Fórum témák
» Több friss téma |
Nem. Ekkora eltérést nem okoz. Kb. 4000-es értéknél egyezik a két monoflop ideje... De nem csak mono floppal, hanem akár timer-el is ugyan ez a helyzet. Ha kiveszem a sok időzítést, akkor sem változik.
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2016
de mert a parsic nop utasításokkal csinálja az időzítést és amíg valahol időzít megáll a program , a monoflopok idejét is számlálókkal csináld közelebb leszel a valósághoz
De 3 másodpercet nem téved.
De akár még többet is ! Tudod mit szívtam az időzítésekkel a parsicban ?
Áh, azért ennyit nem. Ha órát csinálunk, akkor esetleg egy fél óra alatt talán néhány másodperc. De itt eleve másodpercekről van szó.
Akkor próbálkozz nyugodtan , én soha nem használok monoflopot mindent egy időzítőből (a lehető legkisebb ) kapuzok ki , de még így is pontatlan a dolog mert amíg időzít nem csinál semmit , majd csinál valamit (idő) és újra időzít ... A te esetedben ? a program ráfut az egyik monoflopra - ---- majd a másikra ---- majd a harmadikra ---- és háromszor nem csinál semmit csak az idő telik-múlik
Itt csak két monoflop van. Az egyik az etalon, a másik a DAT. De így is ugyanolyan az időzítés, mintha tele lenne mono flop-okkal. Nem értem.
De akkor a szimulációban miért tökéletes?
A szimulációban minden szép .
No de ekkora eltérés a szimuláció és a valós között nem lehet. Ez nem logikus.
Ezt számold át a megfelelő időzítésekre , reméljük jó lesz
Nem teljesen értem mit szeretnél csinálni de ez a picfájl közelebb áll a monostabilos dologhoz mint az előző
Ezt alakítom, ez jó lehet!!!
Jellemzően, Te megint olyan irányból közelíted a problémát, ami nekem eszembe sem jutna. Itt nyilvánosan is kifejezem irántad a tiszteletemet. Lassan körvonalazódik a dolog. Gyakorlatilag egy programozható monostabil. 20ms a legkisebb és 1000ms a legnagyobb érték, amit nyomógombokkal lehet beállítani, majd egy start gombbal indítani. A kikapcsolás után a következő bekapcsolás alkalmával a legutóbbi érték töltődik vissza. (itt van egy pici szépséghiba, a visszakapcsolás alkalmával egy rövid időre - szerintem 20ms - felvillan a kimenet.)
Köszönöm!
A hiba javítva , még mindig nem vagy hajlandó használni az egyeslövést !
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2016
Itt a kimeneten nem 20ms lesz, ha 20ms-ot állítasz, hanem 400ms. Az IF2 DAT bemenetét át kell írni ZV1-re. Az egyeslövés nyomógombhoz nem jó. Olyan, mintha ott se lenne. Oda monoflop-ot szoktam használni.
Köszi!
Prell mentesítésnek, indításnak, bitleragadás ellen nagyon jó az egyeslövés, de ezt nem a nyomógombos részre értettem hanem a felső monoflop helyett tettem egyet és azóta nem villan be bekapcsoláskor ....
Nézd Zoli ! Ilyen egyszerű is lehet .
Lehetni lehet, de így nem számol lefelé. OS25 nem lehet D-Shot, csak szimpla shot, akkor működik lefelé is.
Pont így kezdtem.
![]() De a valóságban ez nem működik. Idézet: „Egy számomra érthetetlen jelenség történik. Egy mono flop értékét adom meg a programban, de a helyzet az, hogy egyáltalán nem az értéknek megfelelő hosszúságú ms érték megy ki a kimenetre. Mellékletben a program. A program a szimuláció alkalmával tökéletesen működik. Lefordítva a programot és PIC-be töltve tapasztalom ezt a problémát... És nem értem, hogy miért.” Amit ajánlottál korábban, a két számlálós módszer, az tökéletesen működik. A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2016
Néhány segédlet ötletadónak. Ezeket már néhányszor közöltem. Az <ütem> az 100ms...
Lényeg hogy legalább egy működő program van
![]()
Helló.
Valaki tudna nekem segíteni. Egy programot szeretnék "megírni"parsic segítségével, mert azzal állítólag nem olyan nagy dolog lenne, amit akarok. De az az igazság, hogy nekem ez a része egyenlőre elég átláthatatlan, hiába próbálok egy-két áramkört megcsinálni, mindig falakba ütközök. Elsőként egy bistabil multivibrátort szeretnék, úgyhogy a két stabil állapot közt legyen mindig egy üres is. A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2016
Tehát minden második impulzus kell neked, ha jól értem, esetleg Te másképp nevezed.
A ZR vagy ZV számláló kimenetén pont ilyen jelek vannak. A ZV számláló kimeneteit külön kell beállítani. Azért megkérdezem, hány kimenet kell nelked. Mert alapesetben a multivibrátornak egy van. Ennek állapota 0 vagy 1 az üreset azt minek gondolod? Esetleg több kimenet kellene? Tehát kettő, és a váltások között minden második impulzusra lépjen? Értetlen vagyok, de nem egyértelmű, amit kérdezel. Egyébként a kettővel föntebb lévő baloldali képen alsó sorban is hasonló van, ebből kell kettő egymás után...stb Egyébként elég sok programlészletet feltettem már, keress vissza. Újabban képpel, mert a P4-t használom és így a régi verziósok is tudják használni. A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2016
És itt egy másik bekapcsolási resettel , ha elmegy az áram és visszajön nem lesz véletlenszerű elindulás.
Valójában ez lenne a teljes elgondoloás,de indulásnak örülök a segítségnek. Nem tudom sikerul e megcsinálni,talán ez kocsit nahy falat nekem elsőre.
Egy 12 gombos távirányítóm van, amihez külön- külön lehet venni vevőegységeket amiket hozzá lehet rendelni egy-egy gombhoz. A vevőkön 4 relé van, de ebből csak 3-at kellene használni. Az 1-es relét a pic egyik bemenetére (legyen ez 1 bemenet) szeretném rákötni, ami egy gombnyomásra pic 1-es kimenetére adna, a másodikra lekapcsolná azt, a harmadikra a 2-es kimenetére adna, a negyedikre lekapcsolná, majd így tovább az két kimenetet váltogatva. A 2. relét a pic másik bemenetére( 2 bemenet) kötném rá. Ennek az lenne a feladata, hogy az ( Összes le) gomb megnyomásakor lekapcsolja mindkét kimenetet,( ha épp valamelyik adna) és 2 másodperc várakozás után kapcsolja be az 1-es kimenetet. A 3. relét a pic 3-as bemenetére kötném. Ennek hasonlóan az előzőhöz, az lenne a feladata, hogy kapcsolja le a kimeneteket és 2 másodperc után kapcsolja be a 2 kimenetet. A kimenetek idejét szeretném, ha állítható lenne 1-120 másodperc közt a programon belül. A keresztbe kapcsolás problémáját relével fogom megoldani, azzal nem lesz gond. Gyári kétirányú redőnymotorokat szeretnék használni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |