Fórum témák
» Több friss téma |
Két különálló trafónál a primert sorba kéne kötni (tehát fele ide, fele oda kerüljön)? A menetszámokra gondolok ilyenkor.
Sziasztok!
Vásároltam Power Ledekhez(14W, 50W, 80W) 4 db vadonat új kapcsolóüzemű tápegységet, 2db 15W-ost, 1db 60W-ost és 1db 100W -ost. De amikor rákötöm a Ledet 2s-ig világít aztán elkezd villogni és az összesnél ezt csinálja? Mi lehet a probléma?
Mekkora hűtőbordával próbálod őket hűteni?
Gyári hütőborda, mivel reflektorok ezek.
A Cimó féle rezonáns táppal kisérleteztem. Annak is a segéd tápjával. Kivettem a fete és a hozzá tartozó összes hókuszpókuszt. Betettem egy 47K 2W-os ellenállást a 320V-os pontra és elindult, de kevés volt neki az áram mert az csak 6mA-t tudott. Kisebb ellenállást meg nem akartam használni, mert akkor fűtene nagyon. Az ic követelte a 12.5mA-t és ciklikusan le állt mindig aztán újra indult.
Hát vissza kötöttem a segédtápot. Tök jó lett! Az ellenállás felől 4mA folyt bele, 8mA pedig a segédtápból. A 47K 2W ellenállás is csak langyos. Nagyon jó! Na de. Valami lett vele. Nem a segéd táp okozza, mert kipróbáltam labortáppal és azzal is ilyen a jelalak. Mind a két fet bekapcsolás után kikapcsol egy rövid időre és újra bekapcsol. Csináltam képeket beteszem ide ok? Hátha valakinek beugrik, hogy mitől lehet ez. Még az elején nem csinálta. Egyszer csak igen. Az 510W-nál azért nem olyan szép az áram, mert az csak a csúcs terhelés lesz, amikor a motor beindul. Folyamatosan 2-300W-al lesz terhelve. Érdekes, hogy 510W-nál már nem látszik, hogy bekapcsol a fet aztán egy rövid időre ki. Kisebb terhelésnél igen.
Sose a trafó jelét mérd inkább a félhidat abból többet megtudunk.
Az alsó és a fölső fet G-S , D-S feszre gondolsz? Kedden fogok tudni megint a táppal foglalkozni. Majd beteszem mi a helyzet.
Készítettem képeket az UDS UDS jelalakokról 250W terheléssel. A táp alapvetően jól működik, mert nem melegszik. Engem azért zavar, hogy ilyen az UDS fesz és a primer fesz is.
Ha tudtok rá megoldást írjátok meg. A freki mindig ugyanannyi volt, csak a szkópot megzavarta a tüske. Azt a paramétert nem kell figyelembe venni.
Hány mintát vesz a szkópod másodpercenként? Van egy olyan sanda gyanúm, hogy a valós történést jelentősen eltorzítva mutatja meg a szkópod...
Azt nem néztem. Nem tudom most megmondani. A műhely sajnos nem itthon van.
Hivatalosan hány mintát tud venni max. a szkóp? Analóg sávszélessége mennyi?
Ennek azért messze 100ns alá le kéne tudnia menni. Próbálj olyan állásban nézelődni, hogy a maximumot kifacsard a szkópból (ehhez tuti 2us-nál rövidebb időalapot kell választanod). Ha van rajta aluláteresztő szűrő (mondjuk 5-10-20MHz körül), akkor azt meg ki kéne kapcsolni.
Sziasztok mit gondoltok a Ge Lee féle 2kW táphoz használhatnék 2db ETD34-et mert az van itthon, szóval két primer lenne a feteken a szekunderek is szimplák lennének és össze lenne hozva.
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2013
Szerintem, nagy a dU/dt a fet kikapcsolása után. Az induktív áram hamar áttölti a feteket +300V-ra, Amíg pozitív az áram addig 300V-on maradhat utána pedig már elkezd negatív irányú lenni ami szépen elkezdi csökkenteni a félhíd feszültségét és csak ez után kapcsol be a felső fet.
Ugyan ez játszódhat le a periódus második felében is. Jobb lenne DT-t csökkenteni, de az most itt fix az IR21xx-nél Próbálj meg betenni a félhídba 1-2 fóliakondit csökkenteni a dU/dt-t. Mondjuk kezdésnek 1nF/1000V legalább MKP4 de inkább MKP10-est. A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2013
Én is azt használom. Pár hsz-al visszább erről témáztam.
Sziasztok találtam másik trafónak valót, ez jó lehet a Ge Lee féle 2kW táphoz, 15mm magas 50mm átmérő, belső átmérő 30mm és zöld színű autóerősítő trafója volt.
Köszi a választ, szerinted mekkora teljesítmény hozható ki ebből a magból? Leget a tekercse is jó, primer 2x12 menet dupla 1.3mm-es huzalból, szekunder 2x11 menet 6x1mm-es huzalból.
Ha a primert közösítem 24 menet a szekunder meg jó ahogy van.
Ja és van még egy bontmányom tv panel tápjában nagyfesz résznél helyezkedett el ez a kis trafó, megfelelne meghajtó trafónak?
Nem tudom pontosan, amennyi huzal ráfér, de 1kW-nál szerintem több. Az biztos hogy át kell tekerni, ebben a formában nem lesz jó, ráadásul szigetelve sincs.
Ha az anyaga megfelelő és nincs benne légrés akkor igen.
Légrés nincs, de azt honnan tudom meg hogy az anyaga jó? tv tápban volt az graetz híd előtt, akkor valószínű nem olyan.
Próbáld megfűrészelni picit vasfűrészlappal.
Most jut eszembe. A TV képernyő tekercsénél lévő mag az milyen mag? Porvas vagy ferrit? Emlékeim szerint nagyon könnyen törik...
Akkor az zavarszűrő volt, ebbe szoktak tenni olyan magot is ami jó ide és olyat is ami nem. Ha van induktivitásmérőd, meg kellene mérni az AL értékét.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |