Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Az erősítő mono blokk. Toroid trafó van benne a táp panel alatt. A végfok FET-es teljesen szimmetrikus felépítésű. A bemenet szimmetrikus. A végfokpanel alatt van a bemeneti fokozat ill. a védő áramkörök(kimeneti egyenfesz figyelés, koppanásgátló). A teljesítménye 50W 4Ohm-ra. Az erősitő panel lett csak gyártatva, a többi panel saját készítés. A vezetékek szépen oldalt lettek elrendezve. Az előlap gránitból, az oldallap nyirfából készült majd ez lett lakkozva, a teteje szál csiszolt rozsdamentes acél, a hátlap egy szinterezett acéllemez. Az egésznek van egy 1mm-es lemezből készült segédváza.
Látom minden féle anyagot felhasználtál , ez nagyon tetszik amikor ilyen anyag felhasználást látok !
"Az erősitő panel lett csak gyártatva" Csak az üres panelt vagy úgy komplett ? Esetleg lehet többet tudni a végfok tipusáról .
Csak a panelt gyártattam.
Azt hittem fa az előlap,na de gránitból hogy?Pár nagyobb felbontású kép az előlapról engem érdekelne.Szerintem szép,letisztult alkotás ! Csak gratulálni tudok-fém,fa és gránit-ütős !
PowerCon csati, meg minden, 'mi szem-szájnak ingere! Nagyon ízléses lett
Méretre vágattam az előlapot és felpolíroztattam az egyik élét a többit én csiszoltam. A hátlapjára kétkomponensű gyantával lett fölragasztva két alumínium "pogácsa" és ez lett rögzítve a segédvázra.
Anno a hangdobozom alja készült gránit lappal, hogy masszívabb legyen.
Az erősítőben nem a kapcsoláson szereplő ZTX653,753 tranzisztorokat használtam, hanem 2SA1017, 2SC2363 ill. 2SA1084, 2SC2546. A többi alkatrész megegyezik a kapcsoláson szereplővel.
Hello!
Nos mivel az első verziós WiFi antenna nem sikerült túl jól így most kicsit átépítettem a tükör maradt a rédi viszont a bicircle antenna helyére került egy kvad.
Hello megint én vagyok. Készítettem egy teszt panelt BTM112 modul tesztelésére. Van rajta ey LCD kijelzőcsatlakozó meg egy PIC. A 3.3V-ot egy kapcsoló üzemű táp IC csinálja. A szintillesztés ellenállásosztóval megy.
ui.:Aki használta már ezt a modult milyen antennát használt hozzá?
Szia!
Nekem tetszik amit készítettél. Én is nemsokára veszek egy BT modult, csak a 100m-es változatra tartok igényt. Ami észrevételem lenne: Ha már csináltál ilyen átalakítót, akkor az antennát én arra helyeztem volna rá, elég nagy felületed van ebben a méretben, hogy az is rákerüljön szerintem. A MAX232 az a PC-vel való kommunikációhoz kell, vagy a BT modulhoz tetted? Antenna ügyben konkrétummal nem tudok szolgálni, mert még nincs tapasztalatom, de már kerestem, és ezt találtam: Bővebben: Link
Antenna még rákerülhet. mert szerintem átvágom a fóliát és tőbe ráforrasztom az antennát. De lövésem sincs milyen kellene lehet megpróbálom így talán a tesztek idejére jó így is.
A max232 azért van hogy ha nem működik elsőre akkor a PIC-el tudok a gépre adatokat küldeni így meg tudom hogy a modul nem működik vagy a programomban van a hiba(eddig csak egyszer írtam soros adás vételt)
Az az F antenna önmagában nem sokat ér főleg ha nagyobb távolságot szeretnél áthidalni vele. A föld fólia kialakítása is nagyon fontos.
Semmiféle tapasztalatom nincs RF téren, ez tűnt használhatónak, gyakorlatilag nem is találtam más megvalósítást ehhez a modulhoz...
Hali!
Unalomból össze dobtam egy EM80-as varázsszemet. A kép kicsit furán mutatja mert közelről lett fotózva. 295v táp és 6v a fűtés. Összesen 2db alkatrész van benne(2db ellenállás)
Az EM80 MAX 250Volt amit elvisel , vigyáz nehogy kinyírd szegény csövet Ezen egyébként mit dobtál össze ezt nem értem ?
Be forrasztottam 2db ellenállást
Csak a feszültség sok egy picit. Hálózati 230v egy villany égőn keresztül egy Gratz-re van át vezetve. Nem próbáltam égő nélkül,mert nem tudom,hogy menne-e úgy is?
Idézet: „Hálózati 230v egy villany égőn keresztül egy Gratz-re van át vezetve.” A helyedben nem játszadoznék a hálózati feszültséggel ! Minden esetben leválasztó trafó alkalmazása kötelező.
Vagy ha más nem egy DC-DC konverter...
Áram erőssége alig van már.
De ha pl zárlat van nem a trafó égne le hanem az égő világít. Most ép nincs itthon trafó hozzá,
Te komolyan azt hiszed hogy az az egy izzó fog megmenteni az áramütéstől? Arra még nem gondoltál hogy ha a trafó primer körébe kötöd az izzót, és ha zárlat van, ott is világít?
Nem!!
De vigyázok,hogy még véletlen sem érjek a nagy feszhez!!
Sziasztok!
Építettem egy PIC égetőt, A kapcs rajzot valahol itt találtam, de másodjára már nem találtam meg... A nyák kétoldalas, de egy picit hül*én lett tervezve, mert arra nem gondoltam, hogy a kondi teljesen felfekszik a lapra, és akkor ne felül vigyem el a vez. sávot. Abba sem gondoltam bele, hogy eddig minden eggyes nyákomnál, ahol csak úgy odaforrasztottam a kábelt, az elöbb utóbb letörött... Viszont a szerencse is közrejátszott, mert az IC foglalat 6-7-8. lábát felülről nem sikerült megforrasztanom... Viszont várom az első tesztet... A végszó, hogy NYERTEM... tapasztalatot szerk.: Majdan még beáztatom degeneráltszesz-be
Nem hiszem el hogy nem tudsz egy leválasztót tekerni, ha először csinálod kb fél nap, majd ha meg lesz szkópod ahhoz is jó lesz. 3 éve csináltam és még mindig az asztal sarkán virít dobozolatlanul, de legalább van és használom is. Ha meg véletlenül bajod lesz akár a szüleid az oldalt is szidhatják. Sokunknál is az van még hogy az elektronok jobban tudják a fizikát mint mi, de azért amit lehet el kell követni hogy ne kellemetlen élmény legyen a szerelgetés. Továbbviszem azzal hogy egy szép csövekhez való tápot szivesen megnéznénk, a fadoboz is jó és olcsó is erre.
[OFF] De tudok csak már nincs hozzá alap anyag.
De egyébként sem nyúlok oda ahova nem kell. Majd akkor jövő héten tekerek egy trafót.
Ez ránézésre valami JDM szerűség. Ne csodálkozz ha nem fog működni... Bővebben: Link
Az a poti mit keres rajta azt elképzelni sem tudom..
Próbapanelen sikerült vele programozni, és kódot olvasni... Mint írtam: valahol itt találtam, de most már azt se....
szerk.: Azt hiszem, hogy a Vpp szabályozására van a poti. Idézet: A PIC-et megsütő áram szabályzására. . „Az a poti mit keres rajta azt elképzelni sem tudom..” Egyébként én azt nem értem, hogy manapság egyáltalán miért épít valaki soros/párhuzamos porti programozót, mikor az USB lassan már 15 éve létezik... nem hinném, hogy hozzáférhetetlen lenne már. |
Bejelentkezés
Hirdetés |