Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Hello!
végre kitaláltam hogy is nézzen ki a feliratozás. ez a prototipus.
Sziasztok!
Elkészült a saját Nixie csöves órám. Itt van egy kis leírás róla. Az ott feltett kérdésmár nem aktuális, úgy látszik megoldódott a hiba, amit magamnak okoztam . A honlapomon van kép az óra elődjéről, annak nem én terveztem a főpanelét, ennek viszont már én csináltam, és a progi is félig kész már
Egy kis átalakításon esett át az egyik régi 19"-os monitorom, ami most TV-ként született újjá.
Az átalakításról deguss szétszedős oldalán készítettem egy kis illusztrált leírást. Bővebben: Link
És a végeredmény:
Hello megint én vagyok elkészült a második és harmadik generációs aksi kisütőm a különbség abban rejlik,hogy a második generációsban a két párhuzamosan kötött 120ohm-os ellenállás helyett 2db karácsonyfaizzó van sorbakötve (ez az ami a képöen működik) a harmadik generációsban viszont ugyanezek helyett az ellenállások helyett 12V 5W-os izzó van. Jah és egy saját készítésű csatlakozó az aksihoz ezelőtt fél órával még ruhacsipesz volt
Látom te is úgy vagy mint én, mikor kicsi az áramkör és kevés alkatrészt igényel, akkor megcsinálsz egy sorozatot, hamár ugyis ki kell maratni
Amugy a "lámpafoglalat" kissé elnagyolt lett. Mivan ha melegszik az izzó? Egyébként pofásak!
A sorozat azért készült mert nekem kapásból kell kettő mert két fegyverem van (airsoft aku kisütéshez kell) de az egész csapatnak is kell szóval ez kevés is. A foglalat meg azért lett ilyen mert az ellenállás helyére be kellett férni az izzónak de ki van próbálva teljesen feltötlött aksi lemerítésénél sem tud megolvadni a ragasztó de amugysem sütöünk ki tökig feltötött aksit
nagyon jó lett, de nem is vártam mást tőled.
amúgy jól látom hogy egyszerre 2 monitort használsz?
Üdv mindenkinek!
Elkészültem a rezonáns kapcsitápommal. Sikerült egészen jól beállítanom a frekijét, úgy hogy 190W terhelésnél a kimenőfeszültség az üresjárási feszültségének a 92%-a; 250W-al terhelve pedig a 88%-a. Hűteni semmit sem kell, csupaszon is hűvösek a fetek, a diódák pedig terheléstől függően langyosodnak. (Megjegyzem: ETD-34 (0,96cm^2) 60k járatva elég szép teljesítmény.) Remekül működik, nem kell neki segédtáp, és kiegészítettem 1 kis rövidzárvédelemel v. túlterhelésvédelemmel. (kinek hogy tetszik) Ugyan még nincsen bekötve, de ha szükség lesz rá akkor megvan a helye a panelen. Erősítő mellé szerintem kiválóan alkalmazható. A képek nem a legjobb minőségűek, sajnos csak mobil volt kéznél.
Gyönyörű munka.Esetleg nem lesz belőlle egy cikk???Vagy megosztanád a nyáktervet és a kapcsolási rajzot???Engem érdekelne a dolog,főleg ha jó erősítőbe is tápnak.
Heló, kösz, még nemdöntöttem el.
Holnap kipróbálom erősítővel. Meg meglátom lesz e nagyobb igény egy egyszerübb kis cikkre. Kitudja...
Én mindenképp vevő lennék a cikkre :yes:
Egyébként szép munka nagyon! Gratulálok Mekkora a szekunder fesz?
Engem is érdekelne a cikk, de akár egy kapcsival is beérném, amugy nagyon szép munka GRAT
Én is érdeklődnék a táp után, remélem lsz cikk is róla, szerintem ennyit mindenképpen megérne!
Üdv! Én tegnap hangtechnikát alkottam a bringámra. A bringán van 4db 12 voltos 18 Ahs akku a hajtás miatt és ebből ugye lehet+-24 voltot levenni egy AB osztályú erősítőnek. A hangszórók egy igényesebb, régebbi siemens tvből vannak ami eléggé magas hangminőséget biztosít ezáltal. Ezenkívül még készült egy töltéskiegyenlítő ami 4 akkut figyel,h ne emelkedjen a fesz töltéskor egyiken se 14,9 volt fölé. Ha ez bekövetkezik akkor elkezd rákapcsolni egy irf540es fetet az akkura párhuzamba. Egy kis trimmer potival lehet beállítani,h mekkora fesznél avatkozzon be. A hangfal magasságából levágtam 2 centit. Íme a Bringa. Az erősítő tápcsatiját egy az egyben a töltő helyére kell dugni.
Uhh gratula! Nem semmi :eek2:
Lassan kocsi lesz abból a kerékpárból
Huhh, grat hozzá, szuperül és igényesen kivitelezted! Személy szerint szoktam szeretni (hú b*szki milyen alliteráció ) ha valaki nem csak egy áramkört tud működően összerakni, de a mechanikai munkákat sem csapja össze, és képes esztétikusra megcsinálni. Az egyetlen ami nem tetszik, az az hogy nem tudom mennyire maradt bringaként is használható a gép; gondolok itt a súlypont esetleges túl magasra kerülésére, és a jelentős súlynövekedésre. De biztos meg lehet szokni.
Apropó, megkérdezhetem, hogy hány kilót nyom a gép?
cimopata: Én is örülnék egy cikknek
mario1111: Nagyon fain lett a bicikli De nekem is lenne egy pár gyakorlati kérdésem, amire kíváncsi vagyok. -Esőbe lehet egyáltalán használni a biciklit? -A hátsó keréknél az a kábel nincs túl közel a kerékhez, és a felverődő sártól nem oxidálódnak el a kábelek, csatlakozások? -Milyen dinamóval töltöd mindezt, és amennyiben ez a dinamó be van kapcsolva mennyire nehéz tekerni a biciklit?
Szia
A cikket "követelők" táborához én is csatlakoznék! Nagyon szép munka és tényleg kíváncsi lennék! :kalap: Ha kell segítség a cikk megírásához, keress meg.
Hmm... guszta!
Mekkora névleges teljesítményre tervezted? Milyen feteket tettél bele? A meghajtó ic valami IR típus? Üdv.!
Cikk Cikk Cikk Nagyon jó lett
Szerintem mindenestül 35 max 40 kg.
Gery: esőben lehet, a legkényesebb a hangfal. a vezetékek még változnak, a zöld sárga véletlen lóg a kerékhez. Nem kell dinamó. Hálózatról töltöm.
Köszönöm mindenkinek az elismerő szavakat, és jó látni a lelkesedést
Attila! Tervezni nem terveztem semekkorára, de azt mondanám, hogy úgy 200W névleges teljesítményű. Mivel ekkora terhelésnél esik a kimenőfesz a 90%-ra kb. IR2155 van benne IRF740 el párosítva. Idézet: „nagyon jó lett, de nem is vártam mást tőled. amúgy jól látom hogy egyszerre 2 monitort használsz?” Igen, két monitort használok, dualhead. Két 22"-os wide TFT.
Készülgetek az ST151-el. Az alkatrészek és a doboz már megvannak. A trafo-val pedig ma készültem el. Tettem rá jó sok kivezetést, hátha később próbálgatok más végfokokat még.
Egyébként most tekercseltem először toroidot Ime:
Mondjuk úgy, hogy célzottan nem, de úgy az egész tenyerem gémberedett inkább
De annak örülök, hogy legalább ott voltak a kívánt feszültségek, ahol kiszámoltam. |
Bejelentkezés
Hirdetés |