fogod tudni kalibrálni a páka fűtését. Nem tudod megúszni a hőmérőt.
(#) Kovidivi válasza doodikaa hozzászólására (») Okt 16, 2014
Értem. Ezért nem találtam én se hozzá valót. Akkor én is lecserélem, köszi a tippet!
Rockersrac: Készíts egy műveleti erősítővel erősítő kapcsolást. Az IC-t szimmetrikus tápról tápláld mindenféleképpen! Ha túl kicsi a feszültség, akkor készíts 3 műv. erősítőből instrumental amplifiert: Bővebben: Link Nekem van egy ilyenem, LM358-ból, és elég jól működik! Ezzel tudsz mérni nagyon kis feszültséget is.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2014
(#) rockersrac válasza qvasz2 hozzászólására (») Okt 16, 2014
Én teljesen értem mit akarok: egy millivoltmérőt, ami alkalmas a páka hőelem feszültség mérésére és kijelzésére...
(#) qvasz2 válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 16, 2014
Te érted, amit akarsz?
Ha bármit építesz, azt kalibrálni kell valamihez. Ha nincs hőmérőd, akkor az bármit kijelezhet, hogy döntöd el, hogy jó?
A hőelemre pedig van egy táblázat, ahol megnézheted, hogy hány fokon hány mV-ot ad.
(#) rockersrac hozzászólása Okt 16, 2014
Sziasztok! Olyan kérdésem van, hogy tudna-e valaki feltenni olyan kapcsolást, ami alkalmas arra, hogy páka hőelemét megmérjem vele ,,hidegen(szobahőmérséklet, és megbízhatóan ki is jelezze nekem ezt? Arra kellene, hogy a leendő digitális forrasztóállomásomat kalibrálni tudjam, ugyanis nincs jelenleg hőmérős multiméterem, és pénzem sem tusom mikor lesz rá sajnos...
Következő: »»   55 / 96
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem