Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   634 / 1685
(#) szücsien válasza CIROKL hozzászólására (») Szept 16, 2010 /

Az erősítő mono blokk. Toroid trafó van benne a táp panel alatt. A végfok FET-es teljesen szimmetrikus felépítésű. A bemenet szimmetrikus. A végfokpanel alatt van a bemeneti fokozat ill. a védő áramkörök(kimeneti egyenfesz figyelés, koppanásgátló). A teljesítménye 50W 4Ohm-ra. Az erősitő panel lett csak gyártatva, a többi panel saját készítés. A vezetékek szépen oldalt lettek elrendezve. Az előlap gránitból, az oldallap nyirfából készült majd ez lett lakkozva, a teteje szál csiszolt rozsdamentes acél, a hátlap egy szinterezett acéllemez. Az egésznek van egy 1mm-es lemezből készült segédváza.
(#) CIROKL válasza szücsien hozzászólására (») Szept 16, 2010 /

Látom minden féle anyagot felhasználtál , ez nagyon tetszik amikor ilyen anyag felhasználást látok !

"Az erősitő panel lett csak gyártatva"
Csak az üres panelt vagy úgy komplett ? Esetleg lehet többet tudni a végfok tipusáról .
(#) szücsien válasza CIROKL hozzászólására (») Szept 16, 2010 /

Csak a panelt gyártattam.
(#) belganarancs válasza szücsien hozzászólására (») Szept 16, 2010 /

Azt hittem fa az előlap,na de gránitból hogy?Pár nagyobb felbontású kép az előlapról engem érdekelne.Szerintem szép,letisztult alkotás ! Csak gratulálni tudok-fém,fa és gránit-ütős !
(#) klemo86 válasza szücsien hozzászólására (») Szept 16, 2010 /

PowerCon csati, meg minden, 'mi szem-szájnak ingere! Nagyon ízléses lett
(#) szücsien válasza belganarancs hozzászólására (») Szept 16, 2010 /

Méretre vágattam az előlapot és felpolíroztattam az egyik élét a többit én csiszoltam. A hátlapjára kétkomponensű gyantával lett fölragasztva két alumínium "pogácsa" és ez lett rögzítve a segédvázra.
(#) vicsys válasza belganarancs hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

Anno a hangdobozom alja készült gránit lappal, hogy masszívabb legyen.

DSCN0011.JPG

(#) szücsien válasza szücsien hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

Az erősítőben nem a kapcsoláson szereplő ZTX653,753 tranzisztorokat használtam, hanem 2SA1017, 2SC2363 ill. 2SA1084, 2SC2546. A többi alkatrész megegyezik a kapcsoláson szereplővel.
(#) Moszkvai válasza arpadx hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

Álom szép!
(#) borvendeg hozzászólása Szept 17, 2010 /

Hello!
Nos mivel az első verziós WiFi antenna nem sikerült túl jól így most kicsit átépítettem a tükör maradt a rédi viszont a bicircle antenna helyére került egy kvad.
(#) borvendeg hozzászólása Szept 18, 2010 /

Hello megint én vagyok. Készítettem egy teszt panelt BTM112 modul tesztelésére. Van rajta ey LCD kijelzőcsatlakozó meg egy PIC. A 3.3V-ot egy kapcsoló üzemű táp IC csinálja. A szintillesztés ellenállásosztóval megy.
ui.:Aki használta már ezt a modult milyen antennát használt hozzá?
(#) zolee1209 válasza borvendeg hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

Szia!
Nekem tetszik amit készítettél. Én is nemsokára veszek egy BT modult, csak a 100m-es változatra tartok igényt. Ami észrevételem lenne:
Ha már csináltál ilyen átalakítót, akkor az antennát én arra helyeztem volna rá, elég nagy felületed van ebben a méretben, hogy az is rákerüljön szerintem. A MAX232 az a PC-vel való kommunikációhoz kell, vagy a BT modulhoz tetted? Antenna ügyben konkrétummal nem tudok szolgálni, mert még nincs tapasztalatom, de már kerestem, és ezt találtam: Bővebben: Link
(#) borvendeg válasza zolee1209 hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

Antenna még rákerülhet. mert szerintem átvágom a fóliát és tőbe ráforrasztom az antennát. De lövésem sincs milyen kellene lehet megpróbálom így talán a tesztek idejére jó így is.
A max232 azért van hogy ha nem működik elsőre akkor a PIC-el tudok a gépre adatokat küldeni így meg tudom hogy a modul nem működik vagy a programomban van a hiba(eddig csak egyszer írtam soros adás vételt)
(#) szücsien válasza zolee1209 hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

Az az F antenna önmagában nem sokat ér főleg ha nagyobb távolságot szeretnél áthidalni vele. A föld fólia kialakítása is nagyon fontos.
(#) zolee1209 válasza szücsien hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

Semmiféle tapasztalatom nincs RF téren, ez tűnt használhatónak, gyakorlatilag nem is találtam más megvalósítást ehhez a modulhoz...
(#) nikolatesla hozzászólása Szept 19, 2010 /

Hali!
Unalomból össze dobtam egy EM80-as varázsszemet.
A kép kicsit furán mutatja mert közelről lett fotózva.
295v táp és 6v a fűtés.
Összesen 2db alkatrész van benne(2db ellenállás)
(#) CIROKL válasza nikolatesla hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Az EM80 MAX 250Volt amit elvisel , vigyáz nehogy kinyírd szegény csövet Ezen egyébként mit dobtál össze ezt nem értem ?
(#) nikolatesla válasza CIROKL hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Be forrasztottam 2db ellenállást
Csak a feszültség sok egy picit.
Hálózati 230v egy villany égőn keresztül egy Gratz-re van át vezetve.
Nem próbáltam égő nélkül,mert nem tudom,hogy menne-e úgy is?
(#) CIROKL válasza nikolatesla hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Idézet:
„Hálózati 230v egy villany égőn keresztül egy Gratz-re van át vezetve.”

A helyedben nem játszadoznék a hálózati feszültséggel !
Minden esetben leválasztó trafó alkalmazása kötelező.
(#) zoly15 válasza CIROKL hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Vagy ha más nem egy DC-DC konverter...
(#) nikolatesla válasza CIROKL hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Áram erőssége alig van már.
De ha pl zárlat van nem a trafó égne le hanem az égő világít.
Most ép nincs itthon trafó hozzá,
(#) zoly15 válasza nikolatesla hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Te komolyan azt hiszed hogy az az egy izzó fog megmenteni az áramütéstől? Arra még nem gondoltál hogy ha a trafó primer körébe kötöd az izzót, és ha zárlat van, ott is világít?
(#) nikolatesla válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Nem!!
De vigyázok,hogy még véletlen sem érjek a nagy feszhez!!
(#) mineral válasza nikolatesla hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

[OFF]Csak nehogy ez a mondat legyen a 405." :no:

Bővebben: Link
(#) kiskacsa2009 hozzászólása Szept 19, 2010 /

Sziasztok!
Építettem egy PIC égetőt, A kapcs rajzot valahol itt találtam, de másodjára már nem találtam meg...
A nyák kétoldalas, de egy picit hül*én lett tervezve, mert arra nem gondoltam, hogy a kondi teljesen felfekszik a lapra, és akkor ne felül vigyem el a vez. sávot. Abba sem gondoltam bele, hogy eddig minden eggyes nyákomnál, ahol csak úgy odaforrasztottam a kábelt, az elöbb utóbb letörött...
Viszont a szerencse is közrejátszott, mert az IC foglalat 6-7-8. lábát felülről nem sikerült megforrasztanom...
Viszont várom az első tesztet...
A végszó, hogy NYERTEM... tapasztalatot

szerk.: Majdan még beáztatom degeneráltszesz-be
(#) SALáta válasza nikolatesla hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Nem hiszem el hogy nem tudsz egy leválasztót tekerni, ha először csinálod kb fél nap, majd ha meg lesz szkópod ahhoz is jó lesz. 3 éve csináltam és még mindig az asztal sarkán virít dobozolatlanul, de legalább van és használom is. Ha meg véletlenül bajod lesz akár a szüleid az oldalt is szidhatják. Sokunknál is az van még hogy az elektronok jobban tudják a fizikát mint mi, de azért amit lehet el kell követni hogy ne kellemetlen élmény legyen a szerelgetés. Továbbviszem azzal hogy egy szép csövekhez való tápot szivesen megnéznénk, a fadoboz is jó és olcsó is erre.
(#) nikolatesla válasza SALáta hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

[OFF] De tudok csak már nincs hozzá alap anyag.
De egyébként sem nyúlok oda ahova nem kell.
Majd akkor jövő héten tekerek egy trafót.
(#) Báddzsó válasza kiskacsa2009 hozzászólására (») Szept 20, 2010 /

Ez ránézésre valami JDM szerűség. Ne csodálkozz ha nem fog működni... Bővebben: Link
Az a poti mit keres rajta azt elképzelni sem tudom..
(#) kiskacsa2009 válasza Báddzsó hozzászólására (») Szept 20, 2010 /

Próbapanelen sikerült vele programozni, és kódot olvasni... Mint írtam: valahol itt találtam, de most már azt se....

szerk.: Azt hiszem, hogy a Vpp szabályozására van a poti.
(#) MolnarG válasza Báddzsó hozzászólására (») Szept 20, 2010 /

Idézet:
„Az a poti mit keres rajta azt elképzelni sem tudom..”
A PIC-et megsütő áram szabályzására. .
Egyébként én azt nem értem, hogy manapság egyáltalán miért épít valaki soros/párhuzamos porti programozót, mikor az USB lassan már 15 éve létezik... nem hinném, hogy hozzáférhetetlen lenne már.
Következő: »»   634 / 1685
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem