Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Sziasztok!
Tudtok nekem segíteni az alábbi kapcsoláshoz tudnátok nekem nyák tercet csinálni layba ? és úgy lehetne ha meg csinálnátok hogy a ledeket is konkrétan abba a panelba forrasztani ? tudtok segíteni?? nekem nem sikerült mindig lett vagy 2 millió át kötés :S A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2012
Üdv
Segítség kellene a nyák megtervezésében sprint layout-tal igyekeztem összehozni de szerintem az enyém kb 4-szer akkora lett mint lehetne Aki lenne szíves bármely nyomtatható file verzióban elkészíteni nekem a rajzot annak nagyon hálás lennék. Alika
Ez a topik nyák KÉSZÍTÉS és nem TERVEZÉS a kettő nagyon nem ugyan az...
Elnézést akkor viszont kérem a moderátorokat hogy töröljék ki és majd megcsináltatom készre legfeljebb odalesz az alkotás öröme.
Mert ugye ALKOTNI és mást KISEGÍTENI járunk ide elvileg...
Ha elolvasod TOPIK-ot írtam, hogy EZ nem erre való.
Nyák terv ellenőrzése és ez Nyák rajzban segítség viszont arra valók. Használd a keresőt, és ne várd el, hogy majd csak úgy megcsinálja bárki is helyetted. Ha meg mindenképp sprint-ben akarod, olyan topik is van.. Csak hogy kisegíthesselek... A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2012
Én elhiszem neked amit írsz , mert az a része úgy is van ahogy te írod .Csakhogy
Idézet: .„A szesznek semmi jelentősége (szerintem ) ha nem használnád akkor sem lenne rosszabb az eredmény” Ez a része már nem igaz , és már ne haragudj , de tőled még nem láttam , hogy a sima papírral csináltál volna nyákot , akár vasalóval , vagy akár laminálóval. Ezért írtam amit írtam , de ha nincs alapja , és csináltál , és ne talán be is tudod mutatni , hogy D szesz nélkül is megy, ahogy írtad, és ami eddig senkinek nem sikerült , akkor természetesen visszavonok mindent . Peter1995: Nem baj, ha nincs lézernyomtatód , de ha elmész az illetékes boltba , akkor az úgy legyen ahogy leírtam , mert akkor megint nézheted miért hiányzik innen onnan rajz. A vasalón való 3x állítás nem ebben a videóban volt ne keverd. Az reklám újságos fényes papírra vonatkozott.Bár nem tudom milyen vasalóval rendelkezel az ott bemutatott hőfok is, csak irányadó , mert a sok vasaló típus miatt ,ezt nem lehet pontosan meghatározni .Mérni nem mértem a hőfokot , de a lamináló 120 - 130 fok közötti feljebb már rongálja a rajzolatot , és többszöri vasalás vagy lamináláskor már emiatt nem lesz jó.És még 1x ne hagyd rajta sokáig , és ne legyen a hőfok magas , mert megint meg fog égni a nyák.Nincs olyan toner por ami a magas hőfokot , és sokáig való hengerlést , laminálást , vasalást ki bírná , hogy ne deformálódjon.A nyák tisztítása , akkor mondható jónak , ha tiszta víz elterül rajta szépen , és nem kúszik össze a víz itt ott a zsíros felület miatt.A szárítása ez után függőleges helyzetben történjen ne fektetve , persze előtte a nagyja vizet lerázni .Ahhoz képest , hogy nem rég kezdted nem is rossz , ahogy én vissza emlékszek az első próbálkozásomra , még ilyen sem volt.
Szia. Olcsó pénzért vettem egyik boltban fényes léteresbe való papírt. Az egyetlen hiba hogy a nyomat * . De hamarosan lesz saját gépem és akkor rendesen ki tudom nyomtatni. Ezzel a papírral sikerült eddig a legjobban. A nyákot szivaccsal+ súrolóporral tisztítom és utána szárazra törlöm majd denszesszel áttörlöm az egészet. Nem szokott semmit se leszedni de így jobb a békesség. Eddig ezzel a papírral felvittem 2 kör alakút és egy nagyobb most ázik a vaskloridban. A lehetőségekhez mérten elég jól sikerült. Csak ugye anyomat minősége * így az átvitt minta se tökéletes
A vasalón is kb megtaláltam azt a hőt ahol már átragad. Először beállítóttam egy hőre de nem olvadt meg a rajzolat adtam rá még egy kicsit és így jó. A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2012
Kb másfél éve tettem fel képet a fénymásoló papírral készített próbáról , nem nyákrajzot hanem betűket lamináltam át szárazon minden hókuszpókusz nélkül ...
Értem jó lenne egy link szívesen megnézném.Egyébként milyen lett a végeredmény?
És esetleg ha nyákra nem próbáltad , akkor miért nem.
Ok várjuk a fejleményeket nem kell szégyelni ,hisz senki nem úgy kezdte , hogy tutira jó lett elsöre.
A tojást is ha más ,és más höfokon ,és ideig készitjük egész más eredményt is kapunk.Talán ehez tudnám a leg egyszerübben hasonlítani a vasalással készített nyákot.
Direkt a te kedvedért csináltam egy új próbát ! Semmi varázslat csak egy jó lamináló ..
(és egy régi teló amivel fotóztam)
Azt nem írtam le hogy hp2100 nyomtató és utángyártott toner .
És akkor ez a sima papíros megoldás értem , hát aki próbálta a sima papíros verziót , és már tudja , hogy csak úgy ala natur nem megy át a papírról a rajzolat az majd biztos megkérdezi tőled , hogy neked megy hogy is ment át.
Üdv .Eyess
Lehet kísérletezni , ha ügyes vagy neked is sikerül.. Átmegy ha jól csinálod
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2012
Hm aki nálam többet kísérletezik az festi magát.Mondjuk lehet egy videó bemutatón jobban hihetőbb , hogy a sima papírral is át megy szárazon , és nem fényesedik ki a rajzolat , és olvad bele még jobban a papír rostjaiba , mert bizony szárazon ez történik.De tudom nincs idő , és gép amivel meg tudnád csinálni.Mint írtam nem engem fog érdekelni ez , mert én tudom , hogy az úgy nem működik majd olyan embert aki úgy szeretné csinálni , és nem fog neki sikerülni , csak nem fogja tudni miért is.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2012
Ez pont olyan mint a te alkoholos megoldásod , olvass vissza két oldalt ,hányszor kérdezte szegény Peter1995 mi a hiba ? Az alkohol ! Te tudod mit fújtál rá de még mindig nem árulod el , most már én is tudom . Igazad van nem szárazon , viszont alacsony 100-120c körüli hőfokon lamináltam.
Én a videóban mindent elmondtam , és Denaturált szesszel fújtam le, de mint írtam lehet próbálni másfajta szeszekkel is mint Pl Janikukac .Nem kizáró tényező a más kipróbálása nekem ez volt kéznél.Peter1995 nek is leírtam a hibákat, azt hiszem sőt talán túlzóan is , mert megint jön majd az , hogy OFf , és blog stb stb stb . Sajnos nem tudok szleng szerű rövidített sorokat , mondatokat írni.Meg lehet ,abból nem is nagyon lehetne érteni mi is akarna az lenni.
Ja , vok, háj,koser, facca stb ,és társai tőlem messze állnak ezek a kifejezések. A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2012
Sziasztok!
Kémiai ónozót, ha használ valaki megtudná mondani meddig jó? Régebben vettem egyet és max 5 panelt ónoztam le vele egyszerre és egy hét múlva újra akartam használni, de már nem volt jó, lehetséges, hogy kiment az ereje, vagy mi lehet a gond? Használat után teljesen lezártam egy darab fóliát tettem a kupak alá nehogy levegőt kapjon. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Helló
Hát ez attól függ hogy mekkora felületet ónoztál le vele, mert ugyanúgy elmegy az ereje 1 bizonyos mennyiségű panel után mint mondjuk a vaskloridnak. Van valahol itt a fórumon 1 leírás hogy hogyan tudod frissíteni a kémiai ónozót. A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2012
Valamit rosszul írtam, vagy rosszul értetted.
Amit elhasználtam azt, nem használtam fel még egyszer, mindig annyit új anyaggal ónozom a panelt. Amit elhasználok azt egy másik üvegbe öntöm vissza. Ami pedig benne maradt az üvegben egy hét múlva már nem tudtam használni, mert nem ónozta le a panelt. Hogy lehet azt frissíteni?
Akkor félreértettem. Hát nekem a flakonon azt írják hogy a gyártási időt követően 6 hónapig használható fel. Én személy szerint ezt az időtávlatot már túlléptem kb 2 hónappal, de még mindig használható. Lehet esetedben valóban lejárt a szavatossága,de ha mégsem így van majd kijavítja valaki a feltételezésemet.
A frissítéssel kapcsolatban pedig én nem nagyon tudom a receptet, de sztem ha vársz 1 kicsit valaki útba igazít ezzel kapcsolatban. Én még régebben olvastam róla itt, de annyira nem maradt meg bennem. Remélem tudtam valamennyit segíteni.
Olvasgattam, de nem nagyon találtam semmit, csak hogy ón(II) klorid kell bele, de jó lenne ha valaki tudna bővebb infót mondani.
Már nem merek kémiai ónozót venni!
Errefelé írkáltak a fiúk ilyenekről: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_767886.html
Köszönöm a segítséget, már írtam is az illetékesnek, hogy hol lehet beszerezni!
Hali!
A gondom: pdf-ben van egy nyák terv. Sokadszorra nyomtatom ki, de a DIL ic lábai nem méretpontosak. Van erre valami nagyítási-kicsinyítési lehetőség? Vasalásos technikához kellene. Acro Readerből nyomtattam. köszi
Szia!
A nyomtatásnál figyelj arra, hogy ne legyen bekapcsolva az automatikus oldalátméretezés.
Sziasztok
Nekem a panelfeliratokkal kapcsolatban kéne 1 kis útbaigazítás. Én vasalásos technikával vittem fel a panel felső részére a feliratokat, de elég hamar lekoptak. Nekem erre kéne valami megoldás ami strapabíró lenne. Tudom hogy van ez a P20-as lakk ráégetése, de nem is nagyon tudom én szépen felvinni a lakkot, ezért inkább dry fóliával szoktam munkálkodni és így lakkom sincs, meg ezért nem is szívesen vennék. Nincs valami más alternatíva arra hogy a felvasalt feliratok tartósabbak legyenek. Előre is köszönöm a segítséget! |
Bejelentkezés
Hirdetés |