Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   825 / 1385
(#) morzsa15 hozzászólása Szept 15, 2012 /
 
Sziasztok!

Tudtok nekem segíteni az alábbi kapcsoláshoz tudnátok nekem nyák tercet csinálni layba ? és úgy lehetne ha meg csinálnátok hogy a ledeket is konkrétan abba a panelba forrasztani ? tudtok segíteni?? nekem nem sikerült mindig lett vagy 2 millió át kötés :S
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2012
(#) morzsa15 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 15, 2012 /
 
melyik totyikba?
(#) alioka hozzászólása Szept 15, 2012 /
 
Üdv
Segítség kellene a nyák megtervezésében sprint layout-tal igyekeztem összehozni de szerintem az enyém kb 4-szer akkora lett mint lehetne
Aki lenne szíves bármely nyomtatható file verzióban elkészíteni nekem a rajzot annak nagyon hálás lennék.
Alika

kell.jpeg
    
(#) pepe091 válasza alioka hozzászólására (») Szept 15, 2012 /
 
Ez a topik nyák KÉSZÍTÉS és nem TERVEZÉS a kettő nagyon nem ugyan az...
(#) alioka válasza pepe091 hozzászólására (») Szept 15, 2012 /
 
Elnézést akkor viszont kérem a moderátorokat hogy töröljék ki és majd megcsináltatom készre legfeljebb odalesz az alkotás öröme.
Mert ugye ALKOTNI és mást KISEGÍTENI járunk ide elvileg...
(#) pepe091 válasza alioka hozzászólására (») Szept 15, 2012 /
 
Ha elolvasod TOPIK-ot írtam, hogy EZ nem erre való.
Nyák terv ellenőrzése és ez Nyák rajzban segítség viszont arra valók. Használd a keresőt, és ne várd el, hogy majd csak úgy megcsinálja bárki is helyetted.
Ha meg mindenképp sprint-ben akarod, olyan topik is van.. Csak hogy kisegíthesselek...
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2012
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 15, 2012 /
 
Én elhiszem neked amit írsz , mert az a része úgy is van ahogy te írod .Csakhogy
Idézet:
„A szesznek semmi jelentősége (szerintem ) ha nem használnád akkor sem lenne rosszabb az eredmény”
.

Ez a része már nem igaz , és már ne haragudj , de tőled még nem láttam , hogy a sima papírral csináltál volna nyákot , akár vasalóval , vagy akár laminálóval.
Ezért írtam amit írtam , de ha nincs alapja , és csináltál , és ne talán be is tudod mutatni , hogy D szesz nélkül is megy, ahogy írtad, és ami eddig senkinek nem sikerült , akkor természetesen visszavonok mindent .

Peter1995: Nem baj, ha nincs lézernyomtatód , de ha elmész az illetékes boltba , akkor az úgy legyen ahogy leírtam , mert akkor megint nézheted miért hiányzik innen onnan rajz.
A vasalón való 3x állítás nem ebben a videóban volt ne keverd. Az reklám újságos fényes papírra vonatkozott.Bár nem tudom milyen vasalóval rendelkezel az ott bemutatott hőfok is, csak irányadó , mert a sok vasaló típus miatt ,ezt nem lehet pontosan meghatározni .Mérni nem mértem a hőfokot , de a lamináló 120 - 130 fok közötti feljebb már rongálja a rajzolatot , és többszöri vasalás vagy lamináláskor már emiatt nem lesz jó.És még 1x ne hagyd rajta sokáig , és ne legyen a hőfok magas , mert megint meg fog égni a nyák.Nincs olyan toner por ami a magas hőfokot , és sokáig való hengerlést , laminálást , vasalást ki bírná , hogy ne deformálódjon.A nyák tisztítása , akkor mondható jónak , ha tiszta víz elterül rajta szépen , és nem kúszik össze a víz itt ott a zsíros felület miatt.A szárítása ez után függőleges helyzetben történjen ne fektetve , persze előtte a nagyja vizet lerázni .Ahhoz képest , hogy nem rég kezdted nem is rossz , ahogy én vissza emlékszek az első próbálkozásomra , még ilyen sem volt.
(#) peter1995 válasza eyess hozzászólására (») Szept 15, 2012 /
 
Szia. Olcsó pénzért vettem egyik boltban fényes léteresbe való papírt. Az egyetlen hiba hogy a nyomat * . De hamarosan lesz saját gépem és akkor rendesen ki tudom nyomtatni. Ezzel a papírral sikerült eddig a legjobban. A nyákot szivaccsal+ súrolóporral tisztítom és utána szárazra törlöm majd denszesszel áttörlöm az egészet. Nem szokott semmit se leszedni de így jobb a békesség. Eddig ezzel a papírral felvittem 2 kör alakút és egy nagyobb most ázik a vaskloridban. A lehetőségekhez mérten elég jól sikerült. Csak ugye anyomat minősége * így az átvitt minta se tökéletes
A vasalón is kb megtaláltam azt a hőt ahol már átragad. Először beállítóttam egy hőre de nem olvadt meg a rajzolat adtam rá még egy kicsit és így jó.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2012
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Szept 15, 2012 /
 
Kb másfél éve tettem fel képet a fénymásoló papírral készített próbáról , nem nyákrajzot hanem betűket lamináltam át szárazon minden hókuszpókusz nélkül ...
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 15, 2012 /
 
Értem jó lenne egy link szívesen megnézném.Egyébként milyen lett a végeredmény?
És esetleg ha nyákra nem próbáltad , akkor miért nem.
(#) eyess válasza peter1995 hozzászólására (») Szept 15, 2012 1 /
 
Ok várjuk a fejleményeket nem kell szégyelni ,hisz senki nem úgy kezdte , hogy tutira jó lett elsöre.
A tojást is ha más ,és más höfokon ,és ideig készitjük egész más eredményt is kapunk.Talán ehez tudnám a leg egyszerübben hasonlítani a vasalással készített nyákot.
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Szept 15, 2012 /
 
Direkt a te kedvedért csináltam egy új próbát ! Semmi varázslat csak egy jó lamináló ..
(és egy régi teló amivel fotóztam)

Kép002.jpg
    
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 15, 2012 /
 
Azt nem írtam le hogy hp2100 nyomtató és utángyártott toner .
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
És akkor ez a sima papíros megoldás értem , hát aki próbálta a sima papíros verziót , és már tudja , hogy csak úgy ala natur nem megy át a papírról a rajzolat az majd biztos megkérdezi tőled , hogy neked megy hogy is ment át.
Üdv .Eyess
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Lehet kísérletezni , ha ügyes vagy neked is sikerül.. Átmegy ha jól csinálod
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2012
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Hm aki nálam többet kísérletezik az festi magát.Mondjuk lehet egy videó bemutatón jobban hihetőbb , hogy a sima papírral is át megy szárazon , és nem fényesedik ki a rajzolat , és olvad bele még jobban a papír rostjaiba , mert bizony szárazon ez történik.De tudom nincs idő , és gép amivel meg tudnád csinálni.Mint írtam nem engem fog érdekelni ez , mert én tudom , hogy az úgy nem működik majd olyan embert aki úgy szeretné csinálni , és nem fog neki sikerülni , csak nem fogja tudni miért is.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2012
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Ez pont olyan mint a te alkoholos megoldásod , olvass vissza két oldalt ,hányszor kérdezte szegény Peter1995 mi a hiba ? Az alkohol ! Te tudod mit fújtál rá de még mindig nem árulod el , most már én is tudom . Igazad van nem szárazon , viszont alacsony 100-120c körüli hőfokon lamináltam.
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Én a videóban mindent elmondtam , és Denaturált szesszel fújtam le, de mint írtam lehet próbálni másfajta szeszekkel is mint Pl Janikukac .Nem kizáró tényező a más kipróbálása nekem ez volt kéznél.Peter1995 nek is leírtam a hibákat, azt hiszem sőt talán túlzóan is , mert megint jön majd az , hogy OFf , és blog stb stb stb . Sajnos nem tudok szleng szerű rövidített sorokat , mondatokat írni.Meg lehet ,abból nem is nagyon lehetne érteni mi is akarna az lenni.
Ja , vok, háj,koser, facca stb ,és társai tőlem messze állnak ezek a kifejezések.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2012
(#) guliver83 hozzászólása Szept 17, 2012 /
 
Sziasztok!

Kémiai ónozót, ha használ valaki megtudná mondani meddig jó?
Régebben vettem egyet és max 5 panelt ónoztam le vele egyszerre és egy hét múlva újra akartam használni, de már nem volt jó, lehetséges, hogy kiment az ereje, vagy mi lehet a gond?
Használat után teljesen lezártam egy darab fóliát tettem a kupak alá nehogy levegőt kapjon.
Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
(#) mekkmesterke válasza guliver83 hozzászólására (») Szept 17, 2012 /
 
Helló
Hát ez attól függ hogy mekkora felületet ónoztál le vele, mert ugyanúgy elmegy az ereje 1 bizonyos mennyiségű panel után mint mondjuk a vaskloridnak. Van valahol itt a fórumon 1 leírás hogy hogyan tudod frissíteni a kémiai ónozót.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2012
(#) guliver83 válasza mekkmesterke hozzászólására (») Szept 17, 2012 /
 
Valamit rosszul írtam, vagy rosszul értetted.
Amit elhasználtam azt, nem használtam fel még egyszer, mindig annyit új anyaggal ónozom a panelt.
Amit elhasználok azt egy másik üvegbe öntöm vissza.
Ami pedig benne maradt az üvegben egy hét múlva már nem tudtam használni, mert nem ónozta le a panelt.
Hogy lehet azt frissíteni?
(#) mekkmesterke válasza guliver83 hozzászólására (») Szept 17, 2012 /
 
Akkor félreértettem. Hát nekem a flakonon azt írják hogy a gyártási időt követően 6 hónapig használható fel. Én személy szerint ezt az időtávlatot már túlléptem kb 2 hónappal, de még mindig használható. Lehet esetedben valóban lejárt a szavatossága,de ha mégsem így van majd kijavítja valaki a feltételezésemet.
A frissítéssel kapcsolatban pedig én nem nagyon tudom a receptet, de sztem ha vársz 1 kicsit valaki útba igazít ezzel kapcsolatban. Én még régebben olvastam róla itt, de annyira nem maradt meg bennem. Remélem tudtam valamennyit segíteni.
(#) guliver83 hozzászólása Szept 17, 2012 /
 
Olvasgattam, de nem nagyon találtam semmit, csak hogy ón(II) klorid kell bele, de jó lenne ha valaki tudna bővebb infót mondani.
Már nem merek kémiai ónozót venni!
(#) _vl_ válasza guliver83 hozzászólására (») Szept 17, 2012 /
 
Errefelé írkáltak a fiúk ilyenekről: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_767886.html
(#) guliver83 válasza _vl_ hozzászólására (») Szept 17, 2012 /
 
Köszönöm a segítséget, már írtam is az illetékesnek, hogy hol lehet beszerezni!
(#) mrrack hozzászólása Szept 18, 2012 /
 
Hali!

A gondom: pdf-ben van egy nyák terv. Sokadszorra nyomtatom ki, de a DIL ic lábai nem méretpontosak. Van erre valami nagyítási-kicsinyítési lehetőség? Vasalásos technikához kellene.
Acro Readerből nyomtattam.

köszi
(#) mate_x válasza mrrack hozzászólására (») Szept 18, 2012 /
 
Szia!
A nyomtatásnál figyelj arra, hogy ne legyen bekapcsolva az automatikus oldalátméretezés.
(#) mrrack válasza mate_x hozzászólására (») Szept 18, 2012 /
 
Ez volt az
Köszi
(#) mate_x válasza mrrack hozzászólására (») Szept 18, 2012 /
 
Szívesen, jó nyákozást
(#) mekkmesterke hozzászólása Szept 18, 2012 /
 
Sziasztok
Nekem a panelfeliratokkal kapcsolatban kéne 1 kis útbaigazítás. Én vasalásos technikával vittem fel a panel felső részére a feliratokat, de elég hamar lekoptak. Nekem erre kéne valami megoldás ami strapabíró lenne. Tudom hogy van ez a P20-as lakk ráégetése, de nem is nagyon tudom én szépen felvinni a lakkot, ezért inkább dry fóliával szoktam munkálkodni és így lakkom sincs, meg ezért nem is szívesen vennék. Nincs valami más alternatíva arra hogy a felvasalt feliratok tartósabbak legyenek. Előre is köszönöm a segítséget!
Következő: »»   825 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem